Şimdi Ara

intel 775 işlemci fanını takamadım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
6.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mozzika

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Daha önce sisteminizde kullanmakta olduğunuz işlemci soğutucusu neydi?

intel 775 işlemci fanını takamadım?

Bu fotoğrafa bakınca soğutucunun takılacağı deliklerde sanki arkadan başka bir şey takılı gibi gözüküyor.

başka bir şey takılı değil, onlar vida boruları... penseyle çektiğimde ileri geri oynuyor ama alttan bir şey engelliyor, anakartın altından takılmış sanırım...

zaten bunlar engel oluyor bence, çünkü klipslerin ucundaki plastik kancalar bastırılınca içindeki plastik siyah mil kancaları açıyor ve tutunmasını sağlıyor, ama benim anakartımdaki vida boruları buna engel oluyor sanıyorum

Zaten bu nedenle daha önce kullanmakta olduğunuz işlemci soğutucusunun modelini sordum çünkü bazı soğutucular anakartın arka kısmına takılan bir plaka sayesinde anakarta sabitlenmekte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mozzika

quote:

Daha önce sisteminizde kullanmakta olduğunuz işlemci soğutucusu neydi?

Bu fotoğrafa bakınca soğutucunun takılacağı deliklerde sanki arkadan başka bir şey takılı gibi gözüküyor.

başka bir şey takılı değil, onlar vida boruları... penseyle çektiğimde ileri geri oynuyor ama alttan bir şey engelliyor, anakartın altından takılmış sanırım...

zaten bunlar engel oluyor bence, çünkü klipslerin ucundaki plastik kancalar bastırılınca içindeki plastik siyah mil kancaları açıyor ve tutunmasını sağlıyor, ama benim anakartımdaki vida boruları buna engel oluyor sanıyorum

Zaten bu nedenle daha önce kullanmakta olduğunuz işlemci soğutucusunun modelini sordum çünkü bazı soğutucular anakartın arka kısmına takılan bir plaka sayesinde anakarta sabitlenmekte.

şimdi daha iyi anlaşıldı, yani anakartı sökerek arkadaki plakayı çıkarmak lazım? bunun yerine uygun ölçülerde vidalar alıp bu şekilde montajını yapamaz mıyım? yani klips ayakları çıkarıp fanın metal kısımlarından vidaları geçirsem?

• güncel
  • bu fan modellerinden kullanan arkadaşlar, çözüm fikirlerinizi bekliyorum? klipslerin deliklere oturmamasının sebebi içindeki metal vida borusu olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 4 Kasım 2013; 16:33:01 >
  • Bundan önce sistemde takılı olan işlemci soğutucusunun modelinin ne olduğunu 3. kez sorayım. Bunu sormamın sebebi eğer önceki soğutucunuzun montajı anakartın altındaki takılan bir plaka sayesinde yapılıyorsa bunu sökmeniz gerekiyor.

Uygun ölçülerde vidalar bulup montajı o şekilde gerçekleştirmenizi pek önermem. İşlemci soğutucusu soketin üzerine tam olarak oturmalı ve soğutucuyu büyük bir güç uygulayarak çekseniz dahi sanki anakartın bir parçasıymış gibi hiç kıpırdamamalı.
  • quote:

Bundan önce sistemde takılı olan işlemci soğutucusunun modelinin ne olduğunu 3. kez sorayım. Bunu sormamın sebebi eğer önceki soğutucunuzun montajı anakartın altındaki takılan bir plaka sayesinde yapılıyorsa bunu sökmeniz gerekiyor.

Uygun ölçülerde vidalar bulup montajı o şekilde gerçekleştirmenizi pek önermem. İşlemci soğutucusu soketin üzerine tam olarak oturmalı ve soğutucuyu büyük bir güç uygulayarak çekseniz dahi sanki anakartın bir parçasıymış gibi hiç kıpırdamamalı.

ilginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim, şu an kullandığım fan aşağıdaki gibi, samuray marka, kare şeklinde vidalı bir fan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 6 Kasım 2013; 14:39:11 >

• Eğer soğutucu aşağıdaki fotoğraftaki gibiyse ve anakartın altında fotoğrafta gözüken plaka mevcutsa yeni işlemci soğutucunuzu takabilmeniz için o plakayı çıkartmanız gerekiyor.

• quote:

Eğer soğutucu aşağıdaki fotoğraftaki gibiyse ve anakartın altında fotoğrafta gözüken plaka mevcutsa yeni işlemci soğutucunuzu takabilmeniz için o plakayı çıkartmanız gerekiyor.

evet aynen böyle, fanın altındaki plastik plaka anakartın altında bulunuyor değil mi?
    yalnız anakartın altındaki parçayı çıkarmam için anakartın bir kısmını hafiften kaldırıp alttan çıkarabilir miyim? yani anakartı tamamen sökmeye gerek yok sanırım?

• quote:

Eğer soğutucu aşağıdaki fotoğraftaki gibiyse ve anakartın altında fotoğrafta gözüken plaka mevcutsa yeni işlemci soğutucunuzu takabilmeniz için o plakayı çıkartmanız gerekiyor.

anakartımın fotoğrafı aşağıda yer alıyor, sadece sol alt ve üst köşede yer alan vidaları söküp anakartı hafiften yukarı doğru esneterek plakayı çıkarabilir miyim? anakartı sökmek cidden çok zahmetli geliyor, daha önce hiç uğraşmadım

• bir de aldığım fanın ayaklarıyla fanın altındaki işlemciye temas eden macunlu metal arasında sanki fazla boşluk varmış gibi... yani fan tam otursa bile işlemciye temas edeceğinden şüphem var, yeni aldığım fan şu:

• sarppy zaten olayı yakalamış.

Anakartın arkasından o plakayı sökmeden elindeki klipsli soğutucuyu takman mümkün değil, çünkü klipsli fan arkada plaka olmayacak şekilde o deliklere oturacak şekilde ayarlanmış, arkada plaka olduğu için yuva daralmış haliyle o klipsler o yuvalara girmez bu kadar basit, plakayı çıkaramıyorsan klipsli fanı atıp vidalı bir soğutucu bulup vidalı şekilde mevcut plakaya takarsın.
  • 7 yıllık hort. aynı fanı bugün işlemci değişikliği sebebiyle çıkardım ama geri takmanın münkünü yok. iki ayağın klipslerini kırdım malesef.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.