|
Intel işlemcilerin iade oranı dörde katlandı
-
-
İntel bu işi tam anlamıyla ve geride bir kişi kalmayacak şekilde çözmeli.
Yoksa gitsin kumda oynasın.
Bu olay ciddileştiğinden, iddialar yoğunlaştığından beri bana sistem soran tek bir kişiye bile intel 13 ve 14. nesil önermiyorum. Kapı gibi AMD var.
Birçok alanda çatır çatır intel tokatlıyor AMD'nin işlemcileri.
Bu olayda gerekirse çok büyük para kaybedeceksiniz ama çözeceksiniz. Çoğu tüketici işlemci almak için alın teri döküyor, nelere katlanıyor, nelerden kısıyor. İnsanların havaya saçacak parası yok.
-
-
Aga geçenki yazında intel amd yi tokat manyağı yapıyordu, adeta ipe diziyor, bilezik gibi geçiriyordu.
-
bozulan işlemcilere micro code ne yapsın zaten mantıklı değil 1 kere. ayrıca bu işi performans düşürmeden düzeltmesi de imkansız. tırnak kadar dandik silikona 1.6 1.7v verirsen eninde sonunda bozulur.
-
Fazla eleştirel bir mesaj olmuş, canımız intelimiz tanrıdan bize bir hediye. Kendine gel!
-
Neremle gülsem bilemedim
-
-
Mavisine hasta olduğumuz biricik intelimizin 7nm işlemcileri ile 5nm Zen4 işlemcilerini birçok alanda tokat manyağı yaptığı, parça parça ettiği, duvardan duvara vurduğu, suya götürüp susuz getirdiği, inim inim inlettiği bilinen bir şey. Buna neden şaşırdın ki?
AMDciler istedikleri kadar ağlasınlar, istedikleri kadar zırlasınlar durum şu:
Bedavadan az pahalıya satılan 7nm üretim 13600KF'nin 5nm üretim 7950X'i oyun ortalamasında tokat manyağı yapması başka neyle açıklanabilir ki.
Of of of of hocam resmen çok iç acıtıcı bu sonuçlar. Yani elalemin i5 sınıfı 1 nesil önceki işlemcisi 7nm ile oyunda 5nm tokatlıyor resmen.
Ay rezmen bayılazaaaaam!
Durum bu iken bu.
Ve fakat ben doğruya doğru diyebilen bir insan olduğum için bu sayfada yazdığım ilk mesaj da aynı anda ve aynen geçerli. Yani AMD'nin de bazı alanlarda mesela sürekli render alma gibi durumlarda intel'i enerji tüketimi açısından duvardan duvara vurduğu inim inim inlettiği bilinen bir şey.
Yani benim gibi aşırı zengin babadan müteahhit ve inşaat mühendisi biri iseniz ne fatura ne soğutma sistemi koymaz ama insanların elektrik tüketim kaygısını da anlamak lazım ve anlıyorum.
Dediğim gibi AMDciler herkesi kendileri gibi sanmasın lütfen. Bu forumun AMD'yi en çok seven üyelerinden biri olarak intel'in tüketiciye yamuk yaptığı her durumda arkamızda kapı gibi, taş gibi AMD var intel ayağını den alsın demek hem boynumuzun borcu hem yüksek entelektüel birikimimizin ve kapasitemizin bir gereği.
AMDcilerin anlaması için özet: Hem ilk mesajım doğru hem de bu mesajım doğru. İkisi aynı anda nasıl oluyor diyen AMDci isterse arkamızdan sabaha kadar ağlasın ve isterse de yazdıklarımızı tekrar tekrar anlayıncaya kadar okusun.
--alıntı--
"Birçok alanda çatır çatır intel tokatlıyor AMD'nin işlemcileri. "
-- alıntı--
-
İdriiiiiis yine mi arkamdan ağlıyorsun idris
Hem sen benim kaynakçı kalfası olmamı neden küçümsüyorsun bakalım?
Anlat bize benim kaynakçı kalfası olarak bu topluma katma değer üretmem, mesleğime helalinden ter akıtmam seni neden geriyor idris?
Sana fazlasını da söyleyeyim idris ben yazın köye neyin tatile gittiğimde çobanlık da yapıyorum. 4 çocuğa başka nasıl bakacağım?
Benim hiçbir yazımda 200 IQ'lu olduğumu söylediğimi göremezsin gösteremezsin. Testlere göre 142 IQ'lu olduğumu benim zekama yaklaşan her 2000 kişide sadece 1 kişi olduğunu, 140 ötesi IQ ile dünya ölçeğinde dahi sınıfına girdiğimi, Türkiye'de her girdiğim sınavda derece yaptığımı, bu forumun en zeki adamlarından biri olduğumu, akıl almaz bir hafızaya sahip olduğumu, işlemci mimarisi, çip dökümü, PC dünyası hakkında inanılmaz seviyede bilgi sahibi olduğumu söyledim sadece idriiiiis.
Lütfen 200 IQ falan abartmayalım idris. Yok öyle bir şey.
-
Az söyledim. İntel'e kıyak geçtim. Çok daha fazlasını da hakediyor.
Gelişmeleri takip ediyorum Durum düzelmezse onları da söyleyeceğiz.
-
Ucuz ve kaliteli ev var mı? Depreme dayanıklı ses geçirmeyen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beni mahalle arası müteahiti mi sandın Osman bey.
İstiklalin göbeğinde Boşnak börekçisi açarım daha iyi
Bana deseydin otel yapacağım müteahitliğini yüklenir misin düşünürdüm, şartlara bakardım.
Ucuz ve kalite artık aynı anda mümkün değil. Maliyetler korkunç. İyi bir müteahhit tarafından standartlara göre yapılmış bir ev zaten depreme dayanıklı olur. Onda sıkıntı yok. Ama onun dışında kalite sunmak aşırı pahalandı. Ucuza satılamıyor haliyle. Ancak zorda borçlu bir müteahhit bulacaksın. Bizim meslekte parayı esas kazanan arsa sahibi olur.
O değil de bir gün iflas edersem senle ortak olup Boşnak Böreği yapıp satan şöyle küçük bir dükkan açsak, mutlu mesut geçinsek ne dersin Osman bey? Uyar mı? hani bana iyi Boşnak böreği yapan bir yer var mı diyordun ya. O açıdan şeyettim.
-
2018 de b350 chipset ryzen 5 2400g işlemcili bilgisayar aldım. Oyun oynamıyorum. Yazılımcıyım bu sistemi hala kullanıyorum. Sadece bios update yapıp ryzen 5 5600 cpu aldım. Daha önce de athlon kullanmıştım.
Amd her zaman kullanıcı dostu oldu. İntel kullanmış olsaydım cpu upgrade yapamazdım.
Yeni topladığım am5 sistemde beni bir 5 sene daha götürecek son kullanıcı olarak bunu bilmek çok güzel.
-
-
videocardz.comIntel confirms no recall for Raptor Lake CPUs, microcode won't fix affected units - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/intel-confirms-no-recall-for-raptor-lake-cpus-microcode-wont-fix-affected-units
Dantelim hem sorunlu ürün çıkarıyorsun hem de sorunlu ürünleri geri almıyorsun ne yapacağız seninle
Bu tarz müşteri kazıklama odaklı, ürünü satayım sonrası beni ilgilendirmez düşünce yapısındaki firmalardan mümkün olduğunca uzak durdum ve durmaya da devam edeceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 27 Temmuz 2024; 7:5:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Intel bu duruma nasıl geldi yahu, koskoca endüstri lideri bir firmayı kimler kötü yönetim ve yanlış kararlarla bu hallere düşürdü yazık cidden. Son CEO olacak adam sözde işçi çıkartarak karlılığı yüksek göstermeye çalışarak hata ettiğini açıklamıştı ama durum çok daha vahim demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 27 Temmuz 2024; 8:58:6 >
-
zati bu işlemciler ilk geldikleri incelemelerde ortalama 98 derece ve 245w la çalıştığını görünce 360mm sıvı soğtucuyla bile dizginlenmediğini gördüğümde uzun ömürlü olmuyacanı anlamıştım ama o vakitler İntel 110 dereceye kadar normal demişti aha gördük normalı şimdide yan çiziyo:S
-
Aga geçenki yazında intel amd yi tokat manyağı yapıyordu, adeta ipe diziyor, bilezik gibi geçiriyordu.
|
İntel bu işi tam anlamıyla ve geride bir kişi kalmayacak şekilde çözmeli. Yoksa gitsin kumda oynasın. Bu olay ciddileştiğinden, iddialar yoğunlaştığından beri bana sistem soran tek bir kişiye bile intel 13 ve 14. nesil önermiyorum. Kapı gibi AMD var. Birçok alanda çatır çatır intel tokatlıyor AMD'nin işlemcileri. Bu olayda gerekirse çok büyük para kaybedeceksiniz ama çözeceksiniz. Çoğu tüketici işlemci almak için alın teri döküyor, nelere katlanıyor, nelerden kısıyor. İnsanların havaya saçacak parası yok. |
Geçen amdyi yerden yere vurup inteli göklere çıkarıyordunuz :)
Neyse zararın neresinden dönülürse kârdır :) |
Fazla eleştirel bir mesaj olmuş, canımız intelimiz tanrıdan bize bir hediye. Kendine gel!
|
2018 de b350 chipset ryzen 5 2400g işlemcili bilgisayar aldım. Oyun oynamıyorum. Yazılımcıyım bu sistemi hala kullanıyorum. Sadece bios update yapıp ryzen 5 5600 cpu aldım. Daha önce de athlon kullanmıştım.
Amd her zaman kullanıcı dostu oldu. İntel kullanmış olsaydım cpu upgrade yapamazdım. Yeni topladığım am5 sistemde beni bir 5 sene daha götürecek son kullanıcı olarak bunu bilmek çok güzel. |
zati bu işlemciler ilk geldikleri incelemelerde ortalama 98 derece ve 245w la çalıştığını görünce 360mm sıvı soğtucuyla bile dizginlenmediğini gördüğümde uzun ömürlü olmuyacanı anlamıştım ama o vakitler İntel 110 dereceye kadar normal demişti aha gördük normalı şimdide yan çiziyo:S
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X