Şimdi Ara

INTEL G3258 4.6GHZ GTX770 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
4.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım, çok acele olması gereken bir şey değil zaten.Ama vakit bulduğunuz ilk boşlukta birkaç test paylaştığınız zaman işlemcinin potansiyeli hakkında yanlış düşünceleri savunan arkadaşlarımız da gerçekleri görmüş olacaklardır.

Hatta isterseniz ayrı bir konu açarak bunu belge belge yayınlarsanız daha iyi olur.Yoksa daha ardı arkası kesilmeyecektir böyle başlıkların ve düşüncelerin.
  • Burda konuşulan mmo vb oyunlarda genelde iki çekirdek üzeri kullanılmıyor. Mesela WOW. İstersen 64 çekirdekli EEdition işlemci tak, ikisi dışında diğer çekirdekler çalışmayacak. Burada single thread performansı etkiliyor. Ve işlemciden daha çok ekran kartı limitleyen faktör oluyor. O yüzden bu konuda çok iddialı konuşmanız saçma. Askerde olmasam alıp deneyecektim. En fazla 180 lira boşa giderdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci bölümünde G3258 patlaması var bir dönem Fx-6300 aynı kaderi paylaşıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Burda konuşulan mmo vb oyunlarda genelde iki çekirdek üzeri kullanılmıyor. Mesela WOW. İstersen 64 çekirdekli EEdition işlemci tak, ikisi dışında diğer çekirdekler çalışmayacak. Burada single thread performansı etkiliyor. Ve işlemciden daha çok ekran kartı limitleyen faktör oluyor. O yüzden bu konuda çok iddialı konuşmanız saçma. Askerde olmasam alıp deneyecektim. En fazla 180 lira boşa giderdi.

Mmo oyunlar zaten işlemciye fazla yük bindirmiyor.Kardeşim lol ü en yüksek ayarda oynuyor.Eski FX8350 ile aynı fps leri alıyor.Onla ilgili bi sıkıntı yok.Sıkıntı olan mevzu.Bahsedilen oyunlar,ve canım güzel GTX970 gibi kartları böyle saçma sapan şeylere alet etmeleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumun son zamanlardaki haline üzülmeye başladım

çoluk çocuk doldu hiçbirşey bilmeden herşeyi biliyormuş gibi yazıyorlar doğruları yazanlarıda eksikiyorlar

beyler 1000 tane eksi versenizde 1000 tane youtube videosuda olsa 1000lerce sayfa yazsanız g3258 ile yapılacak tek şey nette dolaşmak fazlası değil...

son olarakta para kolay kazanılmıyor insanları yanlış yönlendirip paralarını çöpe attırmayın yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 8 Aralık 2014; 17:06:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

İşlemci bölümünde G3258 patlaması var bir dönem Fx-6300 aynı kaderi paylaşıyordu

Fx 6300 böyle şımartılmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: rmelihr

HD7970 kaldirirmi yada 7950 4.5ghz de

Kaldırmaz mi sende yani.4 Way CF bile olur.

• Skorlar fena diil
     INTEL G3258 4.6GHZ GTX770 INTEL G3258 4.6GHZ GTX770

• Bi arada Core 2 duo ya 6990 takan bi arkadaş vardı o geldi aklıma :)

• yeni skorskilerde intel fanlari kullanilacakmis yeni nesilde %100 donus hizinda artis ve %80 enerji verimliligi varmis amd fanlarina gore

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeezy kullanıcısına yanıt
    o işlemci ile 760 gibi bi kartta %60 görüyorsa bence başarıdır nede olsa quad coreların çakması gibi bişe ve çalıştıracağıda max 7850 ayarıdır

6300ün yarısı etmeyen işlemci 8350den önde foruma göre

770e 6300 bir rivayete göre darboğaz yaparken o işlemci 7ghzde bile besleyemez o kartı

eh bu rivayet doğruysa da 4670kdan aşağısı kurtarmaz

birde adam demişya param yok işlemciye koymadım gpuya asıldım diye kasa tofaş olduktan sonra sen motora ne kadar abansanda boşa 5,2 porsche motoru al istersen o araba gitmez 100den sonra direksiyon titremeye başlar lan bişe değişmedi şahin aynı şahin diyip motora verdiğin parayla kalırsın
  • quote:

Merhaba arkadaslar 4.6Ghz de G3258 kullanmaktayım o/c ile

bu sistem gtx77 yada gtx970 kaldirirmi

Hocam tatlı bir performans alacağın kesin ama.4690k performansı bekleme.

Yinede GTX770 alınıp kullanılır.Gayette memnun eder.Fazlası için birşey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Simdi bazi yorumlar sanki bu işlemciyi alanin belirli kart modelleri haricinde istenilen düzeyde performans veremeyeceğini ima edip duruyorlar.

Çok uzaklara gitmeye gerek yok bi önceki nesli olan G3220 ile yapilan GTX 670 testleri ve sonuclari ile ilgili testler herşey nette kolayca ulaşılabilir. Kaldiki bu işlemci G3220 den daha güçlü GTX 670 ile GTX770 arasındaki fark da ortada, asagi yukari sergileyeceği performans ortada..

GTX 750 ile yapilan yestlerdeki basarim zaten gözler önüne belgeli sergilenmis iken ayarari koklenmis bi GTX 770 e rahat rahat yeter.

Sanki ulaslar arasi bi standart belirleme komisyonun tarafından belli bir takim şartlar koşulmuştur da o şartlara gore bu işlemcinin maç kullanilabilecegi kart 280X veya GTX 760 ötesini kullanmak mumkun değil, kullanan birşey bilmeyen biseyden anlamayan parasini çarçur etmiş bi cahildir gibi bir yaklasim söz konusu

Millet almis bir i7 islemcibyok biz bosa mi aldik felan senin kullanım şeklin amacin Egon seni alakadar eder bunu mantikli belge bilgi delil ile çürür hata ediyosak hataliymisiz tovbe der geri döner bi sahada konusmayiz. Bakiyorum sorun cikartmaz GTX770 ile de kullanabilirsiniz diyenler bilgi paylasiyor karsit görüş alay eder vari hareketler sözler ortada karsi görüşü destekler bir bilgi kirintisi dahi yok...

O senin G3220 ile GTX670 testlerinide gördük netteki.Netten bakin diyorsun ya.Sende azcik G3220 incele testlerini.Sora paran varsa git al bi tane dene bakalım testlerde gördüğünü alabilcekmisin ? Ben testlere aldanıp aldım.Oyun oynayamiyorum.Hemde GTX760 ile.Testlere bakipta yorum yapmak cahillikten öte değildir.Çok savunuyorsan al bi G3258 veya G3220.Yap testlerinide görelim.Yeter arkadaşım!Senin gibi sacmalayan birini görmedim.Utanmasan R9 295X2 CF bile kaldırır diyecen.G3220 o öve öve,referans olarak aldığınız inceleme sitelerinde BF4 multi de i5 - i7 performansı gösteriyormuş.Sevindim gittim aldım.Suan BF4 multi oynayaniyorum.En düşük detay ayarında dahi.CPU kullanımı %100 GPU kullanımı %60 lardan yukari çıkamayan bir islemciyi ilaastirdiniz ya.Valla yazık.Şu lafı söyleyin artık.ALACAK ARKADASLARİN BUTCESİ KİSİTLİ İSE GTX750Ti gibi kartlarla sorunsuz kullanabilir.Yok GTX970 i kaldırır,yok 7990 i uçurur vs vs.Cahilligin,ezberciligin lüzumu yok.

Hocam adam bildiğin körcahil , uğraşma böyle adamlarda , kabullenemiyor intel ne üretse Gtx980 i kaldırır mantığında bu cahiller

G3220

bf4 oynanmaz o işlemci ile. g3258 alıp full oc yapsanız full hd de rahatlıkla bf4 multi oynarsın.Siz işlemciyi yanlış almıssınız.

G3258 de zaten stokta berbat bir işlemci oc la şahlanıyor.

En düşük ayarda tutmayın grafikler yükseltirseniz işlemci yükü azalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

quote:

quote:

Simdi bazi yorumlar sanki bu işlemciyi alanin belirli kart modelleri haricinde istenilen düzeyde performans veremeyeceğini ima edip duruyorlar.

Çok uzaklara gitmeye gerek yok bi önceki nesli olan G3220 ile yapilan GTX 670 testleri ve sonuclari ile ilgili testler herşey nette kolayca ulaşılabilir. Kaldiki bu işlemci G3220 den daha güçlü GTX 670 ile GTX770 arasındaki fark da ortada, asagi yukari sergileyeceği performans ortada..

GTX 750 ile yapilan yestlerdeki basarim zaten gözler önüne belgeli sergilenmis iken ayarari koklenmis bi GTX 770 e rahat rahat yeter.

Sanki ulaslar arasi bi standart belirleme komisyonun tarafından belli bir takim şartlar koşulmuştur da o şartlara gore bu işlemcinin maç kullanilabilecegi kart 280X veya GTX 760 ötesini kullanmak mumkun değil, kullanan birşey bilmeyen biseyden anlamayan parasini çarçur etmiş bi cahildir gibi bir yaklasim söz konusu

Millet almis bir i7 islemcibyok biz bosa mi aldik felan senin kullanım şeklin amacin Egon seni alakadar eder bunu mantikli belge bilgi delil ile çürür hata ediyosak hataliymisiz tovbe der geri döner bi sahada konusmayiz. Bakiyorum sorun cikartmaz GTX770 ile de kullanabilirsiniz diyenler bilgi paylasiyor karsit görüş alay eder vari hareketler sözler ortada karsi görüşü destekler bir bilgi kirintisi dahi yok...

O senin G3220 ile GTX670 testlerinide gördük netteki.Netten bakin diyorsun ya.Sende azcik G3220 incele testlerini.Sora paran varsa git al bi tane dene bakalım testlerde gördüğünü alabilcekmisin ? Ben testlere aldanıp aldım.Oyun oynayamiyorum.Hemde GTX760 ile.Testlere bakipta yorum yapmak cahillikten öte değildir.Çok savunuyorsan al bi G3258 veya G3220.Yap testlerinide görelim.Yeter arkadaşım!Senin gibi sacmalayan birini görmedim.Utanmasan R9 295X2 CF bile kaldırır diyecen.G3220 o öve öve,referans olarak aldığınız inceleme sitelerinde BF4 multi de i5 - i7 performansı gösteriyormuş.Sevindim gittim aldım.Suan BF4 multi oynayaniyorum.En düşük detay ayarında dahi.CPU kullanımı %100 GPU kullanımı %60 lardan yukari çıkamayan bir islemciyi ilaastirdiniz ya.Valla yazık.Şu lafı söyleyin artık.ALACAK ARKADASLARİN BUTCESİ KİSİTLİ İSE GTX750Ti gibi kartlarla sorunsuz kullanabilir.Yok GTX970 i kaldırır,yok 7990 i uçurur vs vs.Cahilligin,ezberciligin lüzumu yok.

Hocam adam bildiğin körcahil , uğraşma böyle adamlarda , kabullenemiyor intel ne üretse Gtx980 i kaldırır mantığında bu cahiller

G3220

bf4 oynanmaz o işlemci ile. g3258 alıp full oc yapsanız full hd de rahatlıkla bf4 multi oynarsın.Siz işlemciyi yanlış almıssınız.

Hadi canim sende yani.Full oc yapmak icin Z97 board + iyi bir sogutucu lazim.Ona bayilacagin parayla gider i5 alirsin.En azindan sikinti ya girmez alacak adam.Hala GTX770 rahat kullanilir diyorsun.G3258 i kullandin mi veya overclock ettin mi ? Nedir bu kendinden emin konusmalar ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

G3220

Hadi canim sende yani.Full oc yapmak icin Z97 board + iyi bir sogutucu lazim.Ona bayilacagin parayla gider i5 alirsin.En azindan sikinti ya girmez alacak adam.Hala GTX770 rahat kullanilir diyorsun.G3258 i kullandin mi veya overclock ettin mi ? Nedir bu kendinden emin konusmalar ?

Z87 boardla grypon ile 4.5 tam yukde 78 dereceyi zor yakaladım full overclock dedigi nedir arkadasin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cahil senin babandır bilader
    Biz burda sadece soruyoruz senin gibi hayata bos beles gelmis insan degiliz arastirip almak istiyoruz

sende nasıl bir akıl var anlamadım , bak bakalım ben sana mı diyorum onu , ne güzel dünya oh bee !!

• Su islemciye su ekran kartlarina takma dusuncesi bile firmalarin emeklerine yazik

• Ben arkadasin yerinde olsam ilerde i5 alabileceksem 970 i alirim i5 alasiya kadar g3258 ile idare ederim

• quote:

GTX770 kaldırır 970 e bulaşmayın.

@Jeezy

G3258 780Tİ ile 4770k ya karşı %20 civarı fark yemiş forumdaki incelemeye bakarsak.Kısaca 4690k ya karşıda aynı farkı yiyecek demek.

Ki darboğaz yok yani oyun stabil ancak işlemci farkından dolayı fps oranı değişmiş.Min fpslerde fark + 60 fpslere göre daha az.Stabil veriyor performansı.

Kısaca GTX770 280x 7970 GHZ editionla güzelce kullanılır 780ti ile arasındaki fark çok daha az olacaktır sonuçta ekran kartını düşürmüş oluyoruz.

Ancak yine i5 lere göre biraz daha az fps almamız olası.

Bu demek değildirki darboğaz bu parana göre fps alıyorsun demek.Hayatınızda darboğaz yaşadıysanız bilirsiniz.Anlık frame dğşüşleri fpsnin acayip oynak olması durumudur darboğaz.

Mesala e2180 le başıma geldi şahit oldum.Oyunlarda takılmalar oluyordu.Ayarları fullhdye getirip güzel de oc yapıldıktan sonra darboğaz kalkmıştı.Tabiki 5770 e g328 veya 4 core amd işlemci taktığınızda daha iyi fpsler alacaktık ancak e2180 ilede (işlemciyi tam hatırlamıyorum ancak e serisi idi ghzsi düşüklerden sanırım 2xxx serisiydi)
    ocla güzel fpsler alındı oyun her türlü stabildi.

İnsanlar şunu anlamıyor darboğaz İşlemcinin %100 kullanılması değil.Ekran kartının kullanımının %80 e düşmesi değil.Ekran kartı kullanımının çok az olması ve oyunda ani takılmalar ve stabilite bozulmalarıdır.

Ona bakarsanız işlemcinin %60 kullanılması ekran kartının %100 kullanılması teoride yine bir darboğazdır.Çünkü darboğaz demek bir parçanın diğer parçayı sınırlaması olayıdır.

Neden işlemcinin darboğaz yapmasındansa ekran kartının yapmasını isteriz derseniz bunun tek nedeni ekran kartı performansı ne kadar sınırlarsa sınırlasın stabilite asla bozulmaz.Ancak işlemcide durum böyle değil.Kullanımın artması bir yana ekran kartını hiç besleyemesse bu sefer stabilite problemleri başlar oyunda ani takılmalar fps düşüşleri donmalar oluşur.

O yüzden işlemcinin %100 kullanılmasındansa ekran kartının kullanılması daha mantıklı.Tabiki işlemci %100 kullanıldığında illa darboğaz olup donmalar yaşayacak değilsiniz.

G3258 de aynısıdır ondan i5 performansı beklemeyin onlar kadar fps almayı beklemeyin ancak yinede GTX780ti ve 770 e darboğaz yapıp sistemin stabilitesini bozmaz.Özellikle 4.5ghzde.Ancak daha az fps alacağınız bariz.Benim phenom x4 955 im de hiçbir oyunda %100 e gelmiyordu HD7950 ile ancak yinede haswell e göre daha az fps alıyordum.İşlemci %80 de geziyor ekran kartı %100 ancak fps bende 100 ise haswell de 120 oluyordu mesala.Staretejide fark artıyordu ek olarak.

Kısaca darboğaz konusuna bu kadar takılmayın.Bir işlemci daha az fps alıyor diye pis kaka değildir.Sadece parası kadar ek fps kazandırır ekran kartına.

700 liralık işlemci aynı fpsleri vermesini beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 11 Aralık 2014; 16:01:52 >

• quote:

quote:

GTX770 kaldırır 970 e bulaşmayın.

@Jeezy

G3258 780Tİ ile 4770k ya karşı %20 civarı fark yemiş forumdaki incelemeye bakarsak.Kısaca 4690k ya karşıda aynı farkı yiyecek demek.

Ki darboğaz yok yani oyun stabil ancak işlemci farkından dolayı fps oranı değişmiş.Min fpslerde fark + 60 fpslere göre daha az.Stabil veriyor performansı.

Kısaca GTX770 280x 7970 GHZ editionla güzelce kullanılır 780ti ile arasındaki fark çok daha az olacaktır sonuçta ekran kartını düşürmüş oluyoruz.

Ancak yine i5 lere göre biraz daha az fps almamız olası.

Bu demek değildirki darboğaz bu parana göre fps alıyorsun demek.Hayatınızda darboğaz yaşadıysanız bilirsiniz.Anlık frame dğşüşleri fpsnin acayip oynak olması durumudur darboğaz.

Mesala e2180 le başıma geldi şahit oldum.Oyunlarda takılmalar oluyordu.Ayarları fullhdye getirip güzel de oc yapıldıktan sonra darboğaz kalkmıştı.Tabiki 5770 e g328 veya 4 core amd işlemci taktığınızda daha iyi fpsler alacaktık ancak e2180 ilede (işlemciyi tam hatırlamıyorum ancak e serisi idi ghzsi düşüklerden sanırım 2xxx serisiydi)
    ocla güzel fpsler alındı oyun her türlü stabildi.

İnsanlar şunu anlamıyor darboğaz İşlemcinin %100 kullanılması değil.Ekran kartının kullanımının %80 e düşmesi değil.Ekran kartı kullanımının çok az olması ve oyunda ani takılmalar ve stabilite bozulmalarıdır.

Ona bakarsanız işlemcinin %60 kullanılması ekran kartının %100 kullanılması teoride yine bir darboğazdır.Çünkü darboğaz demek bir parçanın diğer parçayı sınırlaması olayıdır.

Neden işlemcinin darboğaz yapmasındansa ekran kartının yapmasını isteriz derseniz bunun tek nedeni ekran kartı performansı ne kadar sınırlarsa sınırlasın stabilite asla bozulmaz.Ancak işlemcide durum böyle değil.Kullanımın artması bir yana ekran kartını hiç besleyemesse bu sefer stabilite problemleri başlar oyunda ani takılmalar fps düşüşleri donmalar oluşur.

O yüzden işlemcinin %100 kullanılmasındansa ekran kartının kullanılması daha mantıklı.Tabiki işlemci %100 kullanıldığında illa darboğaz olup donmalar yaşayacak değilsiniz.

G3258 de aynısıdır ondan i5 performansı beklemeyin onlar kadar fps almayı beklemeyin ancak yinede GTX780ti ve 770 e darboğaz yapıp sistemin stabilitesini bozmaz.Özellikle 4.5ghzde.Ancak daha az fps alacağınız bariz.Benim phenom x4 955 im de hiçbir oyunda %100 e gelmiyordu HD7950 ile ancak yinede haswell e göre daha az fps alıyordum.İşlemci %80 de geziyor ekran kartı %100 ancak fps bende 100 ise haswell de 120 oluyordu mesala.Staretejide fark artıyordu ek olarak.

Kısaca darboğaz konusuna bu kadar takılmayın.Bir işlemci daha az fps alıyor diye pis kaka değildir.Sadece parası kadar ek fps kazandırır ekran kartına.

700 liralık işlemci aynı fpsleri vermesini beklemeyin.

Hersey guzel.dusuncelerini akici ve anlasilabilir sekilde dile getirmissin.Ama GTX 770 kaldirir felan lutfen bu konuda israr etme.G3258 in gideri max R9 270'tir.Oda @4.8 de anca.Ayrica darbogaz konusunda hem katiliyorum hemde katilmiyorum.Oyun oynayan bir insan gucunu ekran kartindan alir degil mi ? Ve o gucu ona saglayan birimde CPU degil mi ? CPU ya binen yuk arttikca GPU ya yetisemedigindendir.GPU'da yeteri kadar beslenemedigi icin % dusuktur.Bu konu hakkinda bir arkadas cok guzel bir aciklama yapmisti.Ben mesela elimdeki karttan tam performans alamiyorum.%60 in ustune ciktigini gormedim.Ama islemcim daima %100 de ve anlik takilmalar oluyor.Stuttering ve droplar meydana geliyor.Ama mesela 4-6-8 cekirdekli bir CPU da bu soz konusu olmaz.Ornek olarak stok bir 4460 ve G3258'in oyunlardaki GPU kullanimi farklilik gosterecektir.Cunku islemci ben bu kadarim daha fazla is yapqmiyorim ekran kartina yeteri kadar veri yollayamiyorum.Yanima destek olacak birini verin diyor.Mobildeyim kisa yaziyorum kusura bakmayin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.