Şimdi Ara

insanın yaratılışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acaba daha önceki kaynaklar kitaplar insanı böyle anlatabilmiş mi modern bilim denilen şey aşağıdaki anlatılanları ne zaman keşfetti

"Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Âdem`in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) hâline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)..." (Mü`minun, 23/12-14).

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bazı kitaplar veya kaynaklar, Kuran'dan önce bir takım bilimsel şeyleri önceden bildirdi diye hemen ona inanacak mısın?

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    alakaya maydanoz
    modern bilimin yukarıdaki bilgiye ne zaman ulaştığını biliyor musun

• Alakaya maydanoz ne demek?
    Soru sordum dedim ki, modern bilimin ulaştığı bilgileri Kuran'dan önce de yazan bir kaynak bulsaydın, ona da hemen inanır mıydın? Soru çok basit.

pardon o kadar alakasız cevap geliyor ki bazen düzgün düşünemiyorum artık
    bilgi doğru olduktan sonra nerede yazarsa yazsın inanırım önemli olan bilginin doğruluğu sen veya bir başkası sormadan söyleyeyim mutlaka düşünülecektir kuranda yazan herşeyin doğru olduğu kanıtlandı mı diye
    kuran için delil aramam. kuranın Allah kelamına inanıyorsa, Allahın herşeye gücü yettiğine inanıyordur. ondandır ki kuranı inanan kişi daha iyi nasıl anlayabilirim diye çabalar

• quote:

kuran için delil aramam.

Anladım dostum, iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

quote:

kuran için delil aramam.

Neyi anladın münafık seni. Senide cehennemde yakcem. Azrail efendi git şu münafığın canını al gel. Örensin bakalım ben kimmişim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

quote:

quote:

kuran için delil aramam.

Neyi anladın münafık seni. Senide cehennemde yakcem. Azrail efendi git şu münafığın canını al gel. Örensin bakalım ben kimmişim.

insanın yaratılışı

Şaka bir yana, dostum bu aciz ve inançsız bir insana iyilik yapar mısın? Hem sevaba da girersin Lütfen Allah'ından benim kalbimdeki mührü kaldırmasını iste, yoksa nasıl gerçeği öğrenebilirim ki? Şimdiden teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

quote:

quote:

kuran için delil aramam.

insanın yaratılışı

Şaka bir yana, dostum bu aciz ve inançsız bir insana iyilik yapar mısın? Hem sevaba da girersin Lütfen Allah'ından benim kalbimdeki mührü kaldırmasını iste, yoksa nasıl gerçeği öğrenebilirim ki? Şimdiden teşekkür ederim

Ona inanma aciz kulum @Reavero denen hergele çakma manitu . Ben özHakiki manituyum.

Bana dua et. Aracısız tefecisiz. Ol dedimmi sıkıysa olmasınlar.Seni sağ kolum yaptım.

• Ne yani ben şimdi bir peygamber mi oldum, çook teşekkürler Bir peygamber olarak söylüyorum ama kusuruma bakmayın(bakmazsın dimi, sonuçta kusurlu oluşum senin eserin) ne biçim bir tanrısınız lan böyle. Benden neden ona inanmamamı istiyorsun ki, tanrıysan onu yok etme gücüne de sahipsin,
    neden onu yok edip sorunu kökten halletmiyorsun Yoksa yok etmek istemiyor musun? O halde bu insanların ne suçu var? Bak tanrım, işine karışmak gibi olmasın ama insanlara akıl veriyorsun ama hiç bir rasyonel tarafın yok, böyle olmaz, lütfen. Bir de şu mühür olayını kaldır derim ben. Şu şeytanla da inadı bırak, at cehennemine gitsin, uğraştırma insanları. Şu cennet cehennem olayını da kaldır, insanlar sırf bunun için neler yapıyor sende sanıyorsun ki benim için yapıyor, aaa! Bak insanlara böyle böyle anlatıcam sonra kimisi bunun için başka insanları öldürecek, kimisi saçma sapan adet ve gelenekler edinip senin yarattığın şeyi bilemiyecekler ki. Bence naaap biliyon mu, çık ortaya buradayım de. İsteyen inansın, isteyen inanmasın bu aciz varlığın seni övmesi çok mu önemli yahu? Sen ki öylesin böylesin ama şu evrende toz zerreciği olmayan ve bu aciz yaratıklardan seni övmesini mi bekliyosun? Bak yemin ediyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum Bu arada benden peygamber felan olmaz görüyosun. Sen en iyisi başkasını seç, zeki birini ve ikna kabiliyeti iyi olanı şeç ki hani şşş, ;) Neyse tanrım, ölünce görüşürüz, ama dediğim gibi, lütfen.

@kruegerfred

Estafurullah ey mümin kulum. Yeterki sen iste.
    Evvel zaman içinde canım çok sıkılıyodu. Yapayanlızdım. Ol dedim önce hörgüçlü deveyi sonada zebrayı yarattım. Yoksam eşşekmiydi. Çok anırıyodu. Yaww bu sussun dedim. İnsan oğlunu yarattım adına Adem dedim. Onunda canı sıkıldı Havva hatunu yarattım. Çocuklarıda oldu. 3 kız 4 oğlan.
    Bana nasıl yalvarıyolar bi bilsen. Başka kavim yarat ondanlardan birer eş bul.
    Yok dedim yoruldum. Başınızın çaresine bakın. Ne yaptılar bilmiyom.
    Biliyodumda Bizim şeytan işsiz kalacak. Olanlardan biri şeytanla eşleşti.
    Diğerleride başlarının çaresine baktılar. Bölece Ensestlik patladı gitti.

Çinlileri Hinduları aha şeytanla eşleşen. yok len öle değildi.
    Maymunu yarattım. ya benimde kafam karıştı. Ol dedim oldunuz. size bide hesapmı verecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

alakaya maydanoz
    modern bilimin yukarıdaki bilgiye ne zaman ulaştığını biliyor musun

kuran o parantez iclerini ne zaman guncelledi biliyor musun?
  • ne yani, sen, kutsal kitabını yazan kişi döllenme olayını biliyor diye mi inanıyorsun? kaburga arasından çıkıyor değil mi sperm... yaratılış diye bir şey yoktur.
  • Nécromant kullanıcısına yanıt
    basit bir araştırma herşeyi çözer ama siz inanmazsınız

- Tarık Suresinin 6. ayetindeki atılgan su nedir?

Ayetlerin meali:

"Öyleyse insan neden yaratıldığını bir düşünsün! O, bel ile göğüs nahiyesinden çıkan, atılan bir sudan yaratıldı." (Tarık, 86/5-7)

Ayet metninde sulb ve teraib arasındaki nahiyeden çıkan bir sıvıdan söz edilir. Normalde sulb; belkemiği, teraib ise kaburga kemiğidir. Erkek ile kadının üreme hücreleri bu bölgede yer aldığı için böyle ifade buyurulmuştur. Yoksa maksat, bu sıvının tamtamına nereden çıktığını bildirmek değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.