Şimdi Ara

Intel'e tekelleşme suçlaması ( haber )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Avrupa Birliği yetkilileri, dünyaın en büyük bilgisayar çipi üreticisi olan Intel'i daha küçük bir rakibinin önüne geçmek üzere yasadışı yöntemlere başvurmakla suçladı.

Çip piyasasının yüzde 80'i Intel elinde

Intel'in bu pazardaki hakim konumunu yitirmemek amacıyla kullandığı yöntemler konusunda uzun yıllardır bir soruşturma devam ediyordu.

Intel'in başlıca rakiplerinden AMD (Advanced Micro Devices) adlı şirket, Intel'i benzer suçlamalarla Amerika Birleşik Devletleri ile bazı Güney Amerika ülkelerinde dava etmişti.

Ancak bu davalarda henüz karar aşamasına gelinmedi.

Dünyada bir milyar bilgisayar ve hizmet sağlayıcı sistemde kullanılan hemen her çip bu iki şirketin üretim bantlarından geçiyor.

Intel ise bu pazarın yaklaşık yüzde 80'ine sahip.

Intel'in hukuk danışmanları şirketin yasalara uyduğunu, Avrupa Komisyonu'nun bazı hatalardan haraketle bu kanıya vardığını savundu.

Avrupa Komisyonu suçlamaları şirkete dün göndermiş, bugünse kamuoyuna açıklamıştı.

Komisyon Intel'e yönelik suçlamaları üç başlık altında topluyor:

Intel işlemcilerden kullanılan çiplerinin büyük bölümünü kendilerinden alma taahhütü karşılığında şartlı geri ödeme anlaşmaları yaptı
    Intel AMD çipleri ile üretilmiş ürünlerin piyasaya sürülmesini iptal etmek ya da ertelemeyek amacıyla üreticilere ödemeler yaptı
    Intel stratejik müşterilerine bazı çipleri maliyetinin altında sattı.

Intel, bu iddialara itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıyabilir.

Komisyonun ise şirketten alacağı yanıtı yeterli bulmazsa, şirketi para cezasına çarptırma imkanı bulunuyor.

Bu gibi durumlarda, yıllık cironun yüzde 10'una tekabül eden bir ceza istenebiliyor. Ancak uzmanlar bu ihtimali uzak görüyor.

Avrupa Birliği tekelleşme suçlamaları konusunda daha önce de Microsoft'u cezalandırmıştı.

Microsoft ise bu karara itiraz edip konuyu mahkemeye taşıdı. Kararın 17 Eylül'de alınması bekleniyor.

Intel'e tekelleşme suçlaması ( haber )

• entresan
  • zaten cogumuz intelin tekellesme adina yaptigi duzenbazliklarin bir parcasi degilmiyiz. hatta forumda hepimiz intel fanatiklerini gormusuzdur. ben zaten intelin sapkinliklarindan dolayi ( ki buna bu forumdaki intel fanatiklerinin cok buyuk etkisi oldu , tesekkur ediyorm onlara ) geri donusu olmayacak sekilde amd ye geciyorum. umarim intel yada microsoft herneyse , agir bir ceza alir .
  • haber pek ilgi görmemiş sanırm :)

oran %80 ise vay halimize,
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

haber pek ilgi görmemiş sanırm :)

oran %80 ise vay halimize,

Daha fazla biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.