Şimdi Ara

insanlığın çözemediği 4 gizemli olay. (İÇERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün paylaşıcağım şey insanlığın çözemediği garip olaylar
    umarım yararlı bir paylaşım olur

1. voynich el yazması

Voynich elyazması, bilinmeyen bir yazıyla yazılmış, anlamı çözülemeyen gizemli bir kitap.

1450 ila 1520 yıllarında yazıldığı tahmin edilmektedir. Kitap 15 cm.'ye 22,5 cm. ölçülerinde ve 240 sayfadır ancak tamamının 270 sayfa olduğu düşünülmektedir. Kitaba ismini veren, 1912 yılında varlığını ortaya çıkaran Wilfrid M. Voynich adındaki sahaftır. Yapılan bilimsel incelemeler, kitabın Voynich tarafından yapılmış bir sahtekârlık olmadığını kanıtlamıştır.[1]

Kitap çok sayıda ilginç resim içerir. Bunlardan bir kısmı yıldızları, bitkileri ve tuhaf bir tesisatla birbirine bağlı küvetlerde yıkanan çıplak kadınları gösterir. Resimlere bakılarak kitabın belli konularda (astroloji, bitkibilim, vs.) bölümlerden oluştuğu tahmin edilmektedir.

Kitabı Roger Bacon, John Dee ve Edward Kelly dahil çeşitli kişilerin yazdığı öne sürülse de bu iddiaların hiçbiri kanıtlanamamıştır.

ÖRNEK FOTOĞRAF
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Voynich_Manuscript_(135).jpg

2.Fredy Jackson'ın hayaleti

1. Dünya Savaşı'nda İngiliz ordusunda hizmet veren Freddy Jackson, bir uçağın pervanesinin çarpmasıyla hayatını kaybeder. Jackson'ın ölümünden 2 gün sonra fotoğraf çektiren arkadaşları, şaşırtıcı bir şekilde Jackson'ın da bu fotoğraf karesinde yer aldığını gördüler.

FOTOĞRAFhttp://gcube.milliyet.com.tr/Detail/2010/05/19/bu-fotografin-sirri-cozuldu-hayalet-fotograf-1180605.jpg

3.Piri Reis'in haritas[/B]

Osmanlı amirali Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği ve Kanuni Sultan Süleyman'a armağan etti bu özel harita 1929 yılında Topkapı Sarayı'nda bir kütüphanede bulununca çok büyük ilgi uyandırdı.Afrika batı kıyılarını Güney Amerika'nın doğu kıyılarını ve Antartika'yı gösteriyordu. İşin ilginç kısımları Antartika'nın 1818 yılında keşfedildiği ve Antartika kıtasını yan bir kıvrımla çizdiğidir. Yan bir kıvrımla çizmenin tek yolu uzaya çıkıp bakmaktır. Bu ayrıntı sadece uzaydan görülür. ve bunun 1513 yılında nasıl çizilebildiği çözülemedi. Piri Reis kendi yazdığı kitabında bu haritanın normal isanın yapıcağı bir olmadığını, haritayı çizerken Hz.Süleyman'dan yardım aldığını söylemiştir.

http://www.tarihtennotlar.com/wp-content/uploads/2009/10/pirireis8mw6vd.jpg

4.Dyatlov Geçidi Vakası

1959 yılında 9 kayakçı Ural Dağlarında uzun süreli bir maceraya atılmış ve bir daha geri dönememişlerdi. 3 hafta süren arama-kurtarma çalışmalarının neticesinde korkuyla terk edilmiş dağınık bir çadır görüldü.kısa süre sonra çadırın 180 metre uzaklıktaki bir hat üzerinde sporcuların cesetleri sırayla bulundu. bir şeyden kaçar vaziyette bulunan gençlerin vücutlarında nedense yüksek miktarda radyasyon tespit edildi. bazılarının iç organları yaralanmış ve kemikleri acımasızca kırılmıştı. fakat ilginçtir ki vücutlarının dışında ne bir kesik izi, nede bir yarık izi vardı.

http://1.bp.blogspot.com/-ETM51HJpEIQ/VAhYaoPHXWI/AAAAAAAABes/HThoO9SulYQ/s1600/article-2401175-1B6F0D84000005DC-269_634x433.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GGAJT -- 10 Mart 2015; 20:55:59 >

• uygun fiyata Reklam alınır
  • Güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlık çözememiş bizmi çözcez
  • quote:

Orijinalden alıntı: tory1tory

insanlık çözememiş bizmi çözcez

belli olmaz
  • Tutar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruhi cenet diye girdim

• quote:

Orijinalden alıntı: fokof

ruhi cenet diye girdim

Ahahshahaha

• 5. yi ekle

malum işi yaptiktan sonra gelen pişmanlik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelmiş

• kitapta donanımhaber yok citizen yalan yazıyor
  • Son olay ilgimi çekti

• Kaç kez verildiğini yazsam roman olur
  • Hepsinin bir cevabı vardır. Piri Reis olayı Hz. Süleyman ile alakalı olabilir cidden. Ben birincideki kitap olayını tam anlayamadım. Bir de hayalet olayına kesinlikle inanmıyorum kesin ip vardır.

• sonuncusunda irkildim gece gece

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dyatlov_Geçidi_Vakası

@Homer Jay Simpson
    daha detaylı bilgi var burda.bazılarında dil göz burunları yokmuş.otopsi fotoğraflarına bakamadım korkudan :)

off ben birazcık otopsi fotoğraflarına baktım.göz dil burun bulunmuyor.gece gece .. uykum kactı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...kolera... -- 11 Mart 2015; 17:41:29 >
  • Sonuncusu tuhaf gerçekse tabi. Diğerlerinin bi açıklaması vardır mutlaka.

• quote:

ruhi cenet diye girdim

+1545312463515634158646486749
  • quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

kitapta donanımhaber yok citizen yalan yazıyor

gunun hırsına yenik düşüp donanımhaberi reklamlarla donatması ardından citizenin guna intikam yemini edip dost ayağına siteyi her gün büyük sona yaklaştırdığı yazıyor.
    bu büyük sonun işaretlerinden biri forumun anlık çökmesi ve +/- sisteminin kalıp kalmayacağı konusunda çıkan tartışmalar başı çekecekmiş.

Sayfanın sonuna doğru merhaba ben mesut çevik tonlamasındaki subliminal mesajdan bahsediliyor galiba bu fotoda bunlar yazıyodu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SwedishMade

quote:

ruhi cenet diye girdim

+1545312463515634158646486749

az + vermissin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: JessePinkman.

sonuncusunda irkildim gece gece

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dyatlov_Geçidi_Vakası

@Homer Jay Simpson
    daha detaylı bilgi var burda.bazılarında dil göz burunları yokmuş.otopsi fotoğraflarına bakamadım korkudan :)

off ben birazcık otopsi fotoğraflarına baktım.göz dil burun bulunmuyor.gece gece ...

Bence bi denemeye kurban gitmişler. Nükleer biyolojik silah filan. Ama birinde burun yok birinin kafatası çatlak. Hiçbişey tutmuyo birbirini. Tam filmlik konu aslında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.