< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Intel Core i9 11900F Soket 1200 6k
-
-
11400’ten buna geçmeyi bir ara düşünüyordum ama sanırım şu saatten sonra 2-3 sene öncesinin tepe modeline bu para verilmez. 13400-14400 daha mantıklı gibi. Anakart ve ram değişikliği yapamayacak kişiler için fena değil gerçi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anakartı olup; az fiyatla upgrade yapmak isteyene harika bir fırsat.
-
14.nesil intel serisi yeni soket ile geliyor. Yine şaşırmadık. Işlemci boyutu da sürekli küçülüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10400 f den buna geçmek ne kadar mantıklı oyunlar için.f/p verir mi
-
Yüzde 40a yakın fark var. Anakartta değiştirmeyeceğin için mantıklı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tşk ederim
-
bana pek mantıklı gelmedi 8C/16T 16mb önbellek
bunun yerine fiyatını yüksek bulsam da 13400F daha mantıklı arada şuan 200 tl fark var
LGA 1700 2700 tl ye anakartı da bu
amazonASUS PRIME B660M-A D4 Oyun Anakart Soket Intel LGA 1700 (Intel B660, mATX, DDR4 Bellek, PCIe 4.0, 2x M.2, Aura Sync)https://www.amazon.com.tr/ASUS-Prime-B660M-LGA1700-Anakart/dp/B09NWBDXT6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 22 Temmuz 2023; 12:16:50 > -
14. nesil yeni soket ile gelmiyor. Lga 1700 olacak yine. Raptor Lake Refresh olacak. 15. nesilde yeni soket olacak.
-
Benim okuduğum haber bu.
Meteor Lake-S masaüstü işlemcileri 35-65W’lık Core i5 versiyonlara ev sahibi olacağını biliyoruz. Bu yongalar, 125W TDP’li Core i9 işlemcilere hayat verecek olan Arrow Lake-S ile birlikte sunulacak. Her iki işlemci de yepyeni 800 serisi yonga seti platformunu destekleyecek.
Yeni Intel 800 serisi yonga seti platformu, Meteor Lake-S ve Arrow Lake-S dahil olmak üzere en az iki nesil boyunca Intel işlemcileri destekleyecek. Platform, mevcut LGA 1700/1800 soketini kaldıracak ve mevcut soketle benzer bir paket boyutuna sahip yeni LGA 1851 soketini kullanarak soğutucu uyumluluğunun bozulmadan kalmasını sağlayacak.
Bu platform ayrıca Z890, H870, B860 ve H810 çözümleriyle gelecek. 800 serisi anakartlar ayrıca daha hızlı DDR5 belleğini de destekleyecekler. Önceki bilgilere göre 800 serisi platform, Meteor Lake-S serisinde aşağıdaki işlemcileri sunacak:
Eski haber bu. Dediğim gibi durum şu anda. 14. nesil Raptor Lake Refresh olarak çıkacak ve Lga 1700 olacak. Arrow Lake 15. nesil olacak ve yeni soket ile gelecek. Burada detaylar var:
videocardz.comIntel Core i9-14900K, i7-14700K and i5-14600K specs emerge, Raptor's refresh brings 200 MHz higher clocks - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/intel-core-i9-14900k-i7-14700k-and-i5-14600k-specs-emerge-raptors-refresh-brings-200-mhz-higher-clocks -
Refresh dediyse performans farkı çok az olacak. Bu nesile geçmeyi kimse istemez
11700KF den gecmeye deger mi ki? Cok far yok gibi ama fiyatı da su dönem icin iyi geldi.
-
Intel almak istiyorsa biri direkt refresh alması daha iyi aslında. Bellek açısından iyileştirmeler yapılıyor. Gözüken üç farklılık gördüm ben ama bunlar gerçek mi bilemiyorum bazen doğru çıkmıyor çünkü.
- K serisinde 200 mhz frekans artışı var.
- 14700k-kf'de e core'lar artacak gibi gözüküyor.
- 4 çekirdekli işlemci gözükmüyor, en az 6 çekirdekli işlemci var. Söylentiler bunlar. 14. nesil Raptor Lake Refresh olacak ama o kesin. Anakart üreticileri destek verirse mantıken z690'larla bile çalışması lazım Raptor Lake Refresh'in ama işlemciler çıkmadan ne olur, onu zaman gösterir. Firmadan firmaya da değişebilir durum. Gigabyte, z690'lara destek geleceğini belirtmiş mesela Raptor Lake Refresh için.
-
Fiyatı iyide bu işlemciyi soğutmak için de iyi para lazım.
-
Değmez. Yeni nesile geçebiliyorsanız geçin. Yoksa devam edin 11700kf ile.
-
Cok tesekkürler cevap icin bana da öyle geliyor. Yılların laptop kullanıcısı olarak 3-4 aydır sistem topluyorum i7 yi de henüz 1 ay civarında oldu alalı toplasam 1 saat kullanmamısımdır. Laptobu halen bırakamıyorum :) i9 ne olsa da bir şey degismeyecek gibi hayatımda.
-
10105f’ten buna geçmeli mi yoksa komple sistemi mi değiştirmeli?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
z490 anakart var , 10700 'den gecmeye değer mi?
Benzer içerikler
- ofis koltuğu önerisi
- terabox güvenilir mi
- deepcool morpheus
- msi shout out
- xbox game pass - 3 aylık kod bedava
- siber pazartesi
- kasım indirimleri ne zaman
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X