|
Intel Core Ultra 9 285K test edildi: Arrow Lake'in en güçlüsü
-
-
Tanıtımdan 1 hafta sonra, 17 Ekim'de satışa sunulacaklarmış:
videocardz.comIntel Core Ultra 200K series and Z890 motherboards rumored to launch on October 17th - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/intel-core-ultra-200k-series-and-z890-motherboards-rumored-to-launch-on-october-17th
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu işlemci adlandırmalarının iyice b.. çıktı, hem INTEL hem AMD tarafında hangi işlemci neyin yenisi ben anlayamıyorum
-
Yavaş yavaş ev kullanıcısı yönelik işlemciler, multi core'dan many core processor seviyelerine evrildi artık. Bu işlemcilerde server çalıştırmayacaksanız smt çoğu zaman anlamsız hale geliyor. Intel, bunun hesabını yapıp kaldırma yoluna gitmiş. Neden peki, ne zararı vardı, çok faydası olmasa bile yeri gelir lazım olurdu? Durum pek öyle değil, bunun için zarda fazladan yer işgal eden bir yapısı var ve kullanılmasa bile enerji tüketimine olumsuz yönde katkı yapıyor, smt'nin verimli çalışacağı iş yükü bile olsa(smt olumsuz etkilerini özellikle oyuncular bilir, bırakın katkısını çoğu durumda kapatmayı tercih eder oyuncular) işlemci içinde görev paylaşımı şöyle oluyor; ilk önce performans çekirdekleri doluyor, sonra iş verimlilik çekirdeklerine taşınıyor onlar da boşta değilse en son smt kullanılıyor. Intel de diyor ki bu kadar atıl kalıp, boşa yer kaplayan bir yapıyı kaldırıp yerine daha efektif e-core'lardan koyayım, böylelikle daha verimli çalışan daha güçlü bir cpu elde ederim.
ayrıca 9950x'in skorunu yanlış yazmışsınız.
285k: 23024 24T multi core, 9950x: 20550 32T multi core
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 21 Ağustos 2024; 20:3:33 >
-
Xe ya da arc grafikleri var mi bunda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 22 Ağustos 2024; 0:55:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
12, 13, 14.nesilden farklı bir mimari mi bari?
İntel patır patır yeni nesil atıyor üzerimize yine
AMD 9800X3D'yi çıkartmadan apar topar bişeyler çıkarmaları lazım o ara 15 16.nesil falan da gelebilir arada varsa voltajı arttırıp yeni nesil diye sallarlar
-
Kabaca:
* P-core'larda artık Hyper-threading yok. Ayrıca, tepe frekanslar biraz düşürülmüş.
* E-core'larda performans dopingi var.
* Entegre grafik performansı hatırı sayılır derecede arttırılmış.
Başka şeyler varsa (şimdilik) bilmiyorum...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7800 X3D gibi bir işlemcinin üstüne koyabilirlerse bravo derim, 7800x3D bile kullanıcısını en az 3-5 yıl üzmez ki 9800x3D dananın kuyruğunu koparırsa son darbeyi alır intel...
-
Sıcaklık ve tüketim nasıl olacak, en çok merak edilen konu bu olabilir.
-
Yeni işlemci, ona uygun ana kart, başlamışken ekran kartını da yükselteyim, hadi bi tane de ssd çakayım, oledli soğutucu takayım, ramleri de rgb yapayım, ee kasa küçük geldi ona da bi el atayım?? Yine durduk yere 200binlik olduk :)
-
Evet var. Hatta entegre grafik ile F1 oyununda 1080 high ayarlarda 60 fps veriyordu.
-
amd bunu 10 sene önce yapıyordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yavaş yavaş ev kullanıcısı yönelik işlemciler, multi core'dan many core processor seviyelerine evrildi artık. Bu işlemcilerde server çalıştırmayacaksanız smt çoğu zaman anlamsız hale geliyor. Intel, bunun hesabını yapıp kaldırma yoluna gitmiş. Neden peki, ne zararı vardı, çok faydası olmasa bile yeri gelir lazım olurdu? Durum pek öyle değil, bunun için zarda fazladan yer işgal eden bir yapısı var ve kullanılmasa bile enerji tüketimine olumsuz yönde katkı yapıyor, smt'nin verimli çalışacağı iş yükü bile olsa(smt olumsuz etkilerini özellikle oyuncular bilir, bırakın katkısını çoğu durumda kapatmayı tercih eder oyuncular) işlemci içinde görev paylaşımı şöyle oluyor; ilk önce performans çekirdekleri doluyor, sonra iş verimlilik çekirdeklerine taşınıyor onlar da boşta değilse en son smt kullanılıyor. Intel de diyor ki bu kadar atıl kalıp, boşa yer kaplayan bir yapıyı kaldırıp yerine daha efektif e-core'lardan koyayım, böylelikle daha verimli çalışan daha güçlü bir cpu elde ederim. ayrıca 9950x'in skorunu yanlış yazmışsınız. 285k: 23024 24T multi core, 9950x: 20550 32T multi core |
Bu işlemci adlandırmalarının iyice b.. çıktı, hem INTEL hem AMD tarafında hangi işlemci neyin yenisi ben anlayamıyorum
|
12, 13, 14.nesilden farklı bir mimari mi bari? İntel patır patır yeni nesil atıyor üzerimize yine AMD 9800X3D'yi çıkartmadan apar topar bişeyler çıkarmaları lazım o ara 15 16.nesil falan da gelebilir arada varsa voltajı arttırıp yeni nesil diye sallarlar |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X