Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
71.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8700K v2 geliyor açıkları giderilmiş şekilde 8700K v1 meltdown ve spectre li işlemcine 400 lira çalışır kargoya karışmam ve ürünü önce alırım işine gelirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

8700K v2 geliyor açıkları giderilmiş şekilde 8700K v1 meltdown ve spectre li işlemcine 400 lira çalışır kargoya karışmam ve ürünü önce alırım işine gelirse

Benim esprimi bana satma genç.

Sana 50 lira veriyim git karnını doyur, hadi sağdan devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

8700K v2 geliyor açıkları giderilmiş şekilde 8700K v1 meltdown ve spectre li işlemcine 400 lira çalışır kargoya karışmam ve ürünü önce alırım işine gelirse

Espri yaptığımı kim söylüyor? 6/12 1600 ayarında ki bir işlemciden bahsediyoruz üstelik açıkları meltdown ve spectli açıklı.. ryzen 1600 sıfırı 900 tl olduğu yerde 400 tl v1 eski seri bir işlemci için normal bir fiyat

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Espri yaptığımı kim söylüyor? 6/12 1600 ayarında ki bir işlemciden bahsediyoruz üstelik açıkları meltdown ve spectli açıklı.. ryzen 1600 sıfırı 900 tl olduğu yerde 400 tl v1 eski seri bir işlemci için normal bir fiyat

Madem açığı var madem bu kadar kötü ne diye peşinde koşuyorsun. O fiyata bulsan gece koynunda uyutursun. Neyse şurda bir blok tuşu varmış bir tıklayayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kajmerian kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şelde hareket ettim. Intelin insanlara gerizekalı muammelesi yapması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlarda ve günlük kullanımda herhangi bir performans farkı yok bir sürü oyunda test ettim güncellemeden önceki aldığım fps ile güncellemeden sonra aldığım fps de herhangi bir performans düşüşü yaşamadım. Tabi 8. nesil için konuşuyorum diğerlerini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 16 Mart 2018; 14:44:8 >
  • Meltdown yaması kurulmuş laptoba ve yavaşladığını ( hatta aşırı yavaşladığını ) hissediyorum günlük kullanımda.Nasıl düzeltebilirim ? Açık olsun ama yavaşlamasın PC.Sanki ne olacak açık olunca.
  • Hocam tavsiyem güncel olmayan bir Windows kurup güncelleme yapmamanız. Ancak tabi o güncellemeler özellikle Windows 10'da bir şekilde kendi kendine yapılıyor. Geçmiş olsun diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam tavsiyem güncel olmayan bir Windows kurup güncelleme yapmamanız. Ancak tabi o güncellemeler özellikle Windows 10'da bir şekilde kendi kendine yapılıyor. Geçmiş olsun diyelim.

Ben win 10 1607 kurup intel performansını yavaşlatan güncellemeye kadar manuel olarak kurup tüm güncellemeleri kapattım.İstesede windows güncelleme yapamaz.Çünkü hizmetlerden hepsi kapalı.Destroy windows 10 spying eklentisi ile gereksiz ıvır zıvırlardan da kurtuldum..Performans 10 numara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmerian

Ekonomik olarak herhangi bir kısıtlamam olmamasına rağmen sırf Intelin bu şekilde insanlarla dalga geçmesi ve 500 liralik işlemcisi için 700 liralık anakarta (sadece tek nir nesile ait) mahkum etmesi gibi sebeplerden dolayı Amd Ryzen e geçtim , çokta memnunum.

Yemin ediyorum uzun zamandır düşündüğüm şeyi yapmışsın ilk fırsatta bende aynısını yapacağım.. Bir daha intel mi...? ASLA..

İntel, Asus, Nvidia.. Bir daha Asla..;

İntel: Yüzyılın teknolojik işlemci kazığını yedik, bunlarin acisi ilerleyen zamanlarda daha net ortaya çikacak.. Bakin göreceksiniz, Bu konuştuklarimizin misliyle pis işler döndüğünü göreceksiniz..

Asus: Kendi ürettiği Dönemin üst seviye sayilan anakartina ne bios nede çeşitli Driver güncellemeleri üretmemesi vermemesi yayinlamamasi kazığıni yedim, Sırf bu yüzden Windows 10'a geçemiyorum... Adamlar Kendi sitelerinde Kendi ürettikleri Anakart hakkinda bile bilgi veremiyor doğru düzgün..

Nvidia: GTX 970 kullanisi olarak GTX 970'leri 4 gb diye satip 3.5 ghz çıkma kazığını yedik.. Hani ne oldu, bu yapilan Şerefsizliğin kim hesabini sordu Nvidia'dan..????? Kaziği yiyen için kaziğin üstüne oturmaktan başka yapacak bişiyi kalmadi.. Nvidia Yerli Yabanci tonla teknoloji sitesine editörüne paralari yedirip Skandalini sümen alti ettirdi.. Kim hatirliyo şuan GTX 970'lerin Kusurlu ürün olduğu gerçeğini ?

Bu saatten sonra bir daha ASLA Bu markaların ürünlerine 5 kuruş dahi para verip alıp kullanmam.. Çok net olarak karar verdim, Yeni sistemim kesinlikle AMD RyzenPlus+ veya ZenPlus+ tabanli bir sistem olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 20 Mart 2018; 20:28:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Microsoft'un rezilliğine bakın. İyi ki hemen atlayıp patch yapmamışım. Win7 ve 2008 R2.

ExtremeTech
    Microsoft's Meltdown Patch Made Windows 7 PCs Less Secure - ExtremeTech
    https://www.extremetech.com/computing/266662-microsofts-meltdown-patch-made-windows-7-pcs-less-secure

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    "Eskiden 128 kbps veri kaçırabilirken şimdi sınırsız" nasıl bir tümcedir öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

"Eskiden 128 kbps veri kaçırabilirken şimdi sınırsız" nasıl bir tümcedir öyle.

Eskiden 120 kbps iken şimdi Gbps boyutuna ulaşabiliyormuş. Microsoft'dan patch indiren 100 kere düşünsün. Mavi ekran ve sistem hatalarını saymıyorum bile. Ama yılanın başı Cpu üreticileri tabi.

Bu arada sayfa İngilizce. Tümceyi nereden buldunuz siz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Nisan 2018; 0:35:3 >
    Koçum, makaleyi paylaşan sendin;
    quote:

That bit was accidentally flipped from supervisor-only to any user.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Koçum, makaleyi paylaşan sendin;
    quote:

That bit was accidentally flipped from supervisor-only to any user.

Hangi makale, karıştırdınız sanırım. Hackernews ve Extremetech ile diğer birçok sitede yer alan bir bilgiyi link attım az önce sadece (Extremetech sitesinden). İngilizce olarak.

Edit: Evet alıntıladığınız cümle link içinde var ama sıkıntıyı anlamadım. Çeviriyi siz mi yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Nisan 2018; 1:0:57 >
    Kaç gigabit upload hızın var ki bu kadar açık çek bırakıyorsun?
  • Intel son yayınladığı yama takvimi ile bazı işlemcilerini hiçbir şekilde microcode ile Spectre 2'ye karşı yamamayacağını duyurmuş:
    https://newsroom.intel.com/wp-content/uploads/sites/11/2018/04/microcode-update-guidance.pdf

Yamaların yayınlanmayacağı çeşitli işlemci aileleri şunlar: Bloomfield, Clarksfield, Wolfdale, Yorkfield, Gulftown, Harpertown Xeon, Jasper Forest, Penryn, Sofia. Yamaların yayınlanmama sebeplerini 3 ana başlık altında toplamış Intel:

-Varyant 2'yi engelleyici özelliklerin pratik bir şekilde uygulanmasını engelleyen mikro mimari özellikler
    -Ticari olarak mevcut bulunan sistem yazılım desteğinin sınırlı olması
    -Müşteri girdilerine dayanarak, bu ürünlerin çoğu “kapalı sistemler” olarak uygulanmakta ve bu nedenle bu zayıflıklara daha düşük maruz kalma ihtimalinin olması beklenmektedir.

• Günlük kullanıcı için buradaki toolu kullanabilirsiniz, ben disable ettim windows üzerinden gelen yamayı. Zaten 3970x mikrokod da yayımlanmadığı için geriye fazla bir şey kalmıyor.

www.grc.com
    GRC | InSpectre
    https://www.grc.com/inspectre.htm
  • Bu olay bu tarıh ırtıbarı ıle duzeldımı halen suruyormu ?
    en son win bir up yaptı.
    düzelme varmı yoksa aynı sorun devammı edıyor.
    bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Sorun halen devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.