Şimdi Ara

INTEL ANAKART DİLİNDEN ANLAYAN BAKSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI Neo2 I865PE anakartım yanınca stokta olmadığı için yerine INTEL D865PERLX verdiler herşeyi usulüne uygun olarak yerleştirdim. Ancak power tuşuna bastığında işlemci ve ekran kartı fanı çeyrek tur dönüp duruyor ve sistem de tık yok. Board üzerinde küçük turuncu bir led yanıyor. Sistem hoparlöründen hiç çıt yok. Dilinden anlayan varmı yahu. Kompanentleri en az 10 kere çıkarıp tekrar yerleştirdim.

P4 Prescott 3.0 Ghz
    Atı Radeon 9800 XT
    DDR 3200 512 Mb ram
    ve diğer standart şeyler malzemeler

Bir yardım edin ya; garantiden gelene kadar 1 ay zaten el süremedim pc'ye kafayı yiycem. Bunu da ofisten yazıyorum :(

• 1-anakart üzerindeki bios pilini değiştirip tekrar dene...bazı anakartlarda , pil bitmesi bu hata sonucunu verebiliyor...

2-anakartı kasa içine monte etmeden dışarda iken çalıştırmayı dene...anakartın değiştiği için , kasa içerisinde kart altına gelen metal vida yuvaları nedeni ile kısa devre olayı yaşıyor olabilirsin...

EDIT:bu arada yeni farkettim , ilk anakartının yandığını söylüyorsun , bunun sonucunda bu söylediklerimi , geriye kalan diğer donanımların sağlam olduğunu varsayarak söylüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neyzena -- 27 Ekim 2005, 9:44:26 >
  • Peki kısa devre oluyorsa bu vidalardan anakart zarar görmüş olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SXbirci

Peki kısa devre oluyorsa bu vidalardan anakart zarar görmüş olabilir mi?

Büyük bir ihtimalle zarar görmüştür.
  • anakartı dışarıdan bağla ve sonra güç ver açmayı dene sorun olursa eğer aldığın kartta arızalıdır değiştir yine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.