Şimdi Ara

Intake fanları mı hızlı dönmeli yoksa egzoz fanı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep merak etmişimdir. Klasik önde 3 tane intake fanı ve 1 arkada egzoz fanı olan kombinasyonda;

Intake fanları mı daha hızlı dönmeli
    Egzoz fanı mı
    Yoksa 4 üde aynı hızda mı dönmeli

Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Asus anakart kullandığımdan AI Suite yazılımında Fan Xpert üzerinden fanların kontrolünü sağlıyorum. Fanlarımın hepsi de 2000-2200 RPM'lik PWM fanlar. Bilgisayar boştayken ya da ufak tefek işlerle uğraşırken fanların pasif; oyuna girince de yüksek devirde dönmeleri için (%70 ayarlıyorum) ayrı profiller oluşturuyorum. Böylece fanlar sürekli sabit hızda çalışmıyor ve kullanım ömürleri de sağlıklı oluyor.

Intake fanları mı hızlı dönmeli yoksa egzoz fanı mı?

Ben akvaryum kasa kullanıyorum. Sen 4 fandan bahsettiğine göre normal kasan var diye tahmin ediyorum. Öndeki fanlar içeri hava çektikleri gibi aynı zamanda içerideki havayı da arkaya doğru ittiriyor. Arka fan da bu havayı çekerek dışarı atıyor. Yani fanların hızlı dönmeleri lazım bu sirkülasyonu sağlayabilmeleri için.

• Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba nasılsınız?

Hocam kasa hava akışında fan düzeneğinde sıkıntı yok benim kasam klasik önde 3 fan arkada 1 tane egzoz fanı

Benim sormak istediğim şey şu, öndeki (kasaya hava çeken) 3 fan mı daha hızlı dönmeli, yoksa arkada duran tek egzoz fanı mı daha hızlı dönmeli?

Pozitif basınç negatif basınç muhabbetleri var ya ondan dedim

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Basınç muhabbetini bilmiyorum ama benim görüşüm fanlar ne kadar hızlı olursa içerideki sıcak havanın atımı daha seri olur. Öndekiler içeri hızlıca serin hava ittirince içeride dağılacak ve egzos fanlar da çekip dışarı atacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt
    Kasaların üzerinden çıkan hazır fanlar biliyosunuz dc modda olur curve yaparsınız (anakart destekliyorsa)

Ben yaz mevsimindeyiz diye pwm e çektim oda biliyorsunuz dc fanı pwm e çekerseniz maks hızda döner sıcaklık ne olursa olsun (molex gibi). Böyle takılıyorum şimdilik 1400 rpm dönüyolar

Kışın curve yaparım çünkü kışın ısınma sorunu yok zaten

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Yani kasanın daima serin olması iyidir ama gürültüsü varsa tabi yavaşlatmak mantıklı. Ben o yüzden profil ayarladım boştayken, oyundayken ayrı hızda çalıştırıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.