Şimdi Ara

İnsanları anlamanın kötü yanları(büyük abilerim gelin iki tavsiye alayım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım küçük sayılır,taze üniversiteliyim.Gel gelelim lisenin sonlarına doğru travmatik bazı tecrübeler edindim.Arkasında durduğum insanlar en muhtaç anımda güzelce beni yüzüstü bıraktılar.Hoş bu sırada ailem yanımda oldu şükürler olsun.Ailemle olan kötü ilişkilerim çok iyi yerlere geldi.Başka şehirde olmama rağmen günde 1 2 saat ayırırım onlarla konuşmaya.Herşeyimi anlatırım gizlim saklım yok artık.
    Şimdi soruna gelecek olursak.Yeni yeni insanlarla tanıştım.Ama insanlarla zevklerim çoğunlukla tutmuyor.Bu göz ardı edilebilir.Fakülteye yorulabilir.Ama esas sorun daha önceki tecrübelerime dayanarak insanlardan kötülük gelebileceğini sezmem.Yani demem o ki bir kişi benim yanımda birinin dedikodusunu yapıyor.Tamamen bitiyor gözümde.Hanım arkadaşlarımızla ilgili seviyesiz şeyler diyor bitiyor.Bir kız en ufak psikolojik güdülemeyle yola geliyor bitiyor gözümde.
    Şimdi size soruyorum zaten zevkleriniz uyuşmayan insanlarla size zarar verme ihtimallerini bilerek arkadaş olur musunuz?Ben görünüşte oluyorum ama hiç biri yer edinemiyor.Dediklerime bakmayın çevrem geniş.Ama dostun var mı derseniz,acı acı gülerim.Keşke insanları bu kadar erken çözmesem diyordum bazen.
    Neyse babalar.Var mı tavsiyesi olan bu durum için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardes takam kafana. Sen senin kafanda yapinda olanlari bul onlarla arkadaslik kur.

• PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Abi keşke bulabilsem.İşin komiği kafa yapım uymasada olur,sadece güvenebilsem ona da tavım.

• Guveni sezeceksin senin kafanda ki arkadaslik tipine gore elbet birileri vardir mutlaka.

• Kimse masum değil ama ne yazık ki insan sosyal bir hayvan

• Sana zarar verebilme potansiyeli olan insan senin en yakinlarindir,çünkü onlara güvenirsin, sırlarını verirsin ve onun soyledikleri üzer yada sevindirir seni

• wntd1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de bunun kadın erkek ilişkisi yönü var aman aman.Evlenmeyi düşünmeyeceğim insanlarla takılmıyorum.Ki günümüz üniversite gençliğinde bayağı yüksek oranda üniversite yeaaa özgürlük yeaaa kafasında toy ve bir o kadar bayağı yaşam anlayışı mevcut.Bu da duğr bir sorunu başıma peydah ediyor.

• İnsanların tüm aptallıklarını,özentiliğini,birbirinin kopyası halini,gösteriş merakını görmezden gelirsen sürüye katılabilirsin. Diğer türlü,ayrıntılara takılırsan; küçük şeylerden büyük sonuçlara ulaşırsan yalnızsın.

• Rutzelq kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bu yüzden yakınım da insan barındıramıyorum.Çünkü başka insana kötülük yapan sana da yapabilir.Tek yapman gereken fırsat vermek.

• HarveyBullock kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerinizin çoğunu öteleyebiliyorum,lakin insanların ahlaken çökük olması( yaşam tarzı değil felsefe manasında) büyük problem teşkil ediyor.

• Bu tarz tecrübeleri olan,yaşantısı veya anılarını anlatmak isteyen olursa onları da dinlemek isterim.

• Aynı durumdayım insanların ne amaçla yaptığı bütün davranıslarını belli bunları anlayınca bende yapamıyorum özgüvende kalmadı yalnizim

• Böyle bir sorunum yok. Çunku çevrem belli arkadaşın olsun ama dostunu iyi seç. Bu çizgiyi belirlersen üzülmezsin. Bu söylediklerim erkekler için. Kadınlardan dost olmaz arkadaş olarak kalsınlar cok lazımsa

• Sana zarar verebileceğini düşündüğün insanlarla zaman geçirmek iyi olmayabilir. Farklı kesimlerden insanlar tanımak iyidir. Çok samimi olmamak lazım. O zaman boku çıkar.
  • okulda,askerde,işyerinde... vs vs ortamlarda her türlü insan olur,senin yapman gereken,kafana uygun olanları seçmek ve onlarla geçinmek.
  • Seni çok iyi anlıyorum,bende benzer bir hayat geçiriyorum.Mecbur bir süre sonra insanların suyuna gidiyorsun gördüğün halde görmezden geliyorsun aksi taktirde yalnız kalıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.