|
Intel işlemcilerdeki sorun 65W ve K’sız modelleri de etkiliyor
-
-
bu iş çok uzar, millete kazık at sonra attığın kazıklar ortaya çıksın benim bundan haberim var, 2022 yılında önlemler aldım ama ne oldu? attığın kazıklar millete ders oldu... şimdi siz intel işlemci alırken iki kez düşünürsünüz; sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş; problem olmadan kullananlar burda şanslı kesim, yani işlemcilerine aşırı voltaj verip canını çıkarmadan kullananlar
-
Kimseye bir şey ders olmuş değil. Türkiye de hala intel daha popüler bunda bazı fan boy youtuber siboplarin etkiside var mesela mesut çevik mesela levon
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mobil işlemciler de gitti böylelikle. Amd laptop bir elin parmağını geçmiyor.
-
aynen o kadar haklısınız ki, levon a geçen sistem topladıkları konuya bir mesaj yazdım adam hemen atarlanıyor yazdığım yorumda "ssd üzerindeki kağıdı neden sökmeden soğutucuyu üzerine oturttun" herhangi bir iletkenliği yok yani grafen filan da değil kullandığı ssd nin arayüz yazlımı bile yok bana aklı sıra iş öğretecek... millet bunları seviyor hocam seviye işte bu kadar sen 150 binlik sistem toplayınca öyle bir ssd sisteme bırak işletim sistemi kurmayı depo olarak bile almazsın o ssd yi... bilmem anlatabildim mi! mesut çevik adını da fazla anmıyorum donanım haberden ihraç ettikleri iyi oldu bari konularını görmüyoruz buralarda... sevmediğim cinslerden, bırakın kendi haline adını bile anmayın, unutulur gider zamanla ne hali varsa yaşasın hayatını doğru bildikleriyle...
-
Mesut çevik videolarını severdim ama pahalı fiyatını haketmeyen telefonları övüyor
"Abi sadece i9 larda oluyor abi i7 i5 lerde niye böyle bir sorun olsun abi" diye ortalıkta gezen mavi fanatiklere tokat gibi haber
şimdi kardeşim; bu adam hakkında yanlış bir şey yazıp kendisi tarafından mahkemeye verilmek istemem, sen onu bildiğin gibi hatırla ayıkla pirincin taşını olayına girmek istemiyorum... forumun eski üyeleri de zamanında yaptığı gafları belki benim gibi hatırlıyordur
-
Bütün 13. ve 14. nesil masaüstü, dizüstü işlemcilerde yaşanan bir sorun ama mesela bende i7 14700K var ve oyunları çatır çatır oynatıyor. Özellikle throttle yiyen enerji canavarı i9 modellerde yaşanıyor. Herşeyin fazlası zarar, overclock yaparken de işlemciyi sömürmenin anlamı yok.
Güncelleme de öyle sürekli çökmüş işlemciyi düzeltmeyecek. Direk geri iade yapın veya değiştirin. Intel bu güncellemeyle voltajı ve frekansı sınırlayacak. Özetlemek gerekirse Intel'e olan güven çoktan sarsıldı, yeni gelecek Arrow Lake işlemci satışları çakılabilir. AMD büyük bir koz elde etti. İmkanım olsa AMD seçerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer4141 -- 29 Temmuz 2024; 22:41:49 >
-
Adama gecen dedim Samsung nasıl buyuduyle ilgili video çek diye çekmedi haklısın kardeşim maalesef yapacak bir şey yok
Benim 13500'de herhangi bir sıkıntı yok, canını okuyorum bana mısın demiyor hem de hava soğutmayla.
-
intel yılarca kazık attı millete amd olmasa halen i7ler 4çekirdek 8 işparçaçığı
14nm++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
itelemeye devam ederdi.
okadar dedim artık 14100bile sorun yaşıyan var.
Keşke daha fazla pc için işlemci firması olsa :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 30 Temmuz 2024; 09:07:25 >
-
38 yaşındayım.15-16 yaşlarımda çevremdekilere pc toplardım, cebimde format cd’si ile gezerdim. Key’leri ezbere bilirdim. Format atmaya gittiğim her evde krallar gibi ağırlanırdım. Hiçbir zaman youtuberlerden etkilenmedim, bir fan boy olmadım. Amd işlemci de kullandım ama son tercihimi yine 13. Nesil intelden yana kullandım. Sebebi de ram+işlemci+anakart üçlüsünde yeni nesil intel işlemcilerin amd ile aynı seviyede performansı bana daha ucuza sunmasıydı. Yani ders almakla alakalı bir durum yok. Bir zamanlar amd ısınırdı diye kimse almazdı, şimdi de intelde mavi ekran sorunları oluştu. Dönem dönem bu tarz sıkıntılar yaşanabilir. Senin bu yukarıda saydığın elemanları izleyip pc toplayan tipler 9-20 yaş arası gençler hep. Donanım arşivi, Mesut Çevik giti tipleri izlemeye bile tahammül edemiyorum. Zaten çoğu da ezbere konuşuyor ya da belli bir mağazanın topladığı pc yi inceleyip pazarlıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
intel ve kalite zıt manada 2 kelimedir...
-
Arkadaşlar, ben de yaklaşık 1 yıldır Intel kullanıcısıyım. Elimde bulunan işlemci de i5-13500’dür. Şu ana kadar sürekli olarak Blender’da çıktı ve simülasyon için kullandım bu işlemciyi. Bundan 1 ay öncesine kadar hiçbir sıkıntım yokken, aniden programda çökmeler oldu. Bu durumu başta programa bağladım. Ama daha sonra oyun oynadığımda (The Witcher 3) bir terslik olduğunu gördüm. Bunu sık yapmasa da, saati dolmuş simülasyonlarımda, fizik işlemlerimde ve çıktı aldığım sırada çökme olunca insanın huzuru kaçmıyor değil. Umarım bir çözüm bulurlar. İleride i7-14700K almayı planlıyordum. Anakartım da bu işlemciyi besleyebilir düzeyde; (Asus B760 Plus WiFi) uygun ve ileride işlemci değiştiririm diye almıştım ama hayal olacak gibi
-
LP de bizim sistemlerde sorun yok, medya haberi abartıyor, negatiften besleniyor diyordu. Resmen sorunu küçümsedi:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kimseye bir şey ders olmuş değil. Türkiye de hala intel daha popüler bunda bazı fan boy youtuber siboplarin etkiside var mesela mesut çevik mesela levon |
bu iş çok uzar, millete kazık at sonra attığın kazıklar ortaya çıksın benim bundan haberim var, 2022 yılında önlemler aldım ama ne oldu? attığın kazıklar millete ders oldu... şimdi siz intel işlemci alırken iki kez düşünürsünüz; sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş; problem olmadan kullananlar burda şanslı kesim, yani işlemcilerine aşırı voltaj verip canını çıkarmadan kullananlar
|
Mobil işlemciler de gitti böylelikle. Amd laptop bir elin parmağını geçmiyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X