Şimdi Ara

Intel işlemci sorunsalı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum işlemcim (Intel dual core E5400). Yaklaşık 1.5 ay evvel anakrtımı ve (sanırım) işlemcimi yaktım. Anakartımı servisine gönderdim, hala haber bekliyorum. Ama işlemcinin garantisinden emin olmadığım için deneyeyim sonra gönderirim diye düşündüm (Bu arada kasım ortasına kadar sınırlı garantisi devam ediyormuş). Şöyle böyle, asus marka 775 pin bir anakart buldum çalıştırdım. İşlemci çalışıyordu ama cpu z ile baktığımda hızının çok olduğunu gördüm (çarpan 6 da sabitlenmişti). Anakartın biosuna girdim çarpanı değiştirmeye çalıştım; fakat 8'den büyük bir değer girdiğimde bilgisayar açılmıyordu. Neden acaba diye düşünürken anakartın biosu geldi aklıma, baktım normalde benim işlemcim olan E5400 e desteği yokmuş yüklü olan biosunda. Güncellenmesi lazımmış.

Acaba işlemcime gerçekten 1 şeyler mi oldu?
    Bu açılmama meselesi biostan kaynaklı olabilir mi? Biosu güncelleme şansım yok çünkü anakart artık elimde değil.
    Tedarikçiye gönderirsem yenisini gönderme olasılığı ne kadardır??

Cevaplarını için şimdiden teşekkürler.... Keyifli forumlar.

• güncel...
  • h0p3 H kullanıcısına yanıt
    Bios guncellemesinden kaynaklaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci anakarta uyumsuz olduğundan böyle bir problemle karşılaşmışsınız.Eğer bios güncellemesi yapsaydınız işlemciniz sorunsuz çalışırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler arkadaşlar yarın öbürgün anakartımı sağlam geri alabilirsem deneyip sonucu burada sizlerle paylaşacağım...
  • anakartım garanti kapsamında iade alındı. sanırım işlemcimde sorun yok. arkadaşlara yardımları için bir kez daha teşekkürler ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h0p3 -- 8 Kasım 2013; 9:16:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.