Şimdi Ara

Intel i7-5960X, i7-5930K ve i7-5820K Haswell-E [İncelemeler Geliyor] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
5
Favori
16.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 140 watt, hadi bakalım artık intel buz gibicilerin sesi azalır biraz. Su soğutmalar hazır ola pamuk eller cebe
  • Şimdi onlar düşünsün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    4K da 2x aa nin bile fazlasiyla yetecegi soyleniyor.8x aa 4K icin biraz fantazi olmus.Gerci x99 larin ilk ve oncelikli amaci oyuncular degil.Ama parasi olanlar mutlaka su 8 cekirdek 20mb lik islemciyi almalilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

ooo bunu alanin 2023 e kadar sırtı yere gelmez :)

tabi fiyatları da kol böreği gibi olur amd masaüstüne çare bulamazsa börek kismi gider

AMD üst segmentte rekabetçi olamazsa o kol gibi fiyatları bile mumla ararız ileride

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    İyi güzelde benim dediğim tek şey konuya bakmadan yorum yapanlara genel olarak sana karşı bir tavrım veya başka bir niyetim yok
  • 2015 de kol gibi kaçacak bana o belli oldu. i7 5930k +anakart +ram( 1600 +600 +450) =2.650 TL eşek değiliz ya ekran kartını da güncelleriz mevcut parçaların satışı +1000 TL desek =3.650 TL. Bunları aldık monitör 1080p ayıp olur 2k-4k yada 2k 144 hz monitör oda 1500 civarı.Toplamda 5.150 TL kırpsak kırsak çıkarsak 3.500TL+ para gidecek bu hobi pahalıya patlıyor.
  • 5930k 8 çekirdek gelir diye kara kara düşünüyordum. anakart değiştir işlemci değiştir ram değiştir bir sürü masraf ama o da 6 çekirdek olunca 3930k hala taş gibi görevini yeirne getirir diye düşünüyorum. 5960x zaten bize uzak arap şeyhlerine göre bir işlemci olur
  • Cok para isterler bunlara beah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx 8350 ye elektrik faturasımı dayanır diye laf atanlar bunları alıp 4-4.5 ghz oc yapmazlar inşallah
  • Sata4
    DDR4
    PCi.E 4

Benim asil beklentim bu cpulara çıkacak olan anakartlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emiLL kullanıcısına yanıt
    Sata 4 ve PCI E 4 olmayacak X99 çipsette.
  • sata4 e daha cok var buyuk ihtimal sata4 e usb4 lerde yetisir diye dusunuyorum.x99 ve yeni SKY destekli boardlarda ddr4 ve pcx4 olacak diye biliyoruz , sata4 ve usb4 en erken 2016 ve sonrasi icin dusunuluyor.
  • hayırlısı bakalım
  • USB 4'ü bilmem de, yeni gelecek olan USB 3.1 versiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Mayıs 2014; 14:09:50 >
  • Samsung 256 gb pro ssd aldık onada mı pişman olcaz ? sata 4 muhabbeti var sistem güncellemek için neyi bekleyeceğimi şaşırdım. DDR 4 e geçerim ben artık çıktığında.
  • Burada ilk dikkatimi çeken 4820k da intel hala 4 çekirdek veriyordu,5820k da 6 çekirdeğe yükseltmiş bu da ilginç bir detay (eğer son hali bu olacaksa) Öte yandan,extreme işlemci olsalar bile bariz ortada ısı artışı olacak,TDP değerleri düşük değil ayrıca ilk nesil DDR4 ler filan derken sanırım bu seri adam akıllı 2016 da nasip olur diye düşünüyorum. DDR4 lerin ilk jenerasyonları zaten DDR3 ten çok daha farklı olmayacaktır bence,fahiş fiyatı da yanında bonusu olur.Bu işlemcilerin overclock değerleri nasıl olur acaba diye düşünmeden edemiyor insan,sıcaklık sorununu bakalım halledebilecek mi Intel,hababam regülatör yeri değiştirip oturuyorlar.

Yalnız eğer işlemciler bu şekilde gelişmeye devam ederse,belirli ölçüde rendering,video işleme veya salt işlemci gücüne dayalı diğer uygulamalar ev bilgisayarlarında rahatlıkla yapılabilir hale gelecek.Titan gibi kartlarda piyasada olduğu sürece hem oyun hem render vs gibi ihtiyaçları belirli ölçüde karşılayabilecek sistemler kurmak daha kolay olacak.

Intel 5820k da yaptığı gibi 5770k gibi bir işlemciye de 6 çekirdek desteği ekler mi acaba ?

• Az bidakka az bidakka:S 20MB'mı yekyaaaaaaaaaaaaa :)
  • intelin bir sonraki 2011 soket extream işlemcileri tam olarak ne zaman çıkar arkadaşlar. Ortalama bir fiyat ne kadar olur en üst modeli için değilde şimdiki 4930 gibi en üstün bir altı için konuşursak.
    Ve anakartları hakkında biraz bilgi lütfen. Şu an ki 2011 soket anakartlar ile kullanılır mı diye soruyorum çünkü ddr4 olayı falan var.
    Ddr 4 olayı olduğu için 2011 değilde başka bir soket yapısımı olur.

Not: Soruyu sorarken strese girdim cevaplar acıtacak gibi para yönünden
  • Hay amd
  • 2015 yılında çıkacağı söyleniyor, şimdiki 2011 kartlarda kullanılamayacak.

3. nesil 2011 soket anakartlar gelecek X99 çipset.

5960x 8 çekirdek 1.000 Dolar civarlarında dolaşır. 5820k 400 Dolarlarda deniliyor. 5930k ise 500 küsür ya da 600 lerde dolanır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.