Şimdi Ara

İnsanlar parayı nerden buluyor?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben İstanbulda yaşıyorum 45bin maaş alıyorum ne iş yaptığım konusunda detaya girmek istemiyorum.(20 bin kira veriyorum kiram yeni 20 bin oldu.Evim ulaşıma çok uzak iyi bir ev değil.En yakın metro istasyonuna gitmek otobüsle 40 dk sürüyor.)

Bir tofaş olmuş en az 200 bin bir tofaş bile alamıyorum etrafıma bakıyorum hep sıfır arabalar.İnsanlar 2 milyona düğün yapıyor.Bu millet parayı nerden buluyor? Ben anca ucu ucuna geçiniyor öyle sosyal hayatım falan da yok.Artık benim için evlenmek bile imkansız bir hayal oldu. Artık bu yüzden istifa edip memleketime dönmek istiyorum çünkü kaybedecek bir şeyim kalmadı evlenmek hayal oldu araba almak hayal oldu sadece karın yokluğuna yaşanmaz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bunu çok düşünüyorum üzgünüm cevabım yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aldığınız ücret kötü değil aslında işi bozan kira yoksa o para güzel para bence bu devirde bir bekar için.

• ticaret yapanlar alıyor ve yapıyor hocam. esnaflar, galericiler, kuyumcular, müteahhitler, sanayiciler, parçacılar, tekstilciler... böyle uzar gider

• buyuk sehirlerde hayat zaten pahali. maasin yarisini kiraya verince geri kalaniyla hicbisey yapamaman normal.

insanca yasayabilmek icin ya gelirini arttirman yada giderlerini dusurmen lazim. Geliri artiramiyorum diyosan anadolunun kucuk bi sehrine tasinip daha basit bi hayat kurman lazim.

Mersedesle gezip kafeleri dolduran insanlar genelde yillar oncesinden yukunu tutmus, saglam para kaldirmis tipler ve onlarin aileleri. Onemli mevkilerde cevre edinmisler, ticaret ve ihalelerle yollarini buluyorlar. Dolar 100 lira, Benzin 200 lira da olsa onlara koymaz. Toplumun kucuk bi yuzdesini olsuturuyorlar, geri kalani surunuyor herkes borc icinde. Bu arada isin tuhafi bu zengin kesimi ornek gosterip ekonmk krizin olmadigini kanitlamaya calisanlar var. Trajikomik gercekten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimse hemen bir iki senede bulmuyor parayı.
    Yılbaşından sonra zam ile 60 alsan 20 kira 20 ye 20 de altına yatırsan, üç beş sene sonra 5 6 yaşında bir clio alabilirsin, biraz da borçlanıp daha iyisini de alırsın.
    Maaşın üçte biri veya dörtte birini altında tutabilirsen. Üç beş sene de sabredebilirsen. Oldu bu iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.