Şimdi Ara

Intel HD Graphics , driver yükleyince siyah ekran geliyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu hafta içerisinde bir laptop aldım (MSI CR640) başta herşey çok güzeldi. sadece firma eksik ramli bir bilgisayar gönderdiği için onlardan çözüm istedim ve bana ilave ram gönderdiler . ne olduysa gönderdikleri rami taktıktan sonra oldu . 2 GB ram e sahip bilgisayarıma gönderdikleri 2 GB rami de takınca ramleri görme konusunda sıkıntı olmasa da; ekran kartı ile ilgili bir sorun ortaya çıktı . Artık notebook um Windows a normal yoldan giremiyordu . Windows yükleme ekranının hemen sonrası Hoşgeldiniz yazısının hemen öncesi (Windows 7 Ultimate 32 bit) bilgisayarım siyah ekranda kalıyor . ama giden sadece görüntü değil gibi gözüküyor . Sadece görüntü mü yok acaba diye Caps Lock Num Lock tuşlarına basarak ışıklarını aktif hale getirmek istediğimde sonuç olumsuz . Bilgisayarı güvenli mod da açabiliyorum . Hatta ekran kartının driverini kaldırdığımda normal modda da açabiliyorum . Ama daha önce sorun çıkarmayan (orjinal 2 GB ramleriyleyken) bilgisayarım şu an bu anlamsız sorunu çıkarıyor bana . Driverin güncel halini sitesinden indirip kurmam da çözüm olmadı . Şu an ne yapabileceğimi inanın hiç bilmiyorum

• Yeni bilgisayarmis. Temiz bir format atip bastan yuklemeyi deneyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Aktas

Yeni bilgisayarmis. Temiz bir format atip bastan yuklemeyi deneyebilirsin

evet . format atmayı denedim . windowsu tekrar yükledim ekran kartı driveri yüklenene kadar sorun yok . ama ekran kartının driveri yüklenince yine karşıma bir siyah ekran çıkıyor .
  • en kolay yoldan hic ugrasma iade et bence oyle icinde eksik ram cikan notebooku hayatta kullanmam ram nasil eksik cikas ya resmen sokmusler fark etmesen ne olacak
  • bu arada muhtemelen gonderdikleri ram anakartla tam uyumlu degil
  • Taktigin rami cikartip oyle yuklemeyi dener misin sorunun ramde mi oldugunu anlariz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marine-gear

en kolay yoldan hic ugrasma iade et bence oyle icinde eksik ram cikan notebooku hayatta kullanmam ram nasil eksik cikas ya resmen sokmusler fark etmesen ne olacak

aslında varolan rami sökme işi değil . sadece ramları farklı olan başka bir model göndermeleri yaptıkları .

sipariş verdiğim model ; MSI CR640-099XTR1 (4 GB) gönderdikleri model ise MSI CR640-099XTR (2 GB) . keşke baştan "özür dileriz hemen ram gönderelim" dediklerinde hayır iade ediyorum deseymişim . Bana ram gönderelim dediklerinde ben bu rami takarsam etiketi delip kapağı açtığım için ürün garanti dışı kalacak dediğimde hayır garanti dışı kalmayacak garantilik bir durum olduğunda bizzat biz ilgilenicez demişlerdi . Şu an bu sorun için arasam eminim bu arka kapağı açtığım için onlarla tartışma içine giricem bu dediklerini kabullenmiyecekler .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Aktas

Taktigin rami cikartip oyle yuklemeyi dener misin sorunun ramde mi oldugunu anlariz

bunu deniyeceğim .
  • bence bir an once urunu iade etmeye bak gerekirse hakem heyetine basvururum de internet uzerinden yapilan alisverislerde 7 gun kosulsuz iade hakkin var en kotu ihtimal geri yolla urunu degissinler hakkini yedirme sakin
  • az önce gönderdikleri rami çıkarttım kendi ramiyle açtım ve bilgisayar sorunsuz açıldı . gönderdikleri ram arızalı galiba . çünkü sadece o rami takarak açmaya çalıştığımda da windows açılmıyor . ama düşünemeden edemiyorum neden ekran kartını ilgilendiriyor . neden hiç açılmıyor da ekran kartı driveri yüklenince böyle bir sorun oluşuyor . bana çok anlamsız geliyor

aradık bakalım. bahsettik durumdan teknik destek arkadaşları geri dönecekmiş bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 18 Kasım 2011; 14:56:21 >
  • arkadaşlar ram hızlarını araştırırken şöyle birşey farkettim .

HWinfo programını kurup ram hızlarına baktım 667 Mhz olarak görünüyor . bu da vikipedia da ulaştığım şu tabloya göre

http://tr.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM

quote:

Yongalar ve Modüller
    Standardın adı Bellek saatinin vuruş sıklığı Çevrim zamanı G/Ç yolunun saati Saniyedeki veri aktarımları Modülün adı En yüksek aktarım oranı
    DDR3-800 100 MHz 10 ns 400 MHz 800 Milyon PC3-6400 6400 MB/s
    DDR3-1066 133 MHz 7.5 ns 533 MHz 1066 Milyon PC3-8500 8533 MB/s
    DDR3-1333 166 MHz 6 ns 667 MHz 1333 Milyon PC3-10700 10667 MB/s[1]
    DDR3-1600 200 MHz 5 ns 800 MHz 1600 Milyon PC3-12800 12800 MB/s

667 MHz DDR3-1333 e denk geliyor . bu pcdepo çalışanlarının sayfalarına koydukları bilgide içindeki ram DDR3-1066 görünüyor . ve buna bağlı olarak da bana gönderdikleri ram da DDR3-1066 . yani hız farkları var . ben bu işi yıllardır yapan adamlara güvenip bu bilgilere bakmadan rami taktım bilgisayara . ama yaptıkları bu hata bilgisayarın hasar görmesine yol açabilirdi .

Yaptıkları hatayı ve doğurabilecek sonuçlarını yüzlerine vuracam aradıklarında .

ek : msi web sitesinde ürün bilgileride bunu doğruluyor . bilgisayarın içindeki ram DDR3-1333
    http://www.msi.com/product/nb/CR640.html#/?div=Specification

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 18 Kasım 2011; 15:25:42 >

• intel grafikleri ram den besleniyor ve ram hızları uyumsuz oldugu için intel ekran kartı düzgün olarak çalışamıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.