Şimdi Ara

INTEL Haswell İşlemcilerin Fiyatları Belli Oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: people1

quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

quote:

Orijinalden alıntı: people1

haswell mi x79 mu

yok 1150 pın Z87-H87 olacak. şu soket değiştirme işi hakkaten çok sıkıcı ne güzel 1155 gidiyoduk işte

hangisini toplamak daha mantikli demek istemistim.
    haswell imi
    x79 umu

tabıkı haswell fıyatlar bu şekılde olursa. x79 demode kalır ıvy bıle daha mantıklı x79 yanında

• Ben yine 500 den fazla olmayacağını düşünüyorum. Hatta 500 yerine psikolojik rakam olarak
    495 falan bekliyorum.

Anakart da Asrock Z87 Exreme 4 falan alırım. Z77 Extreme 4 kullananlardan çok iyi overclock olduğunu ve çok memnun olduklarını duyduğum için
    eğer beklediğim USB3.0 ve anakart dizaynı olursa onu alırım diye düşünüyorum. O da her halde 350 civarında falan olur. 850 ye tamamlarız işte.

Umarım benim Thermalright Ultra 120 Extreme Rev.C işlemcinin üzerine olur...
  • Fiyatlar çok güzel ah şu vergiler olmasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Ben yine 500 den fazla olmayacağını düşünüyorum. Hatta 500 yerine psikolojik rakam olarak
    495 falan bekliyorum.

Anakart da Asrock Z87 Exreme 4 falan alırım. Z77 Extreme 4 kullananlardan çok iyi overclock olduğunu ve çok memnun olduklarını duyduğum için
    eğer beklediğim USB3.0 ve anakart dizaynı olursa onu alırım diye düşünüyorum. O da her halde 350 civarında falan olur. 850 ye tamamlarız işte.

Umarım benim Thermalright Ultra 120 Extreme Rev.C işlemcinin üzerine olur...

Belki 1150 için kit çıkartır Thermalright oturmazsa yani :) Ama umarım oturur diyelim
  • Zaten ondan geçmiştim ya. Hem iyi soğutucu kullanıyorsun, hem de sonradan satıp tekrar alıp zarar etmiyorsun.
    Kiti de 20 lira oluyor. Ben bunu 150 ye aldıysam 2.el olara 70-80 in üzerine gitmiyor. Sonra tekrar başka alırken bir sürü para.
    Her seferinde 60-70 lira para gidiyordu. Böyle 20 ile hallediyorsun. Ama 1155 ile 1156 nın kiti aynı. Belki bu da aynı olur...
  • Bende de Thermalright True Spirit 120 var o na da çıkar mı acep :)
  • Onların kitleri aynı değil midir ki? Ben hepsine ayrı ayrı kitler çıkacağını sanmam. Bağlantı noktaları aynıdır.
    Mesela benim kit senin modele de oluyordur, başka birkaç modele daha da...

Bu arada MrKira. Yarın Atrix alıyorum da. Bana yardımcı olursan sevinirim. 4.1 falan yükleniyorsa vs. vs. veya sen ne yaptın diye...
  • quote:

CPU alırken bu işlemcilerde GPU olmasaydı çıkacak olan senaryo şu:
    Bütçem 900 lira olduğu için, anakart ile birlikte orta seviye bir CPU + ekran kartı alacağım. Sonra ekran kartım değişse bile CPU hep orta seviye kalacak. Ayrıca en güçlü ekran kartını da alsam performansı CPU yüzünden düşük kalacak"

Şu an içinde daha iyi bir GPU olduğu için olacak olan senaryo ise şu şekilde:
    Bütçem 900 lira olduğu için, anakart ile birlikte çok daha uzun ve verimli kullanabileceğim güçlü bir CPU alacağım. Bu yüzden daha iyi bir CPU alabilirim ve ilerde ekran kartı taktığım zaman o ekran kartından daha yüksek verim de alabilirim. Hem de işlemcim çok daha hızlı olur. Ayrıca ilerde tekrar ekran kartı alacağım zaman onun verimini kesmeyecek bir işlemcim olduğu için tekrar işlemci almak zorunda da kalmam. Ayrıca ekran kartım bozulursa da ekran kartsız da kalmam.

Bunun mantığı ne ki? 2. senaryonda aldığın CPU ile 1. deki aynı CPU'lar. 1.'dekini daha ucuza alacaksın tek farkı o. Bunun tuhaf eksik olan yanı ne ki? Başından beri sana GPU'su olmayanı da yapsalardı ne olurdu diyorum, sen bütün yazdıklarında bana GPU'lu olmalısının faydalarından bahsediyorsuz. Ben dGPU hiç olmasın demiyorum ki? Olmayan versiyonu daha ucuz olacak, isteyen ister dGPU lu olasın ister olmayanı alsın, bunda zmanla performans olarak geri kalacak bi yanın nasıl oluyo?

i5 alıyorsun 2 durumda da, birinde GPU var birinde yok. Bütün performansları aynı. GPU olmayanın ne eksik yanı varki bu tarz karşılaştırma yapıyorsun? ikisinde 3570 CPU'su, birbirinden güçsüz olma orta karar olma durumu yok ki. GPU'su olmayan işlemciyi aldığım için belki daha iyi soğutması olan ekran kartı alırım, belki biraz daha büyük ssd alabilrim yada cebimde kalır bana anlamlı gelmedi dediğin kısmı.

Benim salondaki makinada da ekran kartı yok, intel idare edebileceğini kanıtları SB lerin. Amacı oyun değil, geri kalan şeylere yetiyo az çok.

• Pusudayım, ne var ne yok satmaya başladım alacam onu ağustosta yada eylülde :D hayırlısıyla anakart fiyatlarını da göreydik iyiydi, 400den yukarı olursa anakart, 3770K alır keyfime bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Pusudayım, ne var ne yok satmaya başladım alacam onu ağustosta yada eylülde :D hayırlısıyla anakart fiyatlarını da göreydik iyiydi, 400den yukarı olursa anakart, 3770K alır keyfime bakarım

400 Liraya güzel kartlar alınır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan
    quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95
    Ulan bu hayvan gibi işlemcilerin içine ekran kartı yongasını koymak hangi ahmağın aklına geldi

Harbiden bu benimde aklıma geliyor, yaw igpu suz modellerinide yap 20-30 dolar daha ucuza sat bizde artan parayı soğutucuya verelim.
    Öyle değil işte.

Birincisi, ekran kartın bozulursa üzerindekini kullanıyorsun. Hatta Notebooklarda Optimus teknolojisi ile
    oyun oynamadığın zamanlarda o işlemcideki ekran kartı ile daha uzun pili gidiyor.
    Aynı olay PC de de aktif olarak olacak. Hatta çıkmış bile olabilir.

İkincisi ve önemli olan ise Intel QuickSync ile o GPU sayesinde video dönüştürme işlemlerini çok hızlı yapabilmesi.
    Bu sayede 1 saatte dönüştürülecek videoyu 10-15 dakikada dönüştürmek mümkün.

Bir de "Şimdi güçlü bir işlemci alayım ama beni oyun açısından da idare etsin. Ekran kartına para vermeyeyim" diyenler için de iyi...
    Ben mesela kısmetse 4670K alacağım ama üzerinde ekran kartı olmasa almazdım...

Hocam tamam ekran kartı bozulursa olayında haklısınız belki. Zamanında ben de az açmadın onboarddan sistemi...

Ancak böyle durumlarda en kötü komşunun bir arkadaşın ekran kartı alınıp denenebilir. veya 4550 vs. gibi alt seviye kartlardan bir tane bulundurulabilir(bende x1050 vardı bir ara 1-2 sene geçti çöpe:)),

Ancak video dönüştürme konusunda Amd ve Nvidia daha önde değil mi??? Cuda destekli uygulamalarda gerçeten çok yüksek verim alınabiliyor...

Benim demek istediğim şey şu. MAdem yapıyorsun işlemciyi, teknoloji de müsait buna neden tamamını işlemci transistörüyle doldurmuyorsun????

O zarın yarısını GPU ya ayırıp bf3 de 720 p de bile kastıktan sonra neden ayırıyorsun ki zarı???

Doldur transistörü bitsin...

Ama neden böyle yapmıyor.. seneye çıkacak işlemcide ransistör sayısı artacak. Gpu dan artan alanı Cpu ekeyebilir adam belki tamaen sona erecek GPU modeller...

Notebook için neyse de(optimus candır arada salaklaşıyor ama olsun:)) MAsaüstünde saf çekirdek yanlısıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Biraz yukarda @Rubisco'nun açıklaması var S modellerle ile ilgili.

Teşekkürler ben yazarken atmış olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95
    Gpu dan artan alanı Cpu ekeyebilir adam belki tamaen sona erecek GPU modeller...

İşte öyle yanlış düşünmüş oluyorsun. Zira Intel, bakacak olursak GPU üretiminde dünyada en önde.
    Pek çok işlemcinin içinde de GPU olduğundan dolayı ekran kartı da satmış gibi oluyor.
    Bu da ona "En çok GPU satan firma" ünvanını getiriyor.

Bir notebook veya masaüstü işlemci aldığın zaman ekran kartı olsa da, olmasa da Intel ekran kartı oluyor.

Intel de bu ünvanı kaybetmek istemiyor. Çünkü GPU su olan ve olmayan olmak üzere 2 ayrı ARGE masrafı yapıp iki ayrı işlemci tasarımıyla
    uğraşmak istemiyor.

O yüzden işlemciye entegre yani OnCPU GPU lar asla bitmez veya sona ermez...
  • Intel sonraki nesil işlemcilerde yine soket değiştirecekse bunu beklemenin benim için bir anlamı yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya esasında bu Haswell'lerde GT2 yani HD4600 ekran kartı var. Bunun bir de HD5200 olan ve HD4600 deki 20 yerine 40 Unified Pipeline ve 128Mb eDRAM yonga kullanan ve HD4600 den 2 kat civarında hızlı olanı da çıkacak.

Ama onun ne zaman ve hangi GPU larda olacağını bilmiyorum. Belki de sadece Notebook yani mobil GPU larda olacak.

Ya da o ekran kartı olan modellerde CPU, anakarta çakılı olacak ve upgrade yapılamayacak. Bu yüzden de çok kararsızım.

Eğer öyle olmayacaksa tabi ki eDRAM li HD5200 almak isterim. Ama bu arada bu exclusive CPU larda olup bir işlemcinin fiyatı 500 dolar olursa
    yine almam. Bu yüzden Haswell çıkana kadar HD5200 lerin ne şartlarda ve hangi işlemcilerde olacağı hakkında bir ipucu çıksın diye ümit ediyorum...
  • GT3e masaüstünde olmaz, fiyatı 450$ leri bulur, L4 'ün performansa etkisinin ne olacağı da belli bile değil, normal gt2 faln içerenlerden %10-15 daha hızlı cpu performansına yol açarsa hepten tuhaf olur. Mobil için düşük frekans ve voltaj için dolayısı ile de düşük performanslı olacak. Ama olduğu düşük frekanslı mobil çiplere L4 yüzünden nasıl ilave perf. yaratır, bunu kullanıp daha da düşük voltaj / frekans mı kullanıcaklar orasını bilmiyoruz bi tek(L4'ün amacı esasın düşük frekans / voltaj ile tasarruf yapmak).

Yukardaki arkadaşın aynı GPU alanını daha fazla çekirdek için kullanılmasını istemesinde yanlış bişey yok, yanlış düşündüğü istemediği bi yan yok. Senin izah edişin, nedenlerden 1 tanesi. GPU'lar tekrarlanan birimlerden oluştuğu için üretimi CPU'Ya göre hem daha kolay, hem sorunlu ürün olma ihtimali daha düşük. Bu tarz şeylerin ayrıca avantajları var. Çoğunluğun kullandığı alana, en dengede olan 4 çekirdek yerine 500-800$ dan sattığı çiplerle aynı ürünü koyamaz. 6 çekirdekten fazlası olsun olacak mı bakalım diye millet her seferinde boş umutlarla bakıyor bu yüzden. Ama keşke olsaydı yapsalardı demekte yanlış bi bakış açısı yok.

• Bir adet sağlam çekirdek koysunlar(optimizasyon özürlü oyunlar ve paralel yapılamayan işler için), 4 adet normal çekirdek koysunlar(cpu physx ya da render işleri için), 64 tane de ligtweight koysunlar ki donanımsal hızlandırma desteği iyi olsun(CUDA/Opencl benzeri çalışmalarda ve optimize edilmiş oyunlar için daha iyi cpu-physx hatta render için de rahat kullanılabilir)

Biri eksik oldu mu işlemciyi overclock etmek gerekiyor hep.

Sağlam çekirdek: 5GHz de çalışsın ve de çok sağlam vektör hesaplama yeteneğine ek olarak komutları 10 ar 10ar uygulayabilsin.
    4 yardımcı çekirdek: 3 GHz yeter.
    64 tane yavru çekirdek: 2 GHz ile çelışsın ve de kendi belleği yanında olsun ki RAM i kastırmasın.

Toplam 69 çekirdek.

Mesela işletim sistemi çok zor ve kastıran tek-izlek isteyen programları süper çekirdeğe göndersin otomatik olarak. Çok izlekli olanları otomatik olarak yardımcı çekirdeklere havale etsin. Zaten kalan 64 çekirdek her türlü multimedya ve bilimsel işler için uygun olacak, isteyen kullanır isteyen iptal eder.

INTEL Haswell İşlemcilerin Fiyatları Belli Oldu

Pbrush terk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 26 Nisan 2013; 13:22:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit
    Bir adet sağlam çekirdek, 4 adet de normal çekirdek ve 64 tane de ligtweight çekirdek koysunlar ki donanımsal hızlandırma desteği iyi olsun
    Sağlam çekirdek 5GHz de çalışsın ve de çok sağlam vektör hesaplama yeteneğine ek olarak komutları 10 ar 10ar uygulayabilsin. 4 yardımcı
    çekirdek için 3 GHz yeter. 64 yavru çekirdek de 2 GHz de çalışsın ve de kendi belleği yanında olsun ki RAM i kastırmasın. Toplam 69 çekirdek.

Süpersin. Tablo güzelmiş.

Ben de bir espri yapayım da tam olsun bari.

Intel daha önce 80 çekirdekli işlemci hazırladığını söylemişti. Senin 69 olan daha iyiymiş.

Söyleyelim de 11 çekirdek eksiltip satmaya başlasınlar.

Şakaydı a..

• fiyatlar iyi
  • İşlemcilerin çıkışına bu kadar süre kalmış :)

INTEL Haswell İşlemcilerin Fiyatları Belli Oldu

Yani 927 Saat
    55620 Dakika
    38 Gün
    3337200 Saniye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Nisan 2013; 20:29:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.