Şimdi Ara

INTEL Haswell İşlemcilerin Fiyatları Belli Oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Grafik işlemcisini hangi akla hizmet HD4600 dediniz ki, AMD'nin de HD4600 ekran kartları var. AMD dava açsın.
  • hd4600 serisi kullanıyorum ama performans olarak 4600'den daha iyi olacaktır. hd 4000 zaten ati 4600 seviyesinde.
  • Tdp ler biraz daha yüksek,gerçi ön incelemelerde bu da belirtilmişti.Açıkçası fiyatları Ivy Bridge ler ile aynı üstüne üstlük BSCLK müdahalesi ile çarpan kilidi olan işlemcilerin de overclock olabilmesi ise açıkçası daha büyük avantaj.Gpu konusunda intel'in bu yaptığını kınamaya gerek yok,birçok kişi harici gpu almaktansa bu tür sunumları tercih ediyor,Haswell in asıl amacı işlemciye gömülü gpu nun geliştirilmiş olması.IDF te gösterdiklerine göre HD 4000 ile aralarında ciddi derecede performans farkı var.

Extreme işlemciler elbette daha sonra gelir,Ivy Bridge-E işlemciler piyasaya yavaş yavaş damlar.Bunun haricinde sistemini Quad sistemden veya SB den daha alt core serisi işlemcilerden Haswell e yükseltecekler için güzel fırsat,yeni soket,yeni voltaj regülatörü,daha başarılı overclock ve muhtemelen çok daha az voltaj isteyecek,broadwell için de hazırlık olması cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Ulan bu hayvan gibi işlemcilerin içine ekran kartı yongasını koymak hangi ahmağın aklına geldi

onboardın kiymetini bir gün yaşarsınız ne diyelim.Keşke her çıkan işlemciye entegre edebilseler.
  • fıyatlar cok ıyı..oc kapasıtesı ıvy den ıyı olursa gecılesı ıslemcı gıbı..bekleyıp gorelım bakalım..
  • Fiyatlar bilindik Intel fiyatları işte.

Ivy Bridge 3570K Amerika fiyatı: 220 Dolar
    Ivy Bridge 3570K Türkiye fiyat: 234 Dolar dan başlıyor yukarı doğru firmaya göre değişerek artıyor.

İşlemcilerde yurt dışı ile bizdeki fiyatlar arasında uçurum yok. Sadece KDV şişiriyor fiyatı işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

yanında s ve t yazan modellerin farkı nedir?

Bi farkları yok, kilitli, frekansı düşük dolayısı ile voltajı daha az o kadar. Yapısı faln hiçbişeyi farklı değil. SAtıcılar bazen pahalıya satılıyor, o kadar. Medya cihazları HTPC faln fişman için işe yarar diyeceksin de değil. 3 kuruş fazla ver düzgününü al, istediğin kadar yavaşlatırsın.

Kısaca underclock ve undervolt edilmiş model bunlar. Bi tek Turbo Configleri farklı.

Ivy bridge için S olan i7 mesela 2.5ghz standart frekansı var, 25x çarpanı var stok olarak. Turbo Configi 6/9/11/12. Bu demekki biosdan turboyu açınca, işlemci yük durumuna göre çarpanı 25+6 / 25+9 / 25+11 / 25+12 şeklinde yükseltiyor. Yani Turbo ile frekans aralığı 3.1- 3.7 ghz oluyor. Diğer bi i7 alırsan 3770 veya K gibi, undervolt underclock edip düşürürsen biraz, güç tüketimi hemen hemen hiç farketmiyor bu S ve T olanlarlar ile testleri faln da var, özel bişey değller yani.

-----------------------------

Fiyatlarda değişiklilk yok diyrosunuz ama en güçlü GPU'ya sahip model değil bunlar, en güçlü GPU'larda masaüstünde kullanılmayacak yani onun doğal bi sonucu. Yoksa Gt3e faln kullanılsayı bunları 400$ lar ile görürdük. Mobilde öyle olacak gibi ama!!

Performansı, belli programlarda faln yeterince fark yaratsın da yüzümüz gülsün.

Edit : Yukarda baseclock denmişte, Baseclock'un nasıl değiştiğini bilmiyoruz yapmayın şimdiden. Ne yapacaklar 125 x 34 = 4.2 ghz i3 'e müsade mi edecekler ?
    Yada 4.5 ghz 2 çekirdekli Pentium / Celeronlara tekrardan? K işlemcilerin hiçbi mantığı kalmaz, ben o kadar olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 23 Nisan 2013; 19:54:01 >

• Pahalı,pahalı.

AMD ile devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: people1

haswell mi x79 mu

yok 1150 pın Z87-H87 olacak. şu soket değiştirme işi hakkaten çok sıkıcı ne güzel 1155 gidiyoduk işte
  • ivy bridge ile hemen hemen aynı fiyatlar
  • Teşekkürler bu arada haber için.O yazan cache değerleri toplam mı? Eğer öyleyse fiyatı normal bile. İntel cimrilik yapıyor hep bu konuda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 23 Nisan 2013; 23:32:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k yı anladıkta bu s ler tam olarak ne oluyor tdp den farklı olarak ?
  • Fiyatlar çok iyi. Bekliyoruz bakalım.
  • benim anaksrt destekler mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne zaman çıkar 3570 alacaktım vaz mı geçsem
  • @hærun
    Bu işlemciler Soket 1150 olacak, 1155 anakartlarla kullanılmayacaklar.

@Modern Muzip Yalanlar
    Haziran'da geliuorlar işte bence bekleyin.
  • S'li modellerin ne olduğunu kimse bilmiyor mu?S olan modeller diğerlerine göre daha ucuz?!
  • Biraz yukarda @Rubisco'nun açıklaması var S modellerle ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 24 Nisan 2013; 10:17:18 >
  • benim sormak istediğim bişe var amd de apularla harici grafik kartlarını crossfire yapabiliyoruz diye biliyorum fakat intelin ivy-bridge lerde bu yoktu acaba haswell de eklendimi bu özellik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

quote:

Orijinalden alıntı: people1

haswell mi x79 mu

yok 1150 pın Z87-H87 olacak. şu soket değiştirme işi hakkaten çok sıkıcı ne güzel 1155 gidiyoduk işte

hangisini toplamak daha mantikli demek istemistim.
    haswell imi
    x79 umu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.