Şimdi Ara

INTEL Haswell İşlemcilerin Fiyatları Belli Oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4670K ve Asrock Z87 düşünüyorum...
  • Fiyatlar uygun gibi ama TR'de olduğumuz için fiyat artacaktır
  • Hangi İşlemci 2-3 kat fiyatlarına satılmış ki ülkemizde.

Yurt dışı fiyatlarını araştırın, AMAZON - NEWEGG gibi sitelere Ivy'lerin fiyatlarına bakın.

Bir de bizdeki fiyatlara bakın uçurum farklar yok. Fiyat farklarının sebepleri de vergiler zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hangi İşlemci 2-3 kat fiyatlarına satılmış ki ülkemizde.

Yurt dışı fiyatlarını araştırın, AMAZON - NEWEGG gibi sitelere Ivy'lerin fiyatlarına bakın.

Bir de bizdeki fiyatlara bakın uçurum farklar yok. Fiyat farklarının sebepleri de vergiler zaten.

+99
  • intel sandybridgen beri fiyatları sabit tutuyor. 2500k-3570k-4670k fiyatlar değişmedi. ama bazıları hala pahallı buluyor. Bence fiyatlar iyi durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

intel sandybridgen beri fiyatları sabit tutuyor. 2500k-3570k-4670k fiyatlar değişmedi. ama bazıları hala pahallı buluyor. Bence fiyatlar iyi durumda.

Pahalı bulmalarının sebebi AMD ile kıyaslamaları.

Halbuki dediğiniz gibi 3 nesildir fiyatlar aynı INTEL'de.

Ne AMD'nin olsun ne INTEL'in olsun yurt dışı ile bizdeki fiyatlar arasında çok fark olmaz.
    En büyük fark Ekran Kartlarında oluyor yurt dışı ile bizim.

Hele ki Ekran Kartlarında, daha çok üst düzey 4/6GB veya sonunda ULTRA / MEGA / TITANIUM ibareleri varsa fiyatlar uçuyor, ilk getiren firma da güzel güzel yoluyor.

INTEL ile nVidia’nın fiyat politikaları çok benzer. İkisi de indirim yapmadan ürün piyasadan çekilene kadar aynı fiyatlarda gider. Çok nadir indirim yaparlar.

AMD’nin politikası da farklı, yüksek fiyattan çıkartır sonra indirim yapar hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 24 Nisan 2013; 16:00:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan
    quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95
    Ulan bu hayvan gibi işlemcilerin içine ekran kartı yongasını koymak hangi ahmağın aklına geldi

Harbiden bu benimde aklıma geliyor, yaw igpu suz modellerinide yap 20-30 dolar daha ucuza sat bizde artan parayı soğutucuya verelim.
    Öyle değil işte.

Birincisi, ekran kartın bozulursa üzerindekini kullanıyorsun. Hatta Notebooklarda Optimus teknolojisi ile
    oyun oynamadığın zamanlarda o işlemcideki ekran kartı ile daha uzun pili gidiyor.
    Aynı olay PC de de aktif olarak olacak. Hatta çıkmış bile olabilir.

İkincisi ve önemli olan ise Intel QuickSync ile o GPU sayesinde video dönüştürme işlemlerini çok hızlı yapabilmesi.
    Bu sayede 1 saatte dönüştürülecek videoyu 10-15 dakikada dönüştürmek mümkün.

Bir de "Şimdi güçlü bir işlemci alayım ama beni oyun açısından da idare etsin. Ekran kartına para vermeyeyim" diyenler için de iyi...
    Ben mesela kısmetse 4670K alacağım ama üzerinde ekran kartı olmasa almazdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 24 Nisan 2013; 15:59:11 >

• 2500K GPU suz olanı çıktı ya, fiyatı daha bile fazlaydı sanırım.
  • Fiyatlar Yine Her Zamanki Gibi Malesef.
  • Ya işinize gelen yerde intelin dahili gpu'su için iyi öbür türlü de kötü diyip durmayın. 40 yılın başında ekran kartsız kalınca bi tarafımızı kurtarıyor mu kurtarıyor. Bi nevi sigorta bu bunun satış fiyatına yansıması belki 50$ ı bile buluyordur ama bi nevi güvenlik önlemi oluyor diyecekseniz diyin. Bi öyle bi böyle olmaz.

Bi taraftan vay be düşük ayarlarda da oynatıyor güzel diyip, sanki içinde hd4000 değil de hd2500 olsa almayacakmış gibi bi hava ile konu açanlar yorum yapanlar, başka yerde başka kartlar gpular çok alakasız şeylerden bahsediyorlar. O kadar yanarlı dönerli veya birbirnden alakasızlık olmaz.

Harici kart olmadımı idare ediyor mu ediyor. Ama bunu extra maliyet yerine extra avntaj olarak vereceksen var olmalı masaüstü için. Çipin büyük bi kısmını GPU için benden 50$ fazla istemeyeceğin bi versiyon olsa hayır ben dahili GPU'lu istiyorum diye diretenler çoğunlukta olmaz.

Intelin dahili GPU'sunu bu yüzden en fazla kara gün dostu olarak ele alın alacaksanız. Kimse bi zahmet savunmasın ıvırını zıvınırı. Masaüstünde hd4000 'i olan CPU'lar hangisi, kaç tane sistem sırf bunlara güveniyor oluşturulurken? Firma makinalarında diyeceksini o işin ayrı bi yüzü. All-in-onelarda faln gibisinden diyeceksiniz pazarı çok kısıtlı. Hazır PC diyeceksiniz bi süre sonra illaki ama illaki sorun oluşturup doğru düzgün bi ekran kartı isteniyor.

Tek gerçek mantıklı açıklaması güçlü bi GPU ile iş görecek kadar iyi CPU'yu mobil sistemde birleştirmek ve çoğu iş için uygun güç tüketimi, idare edecek grafik kalitesi vermek olabilir. AMD mobil sistemde GPU performansı olarak çok iyi, ama yüksek satış rakamları konusunda kötü. PR konusunda, insanların biraz daha fazlası olsun konusunda kötü. SAdece ne istediğini bilenler için iyi. Ultrabookmuş, harici GPU'suz notebook vs. imiş o açıdan Intel'in dahili GPU'lu sistemleri veirmli, pil süresine katkısı güç tüketimini frenleyebilmesi gibi. i5 3210m ile 1024'de idare ediyoruz da, yanında bi en az 650m olanlar gününü gün ediyor, bide işin o yüzü var. 1200e aldığın cihaz yerine adam gibi gpu'su olan cihazı 1300 1500 e alabiliosan, o idare etme olayı tamamen çöp oluyor. Intel de biliyor dandikliğini ama pazar payı var, isteyene harici gpu lu cihazlar var.

Bide bunun üretim tasarım aşaması için farklı tasarım gerekiyor GPU'sz olması için. Başından beri bunu yapmıyorlar. Sonradan GPU'suz denilen i5 2550'in içinde fiziksel olarak o GPU var mesela.

Bu avantajlı yanlarının fiyata min. oranda yansıması lazım (mümkünse yansımasın). Çoğu kişinin mecbur kalmadıkça bakmadığı gpu yu savunmayın hiç o yüzden extra maliyet getiriyorsa bize. QS en en dandik kalitedir, bunu yazıyosanız valla gidip x264 1 pass ultrafast ile sıkıştırın videoyu sonra kalite farklı vs. zaman açısından karşılaştırın bi zahmet QS ile. Intel'in GPU olayının en en en en nefret ettiğim yanı bu QS nin şişirilip şişirlip pompalanması herkesin de herkese maharetmiş gibi anlatması. 15mbit bitrate verip sonras kalitesi iyi dersin, dersin de olacak iş mi Alla aşkına 15mbit videoyu QS ile işlemek ne yapacaksan onu artık? Bitrate düşmeye başladığı an direk ne kaadar kötü bişey olduğunu anlarsınız, hiç QS den flan bahsetmeyin o yüzden.

Extra zor zamanlarda yardımcı oluyor işimizi görüyor, kartsız kalırsak idare ediyoruz nerdeydi eski kartlar demiyoruz diyin ne ala. Ekran kartı bişi olursa sistemi açabilioz biosu flashlıoz diiyin, görece ucuz idare edecek mobil sistemler oluyor diyin ne ala. GPU olmasaydı 50$ ucuz olsaydı diyin ne ala. QS 'den bahsetmeyin ama , fixed function çalışan QS kadar berbat bişey yok.

Edit : Haswell Masaüstü versiynlarındaki GPU en hızlı GPU versiyonu olmayacak. En hızlı olanlar en pahalı mobil çiplerde olacak. bi i7'ye koysalarbu en hızlı GT3e GPU'yu fiyatı 450$ ları geçerdi. Sırf GT3e'deki 128MB EDRAM'a 50$ değer biçiliyor, varın gerisini siz hesaplayın masaüstünde olsaydı kaça patlardı işlemci diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 24 Nisan 2013; 16:25:57 >

• Valla o sana öyle geliyor Rubisco. İlk defa sana "Sonuna Kadar" katılmadığımı söyleyeceğim.

O zaman sen şimdi AMD nin A10 5800K nın içindeki GPU yu kara gün dostu olarak mı koyduğunu söyleyeceksin?
    Tabi ki söyleyemezsin. Zira öyle olsa AMD nin FM1 olup 65 Dolarlara yine 4 çekirdekli işlemcileri var. Adam ondan alır,
    arasındaki fiyat farkına da ekran kartı takar...

İnsanların beklentileri var. Ben güç tüketimine çok önem veriyorum. İşlemcinin güçlü olmasına önem veriyorum.
    Maddi açıdan da işlemci + anakarta 900 liradan fazla veremem, vermem. Bu yüzden üzerindeki ekran kartının da
    iyi olmasını bekliyorum. Zira convert te yapacağım, ayrıca güç tüketimini ekran kartı takıp arttırmak istemiyorum.

Şimdi diyeceksin ki ne fark ediyor...

105 lira gelen elektrik faturası, gece yattıktan sonra 5-6 saat bilgisayarı kapatmalarımla birlikte ve GTX560Ti ekran kartını satmamla
    gitgide düştü ve bu ay artık 53 lira geldi.

Sana göre ayda fazladan ödenen 52 lira az gelebilir ama bana göre yılda fazladan ödenen 624 lirayla TEDAŞ'ı besleyeceğime kendime donanım almayı tercih ederim.

HD4600 sana kara gün dostu olabilir ama herkesi kendin yerine koyup genelleme yapamazsın. Herkese kara gün dostu değil yani...

• AMD'nin amacı direk rekabet, direk varolan bi performansı özellik olarak sunumak. Intel'in ise düşük performansından dolayı ilave avantajlar olmalı, fiyatı ciddi ciddi yukarlarda tutmak için araç değil. Yeterince ucuz versiyonu olacaksa GPU'suz olanlar da olsaydı, niye yok yıllardan beri? Niye Mobil için GPU'lu masaüstü için GPU'suz model yok?

i5 3210m de oluşan ve harici GPU'su olmayan notebook işimi görüyor benim. Peki GPU'su olmasaydı da harici güzel bi GPU ile kombine edilebilecek seçenek olsaydı olmazmıydı? 3-5 kuruş dGPU'dan elde edilen tasarrf ile pil süresinden bi miktar feragat etmeyi kabul edip iş görecek bi notebook olrdu?

Intel ultrabooklara harici GPU koydurtmuyor. Aynı hd2000'e (veya hd2500'e) sahip Pentium / Celeron ile i3 arasında 2 kat fiyat oynattırtıyor. Harici kart ile kullanılacak her durum için ne anlam ifade edioyr? Mobil için belki güç tasarrufu pil süresi diyeceksin esasen, geri kalanlar için?

hd2500 bi sürü işi yapamayacak kadar güçsüz dimi? Ama idare ettirecek kadar da özelliği var.

hd4000 gpu en pahalı modellerde var dimi? Bunları 3 kuruş ucuza vericez alırmısın dense yeteri kadar satış yapmayacak mı?

Yabancı formlar da dahil bi sürü yeri araştır istersen böyle bilgi açısından daha geride olan insanların tavsiyelerini eğilimlerini fln. Eninde sonunda bi şekilde daha iyi grafik performansı istiyorlar. Hem mobil için böyle hem masaüstü için böyle. Daha uygun fiyatlı olabilecek çip üretilse alternatif olarak olmaz mıydı?

Karagün dostu olmasıyla , iş görebilmesini idare edebilmesini güç tüketimi ile karıştırma lütfen. O işin başka yönü. Elde ettiğin düşük grafik performansına karşı düşük güç tüketimi ne anlam ifade eder? Video oynatıyo, seçici olmazsan işe de yarıyor o kadar. Oynattığı oyun bana yeter diyeceksen ne ala. O da işin başka yönü. Senin düşük faturanda en büyük etkenin makinayı kapatman. Hafif işler için elde ettiğin tasarruf belki 20-50W civarıdır. Makinayı kapatıp elde ettiğin tasarruf ise kart ile beraber belki 100w ları geçer. hd4000 elbette güç tüketimine katkısı olacak, ama 560'ı çıkarttığına göre amacın onun sana verebildğin oyun deneyimi değil olarak. Ne istediğini bilen düşük güç tüketimi isteyen, iyi bi oyun deneyimini de istemeyen kullanıcı sınıfına girdiğini de unutma. Senin gibi olanlar olduğu gibi tam tersi konumda olanlar da var. Bu yüzden yazdığın şey, sanki tek onayladığın şeyin "Intel'in sadece GPU'lu işlemci üretmesi" olduğunu bu şekilde algılandığını unutma. Kimse burda dahili GPU'nun getirebildiği güç tüketimindeki tasarrufu, iş görebilmesini inkar etmiyor, karagün dostu olabilmesini inkar etmiyor, düşük kalitesini kabul ediyorsan QS yi, işine yararsa oynattığı kadar oyun oynatmasını , donanımdan bluray çözmesini kimse inkar etmiyor. İstenilen şey daha ucuz GPU'suz versiyon. Ama çıkıp şimdiki hali tek olması gereken hali bu yüzden destekliyorm güzel güzel olsun denirse, getirdiği ek özellik değil de masraf olan şeyleri için tek tek eleştri yapıp bu olmasaydı da olurdu, bu işe yaramıyor tarzında karşı çıkmanın yanlış bi tarafı yok.

Ben Mpeg Grubun muydu neydi encoder araştırmasını faln da biliyorum 90 küsür sayfalık, pro araştırma inceleme bu. QS 'den nasıl bahsedildiğini de biliyorum, yüksek bitrateler için durumu kurtardığını faln. Diğer taraftan ama görünen köy de klavuz istemez, bitrate düşmeye başladğı zman kalitesi felaket bozuluyor ve başarılı değil, zaten olmasını bekleyen de yok. Bu yukarda yazdklarımla beraber QS'yi de sanki gerçekten iyi bi kalitesi varmış, dahili GPU olmasında fiyatın yüksek olmasını bu yüzden mazur görmeliymişiz gibi dayatırlarsa orda direk itiraz ederim işte. Intel Clear Video da öyle, diğer zımbırtıları da öyle. Pentiumlara bluray çözdürmeyeceksin Intru3d ile, sonra 2 katı fiyata i3 diye satacaksın neredeyse.

i7 varsa elinde x264'ün OpenCL buildlerinden birini çek. lookahead 100-200 faln ile OpenCL destekli olrak 1 pass yöntemlerden biri ile ultra-fast de çevir iyi mi kötü mü karşılaştır derim. Kaliteyi QS ye kadar düşürdükten sonra kabul edilebilir sürede çevirme imkanı var, bu tarz şeylerin sanki fiyatı hakediyor demek için önümüze konulması benim itiraz ettiğim nokta. bi de GPU'suz versiyonların olmaması.

• Hayır hayır. Tabi ki ekran kartını çıkartınca performans kaybı çok oldu. Ama şu da var ki HD4600 den beklentilerim olması senin düşündüğün gibi beni, iyi bir oyun deneyimi istemeyen kullanıcı sınıfına sokmuyor bence.

Zira kart, overclock ta dahil Dirt 3 ve onun gibi bir sürü oyunu 1920x1080 yani FullHD de orta ayarlarda 30 karenin üzerinde oynatabilecek.
    30 karenin üzerinde derken 4x tan değil 3x lerden bahsediyorum. Bu 31 de olabilir daha fazla da.

Ama bu orta ayarlarda oynatması beni iyi bir oyun deneyimi istemiyor sınıfına sokmuyor. Zira iyi bir oyun deneyimi veren kart çok az. Bugün Crysis 3 ü tüm ayarlar köküne kadar açık olarak 1920x1080 de 60 kare oynatabilen kart var mı? Yok.

Peki GTX670 alan bir adam iyi bir oyun deneyimi istediği için o kartı almamış mıdır? İstediği için almıştır bence...

Eee bugün GTX670 ile Crysis'i herşey sona kadar açık 30 kare ile oynayabiliyorsan, o zaman İyi Bir Oyun Deneyimi İsteyen Birisi diye tanımlayabileceğimiz kişi de anca Titan ULTRA alacak kişi sayılacaktır.

Ayrıca beğenmediğin HD4600 de bugün pek çok 100 liralık ekran kartından iyi olacak. Üstelik ayda cebime 50 lira koyuyor.
    Ben de gidip istediğim başka bir şey alıyorum. Niye elektriğe ödeyeyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Hayır hayır. Tabi ki ekran kartını çıkartınca performans kaybı çok oldu. Ama şu da var ki HD4600 den beklentilerim olması senin düşündüğün gibi beni, iyi bir oyun deneyimi istemeyen kullanıcı sınıfına sokmuyor bence.

Zira kart, overclock ta dahil Dirt 3 ve onun gibi bir sürü oyunu 1920x1080 yani FullHD de orta ayarlarda 30 karenin üzerinde oynatabilecek.
    30 karenin üzerinde derken 4x tan değil 3x lerden bahsediyorum. Bu 31 de olabilir daha fazla da.

Ama bu orta ayarlarda oynatması beni iyi bir oyun deneyimi istemiyor sınıfına sokmuyor. Zira iyi bir oyun deneyimi veren kart çok az. Bugün Crysis 3 ü tüm ayarlar köküne kadar açık olarak 1920x1080 de 60 kare oynatabilen kart var mı? Yok.

Peki GTX670 alan bir adam iyi bir oyun deneyimi istediği için o kartı almamış mıdır? İstediği için almıştır bence...

Eee bugün GTX670 ile Crysis'i herşey sona kadar açık 30 kare ile oynayabiliyorsan, o zaman İyi Bir Oyun Deneyimi İsteyen Birisi diye tanımlayabileceğimiz kişi de anca Titan ULTRA alacak kişi sayılacaktır.

Ayrıca beğenmediğin HD4600 de bugün pek çok 100 liralık ekran kartından iyi olacak. Üstelik ayda cebime 50 lira koyuyor.
    Ben de gidip istediğim başka bir şey alıyorum. Niye elektriğe ödeyeyim...

Elindeki GPU, sana yeterli kalitede yeterli bi akıcılık veremiyorsa ya şartların ona mahkum , yada başka nedenlerin var ki harici kart takmıyorsun. İyi bi oyun deneyimi böyle olur sonuçta. hd4000 de olsa, kıstığın ayarları kabul ediyorsan sana yeterli geliyorsa senin için yeterlidir bu. Ama burdan itibaren subjektif bi yola girdiğimizi de unutmamak lazım.

Beğenmediğim dGPU, fiyatı gereksiz yere yükselttiği için beğenmediğim GPU. Hiçbi şekilde kullanmayacaklar için , kullanmama hakkı olsaydı fena mı olurdu? Bi Hepten kötü oyun deneyimi var, bi de kabul edilebilir seviyede olanı var. hd4000 ile kabul edilebilir akıcılık iyi bi kalite sunabiliyor mu? 670 alacak / veya olan adam, intel sistemi daha ucuza mal edebilse kötü mü olur?

Haswell'in performansı yukarı taşıyacağını zaten biliyoruz da, gt 2 /3/3e nin fiyatı yukarı taşıması ne olacak? Ne kadar performans için Ne kadarlık notebook/ultrabook alınmak zorunda olunacak? GT3e'deki L4 / EDRAM 80mm2 gibi bi alana sahip, çipin büyüklüğü 240mm2 gibi bişey, az buz bişey mi bu(sığmıyor diye yanına koymuşlar asuahsuahsu diye dalga mı geçeyim, eski GPUların çekirdek dışında olmas gibi)? Bi de kimsenin iplemediği buralarda, EDRAM'ın aynı zmanda CPU'ya hizmet eden önbellek olacağı. GTe3 içeren versiyonları masaüstü versiynu kadar güçlü CPU performansı mı verecek? Yüksek performans verecekse ne ala. Athlon II / Phenom II gibi olacaksa bazı yerlerde %15-20 lere kadar ek performans verecekse CPU'ya ne güzel. Yoksa, ne anladık bu işte yine, yukarda yazdıklarım aynen geçerli yine.

Gereksiz yere Haswell'in oyun performansını kötülediğim sonucuna varma. GPU'suz ve ucuz versiyonu olsun, bunda ne var?

hd4000'de oynanılabilen, çok fazla ayar kısmasan da fena olmayan oyunlar var dimi? Haswellde bunların daha da iyi olmasını bekliyoruz. Peki hd4000'in süründükleri ne olacak yok mu sayacaz onları? 2 kat performansı artsa yine sürünmeye devam etmeyecek mi? Kalite akıcılık oranı yani o oyun deneyimi dedğim şey için daha fazla esneklik sunacak ama dimi, esas önemli olan kısmı o. 670'i olan biri Crysis3 rahat akıcı oynamak için daha fazla esnekliğe sahip, kaliteyi kabul edilebilir seviyeye getirip akıcılığı tamamen kaybetmemek için. hd4000'de bu ne seviyede? Esneklik olarak çok kısıtlısın, Haswell ile biraz daha esnek olacaksın olayı o. Ama bi 6670 seviyesinde en az yetenekleri olması lazım ki 100-150 tl lik kartları ekarte edebiliyor diyebilmen için. Diğer taraftan da lazım olmayacaklar için fazladan yük omlaya yine devam edecek. Adamlar farklı versiyon üretmemek için yükü bizim üstümüze atıyor, itiraz edilen kısmı burası zaten başından beri.

• İşlemcilerin ne zaman geleceğiyle ilgili bir haber var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carter

İşlemcilerin ne zaman geleceğiyle ilgili bir haber var mı?

Haziran ayında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Orijinalden alıntı: carter

İşlemcilerin ne zaman geleceğiyle ilgili bir haber var mı?

Haziran ayında.

Eyv. hocam.
  • TDP ler artmış
  • İyi de HD4000 i niye örnek veriyorsun ki?

Ben zaten onu gereksiz buluyorum. Zira HD4000 oyun için gereken performansı vermekten uzak.
    Dikkat edersen 4670K nın fiyatı 3570K ile aynı. Arada 2 Dolar fark var sadece. Ama CPU performansı az fark etse de
    GPU performansı çok daha önde.

Haa , GPU olmasa ne olurdu?

Fiyat düşerdi biraz daha. Overclock konusunda da biraz daha başarımı artardı tabi.

Ama bunu getirisi ile karşılaştırırsak ekran kartın bozulduğu zaman HD4000 den çok daha iyi bir GPU ile idare edeceksin.
    Kaldı ki ekran kartı bozulmuş mu diye test için de o GPU yu kullanabilirsin. Bu tip avantajları da var.

Bunlar haricinde benim gibi harici ekran kartı kullanmadan On GPU kullanmak isteyen kişilerin de işine yarıyor. O avantajı da var.
    GPU tamamen olmasa , TDP de biraz düşeceği için ben harici ekran kartı alırdım. Yani sorun olmazdı. Ama madem OnCPU GPU var
    o zaman onu kullanabilirim.

CPU alırken bu işlemcilerde GPU olmasaydı çıkacak olan senaryo şu:
    Bütçem 900 lira olduğu için, anakart ile birlikte orta seviye bir CPU + ekran kartı alacağım. Sonra ekran kartım değişse bile CPU hep orta seviye kalacak. Ayrıca en güçlü ekran kartını da alsam performansı CPU yüzünden düşük kalacak"

Şu an içinde daha iyi bir GPU olduğu için olacak olan senaryo ise şu şekilde:
    Bütçem 900 lira olduğu için, anakart ile birlikte çok daha uzun ve verimli kullanabileceğim güçlü bir CPU alacağım. Bu yüzden daha iyi bir CPU alabilirim ve ilerde ekran kartı taktığım zaman o ekran kartından daha yüksek verim de alabilirim. Hem de işlemcim çok daha hızlı olur. Ayrıca ilerde tekrar ekran kartı alacağım zaman onun verimini kesmeyecek bir işlemcim olduğu için tekrar işlemci almak zorunda da kalmam. Ayrıca ekran kartım bozulursa da ekran kartsız da kalmam.

Valla bana 2. senaryo daha iyi geliyor.

Cüneyt diye bir aile dostumuz var. Benden bilgisayar almıştı. Ben de ona ekran kartlı daha düşük işlemcili ve daha düşük Ram'li ve daha düşük Harddiskli bir bilgisayar satmak yerine Onboard ekran kartı olan ama çok daha iyi bir işlemcili , daha yüksek RAM ve harddiskli bir bilgisayar sattım.
    Aradan 2-3 sene sonra bilgisayar epey yavaşladı diye bir ekran kartı taktılar. Ve bilgisayar kendini öyle toparlamıştı ki şu an halen kullanıyorlar.
    Sattığım tarih 2006 idi. Fena da değil yani. 7 sene olmuş...

quote:

Orijinalden alıntı: NikoP
    TDP ler artmış

CPU performansı çok az artmış olsa da GPU performansı %20-40 a varan oranda arttı. Onun eseri...
    16 Pipeline olan HD4000 yerine HD4600 de 20 pipeline var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 24 Nisan 2013; 21:52:29 >

• Bence fiyatlar normla. 500-550tl ye 4670k yı alırız diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.