Şimdi Ara

Intel'den Android hamlesi! 2GHz hızındaki yeni işlemci ve Android 4.2 video ön inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben "NE GEREK VAR?" zihniyetiyle gelişen teknolojiye balta vurmak isteyen insanları bi türlü çözemedim gitti???

Ya pardon geliştirmelerinin sizin için zararı mı var? Yok!
    Yararı da yok diyosunuz? Ama bana sorarsanız yanlış düşünüyorsunuz!

PC'lerde XP kullanırken P4 2.4 GHz işlemcilerle çok mutluyduk hatta PIII 1.2 GHz lerde süperdi...

Şimdi Windows 7 veya 8 'de kullanın bakalım o işlemcileri? Nasıl öksürüyorlar...

Neden mobil platformda da işletim sistemlerinin daha gelişmiş ve iyi olabilmelerinin önünü tıkıyorsunuz ben anlamıyorum.

Yok "gereksiz" yok "pil yapsınlar". Ya yapmasınlar diyenmi var. Pil yapanda yapsın ama işlemci geliştirenlere de bırak geliştirsin ki bazı şeylerin önü daha da açılsın. Ben belki bildiğin office exel tablosuyla işlerimi telefonu monitöre bağlayıp halletmek istiyorum. 5000 satırlık exel tablosunu açda göreyim telefonunda ne oluyor!

Belkide ben PC satmak ve her işimi telefonumla halletmek istiyorum. Bir dock ünitesine telefonu bağlayıp Windows 8 ile office işlerimi halletmek istiyorum.

Yani bunun gibi tonlarca örnek üretilebilir, oyunlar her dakka gelişiyor telefonlar bir oyun konsolu haline geliyor. Nedir bu teknoloji gelişim düşmanlığı.

AMAAAAN NE GEREK VAR NOKIA 3310 alırım keyfime bakarım!

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

tamam da 2ghz destekleyen oyun var mı cpu ya gerek yok yapıyosa bi pil yapsın piyasayı alt üst etsin

Desteklemekle ne alakası avr? Ayrıca şu videoları izlemeden haberleri okumadan yorum yapmanız çok gülünç oluyor. İşlemci gerekirse boostla 2 ghz e çıkıyor. Normalde 2 ghz değil.

tamam tamam da yani one x in oynatamadığı oyun var mı gibi bişey söylemek istemiştim

O konuya girersek zaten hepsi saçmalık. Elindeki iphone 4s in taksitlerini öderken 5 alan insanlar varken ne desek anlamsız. İnsanoğlunun açgözlülüğü bitmez.

çok haklısın

• bazı adamlar bot gibi konulara girip "pil yapsın" yazıyor heryere!

arm mimarisi yapısı gereği düşük güç tüketen düşük performans veren bir mimari. performansı artırmak istedikleri zaman yeterince esnek olamıyorlar.

x86 ise risc ve cisc temel mimarilerini iç içe kullanan daha esnek bir mimari. mobil sektörün geleceğini de bu mimaride görüyorum açıkçası.

10 sene önceki diz üstü bilgisayarları bir hatırlayın. pc işlemcileri voltaj düşürülerek oluşturulan hantal cihazlardı. sonra intel centrino serisi çıkınca performans-düşük güç tüketimi bir arada sunulmaya başlandı. pc işlemcileri 100 watt'ın üzerinde güç çekerken bunlar 45 watt çekiyordu. sonra p serisi centrino'lar çıktı 35'e düştü sonra 2. nesil core serisiyle beraber 17 watt güç tüketimine düşüldü ve ultrabook diye yeni bir konsept oluştu. bugün artık atom z serisiyle beraber 2 watt'ın altında güç tüketen x86 işlemciler üretiliyor ve hala daha "pil" diye bağırıyorsunuz! intel'in 1-2 sene içerisinde 1 watt'ın altında güç tüketen yüksek performanslı işlemciler üreteceğine inancım tam. 2-3 sene önce birisi 2 watt güç tüketen pc işlemcisi dese kim inanırdı? bugün atom z2760 işlemciyle değil android; windows 8 çalıştırılıyor.

• www.musakocak.com

Sitemizi ziyeret edin

• güel gibi görünüyor ama almazdım böyle birşey

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

2 ghz cep telefonu işlemcisimi olur arkadaş .. işlemci üreteceğinize pil üretin...

Pil teknolojisi ayrı işlemci teknolojisi ayrı.İkisini karşılaştırmak yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Pil teknolojisinn onunde kimya engeli var. Siz li-on pillerden daha iyi bi pil bulun firmalara sunun cebinize birkac milyar dolar alin. Kolay mi oyle hersey ya da salak mi koskoca firmalar. Pil teknolojisini elestireceginize telefonunuzu ne kadar cok kullandiginiz konusunda kendinizi elestirin. Desktop pc muamelesi yapip 10 saat oyun oynayacaginiz hayalinden vazgecin

Mesajını Samsung, Sony ve Motorola'ya ilettim ve bugünde cevapları gelmiş:
    Samsung; evet haybeye yıllardır uğraşmışız, cihazların kutularına "adam gibi kullanın, pili çabuk bitirmeyin" diye uyarılar koyarız, gerisine karışmayız dedi.
    Sony; bırakmayı düşünüyorduk ama bahane bulamamıştık bu mesaj üstüne artık bırakabiliriz dedi.
    Motorola ise biraz inatçı çıktı; pil için son ayırdığımız 300 milyonluk bütçe bitsin, olmazsa bizde bırakacağız zaten dedi.

İnsanlık bazı şeyler önünde engeller olduğunu düşünseydi bu mesajını güvercin ile gönderiyor olurdun. Arkadaşlar haklı olarak gelişimi sınırlayan pili eleştirmişler. Nasıl bilgisayarlarımızı yıllarca hdd'ler sınırladıysa şimdide mobil cihazları piller sınırlıyor, seninde bildiğin gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Pil teknolojisinn onunde kimya engeli var. Siz li-on pillerden daha iyi bi pil bulun firmalara sunun cebinize birkac milyar dolar alin. Kolay mi oyle hersey ya da salak mi koskoca firmalar. Pil teknolojisini elestireceginize telefonunuzu ne kadar cok kullandiginiz konusunda kendinizi elestirin. Desktop pc muamelesi yapip 10 saat oyun oynayacaginiz hayalinden vazgecin

Mesajını Samsung, Sony ve Motorola'ya ilettim ve bugünde cevapları gelmiş:
    Samsung; evet haybeye yıllardır uğraşmışız, cihazların kutularına "adam gibi kullanın, pili çabuk bitirmeyin" diye uyarılar koyarız, gerisine karışmayız dedi.
    Sony; bırakmayı düşünüyorduk ama bahane bulamamıştık bu mesaj üstüne artık bırakabiliriz dedi.
    Motorola ise biraz inatçı çıktı; pil için son ayırdığımız 300 milyonluk bütçe bitsin, olmazsa bizde bırakacağız zaten dedi.

İnsanlık bazı şeyler önünde engeller olduğunu düşünseydi bu mesajını güvercin ile gönderiyor olurdun. Arkadaşlar haklı olarak gelişimi sınırlayan pili eleştirmişler. Nasıl bilgisayarlarımızı yıllarca hdd'ler sınırladıysa şimdide mobil cihazları piller sınırlıyor, seninde bildiğin gibi.

O zaman eleştirinin mantıklı olması gerekiyor. 1 hafta boyunca pilin gitmesinini isteyen arakdaşlar bu pile razı olurlar. Hayal kurmasın kimse bu pil konusunda ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_72363240/tm.htm

• arkadaşlar aranızda kimse intel işlemcili telefon kullanmamış galiba ben şu anda bu yazıyı "zte grand x in" den yazıyorum ve performansı orta-üst seviye bataryası ise günün sonunu buluyor oyun oynamadigim zaman 1bucuk 2 gün dayanıyor.

• O degilde apple'dAn bu sene yeni bi ipad mini gelirmi siz onu soyleyin ? Bi ust modeli cikar diye su ankini almiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @vamp
    Günümüz koşullarında 1 haftalık pil beklentisi olana bende hayalci derim elbette.
    Full hd cihazlar için daha güçlü donanım ihtiyacı var ve pil konusunda gelişim yaşanmazsa full hd geçişi biraz daha uzun sürecektir. Gerçi ufacık ekranda 720p neyimize yetmiyor, değil mi :) Tam istedikleri kıvama gelmişim anlaşılan. 4k 5" ekran isteriiiiiiim
  • Motorol Razr Maxx 3300mAh bataryası var ve gayet yeterli bir kullanım sunuyor.

Motorola'dan gerçekçi güzel bir pil testi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 3 Mart 2013; 12:47:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astra777

Bana intel almak saçma geliyor . millet işlemcileri yanlış değerlendiriyor.benim için önemli olan 1 dolar başına alabileceğim performans. 200 ile 2000 dolarlık işlemciyi karşılaştırmak çok saçma. işlemcim için 200 dolarım var, ve bunun cevabı da kesinlikle amd. bu telefonu 2000 tl den aşşa alamassınız söyliyim
    Ne alakası var konuyla ?

• telefonların arkasına güneş enerji paneli eklesinler kapaklar onlardan oluşsun.

• Amd al.

• ARKADAŞLAR PC TOPLAMAK İSTİYORUM İŞLEMCİ VE ANAKART TAVSİYE EDERSENİZ SEVİNİRİM

• quote:

2 ghz cep telefonu işlemcisimi olur arkadaş .. işlemci üreteceğinize pil üretin...

daha az pil tüketen işlemci üretilse daha iyi olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: George Jetson

quote:

daha az pil tüketen işlemci üretilse daha iyi olmaz mı?

az pil tüketen işlemci yapmak yerine bu konu ile uğraşan firmalar pil teknolojisi üzerine çalışıyorlar.

vestelin bor teknolojii pil çalışması var en yakınımızda özellikle laptoplar için senelerdir fizible olmadı sanırım ama olacaktır bir gün ...
  • Forumda pil teknolojisi Geliştirenlerle işlemci gelistirenlerin ayni kisiler oldugunu sananlar var.

• Fotoğrafların biraz daha büyüğü yokmuydu şöyle dev olan ikiz kuleler gibi tövbe tövbe fotolar açılırken pc ağladı yeminle.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.