Şimdi Ara

intel 775 işlemci fanını takamadım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
6.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba, AKASA PWM Fanlı Intel LGA775/1156 işlemci fanı aldım ama bir türlü takamadım, ayaklarını vidalı yerlere hizladam, biraz sanki sabitlendi gibi ama yerine oturtamadım? anakartım aşağıdaki gibi, fanın ayaklarını vida deliklerine hizlayıp üsten bastırmaya çalışıyorum ama yerine oturmuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 31 Ekim 2013; 21:04:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mozzika

merhaba, AKASA PWM Fanlı Intel LGA775/1156 işlemci fanı aldım ama bir tülü takamadım, ayaklarını vidalı yerlere hizladam, biraz sanki sabitlendi gibi ama bir tülü yerine oturtamadım? anakartım aşağıdaki gibi, fanın ayaklarını vida deliklerine hizlayıp üsten bastırmaya çalışıyorum ama yerine oturmuyor?

anakartı çıkartıp yapmayı dene birde

• anakartı çıkartmak mı? ooo, cidden büyük zahmet
  • Anakartı çıkartmanın en ufak bir faydası bile olmaz.
    Düzgün takabilmek için üst tarafta kalan 4 köşedeki kilitleri kullanmanız gerekli. Sağa sola çevirerek kilitli ve serbest konumuna getiriyorsunuz. Önce serbeste alacaksınız taktıktan sonra çevirip kilitleyebilirsiniz.
    Hiç zorlamadan takılabilmesi lazım, zorlanıyorsa kırılabilir dikkat edin.
    Ayrıca soğutucu ve CPU arasına mutlaka termal macun sürün, yoksa ısınma sorunu yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Anakartı çıkartmanın en ufak bir faydası bile olmaz.
    Düzgün takabilmek için üst tarafta kalan 4 köşedeki kilitleri kullanmanız gerekli. Sağa sola çevirerek kilitli ve serbest konumuna getiriyorsunuz. Önce serbeste alacaksınız taktıktan sonra çevirip kilitleyebilirsiniz.
    Ayrıca soğutucu ve CPU arasına mutlaka termal macun sürün, yoksa ısınma sorunu yaşarsınız.

termal macun sürülü geliyor zaten... klipslerin üstünde ok işaretleri falan var, sağa sola çevirince bir değişiklik olmuyor ama sanırım kilitleniyor, yalnız klipsi bastırınca beyaz uçlar biraz açılıyor çekince tekrar eski haline geliyor, şu beyaz uçlu ayaklar benim anakarttaki vida deliklerine büyük mü geliyor anlamadım
    şunlar işte:

• quote:

quote:

termal macun sürülü geliyor zaten... klipslerin üstünde ok işaretleri falan var, sağa sola çevirince bir değişiklik olmuyor ama sanırım kilitleniyor, yalnız klipsi bastırınca beyaz uçlar biraz açılıyor çekince tekrar eski haline geliyor, şu beyaz uçlu ayaklar benim anakarttaki vida deliklerine büyük mü geliyor anlamadım
    şunlar işte:

bende geçen baya zorlandım stock fan lga775 ile o ayakları yukarı doğru kaldırın içindeki vidalar yukarı kalksın sonra içine oturtun anakartın deliklerinin sonra bastırın ama başta yukarıya doğru çekin sonra tık diye oturuyor

• tamam başta öyle yaptım zaten, ayakları yukarı doğruydu, bastırınca çat diye zaten kilitleniyor, yukarı çektikten sonra ayakları vida boşluklarına oturttum, yalnız ayakları çekince ayaklar gevşek kaldığı için boşuklara oturturken çok zorlandım, örneğin bir ayak denk geliyorken diğeri oturmuyor, ayaklar oynuyor çünkü...

peki üstte dönen şey, ok işaretleri falan var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart İşlemci Ram Seti
    4 hafta önce açıldı
    işlemci soğutucu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef intelin rezillik ötesi bir şeyi bu klipsli fan yapısı.

Bir tarafı oturtursun diğer taraf çıkar, tam taktım dersin kasa kapağını takarken titreşimden etkilenir tık bir klips atar fark etmessinizde bi bakarsınız işlemci 70-80 derece olmuş.

Klipsli yapının mantığında ilk önce klipsleri ok yönünün aksine çevirin bu şekilde kilitsiz haldedir, fanı takın klipsleri sıkıca bastırın tık sesini duyun sonra ok yönüne doğru bastırarak çevirin sallantı yoksa oturmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Kasım 2013; 14:41:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Maalesef intelin rezillik ötesi bir şeyi bu klipsli fan yapısı.

Bir tarafı oturtursun diğer taraf çıkar, tam taktım dersin kasa kapağını takarken titreşimden etkilenir tık bir klips atar fark etmessinizde bi bakarsınız işlemci 70-80 derece olmuş.

Klipsli yapının mantığında ilk önce klipsleri ok yönünün aksine çevirin bu şekilde kilitsiz haldedir, fanı takın klipsleri sıkıca bastırın tık sesini duyun sonra ok yönüne doğru çevirin sallantı yoksa oturmuştur.

teşekkürler, ben fanı oturttum yani ayakları vida boşluklarına yerleştirdim ama bastırmama rağmen fan yerine oturmadı, fazla zorlamak da istemedim anakartı, neyse tekrar bir deneyeyim
  • arkadaşlar bu fan olmuyor, ne yaptıysam olmuyor, uçları hafiften vida deiliğine giriyor ama yerine oturmuyor, bastırmaktan anakartı kıracaktım neredeyse ama olmadı...

sorunun nedeni aşağıdaki resimde işaretlediğim boşluklardaki vida boruları olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 3 Kasım 2013; 19:21:46 >
  • güncel
  • quote:

Anakarti cikartirsa daha genis olrak daha rahat yapabilir. Bir faydasi olur yani.mesela ben onlari anakarti cikarmadan yapamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intelin en sakat işlemci fanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

Anakarti cikartirsa daha genis olrak daha rahat yapabilir. Bir faydasi olur yani.mesela ben onlari anakarti cikarmadan yapamam

ya aslında bir anormallik var, anakartı çıkarmadan yapmak çok uğraştırıyor, ama ben fanın tüm ayaklarını deliklerin üstüne oturtmama rağmen yerine geçmiyor, yani fanın ayaklarının ucundaki plastik kısımları bin bir zahmetle vida boşluklarına geçirdim, sonra klipslerin kilidini de açtım ama klipsleri bir türlü yerine oturtamadım, normalde çok rahat bir şekilde çıt diye yerine oturan klipsler bir türlü deliğe girmiyor, bence vida deliklerindeki metal borular engel oluyor?

• vida kullanarak yapsam olur mu acaba, plastik klipsleri çıkartıp uygun vidalarla montajını yapabilir miyim?
  • fanın ayakları şöyle:

• quote:

Orijinalden alıntı: Hadeuweeo-Nyuseu

intelin en sakat işlemci fanı

neden?
  • quote:

merhaba, AKASA PWM Fanlı Intel LGA775/1156 işlemci fanı aldım ama bir türlü takamadım, ayaklarını vidalı yerlere hizladam, biraz sanki sabitlendi gibi ama yerine oturtamadım? anakartım aşağıdaki gibi, fanın ayaklarını vida deliklerine hizlayıp üsten bastırmaya çalışıyorum ama yerine oturmuyor?

Daha önce sisteminizde kullanmakta olduğunuz işlemci soğutucusu neydi?

Bu fotoğrafa bakınca soğutucunun takılacağı deliklerde sanki arkadan başka bir şey takılı gibi gözüküyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hadeuweeo-Nyuseu

intelin en sakat işlemci fanı

neden?

takarken ayaklarındaki kancalar kolay kırılıyor ve takması zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

merhaba, AKASA PWM Fanlı Intel LGA775/1156 işlemci fanı aldım ama bir türlü takamadım, ayaklarını vidalı yerlere hizladam, biraz sanki sabitlendi gibi ama yerine oturtamadım? anakartım aşağıdaki gibi, fanın ayaklarını vida deliklerine hizlayıp üsten bastırmaya çalışıyorum ama yerine oturmuyor?

Daha önce sisteminizde kullanmakta olduğunuz işlemci soğutucusu neydi?

Bu fotoğrafa bakınca soğutucunun takılacağı deliklerde sanki arkadan başka bir şey takılı gibi gözüküyor.

başka bir şey takılı değil, onlar vida boruları... penseyle çektiğimde ileri geri oynuyor ama alttan bir şey engelliyor, anakartın altından takılmış sanırım...

zaten bunlar engel oluyor bence, çünkü klipslerin ucundaki plastik kancalar bastırılınca içindeki plastik siyah mil kancaları açıyor ve tutunmasını sağlıyor, ama benim anakartımdaki vida boruları buna engel oluyor sanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 3 Kasım 2013; 20:20:03 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.