Şimdi Ara

İntel Core i5 4590 alsam kaç yıl götürür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar i3 3220 işlemcimi upgrade ile MSİ H97 gamer sınıfı bir anakart ve i5 4590 almayı planlıyorum kısmetse temmuz sonu gibi alıcam öğrenmek istediğim bu işlemci 4-5 yıl götürür mü özellikle oyunlarda birde konu dışı olacak ama anakart değişikliğinde format gerekir mi? ayrıca son bir soru mevcut bilgisayarımın hard diski sata 2 girişli şimdi bu h97 chipset anakartın sata 3 girişi var uyumlu olurmu

Cevaplarınız İçin Teşekkürler..............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 21 Haziran 2015; 17:16:42 >

• 4-5 yıl götürür. Format atmak gerekiyor diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Gerekir, daha iyi olur.

Dediğin süreyide götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Gerekir, daha iyi olur.

Dediğin süreyide götürür.

peki eski pc'de asus g41 chipset anakart vardı ben bunu msi h77 chipset ile upgrade ettim hiçde format atmadım pc takır takır çalışıyor böyle bir şey olabilirmi banada ilk başta biraz tuhaf geldi ama pc sorunsuz çalışıyor hç mavi ekran vermedi

birde core i3 3220'de core i5 4590'a geçmek performans açısından baya bir şey kazandırır diye tahmin ediyorum sizce

ayrıca sata 2, sata 3 mevzusu konusunda bir sorun olur mu? yani mevcut sata 2 girişli hard diskim sata 3 girişleri olan h97 chipset anakrtda problem çıkartır mı? daha önceki konularda sata girişlerin geriye dönük uyumlu olduğu için sorun çıkarmaz şeklinde cevaplar gelmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 21 Haziran 2015; 17:37:05 >

• Hocam bence k serisi alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasUo21

Hocam bence k serisi alın

overclock düşünmüyorum daha doğrusu oc ile uğraşmak istemiyorum stok hızda sorunsuz çalışsın ve oyunlar için yeterli olsun benim için kafiii
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Fark tabikide olacak.

Hdd ni kullanırsın.

• 4 yıl en az
  • anakart üzerindeki donanımların sürücüleri yüklenmesi gerek. Çakışıklık vb olmaması için format atıp temiz kurulu im yapmak en iyisi

• 4460 ne kadar götürür peki ? :)
  • seni uzun sure goturur diyebiliriz 4460 4690 gibi cekirdeklerinbarasinda 1veya2ghz fark var cok fazla onem arz etmez ama aralarinda fiyat farki vardir butcene uyarsa 4690 bile alsan olur ama 4590veya 4460 yeterli ileride tine uprage yaparsan pahali olanini aldigina pisman olmazsin
    sata 2 hdd icin sata 3 portu kullanabilirsin sorun yaratmaz ama sata 3 performansi alamazsin sata2 olarak calisir zaten anakartlarda sata3 destegi olsa bile 6port varsayalim 4u veya 2si sata3 oluyor dikkat etmen gereken sey sata 3 diski sata2 portuna takarsan sata2 hizi alirsin diger turlu fark etmez

• yorumlar için çok teşekkürler
  • 2.nesil 2500k'yı uzun süredir kullanıyorum, o.c'lu ve o.c'suz olarak halen yeterli geliyor, bu birazda kullanım amacınıza göre değişir, i5 alıpta render ya da 3D vs. sanallaştırma vb. işler yapmaya kalkarsanız 1 sene bile gitmez, ona göre değerlendirin, normal şartlarda ise uzun süre gider çok extr. bir şeyler yapmazsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

2.nesil 2500k'yı uzun süredir kullanıyorum, o.c'lu ve o.c'suz olarak halen yeterli geliyor, bu birazda kullanım amacınıza göre değişir, i5 alıpta render ya da 3D vs. sanallaştırma vb. işler yapmaya kalkarsanız 1 sene bile gitmez, ona göre değerlendirin, normal şartlarda ise uzun süre gider çok extr. bir şeyler yapmazsanız.

hocam sadece oyunlar ve gündelik kullanım (film,müzik internet) gib şeyler için render,grafik tasarım falan o işler için değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

4460 ne kadar götürür peki ? :)

4590 4-5 yıl götürüyorsa 4460 taş çatlasa 1-2 yıl.

• Yukarda hocamın dediği gibi oyun içinse götütür,merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

quote:

aralarında fark olmadığını biliyosun dimi ? sadece 100 mhz ;=)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

quote:

aralarında fark olmadığını biliyosun dimi ? sadece 100 mhz ;=)

bu bilgiyi bile bile neden soruyorsun o zaman?

• Yanlış soru.i5 4590+gtx 970 kaç sene beni götürür diye başlık açmalıydın.Sıkıldık artık bu kaç yıl götürür sorularından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Yanlış soru.i5 4590+gtx 970 kaç sene beni götürür diye başlık açmalıydın.Sıkıldık artık bu kaç yıl götürür sorularından.

sıkıldıysan yazma o zaman allah allah sanki zorla yorum istiyoruz alt tarafı bir soru şu kadar yıl götürür de geç

ayrıca burası İŞLEMCİ bölümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 23 Haziran 2015; 1:59:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.