Asus z370 Gaming-E anakartımda sadece XMP açık bir şekilde ve kullanıcı profilim ise Normal seçili. Bütün ayarları default getirdiğim zaman da farklılık olmuyor. Güç seçeneklerim Yüksek Performans'a ayarlı. Anakartta 2 tane daha hazır profil var, bunlardan 1 tanesi hepsini 4.5ghz'ye sabitliyor diğer ayar 4.7ghz'ye sabitliyor fakat normal haricindeki diğer profillerde ısınma sorunu ortaya çıkıyor (soğutucu ML360R.) Normal stock kullanımda bildiğim kadarıyla ilk iki çekirdeğin boostlandığı ve 4.7ghz'ye kadar yükseldiğinden bahsediliyor fakat stress testlerinde bile tüm çekirdekler 4.312'yi geçmiyor. Sistem: Intel 8700k, Asus GeForce RTX 2080 Super Advenced Edition, Asus Z370 Gaming-E, Corsair Venegance Pro 4x8 3000mhz CL15, Xigmatek Minotour 750W 80+ Gold, Windows 11 PRO |
Intel 8700k Tüm Core'lar 4.3ghz Takılı Kalması
-
-
8700k İşlemci stres testlerinde,oyunlarda yüke girdiğinde zaten tüm çekirdekler 4.3 ghz çalışır herhangi bir problem yok işlemcinde olması gereken değerleri. Senin bahsettiğin tek çekirdeğin boost frekansı masa üstünde takılırken falan o değere çıkar sadece 1 çekirdek gerek duyarsa. Hazır profil overclocklara pek bulaşma derim anakart gereksiz fazla voltaj verir. işlemcin zaten ısınan bi model hava akımı güzel kasan,kaliteli bi sıvı soğutucun yoksa ve manuel overclock tecrübende yeterli değilse serin bi şekilde 4.6-4.7 ghz (tüm çekirdekler) ulaşamazsın oyunlarda bile 85-90 dereceleri görmesi münkün. Ben delidli 8700k kullandım orta halli 240mm sıvı soğutucu manuel overclock tecrübem az çok olmasına rağmen 4.8 ghz tüm çekirdekler kullanamadım yaz sıcağında oyunda 75 derece gördü (delid 18-20 derece düşüyor ısıları ona rağmen).
-
Cevapladığınız için teşekkür ederim, sizce 8700k delid yaptırıp OC ile uğraşmalı mıyım yoksa anakart değiştirmeden i9 9900kf gibi bir işlemci alıp stock devam mı etmeliyim? Hangisi daha avantajlı olur?
-
9900k, 9700k'nın hyper threadinglisi hocam. 9700k da 8700k'dan upgrade etmeye değer bir işlemci değil. Bence hiç gerek yok upgrade etmeye.
Bence biraz overclock işine kendinizi verirseniz bu işi çözersiniz. 360mm soğutucu stok 8700k'yı soğutamıyorsa termal macun değişimi ve kasaya genel bir bakım yapmanızı tavsiye ederim.
Güzel 8700k'lar 5ghz'e çıkıyor. Biz silikon konusunda kötümser davranalım tüm çekirdekleri turbo hızı olan 4.7ghz'e 1.3v gibi bir voltajda rahatlıkla çalıştırabiliyor olmanız lazım.
-
Cevapladığınız için teşekkür ederim hocam. XIGMATEK VERA 2x200mm kasayı kullanıyorum, orta kısmı cam yan taraflarda mash yapı var. Bu kasayı güç kaynağı ile birlikte zorunluluktan almıştım, pandemide ürün bulmak zor oluyordu. Tatilden sonra delid işlemini yapıp OC'yi deneyeceğim. Asus Rog anakarttan soğudum resmen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X