Şimdi Ara

INTEL 915GM de AERO Özelliği Çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vista nın Final (Enterprise Edition) versiyonunu kurdum. Forumlarda araştırdım ve kesin bir yanıt bulamadım.
    Dizüstü bilgisayarlar için üretilen Mobile Intel 915GM/GMS, 910GML ekran kartlarında AERO özelliği çalışmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

• aero onboard kartları deteklemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnFoU -- 11 Şubat 2007; 18:47:38 >
  • OLURMU YAW ÖLE ŞEY??? OZAMAN HİÇ KURMAYALIM DAHA İYİ?
  • Arkadaşlar bu önemli bir husus, lütfen bu konuyla ilgili bilgisi olanlar yazsın... Sırf o aero için yüklemek istiyorum... Eğer destek yoksa yüklemiyelim...
  • onboard ekran kartları özellikle 915 aero için yetersiz bir kart
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerist07

onboard ekran kartları özellikle 915 aero için yetersiz bir kart

yetersiz olması diil hocam önemli olan çalışıp çalışmaması... aero dediğiniz nedirki ya 2 tane bktn efekt...
  • intelin onboard grafik çözümü 915/950 dx9 destekli olmasına rağmen aero temasını desteklemiyor.ama atinin veya nvidianın onboard çözümleri problemsiz çalıştırıyor aero temasını.yani suç intelin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar AERO nun çalışması ONBOARD ile felan alakalı değil önemli olan EKRAN KARTININ VDDM (Virtual Device Driver Module) yi desteklemesi. Bizim intel kartın VDDX olmasından dolayı AERO çalışmıyor. ONBOARD lardada AERO çalışıyor.
  • Üzücü haber,
    INTEL açıklama yapmış Donanım limitleri yeterli olmadığı için AERO için INTEL 915 kartlarda birşey yapmamız imkansız diye :(
  • Allah KAHRETSİN İNTELİN BU SALAKLIĞINI

• İntel'i mi? Vistanın birkaç basit efekt için bunca donanim özelliği gerektirmesi Intel'in suçumu? youtube da beryl diye aratıp bir izleyin bakalım çıkan videoları. Bu efektler benim 915 onboard da en ufak bir takılma olmadan çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: terminator

intelin onboard grafik çözümü 915/950 dx9 destekli olmasına rağmen aero temasını desteklemiyor.ama atinin veya nvidianın onboard çözümleri problemsiz çalıştırıyor aero temasını.yani suç intelin

hemen de suçu intele attnız
    pardusta beryl mükemmel derecede stabil çalışıyor
    ayrıca aero beryl'in 10da 1i bile olamaz
  • yanlışınız var arkadaşlar vista aero özelliğini destekleyen ekran kartlarıda mevcut benimki gibi
  • 915GM chipsetli anakartların üzerindeki Intel GMA 900 Onboard Ekran Kartı için VDDM Driverlarını (Vista Driverları) yayınlamadığı için bu ekran kartı ile aero arayüzünü maalesef kullanamıyorsunuz.Birçok yabancı forumda ve intel in kendi forumlarında tartışılıp, sorulmuş malesef bu VDDM driverları ile ilgili hala bir ses seda yok intelden.

GMA 900 ekran kartının Windows Vistanın ilk beta sürümünde gelen VDDM driverlar ile aero arayüzünü çalıştırıyordu ikinci beta sürümünde bir registry hack ile çalıştırıyordu.Final sürümlerinde maalesef driver gelmiyor intel de yayınlamıyor.

Aşağıdaki linkden bu konu hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=gma+900+driver+for+vista&btnG=Google%27da+Ara&meta=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 13 Şubat 2007; 23:51:44 >

• Arkadaşlar adam driver ı editleyerek çalıştırmış intel 915 üzerinde AERO GLASS ı, inanmıyorsanız resme tıklayın

Resimi görmek için tıklayın

Makalenin Orjinali
    Yep, the non-VDDM hack works. All Aero Glass features are enabled in the December CTP on a GMA 900.

The hack shouldn't be necessary when 1) MS includes VDDM GMA 9x0 drivers with the OS or 2) when Intel releases VDDM drivers.
  • arkadaslar rc1 versiyonunun i915 driverini bulup final versiyona yüklesek olmaz mı?
  • yokmu yaw su işi halledecek biri...
  • binbir umutla 1 senelik laptopuma kurdugum vista bussines aynı zamanda arkadaşımın 2 senelik laptopuna kurdugu vista bussines yanında o kadar sönük ve boş kaldı ki. bu konuda bişeyler yapabilecek programcı arkadaşlarımız muhakkak bir yolunu bulmuşlardır da keske bu yolu bizimlede paylaşsalar :)yok eger imkansızsa (ki hiçsanmıyorum) soyleyinde her dakka device manager dan update yapmayalım :) sevgiler saygılar...
  • Uzun süren araştırmamın sonucunu buldum ve sizle paylaşıyorum. Fakat ingilizcem yok olan biri Türkçe'ye çevirirse çok iyi olur.

1. find out the hardware ID of your GMA900 in WINXP. (you can view this information in dxdiag)
    2. download a latest Vista driver for GMA950 (i945GM chipset) from anywhere you want. (it’s a good choice to download form intel’s website. down the .zip one, not the .exe)
    3. uncompress the driver.
    4. edit a file \Graphics\igdlh.inf, find out the section [Intel.Mfg], and find the hardware ID of 945GM, replace the ID to your GMA900’s.
    find this one:
    %iCLGD0% = i945GM0, PCI\VEN_8086&DEV_27A2
    change to
    %iCLGD0% = i945GM0, PCI\YOUR_GMA900_HARDWRAE_ID
    5. save this file, and install this modified driver, reboot your system.
    6. and then…enjoy the Aero Glass…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flickflick -- 20 Ağustos 2007; 18:30:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: *GeNC*

Uzun süren araştırmamın sonucunu buldum ve sizle paylaşıyorum. Fakat ingilizcem yok olan biri Türkçe'ye çevirirse çok iyi olur.

1. find out the hardware ID of your GMA900 in WINXP. (you can view this information in dxdiag)
    2. download a latest Vista driver for GMA950 (i945GM chipset) from anywhere you want. (it�s a good choice to download form intel�s website. down the .zip one, not the .exe)
    3. uncompress the driver.
    4. edit a file \Graphics\igdlh.inf, find out the section [Intel.Mfg], and find the hardware ID of 945GM, replace the ID to your GMA900�s.
    find this one:
    %iCLGD0% = i945GM0, PCI\VEN_8086&DEV_27A2
    change to
    %iCLGD0% = i945GM0, PCI\YOUR_GMA900_HARDWRAE_ID
    5. save this file, and install this modified driver, reboot your system.
    6. and then�enjoy the Aero Glass�

hiç bir işe yaramıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.