Şimdi Ara

İntel hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi yeni bir bilgisayar topluyorum ilk olaraktan işlemciyi seçeyim dedim. Şu anda i5 kullanıyorum gayet memnunum ama baya eskidi artık piyasada bile yok neyse konuya geleyim : Core i7 alıcam çok büyük ihtimalle sorum 4.0 GHz ve 3.6 GHz arasında çok fark varmı ? Oyun oynarken veya normal kullanırken fark hissedilirmi ? cevaplarsanız memnun olurum

• Neyse arkadaşlar overclock yapmıyacağım için k serisi almıyorum 4790 almaya karar verdim kimse yardım etmedi ama saolun
  • Hayırlı olsun hangi işlemciyi kulanıyorsunda memnun degilsin intel hakında bilgim yok k seri almaman daha iyi bence 4790 işlemciyi stok halde kaldırmayacağı oyun yok ki oc yapmak için bir neden de yok i5 de faLasıyla yeterlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 23 Temmuz 2014; 23:44:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ana kart olaraktan dehşet bir şey almayı düşünüyorum ama anakart işlemciyi destekliyor 'sanırsam' pek bilgim yok bunun hakkındada konu açacağım :) oc yapmak için neden yok sadece azıcık hız artıyor oyunlarda ise 3-4 fps artıyor arkadaşımdan bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocserhan

Arkadaşlar şimdi yeni bir bilgisayar topluyorum ilk olaraktan işlemciyi seçeyim dedim. Şu anda i5 kullanıyorum gayet memnunum ama baya eskidi artık piyasada bile yok neyse konuya geleyim : Core i7 alıcam çok büyük ihtimalle sorum 4.0 GHz ve 3.6 GHz arasında çok fark varmı ? Oyun oynarken veya normal kullanırken fark hissedilirmi ? cevaplarsanız memnun olurum

dehşet bir anakart alacaksan i7-4790K al anakartın iyiyse oc de yaparsın neden olmasın
    altınada anakart olarak z97 chipsetli güzel bi anakart dersen msı z97 m power max ac veya z97 x power önerebilirim bende mpowermax in z87 versiyonu var çok iyi

• İleriye dönük oc yapmak isteyeceksin illaki, ayrıca 4790 ile 4790k arasında stok hızdada performans farkı var, ayrıca 4790k yı satmak istediğinde daha çabuk satarsın, k olmayanlar daha az rağbet görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgn123

quote:

Arkadaşlar şimdi yeni bir bilgisayar topluyorum ilk olaraktan işlemciyi seçeyim dedim. Şu anda i5 kullanıyorum gayet memnunum ama baya eskidi artık piyasada bile yok neyse konuya geleyim : Core i7 alıcam çok büyük ihtimalle sorum 4.0 GHz ve 3.6 GHz arasında çok fark varmı ? Oyun oynarken veya normal kullanırken fark hissedilirmi ? cevaplarsanız memnun olurum

dehşet bir anakart alacaksan i7-4790K al anakartın iyiyse oc de yaparsın neden olmasın
    altınada anakart olarak z97 chipsetli güzel bi anakart dersen msı z97 m power max ac veya z97 x power önerebilirim bende mpowermax in z87 versiyonu var çok iyi

http://www.vatanbilgisayar.com/rampage-iv-black-edition-x79-soket-2011-ddr3-2800mhzocsata30usb30-anakart.html?srt=PU#yorumlar aslında bunu almayı düşünüyorum karttın o.c işlemi süper k alırsam daha faydalanırım ama o.c yapmayı 2-3 sene düşünmüyorum yeni bilgisayar toplamaya yakın yaparım herhalde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemim hakkında tavsiyeler
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

İleriye dönük oc yapmak isteyeceksin illaki, ayrıca 4790 ile 4790k arasında stok hızdada performans farkı var, ayrıca 4790k yı satmak istediğinde daha çabuk satarsın, k olmayanlar daha az rağbet görür.

Hocam 200 tl fark verebilirim sorun olmaz ama o.c yapmayı düşünmüyorum bir kaç sene boyunca artık yeni nesil oyunları kaldırmamaya başlayınca ya satarım ya da o.c yaparım 4790 k daha çok istek görür diyorsan bi araştırırım bakarım piyasaya hocam teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/rampage-iv-black-edition-x79-soket-2011-ddr3-2800mhzocsata30usb30-anakart.html?srt=PU#yorumlar aslında bunu almayı düşünüyorum karttın o.c işlemi süper k alırsam daha faydalanırım ama o.c yapmayı 2-3 sene düşünmüyorum yeni bilgisayar toplamaya yakın yaparım herhalde

hocam sizin linkini attığınız anakart x79 chipset ve 2011 soket

sizin baktığınız 4790k ise z97 chipset ve 1150 sokete uyumludur bu yüzden anakartı z97 almanız gerek bende o yüzden z97 nin en iyi anakartlarının ismini söyledim

eğer 2011 soket almak istiyorsanız işlemciyi değiştirmeniz gerek ve artık x79 ve socket 2011 eskidi bu yüzden z97 öneriyorum 4790k + z97 m powermax ac veya x power alınabilir bu kart ile bu işlemci iyi oc yapılacaktır zaten büyük ihtimalle ilk günden başlarsınız oc yapmaya 2 -3 seneyi bırakın

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam sizin linkini attığınız anakart x79 chipset ve 2011 soket

sizin baktığınız 4790k ise z97 chipset ve 1150 sokete uyumludur bu yüzden anakartı z97 almanız gerek bende o yüzden z97 nin en iyi anakartlarının ismini söyledim

eğer 2011 soket almak istiyorsanız işlemciyi değiştirmeniz gerek ve artık x79 ve socket 2011 eskidi bu yüzden z97 öneriyorum 4790k + z97 m powermax ac veya x power alınabilir bu kart ile bu işlemci iyi oc yapılacaktır zaten büyük ihtimalle ilk günden başlarsınız oc yapmaya 2 -3 seneyi bırakın

ahaha hocam dediğiniz iyi oldu anakart hakkında en ufak fikrim yok daha önce pc toplamamıştım konsol oyuncusuydum arkadaşlarım pc'ye geçince bende geçmek zorunda kaldım... neyse işte hocam bi bakayım sizin dediklerinize teşekkürler

• Hiç sokete bakmadım bende o işlemciye uyumlu değilmi diye bakmasam alırdım direk herhalde :D
  • O kadar pahalı anakarta ne gerek var üstelik oc de yapmayacaksın. Asusun h97m plus anakartı var. 290 liraydı galiba. Her işini görür.
  • Z97 pc mate oc yoksa is gorur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocserhan kullanıcısına yanıt
    elindeki işlemci modeli nedir? eğer i5 2400 falansa 1000 tl altındaki ekran kartlarında bir kaç istisna oyun haricinde problem yaşamaz ve farkını da hissetmezsin. elinizde ihtiyaç karşılayacak donanım varken sonuna kadar kullanma taraftarıyım, diğer türlüsü karşılığı alınmayan masraf oluyor ki yazık paranıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

elindeki işlemci modeli nedir? eğer i5 2400 falansa 1000 tl altındaki ekran kartlarında bir kaç istisna oyun haricinde problem yaşamaz ve farkını da hissetmezsin. elinizde ihtiyaç karşılayacak donanım varken sonuna kadar kullanma taraftarıyım, diğer türlüsü karşılığı alınmayan masraf oluyor ki yazık paranıza.

Hocam orasını bilmiyorum Intel Core i5 CPU M 430 @2.27 Ghz bu kadar sanırım 430 2009larda almıştım bu külüstürü o zamana göre iyidi ama çok iyi değildi :D
  • quote:

quote:

Hocam orasını bilmiyorum Intel Core i5 CPU M 430 @2.27 Ghz bu kadar sanırım 430 2009larda almıştım bu külüstürü o zamana göre iyidi ama çok iyi değildi :D

Laptop kullandığını baştan söyleseydin ya

İşlemcinde bu muhtemelen.

http://ark.intel.com/tr/products/43537/Intel-Core-i5-430M-Processor-3M-Cache-2_26-GHz

Bu laptoptan i7 47xx serisine geçtiğinde zaten ciddi fark yaratır, bu bilgisayarsa daha önce kullandığım neydi diyeceksin

• quote:

quote:

quote:

http://ark.intel.com/tr/products/43537/Intel-Core-i5-430M-Processor-3M-Cache-2_26-GHz

Bu laptoptan i7 47xx serisine geçtiğinde zaten ciddi fark yaratır, bu bilgisayarsa daha önce kullandığım neydi diyeceksin

ah hocam ah çok süründü bu bilgisayar :( yenisini alayımda işkenceye son vereyim artık

• quote:

quote:

quote:

+1

ben de sistemi adam etmek için tavsiyeler verecektim boşuna

• cocserhan kullanıcısına yanıt
    senin ilk sorudaki soruya da diğer mesajımda cevap vermiş oldum aslında. i5 2400 3-4 yıllık bir işlemci ve onda bile fark hissetmezsin dedim. kaldı ki sen yeni i7 işlemcilerin 3,4ghz veya 4 ghz olmasının farkını soruyorsun, o farkı hissetmek için render'la uğraşıyor olman lazım başka pek alternatifi yok farkı anlamak için.

gelelim tavsiye kısmına,
    eğer bilgisayarı kurcalamak, ince ayarlar yapmak sana zevk veriyorsa oc'den anlamam deme; msi gaming 5 seviyesinde bir anakart ve yanına i5 4690K veya bütçe el veriyorsa i7 4790K al. yok ben uğraşmam o işlerle alır akıllı akıllı kullanırım diyorsan anakarta boşuna 250 tl'den fazla para verme ve işlemci olarak düz i7 4790 al.

günlük kullanımda yani internet, filim, torrent, müzik, word, excel vs. gibi uygulamalarda yukardaki hiçbir işlemcinin farkını anlayamazsın. ağır profesyonel yazılımlarla uğraşmayan birisinin ancak oyunlarda iyi işlemciye ihtiyacı olur ki onu da ekran kartıyla orantılı almak gerek. mesela sen gtx 760 alacaksan onun yanına i7 4790 veya i7 4790K alman büyük israf olur. bu iki donanım birbirine eş zamanlı çalıştığı için ve gtx 760 işini bitirmeden i7 4790 yeni iş hazırladığı için bilgisayar gtx 760'ın keyfine çalışır. o yüzden elinde bu iki parça için ayırdığın -atıyorum- 1500 tl varsa o zaman i5 4690 + r9 280x orantılı bir tercih olacaktır. hatta i5 4440 tercih edilip daha iyi bir ekran kartı bile alınabilir.

özetle, sen paradan haber ver

• quote:

senin ilk sorudaki soruya da diğer mesajımda cevap vermiş oldum aslında. i5 2400 3-4 yıllık bir işlemci ve onda bile fark hissetmezsin dedim. kaldı ki sen yeni i7 işlemcilerin 3,4ghz veya 4 ghz olmasının farkını soruyorsun, o farkı hissetmek için render'la uğraşıyor olman lazım başka pek alternatifi yok farkı anlamak için.

gelelim tavsiye kısmına,
    eğer bilgisayarı kurcalamak, ince ayarlar yapmak sana zevk veriyorsa oc'den anlamam deme; msi gaming 5 seviyesinde bir anakart ve yanına i5 4690K veya bütçe el veriyorsa i7 4790K al. yok ben uğraşmam o işlerle alır akıllı akıllı kullanırım diyorsan anakarta boşuna 250 tl'den fazla para verme ve işlemci olarak düz i7 4790 al.

günlük kullanımda yani internet, filim, torrent, müzik, word, excel vs. gibi uygulamalarda yukardaki hiçbir işlemcinin farkını anlayamazsın. ağır profesyonel yazılımlarla uğraşmayan birisinin ancak oyunlarda iyi işlemciye ihtiyacı olur ki onu da ekran kartıyla orantılı almak gerek. mesela sen gtx 760 alacaksan onun yanına i7 4790 veya i7 4790K alman büyük israf olur. bu iki donanım birbirine eş zamanlı çalıştığı için ve gtx 760 işini bitirmeden i7 4790 yeni iş hazırladığı için bilgisayar gtx 760'ın keyfine çalışır. o yüzden elinde bu iki parça için ayırdığın -atıyorum- 1500 tl varsa o zaman i5 4690 + r9 280x orantılı bir tercih olacaktır. hatta i5 4440 tercih edilip daha iyi bir ekran kartı bile alınabilir.

özetle, sen paradan haber ver

Bütçe 3600 hatta 3900 de günlük kullanımda i5 (şu an kullandığım) cidden berbat 4 parça için 3600 tl bütçem var. anakart işlemci ekran kartı 2 ram bilgisayarı oyun oynamak için topluyorum arada bir oc yaparım yapmam dedim ama yaparım yani :D neyse işte işlemciyi 4790K alıp ekran kartınıda uyumlu bir şey alıcağım anakart sorun çıkarıyor tek konuyu bilmediğim için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.