Şimdi Ara

INTEL D 820 Mİ YOKSA P4 640 MI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu ayakta tutalım hepimizin işine yarar. Çift çekirdekli 64 bit d 820 veya tek çekirdek 64 bit 640. Şimdi diyeceksiniz sorulurmu bu tabikide çift çekirdek ama bu arkadaşlara çünkü iki işlemci fiyat açısından aşşa yukarı aynı. Anlamadığım da bu işe, neden 2 64bit işlemciyi tek 64bit işlemciyle aynı fiyata sürüyorlar. Intel extreme edition 600 dolarlardayken neden bu çift çekirdek işlemci ucuz aralarında bir uçurum olamamasına rağmen. Peki gelelim çipsete, çist çekirdek için i945 ve i955x acaba hangisini seçmeli. Tek çekirdek içinse nforce 4, i915 ve i925 var. Kafalar karışık ama hiçbir forumda böyle bir konu açılmadı sorular ve yanıtlar buraya. Unutmayın elinde sonunda çift çekirdeğe geçicez ben sadece erken bir geçiş yapıyorum parçalar yurt dışından geleceği için.

• Çift çekirdekli 64 bit d 820
  • çok basit bir cevap olmadımı neden fiyatlar aynı seviyede, aralarında nekadar performans farkı var yada çift çekirdekli d serisi sadece çoklu işlemlerdemi performans veriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zopzekir -- 15 Temmuz 2005, 2:21:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopzekir

çok basit bir cevap olmadımı neden fiyatlar aynı seviyede, aralarında nekadar performans farkı var yada çift çekirdekli d serisi sadece çoklu işlemlerdemi performans veriyor...
    640 3.2 ghz
    820d 2.8

teklı uygulamada 640 daha hızlı ama coklu uygulamada 820 cok daha hızlı
    gelecege yonelık cıft cekırdek daha ıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cydonia

640 3.2 ghz
    820d 2.8

teklı uygulamada 640 daha hızlı ama coklu uygulamada 820 cok daha hızlı
    gelecege yonelık cıft cekırdek daha ıyı

Alıntıları Göster
    Bende aynı ikileme düşmüştüm ama gerçektende Pentium 820D daha ağır basıyor.Bide SATAII HDD ler Türkiye'de var ve fiyatları SATAI ile neredeyse aynı ilginize....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ams_MMX

Bende aynı ikileme düşmüştüm ama gerçektende Pentium 820D daha ağır basıyor.Bide SATAII HDD ler Türkiye'de var ve fiyatları SATAI ile neredeyse aynı ilginize....

Alıntıları Göster
    Bende şu an kullandığım AMD sistemimden sonra çift çekirdekli Intel işlemcisine geçmeyi düşünüyorum. Buradaki AMD'ciler yine itiraz edecek, ama bir sonraki işlemcim kesin olarak Intel olacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 15 Temmuz 2005, 9:34:09 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bende çift çekirdek 830 D modelini tercih ederdim...Birde buna uygun anakart....

Ams_MMX bu sata 2 ler nerede satılıyor...bilgi verebilirmisin...sen kullanıyorsan bu sata 2 leri güncel sata diskleri kullandığımız gibi kullanabilirmiyiz yoksa extra bağlantı parçaları istiyormu?

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: BLUE MAnN

Bende çift çekirdek 830 D modelini tercih ederdim...Birde buna uygun anakart....

Ams_MMX bu sata 2 ler nerede satılıyor...bilgi verebilirmisin...sen kullanıyorsan bu sata 2 leri güncel sata diskleri kullandığımız gibi kullanabilirmiyiz yoksa extra bağlantı parçaları istiyormu?

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    ama neyazıkki amd oyun konusunda çift çekirdek fln dinlemiyor. d 830u herkes ister lakin götürüsü 600 dolar civarı olur ki bu rakkam sadece iki parça için, daha sistemin gerisi var

• quote:

Orijinalden alıntı: BLUE MAnN

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    830d
    ama gelmedi :(

• quote:

Orijinalden alıntı: BoyaliKus

830d
    ama gelmedi :(

Alıntıları Göster
    SATAII HDD'ler Kadıköy eksenbilgisayarda var ama sadece westerdigital'in var hatta 16mb bellekli olanları bile var.Ama kötü haber bugün bütün stoklar tükenmiş yinede bakın isterseniz http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=1_39_100&sort=5a&stokf=&onlist=&faf=&altff=&ustff=&filter_id=20

çiftçekirdek işlemciler isehttp://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=1_36&sort=5a&stokf=&onlist=&faf=&altff=&ustff=&filter_id=10

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ams_MMX

sata 2 nin performansı nasıl ki testler yapılmışmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

quote:

Orjinalden alıntı: Ams_MMX

sata 2 nin performansı nasıl ki testler yapılmışmı?

Alıntıları Göster
    testleri dh ta vardı.Bi aratırrırsan bulursun ama acaip hızlı olduğu kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: agoze

testleri dh ta vardı.Bi aratırrırsan bulursun ama acaip hızlı olduğu kesin

Alıntıları Göster
    aa d 830 listede gozukuyor. kendi yok ama en azından adı var :) ama 85$ daha pahali bee
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoyaliKus

aa d 830 listede gozukuyor. kendi yok ama en azından adı var :) ama 85$ daha pahali bee

Alıntıları Göster
    asus p5wd2, bu anakarta ne dersiniz... bence bu kart en az 2 sene piyasada kalır. ha nedir p4p800 gibi bi sürü modeli çıkar ama kral yine p4p800dür
  • quote:

asus p5wd2, bu anakarta ne dersiniz... bence bu kart en az 2 sene piyasada kalır. ha nedir p4p800 gibi bi sürü modeli çıkar ama kral yine p4p800dür

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zopzekir

wd2 nin dengi p4c800 dür :)
    ld2 var i945 çipsetli o işte p4p800 olur

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu konuyu bilen arkadaşlarımızın irdeleyerek işlemciler arsındaki farkı biraz daha açabilirseler ben ve benim gibi yeni sistem yoplayacaklara büyük faydası olacağına inanıyorum.Ben de yeni sistem toplayacam fakat aşağıya yazağım işlemcilerden hangisini alacağıma karar veremiyorum.Bu kararsızlığımda işlemcilerin geleceği veya şuanda ki performası bakımından bilgi sahibi olmadığım için.Siz olsanı aşağıdaki işlemcilerden hangisini alırdınız.Aralarında performans bakımından bariz farklılık olurmu...
    -------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL - PENTIUM D 820 2800 MHZ
    2800 MHZ SMITHFIELD ÇİFT ÇEKİRDEK 2800 MHZ

DİĞER ÖZELLİKLER

OVERCLOCKING :
    İNCELEME :
    ÇEKİRDEK : SMITHFIELD
    İŞLEMCİ KODU : D 820
    KULLANILABİLECEĞİ ANAKART YONGASI : I945 YA DA I955X
    HIZI : 2.8GHZ
    FSB 800MHZ
    L1 BELLEK : 28 KB
    L2 BELLEK : 2*1 MB
    90 NANOMETRE
    64 BİT
    DESTEKLENEN KOMUT SETLERİ : MMX, SSE, SSE2, SSE3
    ÇEKİRDEK VOLTAJI : 1.25-1.4V
    3 YIL GARANTİLİ
    İNTEL DİSTRİBÜTÖRÜNDEN GARANTİLİ
    ---------------------------------------------------------------------------------
    INTEL - P4 3000 LGA
    DİĞER ÖZELLİKLER

İNTEL PENTIUM4 3000 KUTULU
    KODU 530
    32 BİT MİMARİ
    3000 MHZ
    LGA MİMARİ SOKET 775
    0.09 MİKRON
    ORİJİNAL İNTEL FANLI
    1. SEVİYE TAMPON BELLEK 8 KB
    2. SEVİYE TAMPON BELLEK 1024 KB
    ÖN YÜZ VERİ YOLU HIZI 800 MHZ
    MMX, MMX+, SSE VE SSE2 KOMUT SETLERİNİ DESTEKLER
    3 YIL GARANTİLİ
    --------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL - P4 3000 64 LGA
    DİĞER ÖZELLİKLER

KODU 630
    64 BİT MİMARİ
    3200 MHZ
    LGA MİMARİ SOKET 775
    0.09 MİKRON
    ORİJİNAL İNTEL FANLI
    1. SEVİYE TAMPON BELLEK 12 KB
    2. SEVİYE TAMPON BELLEK 2048 KB
    3 YIL GARANTİLİ

Bu işlemciler arasından birisini alacağım ama hangisini:????

• quote:

Orijinalden alıntı: operator

Arkadaşlar bu konuyu bilen arkadaşlarımızın irdeleyerek işlemciler arsındaki farkı biraz daha açabilirseler ben ve benim gibi yeni sistem yoplayacaklara büyük faydası olacağına inanıyorum.Ben de yeni sistem toplayacam fakat aşağıya yazağım işlemcilerden hangisini alacağıma karar veremiyorum.Bu kararsızlığımda işlemcilerin geleceği veya şuanda ki performası bakımından bilgi sahibi olmadığım için.Siz olsanı aşağıdaki işlemcilerden hangisini alırdınız.Aralarında performans bakımından bariz farklılık olurmu...
    -------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL - PENTIUM D 820 2800 MHZ
    2800 MHZ SMITHFIELD ÇİFT ÇEKİRDEK 2800 MHZ

DİĞER ÖZELLİKLER

OVERCLOCKING :
    İNCELEME :
    ÇEKİRDEK : SMITHFIELD
    İŞLEMCİ KODU : D 820
    KULLANILABİLECEĞİ ANAKART YONGASI : I945 YA DA I955X
    HIZI : 2.8GHZ
    FSB 800MHZ
    L1 BELLEK : 28 KB
    L2 BELLEK : 2*1 MB
    90 NANOMETRE
    64 BİT
    DESTEKLENEN KOMUT SETLERİ : MMX, SSE, SSE2, SSE3
    ÇEKİRDEK VOLTAJI : 1.25-1.4V
    3 YIL GARANTİLİ
    İNTEL DİSTRİBÜTÖRÜNDEN GARANTİLİ
    ---------------------------------------------------------------------------------
    INTEL - P4 3000 LGA
    DİĞER ÖZELLİKLER

KODU 530
    32 BİT MİMARİ
    3000 MHZ
    LGA MİMARİ SOKET 775
    0.09 MİKRON
    ORİJİNAL İNTEL FANLI
    1. SEVİYE TAMPON BELLEK 8 KB
    2. SEVİYE TAMPON BELLEK 1024 KB
    3 YIL GARANTİLİ
    --------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL - P4 3000 64 LGA
    DİĞER ÖZELLİKLER

KODU 630
    64 BİT MİMARİ
    3200 MHZ
    LGA MİMARİ SOKET 775
    0.09 MİKRON
    ORİJİNAL İNTEL FANLI
    1. SEVİYE TAMPON BELLEK 12 KB
    2. SEVİYE TAMPON BELLEK 2048 KB
    3 YIL GARANTİLİ

Bu işlemciler arasından birisini alacağım ama hangisini:????

Alıntıları Göster
    32 bit olan işlemciyi baştan eleyebilirsin madem o kadar para veriyorsun. Çift işlemci konusunda da ilk çıktığında 64bit alıp bugüne kadar 32bit kullananlar gibi olucak durum yani uzun süre dual core sana büyük fayda getirmeyecek yalnız ileride geçebilmen için anakartını bu özelliklerde alabilirsin ama o da ilerde ne ne olur bilinmez.
    Aralarındaki farkı incelemek istersen Tomshardware ı incele güzel testler var neyin nerde işe yaradığına dair ve anlatımlarıda oldukça açıklayıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

32 bit olan işlemciyi baştan eleyebilirsin madem o kadar para veriyorsun. Çift işlemci konusunda da ilk çıktığında 64bit alıp bugüne kadar 32bit kullananlar gibi olucak durum yani uzun süre dual core sana büyük fayda getirmeyecek yalnız ileride geçebilmen için anakartını bu özelliklerde alabilirsin ama o da ilerde ne ne olur bilinmez.
    Aralarındaki farkı incelemek istersen Tomshardware ı incele güzel testler var neyin nerde işe yaradığına dair ve anlatımlarıda oldukça açıklayıcı.

Alıntıları Göster
    teşekkürler ederim yüzbaşı gurkans

• quote:

teşekkürler ederim yüzbaşı gurkans

Alıntıları Göster
    En sonunda karar verdim INTEL - PENTIUM D 820 2800 MHZ 2800 MHZ SMITHFIELD ÇİFT ÇEKİRDEK 2800 MHZ bu işlemci ile beraberinde

YONGA SETİ INTEL 945G
    ÖNYÜZ VERİ YOLU HIZI 1066 MHZ
    BELLEK TÜRÜ 4 ADET DUAL DDR2 667
    IDE KANALI 1 ADET
    SATA KANALI 4 ADET SATA2
    RAID YOK
    BÜTÜNLEŞİK VGA INTEL GMA 950 256 BIT MAX 256 MB
    SES SIGMATEL STAC9220 5+1
    FIREWIRE YOK
    ETHERNET 1 ADET 10/100

SOKET LGA 775
    INTEL PENTIUM D/PENTIUM 4 HT/CELERON D İŞLEMCİ DESTEĞİ
    FSB 1066/800/533 MHZ
    INTEL 945G YONGASETİ
    4 ADET DUAL DDR2 BELLEK YUVASI
    667/533/400 MHZ BELLEK DESTEĞİ
    1 ADET PCI EXPRESS X16 SLOTU
    1 ADET PCI EXPRESS X1 SLOTU
    4 ADET PCI SLOTU
    1 ADET UDMA100 IDE KANALI
    4 ADET SATA 300 KANALI
    BÜTÜNLEŞİK GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 950
    256 BIT 400 MHZ ÇEKİRDEK
    224 MB KADAR YÜKSELTİLEBİLİR
    SIGMATEL STAC9220 5+1 SES
    1 ADET 10/100 LAN
    4 ADET USB 2.0
    bu gün siparişi verdim forumları karıştırdıkca kafa çok karışıyo yeni çıkan bir sistem ama pişman olmam inşallah:)

• quote:

En sonunda karar verdim INTEL - PENTIUM D 820 2800 MHZ 2800 MHZ SMITHFIELD ÇİFT ÇEKİRDEK 2800 MHZ bu işlemci ile beraberinde

YONGA SETİ INTEL 945G
    ÖNYÜZ VERİ YOLU HIZI 1066 MHZ
    BELLEK TÜRÜ 4 ADET DUAL DDR2 667
    IDE KANALI 1 ADET
    SATA KANALI 4 ADET SATA2
    RAID YOK
    BÜTÜNLEŞİK VGA INTEL GMA 950 256 BIT MAX 256 MB
    SES SIGMATEL STAC9220 5+1
    FIREWIRE YOK
    ETHERNET 1 ADET 10/100

SOKET LGA 775
    INTEL PENTIUM D/PENTIUM 4 HT/CELERON D İŞLEMCİ DESTEĞİ
    FSB 1066/800/533 MHZ
    INTEL 945G YONGASETİ
    4 ADET DUAL DDR2 BELLEK YUVASI
    667/533/400 MHZ BELLEK DESTEĞİ
    1 ADET PCI EXPRESS X16 SLOTU
    1 ADET PCI EXPRESS X1 SLOTU
    4 ADET PCI SLOTU
    1 ADET UDMA100 IDE KANALI
    4 ADET SATA 300 KANALI
    BÜTÜNLEŞİK GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 950
    256 BIT 400 MHZ ÇEKİRDEK
    224 MB KADAR YÜKSELTİLEBİLİR
    SIGMATEL STAC9220 5+1 SES
    1 ADET 10/100 LAN
    4 ADET USB 2.0
    bu gün siparişi verdim forumları karıştırdıkca kafa çok karışıyo yeni çıkan bir sistem ama pişman olmam inşallah:)

Alıntıları Göster
    bence biraz daha beklemekte yarar var hala.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.