Şimdi Ara

İntel G3258'i ezen AMD Athlon X4 860

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir - 18 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
7
Favori
13.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence görünce şaşırdım genelde bu tür atışmalar direkt olarak bir model belirtilmeden olurdu ama AMD bu sefer çıtayı yükseltmiş.

Güvendiğiniz markanın dört adede kadar yüksek frekanslı performans çekirdeklerini alın. Mevcut seçenekler arasında yüksek hızlı DDR3 bellek desteğinin yanı sıra hız aşırtma için kilidi açık işlemciler bulunmaktadır. AMD Radeon™ Ekran kartlarıyla bir araya getirildiğinde AMD teknolojisinin müthiş performansı ve değeri parmaklarınızın ucunda olacak.

Kaynak:http://www.amd.com/tr-tr/products/processors/desktop/athlon-cpu

AMD Athlon X4 860K nın satış fiyatı şuan: 260 TL
    İntel Pentium G3258 in satış fiyatı: 222 TL

Bu videoda ise G3258 in her oyunda 5-6 fps AMD Athlon X4 860K nın önüne geçtigi görülüyor. Testler iki işlemcininde stok hızında yapılmış.

250 TL ye kadar tercih edilecek işlemciler; AMD A8 6600K, FX4300 ve G3258.

Athlon X4 860k, FX4300 den ve A8 6600K dan ufak farklar ile önde. Asıl sorun AMD Battlefield 4 de Athlon X4 860K nın, G3258 den %27 daha performansı oldugunu söylerken video tam aksini iddia ediyor. Videodaki testler GTX750Tİ ekran kartı ile gerçekleştirilmiş. AMD nin testinde iste R7 260X kullanılmış. AMD işlemci ve AMD ekran kartı kullanımı bize daha fazla mı performans vaad ediyor ?

AMD ATHLON X4 860K Oyun Testleri

Hey Pix adlı üye tarafından yapılan cinebench ve Battlefield 4 oyun testi.

Sistem:

AMD Athlon X4 860K 4.4 GHZ
    Asus A68HM-K Anakart
    R9 270X

Athlon X4 860K 4.4 Overclock ile İntel İ3 3220 ayarına çıkıyor. Bizzat arkadaşdan alıntılıyorum

Asus a68hm k model anakartını aldım, bu serilerin alayı sıcak çalışıyor sanırım ama gigabyte kadar değil, oc potansiyeli daha verimli cıktı tek problem voltaj ekranını bulamadım sanırım yok ama gerek de yok. Isıları artırmanın lüzumu yok verim azalıyor bu sefer de.

şu an 4.4 ghze voltajsız kullanıyorum gigabyte da açılmaz hata verirdi, şimdi bf3 4 bench vs alıyorum sıkıntı cıkarmadı. 4.5 ghz de acılıyor ama zaman zaman problem yaşattığı için 4.4 e sabitledim ve sistem verimli hale geldi. Yaptığım testlerde 860k i3 3320 seviyesine geldi, Mantle çok verimli ve performanslı calısmaya başladı.

Hatta bi test skoru atayım görmeniz için.

http://www.3dmark.com/3dm11/9451502 Bu benim sistemin ama nedense ekran kartı 270x olmasına rağmen sistemde cıkmamıs windows 10 dan ötürü olabilir. Fizik skoruna bakarsak,

http://www.futuremark.c...3-2120+Processor/review

Şu listede i3 3220 ile sadece 1 puan fark ettiğini göreceksiniz yani g serisi çoktan tozun toprağın içinde kayboldu.

g3258 in 3dmark 11 skorlarına da göz attım 4.5 ghz gibi hızlarda yaklasık 200 250 puanlık fark oluşmuş g3258 lehine. Aslında tam anlamıyla birbirlerine diş geçiremiyorlar gibi geliyor birinin geçtiğinde bir başka testte aynı taraf geride kalabiliyor. Ancak cüzi farklar bunlar son kullanıcının tercihine kalmış bir durum ancak soket yapısı sebebiyle g3258 kısa vadede daha mantıklı, ancak uzun vadede 860k öne geçiyor. Mantle performansı gayet hoşuma gitti keza, %80 civarı cpu kullanımı %95 in üzerinde gpu kullanımı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 18 Şubat 2015; 12:46:23 >

• G3258'e ezilen olcakti başlik yanlis yazilmis..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haswell vs kabak cekirdegi

• MB-CLS kullanıcısına yanıt
    işlemciyi 225 tl den aldım. kampanya ile 200 tl ye alınabiliyordu. şu an 230 tl fiyatı var. intel pentium g yerine kesinlikle tercih edilebilir. 125tl ye a68 anakart alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

G3258'e ezilen olcakti başlik yanlis yazilmis..

Hadi ya ciddi misin?

• Oyun özelinde bakarsak Bf4 gibi multi core seven bir oyunda geçmesine şaşırmadım

Not : Stok hızda pentium g3258 ve fx4300 ile gtx770 takılarak yapılmış testte görüldüğü gibi g3258 in alındımı kesinlikle 4.5 ghz civarı bir değere oclenmesi gerekiyor.

Fx 4300= Turuncu renk Pg3258 = mavi renk alttaki linkten incelersiniz.

http://www.anandtech.com/bench/product/1265?vs=700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 13 Şubat 2015; 9:15:17 >

• AMD bu degerleri neye istinaden almış merak etmiyo değilim

Suppordle

Hocam X4 860K elinize ulaşınca bir oyun incelemesi yapsanız süper olur aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 13 Şubat 2015; 9:43:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    AMD PHENOM II X6 1090T SİSTEM
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

AMD bu degerleri neye istinaden almış merak etmiyo değilim

Suppordle

Kabaca denemelerini aksam yaptim. Bf4 mantle iyi sonuc veriyor tek sorun mantle vrami fazla yedigi icin ayar kismam gerekiyor ama iyi is cikartiyor. Dx %90 civari genel kullanim oluyor. Ms olayi yok oyun icin cpu ve gpu nun kac ms de kare cizdiklerini gozlemliyorum mantle da fps yuksek olsa da dx de cizim sureleri daha stabil.

Bf3 %80_90 civari cpu kullanimi yapiyor ama gpu usage %90_in uzerinde seyrediyor ms 0. Kare cizimleri son derece stabil.

Aksama sayisal verileri de koyacagim.

• testleri bekliyoruz. memnunsun sanırım işlemciden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

AMD bu degerleri neye istinaden almış merak etmiyo değilim

Suppordle

Kabaca denemelerini aksam yaptim. Bf4 mantle iyi sonuc veriyor tek sorun mantle vrami fazla yedigi icin ayar kismam gerekiyor ama iyi is cikartiyor. Dx %90 civari genel kullanim oluyor. Ms olayi yok oyun icin cpu ve gpu nun kac ms de kare cizdiklerini gozlemliyorum mantle da fps yuksek olsa da dx de cizim sureleri daha stabil.

Bf3 %80_90 civari cpu kullanimi yapiyor ama gpu usage %90_in uzerinde seyrediyor ms 0. Kare cizimleri son derece stabil.

Aksama sayisal verileri de koyacagim.

Yerimizi aldık bekliyoruz testleri hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

testleri bekliyoruz. memnunsun sanırım işlemciden.

Belirtmem gereken bir sey cpu sicaklikliginda bi problem yasiyorum sogutucu aldim cok da farkeden bir sey olmadi.

Su kis gununde 95 dereceleri goruyorum ve oyun oynarken bazen 2 3 gunde bir ekran gidiyor ve pc kitleniyor. Sanirim sicakliktan oturu. İslemcide problem yok keza 2 farkli islemcide de ayni sorunu yasadim. Anakarttan supheleniyorum. Onun disinda her sey mukemmel.

• anakartın da bir sorun var sanırım.
    a55-e33 ile kullanıyorum. işlemci a4 6300'ün ince fanı ile takılı. sıradan pc uygulamalarında 35-38 C arası, o da fan devri 1600 de iken. derece 45'i geçtiğinde 2500 devire çıkıyor. oyunlarda 55 C görüyorum.
  • quote:

anakartın da bir sorun var sanırım.
    a55-e33 ile kullanıyorum. işlemci a4 6300'ün ince fanı ile takılı. sıradan pc uygulamalarında 35-38 C arası, o da fan devri 1600 de iken. derece 45'i geçtiğinde 2500 devire çıkıyor. oyunlarda 55 C görüyorum.

İdareten ucuz bi anakart alip degisime yollamam lazim anlasilan.

• quote:

quote:

dediğin gibi kış günü 90 C ler normal değil.
  • quote:

quote:

quote:

dediğin gibi kış günü 90 C ler normal değil.

Kutusunu atmamisimdir insallah bi de killik yapmasinlar kutusu yok diye.

• quote:

quote:

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

• quote:

quote:

quote:

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

Bu ciddiyetin bizleri gulduruyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

Yok canım sende utandırıyorsun beni.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi ya ciddi misin?

Sorma ya cok ciddiyim.

Yok canım sende utandırıyorsun beni.

Dahi anlamindaki de ayri yazilir.

• İşlemciye overlock yaptınız mı hocam ?

Playcaw uygulamasını indirerek oyunda işlemci ekran kartı sıcaklıklarını ve kullanımlarını görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.