Şimdi Ara

INTEL G3258 4.6GHZ GTX770 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
4.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=yzRpqiVlsPM

Konu kapansın artık. Bu videoda işlemcinin titan ile bile darboğaz olmadığı ve üstüne üstlük hiçbir oyunda 30 fps nin altını vermediğini görüyoruz.
    Üstüne üstlük sadece ekranı göstermiyor takılan sistem vb. hepsini gösteriyor. Ben r9 280 ile ultrada bf4 de 70+ , fps dayzde ise ultra 40+ üzeri alıyorum.
    Bf4 de ise bir sorun varki bazen ekran kartını tamamen kullanamıyor. Sadece bf4 de ama. Sorun çözülebiliyor ama.
    Yani herşey burda açıklanmış. Bendede o videodada darboğaz yok. Zaten bu video çıktıktan sonra tüm forumlara bakın aksini iddia edenlerin hepsi susmuş.
    Ama ben bu işlemci ile gtx 970 ve r9 290 'ın üstüne çıkılmasını hayatta önermem.
    Herkeze iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qmwnebrvtcyz -- 12 Haziran 2015; 17:52:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hudays

https://www.youtube.com/watch?v=yzRpqiVlsPM

Konu kapansın artık. Bu videoda işlemcinin titan ile bile darboğaz olmadığı ve üstüne üstlük hiçbir oyunda 30 fps nin altını vermediğini görüyoruz.
    Üstüne üstlük sadece ekranı göstermiyor takılan sistem vb. hepsini gösteriyor. Ben r9 280 ile ultrada bf4 de 70+ , fps dayzde ise ultra 40+ üzeri alıyorum.
    Bf4 de ise bir sorun varki bazen ekran kartını tamamen kullanamıyor. Sadece bf4 de ama. Sorun çözülebiliyor ama.
    Yani herşey burda açıklanmış. Bendede o videodada darboğaz yok. Zaten bu video çıktıktan sonra tüm forumlara bakın aksini iddia edenlerin hepsi susmuş.
    Ama ben bu işlemci ile gtx 970 ve r9 290 'ın üstüne çıkılmasını hayatta önermem.
    Herkeze iyi günler.

Recep baltaşı izleyip gelenler...

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: hudays

https://www.youtube.com/watch?v=yzRpqiVlsPM

Herkeze iyi günler.

Recep baltaşı izleyip gelenler...

İzlemiyorum. Zaten vakitte olmuyor. Dh deki haberlerin sadece yazı olanlarına bakabiliyorum. Geri kalanda 1 saat bf4 - cs:go vb.

• ben recep baltaş ve şimdi blablabla..

titanla darboğaz yapmadığına inanmışsın birde gtx 970 de sorun olmaz anlamında bir laf etmişsin, seni küçük recep

• quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

ben recep baltaş ve şimdi blablabla..

titanla darboğaz yapmadığına inanmışsın birde gtx 970 de sorun olmaz anlamında bir laf etmişsin, seni küçük recep

Hocam nerden bileyim arkada program açık olmadığını veyada bir sorun olmadığını ? Türk olsa inanırdım mesela

Kendim test edip şuan oynadığım için güveniyorum. Ve videodada bunu gösteriyorum. Hiçkimseyi zorlamıyorum almaya. Ama bende hiçbir sorun yok ve bu videoyada bakın diyorum.
    İsteyen Xeon işlemcide alır beni alakadar etmez. Onda kasıyorsa bana ne veyada bir şey yapamıyorsa beni alakadar etmez ben satmadım. O video üzerinden güvenip alan alır bu kadar. İşlemciyi
    aşşağılamaya çalışan çok kişi varda sizin dediğiniz kadar değil. Onu anlatmaya çalışıyorum. Buradada söylüyorum bende hiçbir oyunda 30 fps altına inmiyor. Videodada aynısı.

Zaten herkezin dediği şu:

Darboğaz olabilir. Fakat oynanmayacak ve 30 fps altını verdirmeyecek kadar kesinlikle değil.

• iyi bir oc ile r9 280 ile kullanılabilir, ben hayatta kullanmam orası ayrı. benim yorumum recep denen adamın bilgisiz insanları yanlış yönlendirmesine. aşağılanıyor dediğiniz işlemci fabrikadan hatalı çıkan 4670k ların hatalı 2 çekirdeğinin kapatılmasıyla yapılmış bir işlemci

30 fps'yi titan x yanına celeron takarak da alırsınız, sorun fps değil darboğazın yol açtığı takılmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

iyi bir oc ile r9 280 ile kullanılabilir, ben hayatta kullanmam orası ayrı. benim yorumum recep denen adamın bilgisiz insanları yanlış yönlendirmesine. aşağılanıyor dediğiniz işlemci fabrikadan hatalı çıkan 4670k ların hatalı 2 çekirdeğinin kapatılmasıyla yapılmış bir işlemci

30 fps'yi titan x yanına celeron takarak da alırsınız, sorun fps değil darboğazın yol açtığı takılmalar

g3258 4.5 e stok fanla overclock yaparak çıkardım. Şimdilik 65 derece oyunlarda görüyor. En fazla 80 derece ile testlerde gördüm. r9 280 imde overclocklu 1200/1500 ekran kartı daha gidiyorduda
    gönlüm el vermedi. En fazla ekran kartında 60 gördüm şaşırıyorum ama neyse. Zaten ben 4690k ya denk geleceğine kesinlikle inanmıyorum katılmıyorum bendede durum aynı. Ama arkadaşlar
    Çok fazla sorun çıkar felan diye yazınca bende sinirlendim. 3.2 de kesinlikle saç baş yoldurabiliyor orası ayrı. Ama takılma olursa 40 fps ye kadar iniyor bende. O yüzden dedim. Zor yerlerde en az
    30 fps olur.

• Benim bu konuya yazdığım bir mesaj +50 olunca bildirim geldi ve tekrar konuya bakmaya geldim. Halen aynı "boş" düşünceleri savunanların olduğunu görmek hem üzücü hem de sinir edici.

Burada G3258'in neden yüksek seviye ekran kartları ile kullanılamayacağını çok çok yanlış anlamış bir kişinin yazdıklarını görüyorum şu an.

30 FPS en alt oynanabilirlik sınırıdır doğru ama sizin 80 - 90 FPS alabileceğiniz ekran kartları ile o FPS'leri alamayıp, 30 FPS'ye kadar düştüğünüz zaman bu durum açıkçası tetris mod gibi oyun oynamaktan başka bir şey değildir. Zaten başlıca sorun G3258'in ortalama FPS'yi, minumum ve maksimum FPS'yi hiçbir zaman üst seviye ekran kartları ile tutturamamasıdır (özellikle multiplayer oyunlarda). Yani minumum 30 FPS'yi alamıyor tarzında bir düşünceyi ne ben savundum ne de benim düşünce yapımda olan arkadaşların savunduğunu hatırlıyorum. Bunların üzerine defalarca konuştuk ve sürüyle test paylaştık zaten.

Forum içerisinde de hem G3258'in hem de i5 3570K'nın 2 çekirdeği açık şekilde olan testlerde paylaşılmıştı. Onlarda da durum açık bir şekilde görülmektedir.

Sonuç olarak G3258 fiyatına göre ne kadar iyi bir işlemci gibi dursada; işlemciye fazla yüklenmeyen single player harici oyunlarda (özellikle multiplayer) yüksek seviye en kartları ile iş yapmamaktadır. Burada youtube üzerinden veya başka kanallardan ne kadar test paylaşılırsa paylaşılsın, biz forumda gördüklerimizin ve kendi birebir test ettiklerimizin üzerine bunları tabii ki geçerli sayamayız. İnternette bu kadar taraflı yayın varken herkes hak verir ki bu doğru olmaz. Technopat ve benzeri sitelerin de ne yaptıkları ortada zaten çoğu videoda.

Bu konu benim ve birçok arkadaşın açısından zaten kapandı gitti, bir daha açılamayacak şekilde. Ama halen G3258 sahipleri bu tarz düşünceleri savunmaya devam ediyorlarsa bu onların bileceği iştir. Kendilerini avutmak için verdikleri bu çabanın hiçbir anlamı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Haziran 2015; 12:01:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda konusu mevcut. Bf4 multi mi oynamaya calisyin islemci vefat 15 fps 10 fps lere dusuyor.

Gta 5 mi oynamaya calistin catirt diye shutterlar giriyor.

Witcher 3? Aman diyeyim.

Ama gidip tomb raideri sorunsuz oynarsin eyvallah. Ama digerlerinde keyif alamazsin.

Vakti zamaninda e5700 dual core ile bf3 oynuyordum. Stokta lesti oc ile rahatlamistim. Ama gene MP de ne zaman bi patlama olsa bi sey yikilsa islemci cokuyordu.

Yeni nesil 4 gecirdek istiyor hayvan gibi istiyor hem de.

1200 luk kart alabiliyorsaniz bi 4460 da alabilirsiniz. 4460 in yanina isterseniz 980ti takin amenna. Ama g3228 gidecek max kart 7770 dir gozumde. 4 cekirdek isteyen oyun gelince felc

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde herkeze belirtmek istiyorum. Bende ilk aldığımda 1333 mhz de çalışıyordu çünkü işlemci öyle destekliyor. Mahvoldum demiştim nasıl bazı yerlerde darboğaz yapıyordu hep ekran kartı %40 daydı 1250 mhz iken 850 mhz çalışıyordu. Kurcaladım birşeyler yaptım. Düşündüm ki 1600 mhz lilerde bir sorun yok. Bende neden sorun var o videoda neden böyle diye baktımki ne göreyim 1400 mhz çalışıyordu videoda. Bende gittim 1400 mhz yaptım xmp modunuda aktif ettim. Hiç sorun kalmadı=Profesyonelce overclock yapıp bu işlemciye göre davranırsan hiç sorun yaşamassın. Uğraşamayacak biri kullanmasın. Mesela kesinlikle oyundayken ısı vb. kontrol edilmeli. Arkadaki işlemci yiyen programlar kapatılmalı. Video çekeceksen ayarları düşürmelisin. 30 FPS YE inmiyorum ben onuda herkeze söyleyeyim. Videoda en az çok zorlamalıda 50 fps ye iniyor. Bende durum 40 fps ye inme söz konusu 1 kasma bile yok ama. Dediğim gibi hayatta fps yi açmazsanız hayatta anlayamazsınız. Herkez testlere ve gözüken fpsye bakıyor. Ama insan gözüne bakan bir kişi yok . Benim istediğim mesela oyunumu oynuyayım bir sorun çıkmasın oyun esnasında aman kasma olmasın birde en ekonomik işlemci olsun idi. Öylede oldu. İyiki bunu seçmişim. Overclock u bunun sayesinde iyice öğrendim. Cs:go 200 fps keyif yapıyorum şuan.

Edit: Bir arkadaş yazmış 30 fps de tetris oluyor diye. Özellikle yazıyorum bakın !____30 FPS YE ANİDEN HAYATTA İNMİYOR YANİ FPS DÜŞMESİNDEN VİDEODA BENDEDE BİR GRAM KASMA YOK___!

Bende zaten 30 fps nedir onu bilmiyorum (görmedim yani) İşlemciye yardım için konu açmayı düşünüyorum.

Amd ciler Raptr video kayıt edebilir ve video kayıt etme fonksiyonu açıksa kapatın. İşlemciyi çok zorluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qmwnebrvtcyz -- 15 Haziran 2015; 18:25:54 >

• Benim anlamadigim bu kadar fpye duskunseniz niye gtx 770 takmakla ugrasiyorsunuz...

• 4 çekirdek isteyen oyunlarda ani fps düşüşleri olduğu doğru ama youtubeda 10 larca video var g3258 ile ilgili

hepsi mi yalan 4.5 ghz de. hadi diyelin internet siteleri yanıltıyor.

bence siz 4.5 ghz e rahat çıkan haswel mimarili 20. yıla özel olan bu başarıyı kıskanıyor ve kabullenemiyorsunuz
  • Şunu hala anlamayanlar var, bir sistem toplanırken daimi olarak işlemciye öncelik verilir. Ekran kartı en üst seviye alınıp, işlemci f/p seçilmez. Ekran kartından kısarsın, işlemcin seni bir süre götürebilecek bir türden olur ondan sonra o işlemciye uyan ekran kartlarını seçersin. FPS veren tek şey ekran kartı değil. İşlemci yiyen oyunların sayısı GPU yiyen yani ekran kartına yüklenen oyunların sayısından epey fazla bunu da unutmayın. Her şey ekran kartına bağlı değil. İşlemcinizi bütçenize göre en üst seçip, ekran kartını da buna uygun dengeli bir şekilde seçmelisiniz. Ekran kartı-işlemci dengeli olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

4 çekirdek isteyen oyunlarda ani fps düşüşleri olduğu doğru ama youtubeda 10 larca video var g3258 ile ilgili

hepsi mi yalan 4.5 ghz de. hadi diyelin internet siteleri yanıltıyor.

bence siz 4.5 ghz e rahat çıkan haswel mimarili 20. yıla özel olan bu başarıyı kıskanıyor ve kabullenemiyorsunuz

Bak Serkan,

Akılalmaz mantık dışı, sürekli bana laf atma (attığını zannetme) çabası içinde mesajlar yazıp durma. Sana cevap vermedikçe iyice ayar oluyorsun, her yerde beni haberdar etme - alıntılama çabası içerisine giriyorsun. Bir yerde ayrı düştüğümüz bir nokta olmuş ki veya sana yazdığım bir şey senin düşüncene göre sana çok ters gelmiş ki ondan nedense böyle peşimde dolanıp, duruyorsun. Lütfen bu huylarından vazgeç, konuşacak bir şeyin varsa gelirsin PM'den yazarsın. Orada her türlü kanaldan konuşuruz ne var ne yoksa. Yoksa böyle yürümez bu işler, olabildiğince açık bir şekilde belirtiyorum.

Mesaja bir düzenleme getireyim; senin bana niye bu kadar taktığını sanırım çözdüm. Malum bir vatandaşın destekçisi olduğun için benim peşimde dolanıyorsun belli. Profilini kapatman maalesef ki böyle durumların ortaya çıkmaması için yeterli değil.

G3258 konusu benim ve benim gibi düşünen arkadaşlar için kapandı gitti. Biz bunların üzerine aylarca konuştuk, aldık kendimizde test ettik. Ben neden elalemin test ettiği şeyler ile halen uğraşayım ? Kendim zaten göreceğimi gördüm.

Intel'in başarısını kıskanmak ile falan ne alakası var ? İmzamda apaçık bir şekilde firma ayrımı yapmadığımı belirtmişim. Daha ne şekilde bir belirtme yapmalıyım acaba ?

Siz kendiniz çalıp, oynamaya devam edin. Benim yazmış olduklarımı zaten aklı mantığı olan insanlar rahatlıkla anlıyorlar ve anlamaya devam edeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Haziran 2015; 18:01:32 >

• paranız azsa gidip bari x4 860k alın, fm2+ anakarta x4 870k gelecek onu alırsınız ya da, pentium g3258 tarih olacak yakında hala g3258 ya da fx6100 diyenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemkose78

paranız azsa gidip bari x4 860k alın, fm2+ anakarta x4 870k gelecek onu alırsınız ya da, pentium g3258 tarih olacak yakında hala g3258 ya da fx6100 diyenler var

FX 6100 ü hiç sormayın hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabildiğince basit, teknik terimlere, bilgisayar jargonuna hiç dokunmadan ve hayati pek çok detayı es geçerek anlatıyorum.

Süreç şu şekilde işliyor:

Ekran kartı oyunlarda, gözünüzle algıladığınız her bir noktanın temel olarak yüzey kaplamasını ve ışıklandırmasını yapar. Ancak bunu yapabilmesi için, üzerini kaplayacağı objenin uzay düzlem üzerindeki koordinatlarına ihtiyaç duyacaktır.

Yazılım yani oyun, işlemciye giderek, ekran kartının son haline getireceği sahnenin koordinatlarını hesaplamasını rica eder. İşlemci, gelen bu nazik teklifi kırmayacak, bu koordinatları hesaplayarak yazılıma teslim eder. Yazılım elindeki koordinatları aynı nezaket içinde ekran kartına teslim eder. Ekran kartı artık mutludur, çünkü hazırlayacağı sahnenin ne olacağını bilmektedir (Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi oldu ya, neyse devam edelim).

Ekran kartı sahneyi anladıktan sonra, oyun motorunun ona verdiği sahne için detayları işlemeye başlar. İlk olarak tel (wireframe) çizimler hazırlar. Ardından ikinci kaplama ve son olarak ekrana yansıyan görüntünün son halini bitirir.

Her ne kadar basit bir şekilde anlatıyor olsam da, ekran kartlarının yaptığı hesaplar dudak uçuklatacak cinsten. Şöyle ki:

İnsan gözünün monitörde, bir hareketi sağlıklı olarak algılaması için ekran kartının saniyede 30 adet kare işlenmesi gerekiyor (alt limit 25-26 kare arasıdır).

1920 x 1080 ekranda = 2.0736.000 piksel bulunur.

Saniyede 30 kareden hesaplarsak, ekran kartı bir saniye içinde 62.208.000 tane pikseli işler.

Üst seviye ekran kartlarının GPU'ları (Titan, GTX 780 gibi), en hatırı sayılır işlemcilerin bile üzerinden silindir gibi geçerler. Daha da Türkçe'leştirirsek "ağızlarını, burunlarını kırarlar". Bu yüzden, küresel çapta bilimsel hesap yapan süper bilgisayarlar, işlemci yerine 20-30 bin kadar ekran kartını kullanır.

Konumuza dönersek, yukarıda anlattığım gibi en basit şekliyle işlemci koordinatları hesaplar, ekran kartı da aldığı bu koordinatların üzerine şehri kurar ve her objenin kaplamasını/ışıklandırmasını yapar. Yani oyunlarda, işlemcinin çok ama çok önemli bir performans girişi yoktur (online ve strateji oyunları hariç, ona biraz sonra değiniyorum).

Diyelim ki elimizde GTX 780 var. Fantezi olsun diye Crysis 3'ü 1024 x 768 çözünürlük ve en düşük detay kalitesinde oynuyoruz. Süreç şu şekilde işleyecektir:

Yazılım işlemciye gidip koordinatları alır, ekran kartına götürür. Ekran kartı bakar ki; çözünürlük düşük, detay kalitesi yerlerde sünüyor.

1920 x 1080 çözünürlükte 62.208.000 piksel hazırlayacağına, 1024 x 768 çözünürlükte 23.592.960 piksel hesaplayacaktır.

Ekran kartı verir coşkuyu ve anormal derecede performansa ulaşır. Ortaya çıkan frame sayısı 100-200 arasıdır. Bu sefer işlemci, ekran kartına koordinatları yetiştirmekte zorlanır. Ekran kartı saniyede 200 frame'e çıkar ama işlemci su koyar, yetiştiremez ve kasılır kalır. Biz buna: işlemci limiti diyoruz.

Aynı GTX 780'le bu sefer Crysis 3 1920 x 1080 çözünürlük ve en yüksek detay kalitesinde oynuyoruz.

Yazılım işlemciye gidip koordinatları alır, ekran kartına götürür. Ekran kartı bakar ki; çözünürlük yüksek, detay kalitesi kendini aşmış. Başlar hesaplamaya. E tabi düşük çözünürlükte coşan kart, bu sefer bu fazla çözünürlüğün/detayın altında ezilir. İşlemci çatır çatır koordinat hesaplayıp gönderirken, ekran kartı gelen işleri yetiştirememeye başlar. Frame sayısı, düşük çözünürlükte 100-200 arası iken, Full HD'de 40-50'ye düşer. Bunun adı da ekran kartı limitidir.

Eğer siz, 3.0GHz üzeri güncel yada bir iki nesil eski bir işlemci kullanıyor ve 1920 x 1080 çözünürlükte oyun oynuyorsanız, işlemci limitine takılmadan, ekran kartı limitine takılacaksınız. Bu durumun istisnası: düşük çözünürlüktür. Eğer düşük çözünürlükte oynamayı düşünüyorsanız, ekran kartı coşacağı için işlemci yetersiz kalacaktır. Ancak bu yetersizlik, oynanabilir seviye olan 30 frame'in bir hayli üzerinde gerçekleşir.

Diğer istisna online ve strateji oyunları.

Ekran kartları, her ne kadar bilimsel hesaplar için süper bilgisayarlarda kullanılıyor olsalar da, bizim bilgisayarda Command & Conquer oynarken tam anlamıyla birer "geri zekalılardır". Çünkü oyun oynarken tek işleri gelen koordinatları alıp üzerini kaplamaktan ibarettir. Strateji oyunlarda yüksek miktarda yapay zekaya ihtiyaç vardır. Yazılım, zeka işini ekran kartına değil, işlemciye yaptırır. Bu yüzden işlemciye daha fazla iş yükü düşer. Ancak; 3.0GHz üzeri güncel yada bir nesil eski işlemcilerde bu tip sorunlarla karşılaşmayız.
    -----------------------------
    Temel kural: yüksek çözünürlük ve detay kalitesinde oyun oynarken, işlemci limitine takılmazsınız. Örnek:

Asus Maximus V Extreme, GeForce GTX 680, 8GB 2400MHz bellekli sabit bir sistem Crysis 2, 1920 x 1080, yüksek detay kalitesi:

Intel i7-3770K = 72.6 frame

Intel i3-2100 = 70.1 frame

Yani 350$'lık bir işlemci ile, 80$'lık eski nesil işlemci arasında sadece 2 frame fark oluşur.

Aynı sistem, Metro 2033, 1024 x 768, en düşük ayarlar:

Intel i7-3770K = 148.5 frame

Intel i3-2100 = 84 frame

Düşük çözünürlük ve düşük detay kalitesinde, işlemci çok fazla koordinat hesaplayacağı için, ekran kartının hızına yetişemez. Ancak, kimsenin de GTX 780 taktıktan sonra Crysis 3'ü 1024 x 768 çözünürlükte oynayacağını düşünmüyorum.

----Alıntıdır--- İşlemci darboğazı nedir alın size işlemci darboğazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKingOfİnfinity -- 16 Haziran 2015; 22:07:09 >

• Helal olsun. Çok güzel alıntı yapmışsın.
    Ufkum açıldı. Şaka değil.

Not:2 hafta önce 720p de crysis 3 oynuyordum.

• G3258'i z97 pc mate 1.4 voltaj ile 4.6 ghz de hyper 212 evo sogutucu ile stabil kullaniyorum 4.7 ye cikaramadim orasi ayri :) ekran kartim gigabyte 770 o.c ve bi onceki islemcim 4670k idi oyunlarda bi farkini gormedim acikcasi bende sasirdim :) nfs most wanted 2 grid autosport dying light farcry4 fear3 flout ultimate carnage wrc3 test ettigim oyunlar gayet akici 1080p televizyonda ultrada oynamaktayim parasina gore mahcup etmicek bir islemciymis sasirdim tekrar soyluyorum tavsiye ederim arkadasim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjdtcyln -- 19 Temmuz 2015; 14:29:31 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.