Şimdi Ara

Intel i5 mi AMD Phenom II X4 955 mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
9.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kumandan

1156 formunda ilerde dahi iyi işlemciler çıkmazmı diyorsunuz ?

Hocam dediğim gibi artık core sayısı önem kazanıyo yavaştan. İleride olurda i9 geçmek isterse arkadaş 1366 anakart alsın ki sıkıntı olmadan geçebilsin. Bende şahsen almayı bekliyorum core i7 fakat tek derdim nVidia'nın yeni seri kartları ile Sata-USB 3.0 ın çıkması
  • i9 çıkınca kaç kişi alabilecek ki? i9 un i7 920 gibi olacağını kim söyledi? emin olun 999$ dan aşağı lanse edilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: quaza

i9 çıkınca kaç kişi alabilecek ki? i9 un i7 920 gibi olacağını kim söyledi? emin olun 999$ dan aşağı lanse edilmez

Geleceğe dair böyle emin olduğunuz başka şeylerde varmı ? Mesela ganyan ? Loto ?

• i9 tabiki herkes alamaz. Fakat zaten geleceğe yönelik yatırım olur i7 almak. Yani 2-3 yıl sonra i9 lar baya ucuzlar bence.

Bayağı dediysem 100-200$ sanmayın
  • Fiyatı intel değil AMD belirler.
  • bence o 2-3 yıl içerisinde emin olun teknolojinin uç noktası 6 çekirdek olmaz, ayrıca lga 1156 lar da 4 çekirdekte kalmaz. Ve bunun sata III veya pci 3.0 gibi teknolojiler de geleceği için ve 2-3 yıl sonra tamamen oturacağı için pekte mantıklı bir yatırım olmaz (bence)
  • Arkadaşlar tabiki uç noktası o olmaz. Fakat o zamanda 6+ çekirdekli işlemciler çıkcak. Onların ucuzlamasını beklersiniz. Yani herkes para babası değil ki işlemcilere 1 milyar versin direk
  • quote:

Fiyatı intel değil AMD belirler.

dogru soyluyorsun intele demis ki su black 965 75 i evlat acisi formatinda yap ki ben ucuza black satayim yolumu bulayim.bu arkadaslar kanka mi diyorsun?
  • Testlerde i5 daha iyi.. ayrıca anakartlarıda i7 gibi pahalı degil ve hepsi crossfire destekli.. iyi bir 58xx kartla desteklenirse süper olur ilerde de crossfire.. tadından yenmez olur..
  • En geç iki yıl içerisinde Intel tekrar işlemci mimarisi değiştireceği ve çok yüksek bir ihtimalle yeni bir soket yapısına geçeceği için hiçbirini uzun vadeli yatırım olarak görmemek lazım. LGA1336'nın ömrünün LGA1156'dan daha uzun olacağını düşünen arkadaşlar da merak ediyorum neye dayanarak söylüyor bunu. Intel LGA1336'yı üst seviye, oldukça pahalı işlemciler satacağı bir segment olarak konumlandıracak, Core i7 920 piyasadan kalkacak ve benzer bir fiyat oranında LGa 1336 işlemci gelmeyecek. Core i7 920 yerine de fiyat/performans olarak yaklaşık değerler sunan LGA 1556 soket yapısına sahip core i7 860 geçecek. Intel'in LGA 1336 için bundan sonra 400$ fiyat bandının altında işlemci satacağını sanmıyorum. Kaldı ki Sandy Bridge mimarisi 2011 yılında gelecekken, ortalama anakart maliyeti 500 tl olan LGA1336'yı "uzun vadeli yatırım yapıcam" diyerek almak son derece mantıksız. Herkes istediğini alır, ama buraya fikir almak için gelen insanları bilmediğiniz konularda yorum yaparak yanıltmayın lütfen.

• quote:

1156 formunda ilerde dahi iyi işlemciler çıkmazmı diyorsunuz ?

LGA775 neyse şu an 1156 sokette odur. intel hala lga775 işlemci çıkarıyor. şimdi amd amd diyenler seneye yeni mimariye yeni sokete geçildiğinde amd de upgrade var diyemeyecekler. çünkü o zamana akdar amd aynı işlemcileri ısıtıp ısıtıp piyasaya sürecek aynen şu ara yaptığı gibi... ben hala konsol diyorum hatta konsol+guitar hero gerisi yalan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 14 Eylül 2009; 11:35:29 >
  • Konsolla, PC platformunu karşılaştırman çok yanlış. Grafik bakımından PC zaten üstün onu söylemeye gerek yok. Fakat RPG, FPS oyun sevenler ne yapcak acaba?
  • X58 Anakartlarda Core i5 İşlemci Kullanabilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UgLeR

X58 Anakartlarda Core i5 İşlemci Kullanabilir miyiz ?

X58 lerde i5 veya yeni cıkan i7 860 gibi işlemcileri kullanamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Casillas

Amd Phenom II 940 Kullanıyorum.1 ay kadar oldu.Memnunum işlemciden oyun için kuruluyorsa sistem Amd

1905
  • Upgrade açısından i5, f/p açısından AMD X4.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Konsolla, PC platformunu karşılaştırman çok yanlış. Grafik bakımından PC zaten üstün onu söylemeye gerek yok. Fakat RPG, FPS oyun sevenler ne yapcak acaba?

herşey grafik değil... rpg fps sevenler ne yapsın demişsin ama ikiside doğru düzgün çıkmıyor. ayrıca sağlam bir siteme yatırılacak parayla bir konsol + rpg-fps oynatacak sistem alınabilir ikinci el q6600 lü sistemler 500 liraya satılıyor.
  • AMD x6 Istanbul'u unutmayalım. Amd ileriye önünüzü kapatmıyor aynı platformda işlemcileri hızlandırıyor.
  • ben i5'in bu kadar iyi olucağını düşünmemiştim.çoğu testte önde hatta amd'nin geçtiğini tek tük görebildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

bos isler bunlar Q6600 lu makine eskidigi zaman i7 920 de kesinlikle eskimis olacak ikisi arasinda daglar kadar fark yok.. bu nedenle fazla kasmayin bu pclere bu kadar para yatiyor karsiligini verecek optimize edilmis oyun yok.. ederinde para ver kullan gitsin.. i7 aldim 4 ghz yaptim makinem harika calisiyor rekor kirdim bakin 3d mark puanima dunyanin en hizli pc si benim akilli olun falan.. bosversene be abi... 5000 tl de versen eskimeyecek mi 3-4 sene sonra.. pc icin yillik masrafimi dusunuyorum da, 5 sene ayni tempoda devam etsem bi baskasi sifir araba alirken benim sadece son model pc'im olmus olacak ayni butce ile. ickiye harcanan para ile ayni bence bi fark yok surekli donanim degistiren biriyseniz siz de eger. sanki GTX 295 kullandiginda ya da en ust duzey Core i5 aldiginda Q6600 ya da E8400 lu adamin 2 kati verim aliyorsun muthis performans falan oluyor.. yoooooooook oyle bir sey.. sadece Q6600 oc istiyor 4 cekirdek destegi bile olmadigi icin oyunlarda 2.4 ghz dusuk kaliyor. pc leri tam gaz gelistiriyorlar ama donanima yarasir oyun bile cikarmiyorlar.. millet deli gibi konsol takiliyor zaten.. bence X3 720 BE li bi sistem muthis olur su an en uygun fiyattan bul anakart ram islemci bas oc gitsin 40 liralik 2. el bi sogutucu yeter zaten ona.. krallar gibi. oh mis.

+ bi milyon

oyun oynamak için süper ötesi pclere gerek yok. 4xaa yerine 8aa yapınca oyundan alıan zevk artmıyor. en işin içinden daha ucuza nasıl çıkıyorsanız onu yapın. phenom 955 bile fazla al en ucuz modeli bas oc yi gitsin. ben athlonx2 4200 ü değiştirip x4 620 almayı planlıyorum mesela. oc ile 955 e yetişecek seviyede. keş bellek farkı da en fazla %10. %10 için %150 daha fazla para neden vereyim?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.