Şimdi Ara

İntel, Amd Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • düşük bütçeli bir sistem topluyorum....

bu sistemi solidworks ve autocad öğrenmek için kuracağım.
    oyun vs için değil

iki sistem oluşturdum bunlar;
    fx6300, 4 gb ram (elimde 4 gb ram mevcut, toplam 8 gb ram olacak), gigabyte 750ti oc , msi 970a g43
    i3 4160, 4gb ram ,gigabyte 750ti oc , msi h97 pc mate

sizce hangisini tercih etmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    İntel tercih edilmeli.Anakarttan kısıp işlemciyi i5 4460'a yükseltebilirsiniz.H81-pro vd olabilir.
  • Genelde amd tercih edilir ama 4460 ve h81 anakart alınabilir

• FX 6300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 10 Ekim 2015; 19:30:37 >
  • intel
  • i5 tercih edilebilir aslında programlar için uygun
    ancak bütcem kısıtlı normalde 1400 tl ancak 1500 tl ye çıkabilirim ancak bu fiyatta 1 kuruş çıkmam bunun üzerine

• FX6300 bahsi geçen uygulamalarda daha iyi sonuçlar verecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amd a10 serisi işlemcileri de incele. APU olduğu için ekran kartı almana gerekte yok. Belki işine yarayabilir.
    Bende şu an sistem toplamayı bitirmek üzereyim. Bu işlemci ile ekran kartı takmadan GTA 5 oynayabiliyorum.
  • İş için olası çoğu eylemde fx 6300, üç ve dördüncü nesil i5lerle, fx 8350 ise üç ve dördüncü nesil i7'lerle yarışır.

Oyunda böyle degil ama iş için amd daha f/p'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 20 Ekim 2015; 15:16:51 >
  • CAD için kesinlikle intel tercih edilmeli. Hele ki eski versiyonlarını kullanacaksanız AMD ve İntel arasında uçurum olur. Solid için i5 ve fx-8xxx serisi kafa kafaya diyebiliriz.

İş için kesinlikle AMD diyen, her programın kodlamasının farklı olduğundan habersiz, ezbere konuşan arkadaşlara bakmayın lütfen. Evet iyi derecede multithread desteği olan ve AMD işlemciler için yeterince optimize edilen programlarda fx-8xxx serisi i7'lere kafa tutuyor olabilir ama bu her zaman geçerli olmuyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

CAD için kesinlikle intel tercih edilmeli. Hele ki eski versiyonlarını kullanacaksanız AMD ve İntel arasında uçurum olur. Solid için i5 ve fx-8xxx serisi kafa kafaya diyebiliriz.

İş için kesinlikle AMD diyen, her programın kodlamasının farklı olduğundan habersiz, ezbere konuşan arkadaşlara bakmayın lütfen. Evet iyi derecede multithread desteği olan ve AMD işlemciler için yeterince optimize edilen programlarda fx-8xxx serisi i7'lere kafa tutuyor olabilir ama bu her zaman geçerli olmuyor malesef.

Her ne kadar üslup olarak çok hoş bir yazı olmasa da bir şekilde hak etmiş de olabilirim.

Söz konusu programların single thread ağırlıklı oldugunu bilmedigim doğrudur, tahmin edemedim açıkçası. Ben genelde oyunlar haric coğu programın multi-thread ağırlıklı olduğu yönünde bir inanışa sahibim gördüklerim üzerinden. Düzeltmeniz icin tesekkürler ben de yeni bir şey öğrenmiş oldum.

• Kavga başladı gene. 6300 ü i7 lerle kafa kafa tutan arkadaşlara selam olsun demekki birazda o/c olsa 5960x lerle yarışır bile diyecekler

• Direkt olarak size söylemedim hocam, kırdıysam da özür dilerim. Forumda son zamanlarda iş için AMD "her zaman" çok iyidir algısı oluşmaya başladı, buna karşı yazmıştım. Kişisel bir eleştiri yapmadım yani. Malesef oyunlarda olduğu gibi bu tarz programlarda da multithread yönünden farklılar oluyor. Artık bu Intel'in baskısı yüzünden mi var, AMD işlemcilerin pazar payı düşük olduğu için maliyeti düşürmek için mi uğraşmıyorlar bilemiyorum ama var. Böyle bir durumda el mahkum Intel almak zorunda kalıyoruz, bunun olması da firmaların ayıbı AMD'nin değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 21 Ekim 2015; 12:49:00 >
  • Darcyn kullanıcısına yanıt
    Estagfirullah, sıkıntı yok

Şahsen intel'in oyunlarda daha f/p olup işte ise amd'nin daha f/p olduguna dair bir inanışım vardır ama gördüğümüz üzere programlar arasında da single/multi thread ayrımı var ve yine intel öne geçebiliyor. Amd'nin isi lehine cevirmesi de zor devamlı olarak zarar ediyorlar.

• Autocad ve Solidworkd single thread mi?
  • Konu başlığından kan kokusu aldım.
    FX 6300 size daha uygun bir işlemci olur diye düşünüyorum.
  • intel al
  • Bir tartışmanın fitili ateşlenmiş yine. Uzun zamandır görmez olmuştuk.

Benimde tercihim AMD den yana olur. Bende iş içinse Amd diyenlerdenim. (Her iş ve her uygulma için olmasada). Birçok kişi bu tür işler için AMD nin iyi olacağı kanısında nedense. Aynı fiyat segmentinde daha fazla çekirdek ve yakın performans sunmasıyla bir çok işte özellikle bu uygulamaların daha çok çekirdeğe yatkınlaşmasıyla işe yarayabilir.(illaki yarar böyledir demiyorum polemik yaratmayın lütfen) İşin aslı bu uygulamaların hangi versiyonlarını kullanacağınızda önemlidir üzerinde ne tip ne ağırlıkta çalışacağınıza da. Ancak ikisi arasında hissedilir fark olacağını düşünmüyorum hangisi kafana yatarsa onu al. Amd özeniyorsan amd, intel özeniyorsan intel.

Genel olarak ifade etmem gerekirse ikisi arasında çok fark olacağını düşünmediğimden AMD almanı önerebilirim. Kesinlikle öneririm demiyorum ama önerebilirim. En azından intel diye tutturmamış olursun.
    Eğer fx6300 lü sistemi tercih edersen ve memnun kalmazsan o sistemi senden alabilirim dip not olarak düşeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 23 Ekim 2015; 22:57:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.