Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
71.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiçbir zaman amd sevicisi olmadım, ha yalan olmasın ryzen çıkınca sevinmedim değil piyasa tekelden kurtulur fiyatlar düşer rekabet artar diye.

Yanlış yapanları savunacak kadarda alçalmadım.

Şöyle düşün, bir araba alıyorsun 140 beygir sen aldıktan 2 ay sonra bir sorun açığa çıkıyor, yazılımla düzeltilecek bir sorun ama araba performans kaybedip bundan sonra 125 beygir performans verecek.Senin gönlün buna ne kadar razı olur ?

Koskoca intel bukadar büyük bir açığı araştırmacıların ortaya koymasıyla öğrendi olayı beni pek sarmıyor açıkcası.Bence bu Belirli bir süre üstü örtülmüş bir açık bu.

Neyse sen onu bunu bırakta hangi departmanda çalışıyorsun ?@C.CEMİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoiWoo -- 23 Ocak 2018; 2:24:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JoiWoo kullanıcısına yanıt
    her şeyden önce edep adap ölçülerinde tartışma yapabiliyorsan konuş ,yoksa saçma sözlerle bir yere varamazsın
    aynı sözleri bende sana söyleyebilirim ,sen hangi departmanda çalışıyorsun ,diye

kardeşim sana o işlemcileri ben mi sattım ,varsa bir itirazın gerekli yerlere bildirirsin ,hatta dava açabilirsin
    ama yapamazsın değil mi ,sadece forumlara gelip ekran arkasından millete hakaret edersin (hakaret edince eline ne geçiyorsa)

ayrıca sen okumayı da sevmiyorsun ,defalarca söyledim bu açık firma tarafından bilinerek yapılmış (20 yıldır var olan bir şey)
    bende yanlış yapanları sevmediğim gibi ,yalancıları da sevmem

hadi güle güle blok
  • Ben Amdyi savunup yüceltmedimki sadece İnteli eleştirdim.

En son 8 yıl önce Amd kullandım, Ama sen Avukatlık bürosunda olmalısın.

Edepsizlik yapmadım, adabı senden öğrenecek değilim.

Dava açarım açmam seni ilgilendirmez, yapılan yanlışı eleştirmem, dile getirmem seni alakadar etmez.Sana hesap mı vermem gerekiyor?

Madem hatayı kabul ediyorum diyorsun her eleştiride neden bariz bir şekilde intel avukatlığı yapıp savunuyorsun.

Ayrıca nerde yalan söylemişim, beni sevmesende olur :)

Sen ne dediğinin farkında değilsin, komiksin :)

Dipnot : Beni bloklaman beni çok üzdü.

• arkadaş artık benden alıntı yapmayın ,sizin hakaretlerinize katlanmak zorunda değilim
    ben burada bilgilendirme amaçlı yazdım ama bazıları artık haddi aşmaya başladı
    bana ne yahu gidin firmalara , hakaret mi edeceksiniz ,dava mı açacaksınız ,ne istiyorsanız onu yapın
    iki firma dünyayı elinde tutup milyarlarca dolar kazanıyor ve bizimkiler gelip forumlarda bir şeyler yazanlara saldırıyor (Allah akıl fikir versin)

konu sahibi arkadaş artık sende benden alıntı yapma , bana ne intelinden ,amd.sinden yetti artık
    senden en son yaptığım alıntıyı da siliyorum ,ne haliniz varsa görün
  • hele şükür.
  • Linux'un ana geliştiricisi Linus Thorwalds son yayınladığı mesajda Intel'in yamalarının zırvalıktan başka bir şey olmadığını ileri sürdü. Thorwalds'a göre Intel'in yamaları sırf sistemler benchmarklarda kötü görünmesin diye sorunu tam olarak gidermiyor. Thorwalds Intel'in, Google'ın geliştirdiği ve çok az bir performans kaybıyla güçlü bir koruma sağlayan Riptoline yaklaşımını kullanmama tercihini de ağır bir şekilde eleştirdi.

Eğer Thorwalds'ın iddiaları doğruysa ve Intel kendi altyapısıyla sorunu tam olarak çözen bir yama kullanıma sunduğunda bunun performanslara nasıl yansıyacağı büyük bir soru işareti.

https://lkml.org/lkml/2018/1/21/192
    https://www.neowin.net/news/linus-torvalds-calls-intels-meltdown-and-spectre-patches-garbage

• Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hocam aslına bakarsanız bu iddia kendi başına konu olmayı hak ediyor da Linus ağabeyimiz çok çetrefilli yazmış. Reddit'de dahi tam anlayabilen yok ne demek istediğini.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Aslında bunların konularına hiç uğramamak lazım ama insanları yanlış bilgilendiriyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Tevekkili çok basitçe yazmış; kısaca şart koyduğunu söylemiş Intel'in gerekli komut yolunu kullanmak için, "Yok bir de kullanmayacaklardı!" diye ağlıyor abimiz efil efil.
  • İntel şimdi "güvenlik açıklı yani ayıplı mal" kategorisindeki bu işlemcileri toplayıp yeni mimarili işlemci mi tesis edecek kullanıcılara?..

Bu sorun yama ile çözülecek bir sorun gibi durmuyor.. bu güvenlik açığı anca donanım değişikliği ile giderilebilecek bir sorun değil mi?
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Yazılım güvenliği uzmanları bu kanaatte. Intel ise "biz yamalarla çözeriz performans kaybı da pek bir şey olmaz güncel işlemcilerde ortalama %8-10 kayıpla hepsi çözülür" diyor. Buna karşılık Linux kernelini yazan Linus Torvalds "Öyle bir şey olamaz, Intel açıklara karşı önlem almıyor, sadece işletim sistemine "Güvenlik önlemi alındı" mesajı yolluyor" diyor. Yeni mimarili işlemci falan vermez maalesef. İtibar kaybı yaşar, sunucu pazarında ciddi bir kayıp yaşar ve yoluna devam etmeye çalışır.
  • Yamaları yapmayı erteleyin...

https://newsroom.intel.com/news/root-cause-of-reboot-issue-identified-updated-guidance-for-customers-and-partners/

Navin Shenoy 22 Ocak'ta düzeltme yaptıkları klavuzda diyor ki: " OEM'lerin, bulut servis sağlayıcılarının, sistem üreticilerinin, yazılım üreticilerinin ve son kullanıcıların, geçerli sürümlerin dağıtımını durdurmalarını öneriyoruz çünkü beklenenden daha yüksek yeniden başlatmalar ve diğer öngörülemeyen sistem davranışı sağlayabilirler. Platformların tam listesi için Intel.com Güvenlik Merkezi sitesine bakın:https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00088&languageid=en-fr "

Intel, 23 Ocak'ta Meltdown ve Spectre güvenlik kusurları için tüm CPU düzeltmelerini kaldırdı

" Shenoy, sorunlu güncellemenin yeniden başlatma dışında, öngörülemeyen sistem hatalarına da sebep olabileceğini de vurguladı. Şu anda hatalı olan yamalar da geri çekilmiş durumda görünüyor. Intel geçtiğimiz günlerde de yine böyle bir sorunla karşılaşmıştı."

" Kısa bir süre AMD'de de benzer bir sorun yaşanmıştı. AMD kullanıcıları Windows güncellemlerinden sonra sistemlerinin açılmadığını ve Windows logosundan sonra bilgisayarlarının donduğunu belirtmişti. Bu olaydan sonra Microsoft ve AMD, güncellemeleri askıya almıştı."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Ocak 2018; 12:52:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

8-10 kişiyi zar zor buldum diyorsun yani :?
    güncellemesi yapılmış bir intel işlemcili makine bulup kısa bir süre kullanıp ,değerlendirme yapabiliyorsun ,ilginç ?
    ben intelin yerine olsam seni hemen işe alırdım ,kahve falından dahi işlemcinin nasıl olduğunu anlarsın sen
    pdf ,word, exel ,internette gezinmek gibi işleri p4 ile bile yaparsın ,takır takır açar ,chrome ise çok ram istiyor işlemciyle lakası yok

neyse konunun boş olduğu anlaşıldığına göre ,fazla uzatmak bünyeye zarar

https://forum.donanimhaber.com/meltdown-ve-spectre-yamalarini-nasil-kaldirabilirim--130953381

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Intel işlemcilerini geri toplasin . Samsung note7 de yaptığı gibi bu kadar basit herkesin parasını ver yada üst sınıf işlemci ver faturası olan herkese iade almalı kimseyi madur edemez

• Amd 190 t kullanıyorum geçen updaete gelmiş windows üzerime

O meşhur sonsuz döngü takıldım lanet miki bir halt becer

İşin garibi fortmat usb win7 yapmışım atamadım windows fortmat. Sistem bilişenlerini görmüyor win 10 kurtarmadan herşeyi sildim açıldı lakin şimdi de windows ara ara donuyor

Akşam ilk iş win 10 tekrar atmak

• I5-8400 islemcim son bios güncellemesinin ardindan 4ghz'i hic görmedi. Geri vermek için bir sebep olamaz mi bu? Ayarlari ayni. Auto veya manual birsey degismiyor. Ben mi birseyleri yanlis yapiyorum anlamadim!?!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.log.com.tr/intel-spectre-ve-meltdown-aciklari-icin-beklenen-aciklamayi-yapti/

https://wccftech.com/intel-hardware-changes-new-cpus-fix-meltdown-spectre-2018/

https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Spectre-ve-Meltdowna-donanim-duzeyinde-direncli-intel-islemciler-geliyorintelden-yine-rekor-kar.htm

Intel, Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları olmayan yeni işlemcilerin 2018 içerisinde geleceğini duyurmuş

Tabi bu intel'in 2018 yılının sonlarına doğru çıkması beklenen yeni güvenli işlemcilerinin de performansı merak konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 29 Ocak 2018; 17:3:58 >

• her sene satışları azalan pc (masaüstü, laptop) pazarını patlatmak ...
  • son zamanlarda bu açık nedeniyle hosting firmaları da zor zamanlar geçiriyor sunucular patır patır iniyor elin çinlileri mailing yapıyor bir an önce düzeltsinler de performans düşüşü önemli değil herkes performansdan yakınmış veri güvenliğini düşünen yok hiç.
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.