|
Intel'in CEO'su Snapdragon işlemcili bilgisayarların yüksek oranda iade edildiğini iddia etti
-
-
Arm mimarisine native uygulamalar artsın intel tarihin tozlu raflarına girecek ++++++ mimarileriyle de iyi anılacağını düşünmüyorum. -
Bunlardan biri de benim. 3nm li Intel Lunar Lake li ultrabook aldım Asus tan kafam rahat.
Yazıcı desteği yaygın değil. Birçok uygulamada Prism yani emulator ile performans kaybıyla çalıştırsa iyi bazen çalıştırmadığı uygulamalara da denk gelince insan şok oluyor. Uygulama geliştiricilerine raporluyorum herşeyiyle ama nafile. Rapora gerek yok aslında direk ARM64 Windows için native desteğiniz ne zaman diye sormak kafidir ama cevap yok...
Mesele oyun oynamak filan buna hiç girmiyorum . Ben bile oyunlarla işim olmaz ... Android te oyunları fena değil güçlü ama nedense GPU su da tam faydalanılamıyor. AI tabanlı birçok uygulama da Intel/AMD64 tabanlılarla uyumlu ! ... Bu konuda görev uygulama geliştiricilerine kalmıştır. Beta uygulama safhasında bazı popüler uygulamalarda var ama BETA ... Bunca zaman geçmiş genelde tam bir hayal kırıklığı.
Türkiye'deki ARM64 tabanlı CoPilot+PC ler nedense düşük konfigrasyonlu donanımlı X-Elite lerden oluşuyor sanki X-Plus serisiyle aynılar ... Tüm ince ayarlar filan nafile ...
Internetten gezinme ofis uygulamaları uzaktan bağlanma filan deseniz de aksilikler uyumsuzluklar çıkıyor...
Linux taki sürücü ve denk uygulama problemleri gibi ... Qualcomm un patronu da zahmet olacak Linus Torvalds gibi orta parmak ile bir sövme yapsa ama tüm uygulama geliştiricilerine ve sürücü üreten OEM firmalarına da :) ...
Microsoft kendisine düşeni esasında fazlasıyla yerine getiriyor ama neticede başarısız şuan için.
Umarım seneye olgunlaşır 2026 rahat tercih edilir olur. Rekabet iyidir ...
-
Devir değişiyor intel efendi. ARM mimarisi telefonlar tabletler notebooklar vs çoktan girdi ve gelişiyor önü de açık bir mimari. X86 malesef yıllardır aynı gıdım gıdım ilerliyor. Allahtan AMD o kısımda birşeyler yapıyor yoksa intele kalsaydık bugün hala 4 çekirdekli garabet 14 15 16 17. nesil ayağına her sene soket değişen yüzde 3 5 performansı artan i7 ler görecektik. AMD bari adam gibi geliştiriyor birşeyler yapıyor intel uyuyor. Ama işte bu iş malesef tıkandı. X86 da artık bir gidecek yer kalmadı. Çünkü bir yerden sonra NM istediği kadar azalsın ısınma ve güç tüketimleri inanılmaz artmış durumda. Yani 360 mm 3 er fanlı radyatörler işte 480 mm radyatörler falan konuşuluyor bu artık pek olacak şey değil. Ki bunlara rağmen işlemcilere abanılınca sıcaklıklar 80 90 dereceleri geçiyor. x86 ile gidecek yer kalmamış. -
İntel ceo ileriyi görmekten çok uzak x86 takılmış bir ileri iki geri giden bir insan misali konuşmuş.
Bence zaman içerisinde uyum sorunlarına çözüm getirilecektir.
Roma bir gecede kurulmadı. -
Önce itiraz edecekler,
Sonra dalga geçecekler
Sonra merak edecekler,
Sonra kabul edecekler... -
quote:
Orijinalden alıntı: Dr.Perga
Önce itiraz edecekler,
Sonra dalga geçecekler
Sonra merak edecekler,
Sonra kabul edecekler...İcraat odaklı yani bizzat satın alıp kullanman lazım.
Her ifadeye o uymaz. Kıyafet gibi ... Uymaz sırıtır.
Belli ki hariçten gazel okuyorsun ... Deneyim sahiplerini ciddiye al.
-
Hem pahalı hem uyguluma desteği yok. Yarı fiyattan çıksa yaygınlaşırdı. Yeni bir platforma kim neden 2 katı para verip risk alsın. -
Bu filmi çokça kez izledik, rakibinin asla gelişemeyeceğine inanmak, bu tam bir komedi -
Umarım Arm ve Windows uyumluluk sorunları çözülür, bu açıklama da Intel'i çarpar. Adamlar AMD'ye giydiremeyince Qualcomm'a sataşıyor doğal olarak. -
İddia eden kimmiş? İntel'in ceo'su. -
Windows özellikle de Snapdragon gibi ARM tabanlı işlemcileri besleyecek şekilde yazılımı kusursuz bir şekilde optimize etmeyi başarırsa Apple tekel olmaktan çıkar, Intel ve AMD de izlemekle yetinir. Umarım Windows üstüne düşeni fazlasıyla yapar. -
Apple bu uyumluluk sorunu cok kolay cözdü, nerdeyse her program native destekliyor zaten tebrik etmek lazim önceden dandik laptoplari 2 saat bile kullanamazdik bataryada simdi macta 10 saat rahat kullaniyorum muhtesem bir cihaz isinmiyor sessiz -
İşlemci üretimi yapan şirketlerin artması gerekiyor ki rekabetçi ve gelişiminin artması sağlansın. Az firma tekelleşme, faiş fiyat daha az yükseltme anlamına geliyor. -
Söyleyen adam olmasa bile söyledikleri gerçek
Qualcom gibi firmanin bu yola yazilimla cikmasi gerekiyordu.
Kendi ekosistemini gelistirip ucuz urunlerle applein yaptiginin yarisini yapabilseydi cok daha iyi yerlere gelirdi.Ms gotjnden ayrilamadi gitti.
Devir değişiyor intel efendi. ARM mimarisi telefonlar tabletler notebooklar vs çoktan girdi ve gelişiyor önü de açık bir mimari. X86 malesef yıllardır aynı gıdım gıdım ilerliyor. Allahtan AMD o kısımda birşeyler yapıyor yoksa intele kalsaydık bugün hala 4 çekirdekli garabet 14 15 16 17. nesil ayağına her sene soket değişen yüzde 3 5 performansı artan i7 ler görecektik. AMD bari adam gibi geliştiriyor birşeyler yapıyor intel uyuyor. Ama işte bu iş malesef tıkandı. X86 da artık bir gidecek yer kalmadı. Çünkü bir yerden sonra NM istediği kadar azalsın ısınma ve güç tüketimleri inanılmaz artmış durumda. Yani 360 mm 3 er fanlı radyatörler işte 480 mm radyatörler falan konuşuluyor bu artık pek olacak şey değil. Ki bunlara rağmen işlemcilere abanılınca sıcaklıklar 80 90 dereceleri geçiyor. x86 ile gidecek yer kalmamış.
|
Önce itiraz edecekler,
Sonra dalga geçecekler Sonra merak edecekler, Sonra kabul edecekler... |
Arm mimarisine native uygulamalar artsın intel tarihin tozlu raflarına girecek ++++++ mimarileriyle de iyi anılacağını düşünmüyorum.
|
İddia eden kimmiş? İntel'in ceo'su.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X