Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
71.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Wolksvagenin yaptığı emisyon skandalı hatırlıyorsunuzdur.Yüklü bir ceza kesilmişti.İntelede öyle olur diye düşünüyorum.

Ürünü belirli bir performans vadederek piyasaya çıkıyor daha sonra %20 hız kaybı çok yüksek bir düşüş.Birde bunu büyük firmalar için düşünecek olursak büyük zarar.

İlerleyen günlerde göreceğiz neler olup biter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan testlerde var görülüyor hocam.

• Naytsniffır N kullanıcısına yanıt
    8 çekirdekli işlemciyi çıkarmalarını bekledik (4980x) iptal oldu.

X99 a verdikleri desteğin yanında x79 a hiç destek vermediler.

Haswell refresh geldikten sonra bizi takan olmadı zaten.

O kadar unutulmuşuz ki x79 yazmayı bile unuttular.

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Son dönemin flaş işlemcisi( ) G4560 da listede yok hocam.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    O işlemciden öte bir şey.

• Son kullanıcı da performans kaybı yok mu? Sen galiba ben dahil başka arkadaşların yama sonrası yaşamaya başladığımız sorunlarla ilgili yazılarımızı okumadın yada görmedim.

Başka bir arkadaş da Windows güncellemesi performans kaybına yol açmıyor sadece bios açabilir demiş üstelik o arkadaş 2-3-4-5-6-7-8 nesil işlemcilerden herhangi birini kullanmadığı halde böyle demiş.

İntel o davada ancak şu şekilde yırtar oda topu işletim sistemi yazılımını yapan Microsofta atarak olur. Son windows güncelleştirmesi sonrası çoklu işlemlerde uygulamalar belli süre sonra ara ara kilitleniyor. Bazen 2-3 dakika sonra düzeliyorlar bazen düzelseler bile işletim sisteminde bazı klasörler isimsiz gözükmeye başlıyor. Pc açıp kapatırsan dosyalar normal gözükmeye başlıyor.

Sorun kesinlikle bu açıkları kapatan işletim sistemi yazılımında.

Sahip olduğum bilgisayar düşük özelliklerde bir bilgisayarda değil. İ7 7700 HQ işletim sistemi olan, 16 GB ram'e sahip ve 1050 ekran kartı olan bir dizüstü bilgisayar. Bu bilgisayarda yama öncesi çoklu işlemlerde en ufak kilitlenme sorunu yaşamıyordum.

Son kullanıcı olarak ben en son çıkan Windows güncellemesi sonrası bu sıkıntıları yaşıyorsam kimse kusura bakmasın ama kimse kalkıp son kullanıcı olarak bazı insanlar perfonmans kaybı yaşıyoruz diyerek yaşadıkları sorunları yazıyorsa böyle bir sorun yok diyerek genelleme yapamazsınız.

Ben 20 yıldır PC kullanan bir insanım. Bunun 19.5 senesinde Masaüstü kullandım ve tamamında İntel İşlemci kullanmış biriyim. Bundan böylede İntel işlemci kullanmaya devam edeceğim ama var olan bir sorunu yokmuş gibi lanse edecek kadar da fanatiklik etmemi benden kimse beklemesin.

Perfonmans sorunu var mı var. 2-3 tane test programının sonuçlarına bakarak böyle bir sorun yok demek işin en kolay yolu.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzınıza sağlık. Bize olayları çarpıtıyor muamelesi yapıyyorlar. Sinirleniyorum burada. Ağzınıza sağlık.

@C.CEMİL Sen de beni fanatiklikle suçlamadan önce arkadaşın yazdığını oku.
  • intel kendi ürettiği eski anakartlara bile bios yazmadıki daha,hadi evdeki pc yavaşladı filan ki kabul edilemez ama gigabyte çıkarmış biosu yırttı(i7-6700k),işyerindeki yada daha eski pcler ne olucak?
    en son bios 4 yıl önce çıkmış anakarta,
    https://downloadcenter.intel.com/product/54876/Intel-Desktop-Board-DH61WW

atıcazmı 15-20 tane pcyi,4 tane xeon'lu serverı napıcaz?
  • benim kullandığım iphone son güncellemeyi yedikten sonra oyun oynarken kareleri görmeye başladım. facebook uygulaması hata verip kapanmaya başladı. ilk defa ios sistemin programı kapattığına şahit oldum.
    algı operasyonu gibi başkasını suçlarmış gibi konuşmanıza gerek yok hocam konuda baştan sona ne yazdığım ve neler sölediğim konu içinde mevcut bir mesaja göre bunu yazdığınızı düşünüyorum .
    youmlarıma bakın bir isterseniz sonra daha detaylı konuşalım.
    Benim demek istediğim şuan bende oyunda testte kayıp yok ilerde ne olacağı belli değil yazdıklarım konu içinde yazılanlarda mevcut.
    Kaldıki ilk defa hatalı üretim işlemcilerle yada hatalı windowslarla karşılaşmıyoruz , sizin gibi sene vererek kaç senedir masaüstü bilgisayar kullandığımı söylememe gerek yok ama keşke dediğiniz gibi olsada özür yada hata için birşey yapsınlar ama önceden de gördük neler yaşandı kimse de al bu senin paran ben hata yaptım demedi.
    Ev kullanıcısıyım , performans kaybım yok kendim için diyorum , oyun ve internet dolaşımında
    8700K
    Asus Maximus X Hero
    16 gb Corsair Dominator 3200Mhz ,
    sistem kullanıyorum istediğiniz test varsa sizin için de paylaşabişirim yada oyun. sadece size diyeceğim diğer asıl fanboylar gibi konu da insanların yazdıklarına bakmadan insanlara fanboy gibi hitaplarda bulunmayın onlardan farkınız kalmaz . (kendi görüşüm)
    Keşke intel dese ben hata yaptım bilerek hatam için bunu yapıyorum sizin için dese , milyar kullanıcısı var sizce dermi takdir sizin hocam , ama benim açımdan şuan için performans kaybı yok ama yeni bios yada yeni win güncellemelerle neler gelir bilemem sizler gibi kesin konuşamıyorum .
    keşke birazcık youtube videosu yada başka forumlar da insanların yazdıkları dışında yada arkadaşım ahmet mehmet performans düştü cümleleriyle değilde kendiniz birşeyler katsaydınız son kullanıcı olarak ama öyle de birşey yok farazi konuşmaya devam ediliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA3AA6F80 -- 22 Ocak 2018; 14:18:59 >

• JoiWoo kullanıcısına yanıt
    tamam hocam
  • Yok davalar sonuçlanırda, Amerika ülkesinde geçerli olacağı için, olan yine bize olur. Şu an bu firmalara davalar açılıyor.
    Amd'de ryzen işlemcide ben ve birkaç kullanıcı sorun yaşarken(rog formunda baya kişi vardı), burada Amd'yi savunan arkadaşlar sorun olmadığını söylüyordu. Hatta birçoğu o konuya giriş dahi yapmamıştı. Coldboot sorunu vardı, onun memory training olduğunu öğrendik ve bunun normal olduğunu söylüyorlardı, ramler tam 3000 mhz hızda çalışmaz, 2933 mhz normal deniliyordu. Şu an hepsi giderildi. Ne coldboot, ne de memory training var. Bunların üstüne sıfır ayar yaparak Ramleri tam 3000 mhz hızda çalıştırıyorum, ince ayar şart denilmişti. Olmaz denilen herşey oldu. Hatta bir arkadaş, Sorunun Amd'de olmadığını, bu yaşadıklarımızda sorumlunun Asus olduğunu, Asusunda sadece belirli ürünlerinde olduğunu filan söylüyorlardı. Asusun sorun yok denilen kartındada sıkıntı yaşayan arkadaşım oldu. Diğer markaların forumlarına bakınca oradada benzer şeylerin yaşandığını gördüm. Bunlar bir kaç kişi haricinde dile getirilmedi.

Sizde doğal olarak bu açıktan dolayı performans kaybı yaşamışsınız. Eleştirmeniz ve hakkınız aramanız normal. Bu konuda ne kadar hak aranır, sorunlarınıza nasıl bir çözüm bulursunuz orası ayrı, çünkü konunun amacı soruna çözüm üretmek yerine, firmalara laf atmak. Buradaki problem intel veya amd işlemcisi olmayan ve biz amd'de sorunlar yaşarken bunları görmezden gelen kişilerin olması, Bu intel içinde geçerli, amd içinde geçerli. Çözüm üretmek yerine firmaları karalamak kolaylarına gidiyor. Herkesde performans kaybı olacak diye bir kaide yok. Performans kaybı yaşamayanlara inanmıyorlar, yaşayanlarada amd fanboyu olarak bakıyorlar.

• Beni yanlış anladınız. Belki ben net ifade edememişimdir orasını bilemiyorum. Hiç sorun yok muş gibi genelleme yapıldığı için o yazıyı yazdım. Size özel bir durum değil. Bu yazımın tamamı sizin yorumlarınıza ait değil. Çoklu alıntı veya çoklu cevap yazarken nedense sıkıntı yaşadığım için sadece sizin yorumunuzu seçebildim.

Yoksa o yazdıklarım için de başka arkadaşlara da cevap var.

Mesela bir arkadaş bizlerin kullandığı hiç bir işlemci elinde olmadığı halde yorum yazmış. Kullanmadığın bir işlemci sıkıntı yaşıyor mu yaşamıyor mu gözlemlemeden konu üzerinde yorum yapması çok enteresan. Yazımın bir kısmı ona da cevaptı.

Ama farkında olmadan sizi kırdıysam özür dilerim.
    estafurllah hocam ama zaten forumda ki sorun amd kullanan intel kullanmadan veya intel kullanan amd kullanmadan performans düştü , öldük bittik demesi açıyor bi forum sitesi copy paste yapıyo birde yanına youtube videosu sonra herkes amd yada intel çalışan performans testcisi gibi gezmekte
    Elle tutulur insanların kendi incelemesi varsa saygı duyarım . İsterlerse yine test sonuçları paylaşabiliriz sıkıntı yok o konuda .
    Sizde kusura bakmayın ters birşey söylediysem yada yanlış anlaşıldıysam
    Yamaları yapmayı erteleyin beyler ...Tek çekirdekte yüksek performans yüklenince %25 performans düşüşü

"
    Bazı kaynaklar, yamaların sunucuları daha fazla etkilediğini iddia ediyordu. Intel’in testlerinde sunuculardaki işlemcilerin %100 kapasitesi veri okumak için kullanıldığında herhangi bir performans kaybı olmuyor. Fakat %100’ü veri yazmaya ayrıldığında %18 gibi bir performans düşüşü yaşanıyor.

Tek çekirdek kullanılarak, ölçeklendirilebilir yapıda, farklı araçlarla, yüksek performanslı veri yazmak istendiğinde ise performans düşünü %25’lere varıyor. Intel, tüm bu problemleri çözmek için çalışmalarını sürdürüyor."

https://www.technopat.net/2018/01/18/intel-spectre-yamasindaki-hatalar-yeni-islemcileri-de-etkiliyor/

https://www.engadget.com/2018/01/18/intel-spectre-reboot-problem-affects-newer-cpu/

https://winbuzzer.com/2018/01/18/intel-buggy-meltdown-spectre-patch-affects-newest-core-processors-xcxwbn/

.................................................

Intel, yeni yamaların veri merkezlerinde kullanılan bilgisayarlarda yüzde 2 ile yüzde 25 arasında bir performans düşüşüne sebep olacağını açıkladı.

http://www.haberturk.com/intel-hatali-spectre-ve-meltdown-yamasini-guncelledi-1806066-ekonomi

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    k serisi olmayan daha iyi ondan olmayan özellikler var hemde daha ucuz şimdi 90 dolara temin ediliyor https://ark.intel.com/compare/52214,52213,
  • Özellikle spectre açığını gidermek için çıkarılan veya çıkarılacak olan hiçbir güncelleme gerçek anlamda bu sorunu gidermeye müktedir değilse ki aşağıdaki linklerde bu tarz iddialar var ve bunun ancak mimarisi yenilenerek yapılan işlemcilerin piyasaya çıkarılması ile giderilebileceği de söylenmiş. O zaman spectre için güvenlik güncelemesi adına ne yapılırsa yapılsın elimizdeki veya şu anda piyasada olan yeni işlemcilerde ki mimarı gereği korunmasız durumdayız.

http://www.techradar.com/how-to/how-to-protect-against-the-meltdown-and-spectre-cpu-security-flaws

"Spectre'in düzeltmek için bir işlemci yeniden tasarımın gerekebileceği ortaya çıkıyor" (ve bu Kocher'e göre öyle kolay bişey değilmiş tabii çünkü yeni yongalar tasarlanırken hız ön planda tutulurken güvenlik konularına açık hale getirmiştir)

Aşağıdaki link ve alıntılarsa The New York Times'ın haberidir.

https://www.nytimes.com/2018/01/03/business/computer-flaws.html?_r=0

Amazon, Amazon Web Hizmetleri bulut servisinin müşterilerine, güvenlik açığının "modern işlemci mimarisinde 20 yılı aşkın bir süredir var olduğunu" söyledi.

Yeni Linux kodunu test eden bağımsız bir yazılım geliştiricisi olan Andres Freund, yazılımın yamaları etkilenen makinelerin performansını yüzde 20-30 oranında yavaşlatabilir dedi. Kusurları keşfeden araştırmacılar benzer endişeleri dile getirdiler.

Cryptography Research'in başkanı ve baş bilim adamı Kocher şunları söyledi: "Spectre'in tehdidi on yıllardır bizimle yaşayacak" dedi.

"Meltdown acil bir kriz halindeyken, Spectre hemen hemen tüm hızlı mikroişlemcileri etkiliyor," dedi Kocher. Yetkili, yeni yongalar tasarlarken hız vurgusu yaparak onları güvenlik konularına açık hale getirmiştir dedi.

"Gerçekten berbat durumdayız," dedi Bay Kocher. "Sektörün mümkün olduğu kadar hızlı ve aynı zamanda güvenli olmasını arzuladı. Spectre her ikisine birden sahip olamayacağınızı gösteriyor. "

Yeni nesil işlemciler piyasaya arz edinceye kadar Spectre için bir düzeltme bulunmayabilir

https://www.theregister.co.uk/2018/01/02/intel_cpu_design_flaw/

"AMD işlemcileri, çekirdek sayfa tablosu izolasyon özelliğinin korunduğu saldırı türlerine tabi değildir. AMD mikromimarisi, daha az ayrıcalıklı bir modda çalışırken yüksek ayrıcalıklı verilere erişen, spesifik referanslar da dahil olmak üzere, bir sayfa hatasına neden olacak bellek referanslarına izin vermiyor."

"Görünüşe göre, AMD yazılım mühendisi Tom Lendacky'nin yukarıda belirttiği gibi, Intel'in CPU'ları potansiyel olarak güvenlik kontrolleri yapmadan spesifik olarak kodu yürütüyorlar. Yazılımı, işlemci normal olarak engellenecek bir talimatın (örneğin, kullanıcı modundan çekirdek belleğini okumak gibi) başlamasını sağlayacak şekilde hazırlamak ve ayrıcalık seviyesi kontrolü gerçekleşmeden önce talimatları tamamlamak mümkün olabilir."

Anders Fogh spekülatif yürütmeyi kötüye kullanarak çekirdek belleğini kullanıcı modundan okuma girişimlerini anlatmış "Sonuçlarım, çekirdek modu ile kullanıcı modu arasındaki izolanın ihlaline rağmen spekülatif uygulamanın gerçekten devam ettiğini gösteriyor."

Python Sweetness olarak blog yazan bir yazılım geliştiricisi :
    "
    Şu anda, sanal bellekleri uygulayan, donanım değişikliklerinin tam olarak çözülmesini gerektiren tüm çağdaş [Intel] CPU mimarilerini etkileyen ambargolu bir güvenlik hatası mevcut. Bir yazılım hafifletme acil gelişimi, açık alanda ve son zamanlarda Linux çekirdeğinde gerçekleştirildi ve Kasım ayında NT çekirdeğinde benzer bir hafifletme ortaya çıkmaya başladı. En kötü ihtimalle, yazılım düzeltme tipik iş yüklerinde büyük yavaşlamalara neden olur.

Saldırı, Amazon EC2 ve Google Compute Engine de dahil olmak üzere ortak sanallaştırma ortamlarını etkiler ..."

Not: Ayrıca sahte yama uyarısı da var

• oyuncuları ilgilendirmeyen bi ton haber.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoiWoo

Hocam Wolksvagenin yaptığı emisyon skandalı hatırlıyorsunuzdur.Yüklü bir ceza kesilmişti.İntelede öyle olur diye düşünüyorum.

Ürünü belirli bir performans vadederek piyasaya çıkıyor daha sonra %20 hız kaybı çok yüksek bir düşüş.Birde bunu büyük firmalar için düşünecek olursak büyük zarar.

İlerleyen günlerde göreceğiz neler olup biter

bu % 20 düşüş resmen slogan oldu ,yok böyle bir düşüş arkadaşım ,bunu söyleyenler % 99 amd. hayranları ve test etmesini dahi yeni öğrenen bir kesim
    vosvos olayı ise çok farklı ,adamlar bilerek hile yapmışlar ,yani istemeden oldu deme gibi bir mazeretleri bile olamaz (cihazları aldatmak için resmen düzenek kurmuşlar)

hız düşüklüğü nedeniyle zarara uğradıklarını delilleriyle ispatlayan firmalar belki tazminat isteyebilir ama kişisel kullanıcıların ne kaybı var ,en fazla bir oyunu birkaç fps düşük oynar ,ki oyunlar sadece işlemciye dayalı bir sistem değil ,oyunlarda en önemli etken ekran kartıdır

birde hukukta öngörülemeyen hatalar durumu vardır ,adamlar savunma olarak biz ürettiğimizde bu açığı bilmiyorduk ,o nedenle o değerleri o açığı kapatacak yazılım olmadan test edip belirledik diyebilirler

yani bu tür davalar çok teferruatlı olur ,kim kazanır önceden bilmek zordur

gerçi bu konu bizi ilgilendirmiyor ,bizim için emniyetimiz önemli (gerçi forumlarda gördüğüm ,fps. düşmesin emniyet önemli değil diyen çok sayıda insan var)

bir oyunu kendi emniyetinden önemli gören birisine ne anlatabiliriz ?
    ben bu güncellemelerin mutlaka yapılması gerektiğini söylüyorum ,birkaç fps. düşünce sermayeleri mi azalacak ,iflas mı edecekler

bu insanoğlunu anlamadım ,anlamadan ölüp gideceğim galiba :)

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.