Şimdi Ara

İNTEL İ7 4790K 4.0 İŞLEMCİ ISI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar Forumda Yeniyim İsmim Erdinç.

Yakın zamanda yeni bir bilgisayar aldım özellikleri;
    İşletim sistemi windows 10
    İntel i7 4790k 4.0 Ghz
    Asus R7-370 4gb 256 bit ekran kartı
    2x kingston 8gb hyperx ram
    asus b85-pro gamer anakart
    kingston 240 gb ssd
    ekstra olarakda thermaltake frio advanced 230w soğutucu aldım.

fan aşırı sesli calısıyor biostan silent e ayarladım normal şartlarda boşda 37-40 derece arasında bi ısı mevcut işlemcide ama gta 5 oynarken 80 dereceye kadar çıkıyor çok fazla gürültü çıkarıyor ve ısı değerlerimin daha düşük olması gerekmez mi? şuan bile sadece forum sitesindeyim 60 derece ısı gösteriyor bios açılınca boşta 57-58 derece gösteriyor bunlar sizce normal mi ? Çok araştırdım ama bir sonuç elde edemedim herkez çok çok daha düşük ısılardan söz ediyor.

buda AİDA64 sistem kararlılk test sonucu.

• sahinerdinc58 S kullanıcısına yanıt
    Bence montajindan bir sorun var işlemci yüzeyine sanirim tam temas etmiyor soğutucu normalde kiş aylarinda ancak sizin dediğiniz sicakliklari intel stok fan görüyor o soğutucu ile görmemesi gerekir 80 dereceleri
    Söküp tekrar monta edin sıkıca fazla bastirmayin anakart pinlerine felan zarar vermeden dikkatlice montaj yapın
  • Bende 4790k kullanıcısıyım. Cooler master tower fan kullanıyorum soğutma için bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı aldığım arkadaşlar görüştüm montajı tekrar yapacak umarım sıkıntı ortadan kalkar sonucu size bildiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinerdinc58

Bilgisayarı aldığım arkadaşlar görüştüm montajı tekrar yapacak umarım sıkıntı ortadan kalkar sonucu size bildiririm.

Gelişme var mı.
  • hocam sıcaklıklar düzeldimi acaba bende bi sıcaklık prolmi yaşıyorumda
  • Montajla alakalı değil, intel kendi sitesinde işlemcinin bios sorunları yüzünden fazla ısındığını kabul etmiş ve çözüm sunmuş ?

https://communities.intel.com/docs/DOC-23517
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı işlemci ve aynı soğutucuyu kullanıyroum...boşta 20 yük altında 50-55 geziniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Montajla alakalı değil, intel kendi sitesinde işlemcinin bios sorunları yüzünden fazla ısındığını kabul etmiş ve çözüm sunmuş ?

https://communities.intel.com/docs/DOC-23517

selamlar bende i74790k işlemci kullanıyorum sogutucu olarak coolermaster hyper t4 kullanıyorum
    bende sistem boşta iken 35 40 arası geziniyor gta 5 girince 62 72 arası geziniyor bana sıcaklık biraz yüksek geldi montaı kendim itina ile yapmıştım bir sorun oldugunu sanmıyorum ama bilemicem sizin verdiğiniz link te tam olara intel ne diyor neyi nasıl yapmammız gerekiyor aydınlatırsanız bir deneyeyim bende bu arada anakartım h serisi overcloksuz kullanıyorum işlemcimi güç ayarlarından yüksek perormansa alınca 4.2 4.4 arası degişken bir ghz de çalışıyor .

• çok emin olmamakla beraber soğutucudan olabilir stok fanlardan olabilir. bende 6600k var sıvı soğutmada boşta 25-30 derece 4.1 e hız aşırtınca 50-55 derecelerde oluyor. nesil farkı ne kadar etki eder bilmiyorum ama stok fan olsun kasa genişliği olsun kasa fanları olsun birsürü etken var tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.