Core i5 8400 işlemci alacagım. Msi bir anakart düşünüyorum, 400-500tl civarında. Eger degecekse, giriş seviye gaming de olabilir diyorum.
Hızaşırtma konusuna gelirsek, hiç yapmadım ama eger işlemci atıl kalacaksa, üç beş mause tıklamasıyla bir şeyler olabilir. İşlemci kendi kendine otomatik hızlanabiliyor diye biliyorum :) Bilmiyorum ne kadar dogru, bunun için ayrıca bir de fan alacagım, hem sessiz olması için.
Sözün özü, hangi model anakartı seçmeliyim? Fikir belirtip yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
En ucuz h310 anakarti secebilirsiniz.
776 TL Gigabyte Z370 D3
i5 8400 için 400-600 tl arası b360 chipset anakart alabilirsiniz. msi'ın b360 chipset bütçenize göre çeşit çeşit anakartları var.
www.vatanbilgisayar.com
ASUS TUF B360M-E GAM. Intel B360 Soket 8.-9.Nesil 1151 DDR4 2666MHz M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar
Hocam yazdığımı bir kez daha oku istersen. Ben "Z370-Z390" yazmışım, sen H370 anakarttan bahsediyorsun.
2. soruna gelirsek Intel'de Ram hızı aşırı bir etken değil.
Lana-Del-Rey
kullanıcısına yanıt
Son cümlen kesinlikle doğru
Lana-Del-Rey
kullanıcısına yanıt
Kusra bakma, dalgınlıgıma denk geldi, Z yerine H oldugunu fark edemedim. Ayrıca ram için uyarmasaydın 3000mhz alacaktım, iyi oldu söyledigin. Ram seçerken geçikme süresi, 1.3v olması gibi bir çok detay varmış... Anakart için de h310 giriş seviye oluyormuş, b360 da orta sınıf... Son haliyle şöyle bir şey çıktı ortaya, umarım güç yetmezligi yada uyum sorunu yaşamam: