Şimdi Ara

Intel Core Ultra 5 245, Ultra 5 235 ve Core Ultra 3 205 ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Core Ultra 5 245, Ultra 5 235 ve Core Ultra 3 205 ortaya çıktı
    Intel, bildiğiniz gibi bu yılın sonlarına doğru yeni nesil Intel Intel Arrow Lake-S işlemcileri ve bu işlemciler için hazırlanan yeni 800 serisi anakartları piyasaya sürecek. Bu doğrultuda bekleyiş sürerken, seriye ait Intel Core Ultra 5 245, Ultra 5 235 ve Core Ultra 3 205 modelleri ortaya çıktı. İşte tüm bildiklerimiz.

Intel Core Ultra 5 245, 235 ve Core Ultra 3 205 neler sunacak?

Kaçıranlar için Intel Core Ultra 5 245, Ultra 5 235 ve Core Ultra 3 205 işlemciler, K-serisi sürümlere kıyasla 65W veya daha düşük TDP'ye sahip olacak. Buna göre Core Ultra 5 245 modelinin, 3,4GHz temel saat hızı, P-çekirdekleri için 5,1GHz saat hızı ve tüm çekirdekler için 4,9GHz saat hızı sunacağı belirtiliyor.

Bir alt model Core Ultra 5 235 ise, abisine kıyasla 5GHz'e kadar P-Core hızı ve tüm çekirdekler için 4,8GHz saat hızıyla karşımıza çıkacak. Ayrıca her iki model 6 adet performans (Lion Cove P-Core) ve 8 adet verimlilik (Skymont E-Core) olmak üzere 14 çekirdeğe sahip olacak. Son olarak Core Ultra 3 205'e gelirsek, işlemci 4 Lion Cove ve 4 Skymont çekirdeği olmak üzere toplam 8 çekirdek ve 8 iş parçacığı ile geliyor.

Ayrıca Bkz.Intel Core Ultra 7 268V test edildi: Peki "Lunar Lake" ne kadar hızlı?

Bu da Hyperthreading desteğinin olmadığını doğruluyor. Ayrıca P çekirdekleri için 3,9GHz saat hızı, 4,8GHz boost ve E-çekirdekleri için 3,3Ghz ile 4,2GHz arasında hız sunacak.

Arrow Lake-S yakında geliyor

Intel, yeni işlemcilerle birlikte yeni LGA 1851 soketine sahip başta Z890 yonga setli anakartlar olmak üzere 800 serisi anakartları piyasaya sürecek. Dolayısıyla mevcut Intel anakartları ile yeni işlemciler uyumlu olmayacak. Bu arada 800 serisinde sadece DDR5 desteği yer alacak. İşlemcilerin mimari tarafında ise yepyeni Lion Cove P-Core ve Skymont E-Core mimarisine sahip bir tasarım yer alacak. İşlemciler Compute Tile, SOC Tile, IO Tile ve Graphics Tile olmak üzere dört karoya ev sahipliği yapacak. GPU tarafı yeni Alchemist Xe-LPG ile desteklenecek.

Son raporlara göre Core Ultra 200 K-serisi işlemcilerin 17 Ekim'de tanıtılması bekleniyor. Ancak lansmanda hız aşırtma desteği bulunan üst seviye modeller ile karşılaşacağız. 65W ve daha düşük işlemciler içinse bir süre daha bekleyiş sürecek.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-core-ultra-5-245-235-and-core-ultra-3-205-clock-specs-have-been-leaked

• Çöp.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

İşlemciler Compute Tile, SOC Tile, IO Tile ve Graphics Tile olmak üzere dört karoya ev sahipliği yapacak.

- Tile'a karşılık gelen uygun bir Teknik Türkçe kelime var mıdır?

- Kaynak habere baktım. Kullandığınız Karo kelimesinin İngilizce karşılığı nedir diye sorsam?

Soralım Öğrenelim Öğretelim

Ekleme:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 29 Ağustos 2024; 13:16:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ticari çöp

• İ3 e 8 çekirdek geliyor
    Yorumlar efsane: 🚮

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chadaturk -- 30 Ağustos 2024; 14:40:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Chadaturk kullanıcısına yanıt
    Ryzen 3'ü bile çıkarmayan, orta seviye işlemcisi 6 çekirdek olan AMD'yi şakşaklarlar ama:D Bu arkadaşların marka fanlığı hastalık düzeyinde.

• 17 ekimdeki tanıtım sonrası i3 modellerinin çıkışı ne zaman olur bilen var mı. 4+4 i3 çok iyi

• Hoş geldin core ultra 3 bebek. 12100F, 13100F ve 14100F birbirlerine çok fark atamıyorlardı. Bu kez performans farkı bence daha fazla olacak. Oyun amaçlı güncel-giriş sistem kurmak isteyenler için bence çok güzel olacaktır. Herkes 15-20 bin liralık işlemci alamıyor kusura bakmayın. Takmışlar 7800X3D'ye. O işlemciyi alan insanın ekran kartı da en az 4070 TI olur zaten. Mini mini 115 Wattlık 4060'ı olan veya 5060 alacak olan insan gayet de alır kullanır bence core ultra 3'ü. AMD'nin son performanslı Ryzen 3'ü 3300X'ti. Ben de almıştım o zamanlar. Ryzen 3600 fiyatı 1300 civarıydı, 3300X ise çok az stokta kalmıştı ve 990 lira civarından satın almıştım. Ryzen 3100 de 850 filandı fiyatı. Vay be. Kendi topladığım sistemimde kullandığım ilk işlemciydi 3300X. Sonra 5600G'ye geçmiştim ve sonra da 12100F'e. 12100F de bence mükemmel F/P işlemciydi bence. Limitlerde kullanıyorum işlemciyi. 6650 XT'yi besleyemediği oyunlar oluyor. Grafik ayarı yapınca tabii sorun kalmıyor ama sınırlarda geziyorum. 5070 filan taksam nefesi kesilir herhalde :D O yüzden yeni nesilde Core Ultra 245 almayı planlıyorum .

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Tamam bu kadar boş yaptıysan geç uğurcum

• i3'de bile 8 çekirdek var, AMD kullanıcı dostu olduğundan Ryzen 3'ü iptal etmiş. i5 desen çok çekirdek performansı olarak olarak Ryzen 5'den üstün, Ultra 3 205 fiyatı ve performansı ile çok şaşırtacak. AMD'ciler sıfır bilgileri ile Intel 1 yıl soket ömrü veriyor, bozuk işlemciler demeye devam. Intel Core Ultra 5 245, Ultra 5 235 ve Core Ultra 3 205 ortaya çıktı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ekim 2024; 14:6:39 >
  • Servis edilen testlere bakılırsa verimlilik ayaklar altında gerçekten yazık

Intel Core Ultra 5 245, Ultra 5 235 ve Core Ultra 3 205 ortaya çıktıtechpowerup
    Intel Core Ultra 5 245K Review
    https://www.techpowerup.com/review/intel-core-ultra-5-245k/
  • İncelemeler dün akşam yayınlandı ve sonuçlar Intel için hiç iç açıcı değil. Techspot'un attığı flaş manşet durumu özetler nitelikte: Arrow Lake is a Mess... Possibly a Flop (AL tam bir karmaşa, muhtemelen bir başarısızlık)

Arrow Lake'te verimlilik öylesine kötü ki orada bir takım üçkağıtlar da dönmüş ama önce Gamer Nexus'a, oradan yayılan haberle de diğer inceleme sitelerine yakalanmışlar. Örneğin Techspot 285K'nın Cinebench enerji tüketimini 196W olarak tespit etmiş ancak GN'nin inceleme videosunda 285k'nın 24-pin ATX üzerinden fazladan 50W daha çektiği ortaya çıkınca Techspot testi yenilemiş ve son tüketimi 258W olarak güncellemişler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.