Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
71.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    intel uşakları dikkat dağıtmak için dava açtırmak için millete para yediriyorda ondan...
  • Arkadaşlar güncellemeler ile uğraşmayın, firmalar şu anda saçma sapan işler yapıyorlar. Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interstellar

Bilgisayarı güvenli kipte açmayı denediniz mi?

açılmıyor içinde lisanslı win8 vardı ücretsiz win10a geçmiştik boot menüsündede hata veriyor fitil etti beni.
    windows pasword girdikten sonra tırt ekran kararıp kalıyor
  • Ne performans kaybı canım. Bilgisayar açılmıyor.

Amd lerde de kısmi sıkıntı olmuş bu şekilde..
  • _OkNisT_ kullanıcısına yanıt
    Bu siyah ekran sorununa Windows 10 sürümleri arasındaki sanırım sürücü sürümleri farkı da sebeb olmuş olabilir örneğin chipsetlerin de yeni versiyonlarını yüklüyor. Ctrl + Alt+ Del ile görev yöneticisini açıp dosya menüsünden "yeni görevi çalıştır"ı seçip explorer.exe yazarak entere basın dosya gezgini gelir önemli dosyalarınızı yedekledikten sonra format atın. Formatlarken boot sorunu oluyorsa BIOS'ta Security menusüne gelip Secure Boot Menu de Secure Boot'u desable yapın kaydedin ve formatlamayı deneyin.

Boot sorunu bu aşağıdaki makale ile alakalı olabilir Farklı BIOS modellerinde nasıl devredışı bırakılacağıda aşağıdaki linkte gösterilmiş

"Windows 8 önyüklenmiş olarak alınan bir bilgisayarda (Kasada Windows 8 etiketi bulunur) Windows 8 sorunsuzca yüklenecektir ama Önyükleme Yöneticisi'nin sahip olduğu dijital imza farklı ise (İmzanın farklı olması başka bir işletim sistemi olduğu anlamına geliyor) BIOS görevi Önyükleme Yöneticisi'ne devretmeyecek ve sistemin başlatılmasını engelleyecektir"
    8.enpedi.com
    Güvenli Önyükleme (Secure Boot) Nedir? - Windows 8 veya 10 Yüklü Gelen PClerde Başka İşletim Sistemi Yükleyememe Sorunu
    http://8.enpedi.com/2013/01/guvenli-onyukleme-secure-boot-nedir.html

Kendiliğinden tetiklenen Windows Update durdurmak için bu konuya bakın
    https://forum.donanimhaber.com/windows-10-icin-surekli-tetiklenen-otomatik-guncellestirmeleri-durdurma-windowsupdate--131147196#131147196

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 5 Şubat 2018; 22:26:47 >

• Yeni güncelleme yayınlamış intel haberi olan var mı?
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Masaüstü bilgisayarlar için olsa gerek. Ben de dizüstü var ve pc de kurulu uygulama İntel'in web sitesi üzerinden güncelleme buluyor ama sadece ekran kartı için buluyor ama işin garibi 300 mb o güncellemeyi kuramıyorsun. Bu güncelleme bu ekran kartı modeli için doğrulanmadı diyerek kurulum işlemini başlatmıyor.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim güncelleme şu açıklar için hani... kullandığın program hangisi?
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    İndirdiğiniz güncelleme çalıştırılınca harici ekran kartını görüyordur ve uyumlu olmadığı için kurulmuyordur. İşlemcinin içindeki GPU güncellemesini yapabilmek için harici ekran kartınızı devre dışı bırakmalısınız. Bunun iki yolu var ya BIOS üzerinden ya da sokette takılı duran harici ekran kartınızı çıkarttıktan sonra bilgisayarı başlatır ve onboard GPU sürücüsünü güncellersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

i7-4770 haswell için realbench testi

mikrokod güncellemesi öncesi (mikrokod sürümü 22)
    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

mikrokod güncellemesi sonrası (mikrokod sürümü 23)
    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

intel bir önce yayınladığı güncellemeyi geri çekmişti şimdi bi tane daha yayınlamış performans daha da düşmüş işe bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 15 Mart 2018; 17:23:8 >

• NuKe_MaNia N kullanıcısına yanıt
    Hocam konu başlığına sonucunuzu ekledim. Testi birkaç kez daha tekrarlayıp sonuçlarınızın geçerli olduğunu teyit eder misiniz rica etsem? Durum gönderdiğiniz resimdeki gibiyse korkunç bir olay...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam konu başlığına sonucunuzu ekledim. Testi birkaç kez daha tekrarlayıp sonuçlarınızın geçerli olduğunu teyit eder misiniz rica etsem? Durum gönderdiğiniz resimdeki gibiyse korkunç bir olay...

Tekrarlayınca farklı çıkmadı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    intel'e tapınanlar komaya girmiştir...
  • Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz yine, son bios güncellemesini yaptım 2-3 gün önce herhangi bir performans kaybı mevcut değil sadece m.2 ssd'de yazma hızlarındaki düşüş olayı devam ediyor onun dışında herşey gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Mart 2018; 18:32:42 >
  • NuKe_MaNia da herhalde fake testler yapıp atıyor. Dünyada bir tek sen Intel ürünlerini kullanıyorsun senin yaptığın birkaç test dışında her şey sahte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

NuKe_MaNia da herhalde fake testler yapıp atıyor. Dünyada bir tek sen Intel ürünlerini kullanıyorsun senin yaptığın birkaç test dışında her şey sahte.

Nedense işinize gelen testleri dikkate alıyorsunuz, işinize gelmeyenleri umursamıyorsunuz. İlk yamalardan sonra saatlerce test yapıp konu açtım disk haricinde ciddi bir performans kaybı olmadığını ispatladım ama bir taneniz gelip bir şey yazmadı, ölü taklidi yaptınız. Bu konudada bir tane test sonucumu paylaşmadınız. Ama nerede performans kaybını gösteren tek tük test var hemen manşetten veriyorsunuz.

Bu açıkça samimiyetsizlik ve manipülasyondur.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    tabi tabi nedense hep tam performanslı gösteren testler sende... daha önce kasmayan oyunlar 60 fps ile kasıyorsa bu ne demek?
  • polemiğe girmeye niyetim yok benim gördüğüm en çok etkilenen i/o işlemleri zaten ve realbench te resim düzenleme,video encoding, opencl render, multitasking basit 4 tane iş üstünden test ediyor.
    ben millet görsün bilsin diye paylaştım yoksa banane ben biliyorum neyin nolduğunu zaten isteyen kendi de deneyebilir
    ama haswell işlemcileri için konuşursam zaten asrock hariç hiçbir üretici anakartlarına güncelleme yayınlamadığı için ve microsoft ta güncelleme vermezse elle güncelleme niyetleri de olmayanların dert etmesi gereken birşey yok
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Intel bile benim söylediğim şeyi doğrulamış ve "Bazı işlemcilerde belirli iş yüklerinde %21'e varan bir kayıp mevcut" demiş olmasına rağmen sana sorsak hiçbir fark mevcut değil. Senin o önemsiz dediğin SSD okuma yazma hızları SSD'ler için her şey. EVO 850 ile EVO 960 arasındaki en büyük fark Random yazma ve okuma hızları. Patchler sonrası EVO 960'ınız EVO 850'ye dönüşüyor neredeyse. Ayrıca negatif anlamda etkilenen birçok iş yükü mevcut. Asıl manipülasyon patchlerden etkilenmeyen iş yüklerini seçip "Bakın fark yok" demek.
  • Ekonomik olarak herhangi bir kısıtlamam olmamasına rağmen sırf Intelin bu şekilde insanlarla dalga geçmesi ve 500 liralik işlemcisi için 700 liralık anakarta (sadece tek nir nesile ait) mahkum etmesi gibi sebeplerden dolayı Amd Ryzen e geçtim , çokta memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.