Şimdi Ara

İntel G3258'i ezen AMD Athlon X4 860 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
7
Favori
13.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MB-CLS

İşlemciye overlock yaptınız mı hocam ?

Playcaw uygulamasını indirerek oyunda işlemci ekran kartı sıcaklıklarını ve kullanımlarını görebilirsiniz.

Yaptım da zaten turbosu 4 ghz ben 4.2 e dürttüm sadece.

Playclaw 5 le kontrolleri sağladım dün kabaca. Ekran kartı zaten 3x windforce olunca ısınma nedir bilmiyor oclu hali 65 dereceyi geçmiyor. Ayrıca oyunun kendi kara saniye grafiğini aktif ederek durum kontrolü yaptım. BF3 için 280 gibi bir kartı rahat besler bu işlemci. BF4 te ise Vram i yüksek olan AMD kart ile Mantle dan faydalabilir ama sayısal verileri akşama teste soktuktan sonra vericem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

quote:

quote:

quote:

quote:

G3258'e ezilen olcakti başlik yanlis yazilmis..

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

Bu ciddiyetin bizleri gulduruyor.

Yok canım sende utandırıyorsun beni.

Dahi anlamindaki de ayri yazilir.

Hadi ya ciddimisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

Hadi ya ciddimisin.

Forumda senin gibi cok bos beles adam var en iyisi engellemek seni zirvala dur anca. Bay bay...

• Aslında bendede a8 6600k var bildiginiz üzere. 4.3 4.4 GHZ gibi degerler rahat görebiliyorum. Harici ekran kartı bagladıgım zaman yeterli olur mu onu merak ediyorum. Sizin kullandıgınız ekran kartı nedir ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

Hadi ya ciddimisin.

Forumda senin gibi cok bos beles adam var en iyisi engellemek seni zirvala dur anca. Bay bay...

Gule gule :)

• quote:

Aslında bendede a8 6600k var bildiginiz üzere. 4.3 4.4 GHZ gibi degerler rahat görebiliyorum. Harici ekran kartı bagladıgım zaman yeterli olur mu onu merak ediyorum. Sizin kullandıgınız ekran kartı nedir ?

270x hocam.

• şu an g3258 her oyunda önde
  • 20 sistem kullandıysam 15 tanesi İntel olmustur.Sonucta su anda da Intel tabanlı ve AMD tabanlı makinem var.Hicbiri ile de ilgim yok.
    Ama burada AMD ye genel olarak taraflı bir bakıs acısı var.AMD FX 9 serisi islemci cıkarınca sadece OC li diye tanımlanırken İntel aynısını yapınca bir tepki olmuyor.AMD 95W FX 8 serisi cıkarınca Saat hızı dusurulmus denilirken İntel 2 cekirdekli islemci yapıp adını da İ7 olarak konumlandırırken İ7 4790T derken ve sadece 2 cekirdekli islemci iken yanlısım varsa duzeltilir 35W diye lanse edip fiyat olarak da ciddi bir fiyat cekerken benzer tepki olmuyor.

Ati yi de cok severdim.Nedense hep Goruntu kalitesi bana daha iyi gelirdi.AMD almasından ben sikayetci degilim.Burada da sadece eksik yonlerinden guc tuketimi ve driver sorunu dem vuruluyor.Hicbiri ile ilgim yok.Ama AMD ye onyargılı yaklasıldıgını dusunuyorum.İntel tik tok yapıp daha 15 gun once misal 1milyara aldıgınız Z87 kartı 15 gun sonra Z97 cıkarıp adeta bitirirken tepki olmazken AMD musteri odaklı dusunmesine ragmen yeteri takdiri gormuyor.

Sonucta G3258 oyun dısında gayet F/P islemcisidir.Aksini iddia eden olmaz.Ama 2 cekirdekli islemci iken 8 cekirdekliyi eziyor,parcalıyor yorumları da bana cok mumkun gelmiyor.

• bence g3258 oyun içinde f/p ama günü kurtarmaktan öteye geçemez, yukarda bahsedilen amd işlemci bile daha geleceğe yönelik geliyor bana
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Bu 860k işlemci diger işlemcilere nazaran 28nm ile üretilen ve tek çekirdek performansı fx serisine göre iyi olan bir işlemci.

http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-4300-vs-AMD-Athlon-X4-860K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 13 Şubat 2015; 17:22:47 >
  • Ezen yada ezilen göremiyorum 2side f/p oranında gayet güzel işlemciler ben BF4 Multi , Fifa 15 GTA 5 gibi çok çekirdek kullanan oyunları oynayacam benchmark yapacam dersen tabiki 3258 yetmez zaten böyle bişeyide iddia edemez ama gelgelelim bu tür oyunlar dısında fiyatına göre gayet yeterli bi işlemci G3258 .
    G3258'i Fx 8350yle tokusturmak kadar yanlıs ve yersiz bi baslık ve konu olmus FANBOYLUK HATSAFHADA
  • Bu imkansız. G3258 biraz OC ile i7 4790K'yı geçebiliyor.
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    mrttsdln M kullanıcısına yanıt
    Ben AMD nin yalancsıyım teknik veriler ortada

mrttsdln

Ben bir karşılaştırma yapmadım. AMD yapmış bende buraya alıntıladım sadece. G3258 fifa 2015 çalıştırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 13 Şubat 2015; 18:14:20 >
  • quote:

Ben AMD nin yalancsıyım teknik veriler ortada

mrttsdln

Ben bir karşılaştırma yapmadım. AMD yapmış bende buraya alıntıladım sadece. G3258 fifa 2015 çalıştırmıyor.

... vs .. şeklinde bi konu olsa amd intel karsılasmasını bilgilendirme amaçlı koymus arkadas derdimde işin içine iddialı sözler girince fanboyluğunu bastıramadığın bariz görülüyo

Edit : sana yanlı yada tarafsız bi dolu inceleme gösterebilirim bunu merak ediyosan verileri öylede ortaya koyabiliriz istersen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrttsdln -- 13 Şubat 2015; 18:38:04 >
  • mrttsdln M kullanıcısına yanıt
    Ben genelde forumda bilgisayar toplayan arkadaşlara intel öneririm. Beni ne kadar tanıyorsunda direkt fanboy olduguma karar verdin ?

AMD de bu işlemciyi direkt olarak test etmemiş. G3258 i hedef göstererek test etmiş. Bu yüzden konu başlıgını bu şekilde açtım. Zaten forum kurallarına uydugum sürece istedigim başlıgı açmakta özgürüm. AMD r7 260X ile G3258 + r7 260X den %30 daha fazla performanslı oldugunu söylüyor. İki işlemci ve ekran kartı ile yapılmış testler varsa buraya eklersin forumdaki kullanıcıları dogru bilgilendirmiş oluruz. Eger yoksa AMD bu iddiasını destekeyeceksin veya boşa ses çıkartmayacaksın.
  • mrttsdln M kullanıcısına yanıt
    Tabiki arkasındayım.

Senin kargına agrın imzanda G3258 yazması olabilir mi acaba ?

Başlıgı ben açtım ve bir video ekledim. Konuyu detaylıca okusanız görürdünüz. O videoda AMD nin yaptıgı testlerin aksine G3258 daha iyi fps almış. Ve şu soruyu yöneletim acaba amd işlemci ve amd ekran kartı mı olmalı ?

Konumu kirletmeyin.
  • Ne kadar yanlış yorumlar yapılıyor hayret ediyorum. Donanimdan anlamak yetmiyor malesef biraz yorum gücü de olması gerekiyor.
    G3258 i geleceğe dönük olarak kötü seçim olarak gösterenler var. Yahu kim geleceğe dönük 3258 alır, fx8350 bile alınmaz.
    Bu işlemci günü kurtarmak ayrıca oyun dünyasını 1,2 sene geriden takip eden düşük bütçeli insanların tercih edebileceği gayette fp bir işlemci. Efendim 260 liraya 860k varmış en azından 4 cekirdemis iyi de aradaki 60 liraya sogutucuyu alıyorum ben.
    Ben bu işlemciyi alacam bir iki seneye kadar da en kötü i5 4690 alacam, ondan sonra da broadwell bir i7 ye geçerim,z97 bir anakart alacam tabiki.
    Fx serisi bir amd alsam ne olacak, ileride neye gececem 200 Watt tdp si olan 9 serisine mi. Fx serisi artık yolun sonunda, yeni mimari ile soket degismeyeceginin garantisi yok. Zamanında lga775 intel alıp phenom2 x4 amd almadığıma çok pişmanım çünkü fx8350 ye kadar upgrade ederdim, bu süreçte lanet intel de kaç soket değişti haddi hesabı yok. Bir daha kesinlikle amd işlemci alırım diyordum ama işler bugün değişti artık geleceğe yönelik sistem isteyip bütçesi kısıtlı adam z97 anakart ve g3258 işlemci alır. 860k ve 6300 un gideceği çok yer yok artık Max. Fx8350 değer mi bence değmez. Ha bu arada amd yeni mimari yeni bir soketle gelirse yine kesinlikle amd tercih edilir cpu olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amlodis -- 13 Şubat 2015; 21:05:06 >

• amlodis A kullanıcısına yanıt
    G serisi bu senin tüm oyunlarını rahat bir şekilde oynatmıyor. Örnegin fifa 2015 minimum 4 çekidek istiyor. Far cry 4 minimum 4 çekirdek istiyor. İnsanlar fix dosyaları ile bu oyunları açabiliyorlar. Güncelleme konusunda ise katılıyorum.
  • A isimli şahsın tek elle yapabildiği bir işi B isimli şahıs 2 elle yapabiliyorsa B isimli şahıs benim için herzaman her geridedir.Fiyat falan katmıyorum işin içine teknik açıdan bakıyorum benim hayat görusum budur.
  • Arkadaşlar elinde g3258 işlemci olup ayrıca 270x ekran kartı yad a 7870 ekran kartı olan varsa bu başlıkta karşılaştırma yapalım.

Ciddi manada iyi iş çıkarıyor BF4 te Mantle sayesinde. Tek pişmanlıgım 2gb Vram mantle a yetmiyor DX deneyelim bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.