Şimdi Ara

İnsanlar neden bu kadar macun sürüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuduğum başlıklarda sıva yapar gibi herkesin macun sürdüğünü görüyorum. Termal macunlar gerçekte bu kadar etkili mi? Mesela bir laptop işlemcisinde en fazla kaç derece düşüş yaratıyor? Yoksa bunlar firmaların oyunu mu?

Benim tahminim, bu bolluğun sebebi, overclock veya upgrade meraklısı bir bilgisayarsever'in alabileceği neredeyse en düşük ücretli malzeme olmasından kaynaklanıyor. Az önce baktım, ünlü bir markanın macunu 15 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 2 Ekim 2012; 8:15:17 >

• İşlemci ile soğutucunun temas yüzeylerindeki sıkıntıları bertaraf etmek için gerekli elbette. Macunlu-macunsuz kullanma farkını bırakın bir yana farklı marka macun kullanımlarında bile sıcaklık farkları gözlenebiliyor.Ucuzluğuna gelince miktarından olmasın çünkü kullanıma sunulan ürünler 3-4Gr civarında genellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Okuduğum başlıklarda sıva yapar gibi herkesin macun sürdüğünü görüyorum. Termal macunlar gerçekte bu kadar etkili mi? Mesela bir laptop işlemcisinde en fazla kaç derece düşüş yaratıyor? Yoksa bunlar firmaların oyunu mu?

Benim tahminim, bu bolluğun sebebi, overclock veya upgrade meraklısı bir bilgisayarsever'in alabileceği neredeyse en düşük ücretli malzeme olmasından kaynaklanıyor. Az önce baktım, ünlü bir markanın macunu 15 tl.

Macunun kalitesi çok önemli.
    İletken bir macun ısı transferinde rol oynayıp işlemci sıcaklığının bloğa geçmesini sağlıyor.
  • Macunu bol sürmek her zaman yararlıdır...

Ben bol obl sürmüştüm işlemci soğutucum'da iyi yükte 33 derece kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eyüp R Yılmaz

Macunu bol sürmek her zaman yararlıdır...

Bol sürmek ters etki yapar.Yükte 33˚C derken nasıl bir yük o acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

quote:

Bol sürmek ters etki yapar.Yükte 33˚C derken nasıl bir yük o acaba?

Sanal server çalışması yaparken ayrı bi windows açıyorum vmware içinde 3 yada 4 tane açıyorum daha fazlada yük olmaz bundan fazla.
  • İyi termal macunla dandik macun arasında bile 3-4 derecefark oluyor.
    Miktar olayına gelince teorikte fala sürmek de ısı iletimini azaltıyor olsa da pratikte montaj işlemi falalıkların dışarı atılmasını sağladığından çok fala kötü bir etki yapmıyor.
    Yinede macunu ne fala nede az sürmek lazım.
    Bu kararı nasıl tutturacaz derseniz ben şahsen yeni bir macun aldığımda montajı 2 kere yapıyorum. ilk sefer deneme amaçlı montajı yapıp daha sonra soğutucuyu söküp macunun yayılıma durumuna göre asıl montajda ne kadar macun kullanacağıma karar veriyorum.

Kabul israfkar bir çözüm ancak etkili. Ayrıca bazı macunları mercimek kadar damlatıp üzerine soğutucu yerleştirmek uygunken bazılarında ise kredi kartıyada jilet ile ince ve düzgün bir tabakaka yaymak etkili oluyor.
    Velhasılı en iyisi denemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erimemre -- 4 Ekim 2012; 13:58:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Neden bu kadar ucuz?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • macunu ne bol ne de az süreceksin
  • quote:

bence tam tersi ince tabaka sürülen macun soğutmada daha etkili iş görür, işlemciye uzunlamasına yayacan sonra falçatanın yardımıyla tüm yuzeye aynı şekilde sürecen
  • Termal macun elektronik devrelerde çiplerde oluşan ısının metale aktarılmasını sağlar. Kaliteli macun her zaman iyidir çünkü içinde kullanılan madde kalitsine göre artıyo. Fazla sürmek iyi değildir soğutucu yüzeyin dışında kalması önerilmez,bacaklara değmesi iyi bir şey değil.

PC işlemcisine bir bezelye topu kadar sürülse yetip artıcaktır,ama zaten temas noktalarındaki boşlukları doldurmak.

O/C yaptıysan her 3-4 ayda bir kontrol et. Ben 4,2 GHZ'de kullanıyorum günlük yaklaşık 7-8 aydır böyle 2 kere macun değiştim.
  • Macunu dışarı taşmayacak kadar sürmek gerekiyor. İşlemcinin metal kısmına 1-2 mm'lik kalınlıkta oval, dışarı taşmayacak kadar termal macun sürülmesi yeter ve artar bile. Çünkü kendi tecrübelerimde bunun bile çok fazla geldiğini, gereksiz yere macun taştığını gördüm.

Anlatmak istediğimi Google Resimler'den buldum:

İnsanlar neden bu kadar macun sürüyor?
  • Bizim pürüzsüz olarak gördüğümüz yüzeyler pürüzlü ve farkedilmecek kadar eğik olabilir macun bunları kapatır Macunu iyi soğutsun diye resimdeki gibi sürerseniz soğutucunun baskısıyla dışarı taşacaktır The@Thing dediği gibi bezelye topu kadar macun yeter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.