Şimdi Ara

Intel işlemcilerin iade oranı dörde katlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba hocam.

- 7nm i5 sınıfı 13600KF oyun ortalamasında 5nm standart zen4 işlemcilerinin zirvesi olan 7950X'i tokatlıyor. Bu bir başarıdır. İntel'in hakkını veriyorum

- Şu anda bu sorunun gideceği yer belli olmadan, intel'in nasıl bir tavır takınacağı belli olmadan, mikrokodun ne kadar etkileyip etkilemeyeceği belli olmadan bana soranlar 13 ve 14. nesil önermiyorum AMD aldırıyorum.

Bu ikisi de doğru ve aynı anda olabilir. Bunlarda bir tezatlık yok. Doğruyu söyleyememek fanboylara hastır. AMD fanatikleri asla 13600KF oyun ortalamasında 7950X tokatlıyor yazamaz. Çünkü fanboyluk bunu gerektirir. Ben iki tarafında doğrularını yanlışlarını karnım ağrımadan söyleyebilirim.

Bizim entelektüel kapasitemize, kendimize olan öz saygımıza yakışanı budur.

Sorunu kaynağını bilmiyorum. Yüzdesel oranı bilmiyorum. Ben AMDciler gibi karnımdan konuşmam. Yaygara yapmam. Bilmediğim şeye bilmiyorum derim. Degredasyon ciddi bir ihtimal. Durum o ise mikrokod çözer. AMD 7nm ve 5nm ürünleri ile güç tüketimi gibi bazı alanlarda intel'i perişan ettiğinden, tokat manyağı yaptığından intel mecburi olarak performans tacını almaya çalıştı.

Bu yüzden işlemcileri sonuna kadar overclock edip gönderdiler. Bunun patlamaması mümkün değildi. Bugünlerde patlayışını büyük keyifle izliyoruz Intel işlemcilerin iade oranı dörde katlandı 

Ben 2 senedir 13900Kyı 14900Kyı beğenmiyorum hızı 200-300 mhz düşürülmüş 14700K'yı beğeniyorum, o halde çok şahane bir overall işlemcisi oluyor, soğutması acayip kolaylaşıyor, müthiş akıcı performans veriyor, son derece az tüketiyor dediğimde bunu anlatmaya çalışıyordum.

Bunların olacağı belli idi.

• erniko34 E kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

İltifatlarınıza layık olmaya çalışacağım Intel işlemcilerin iade oranı dörde katlandı 

• Benim i5-13500'de herhangi bir sıkıntı yok, oyun da oynuyorum render'da yapıyorum, yüke de bindiriyorum en ufak bir stabilite sorunu yok.

K serisini bilemeyeceğim.

Yeni amd işlemcilerde de sorun olduğu haberleri gelmişti ama amd'nin avantajı henüz ürünleri piyasaya tam olarak sürmemiş olması sorunu düzeltip sonra piyasaya sürmesi amd tarafı için daha olumlu bir gelişme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Temmuz 2024; 15:1:36 >
  • Arkadaşlar sunucu tarafındaki işlemcilerde hangi seriler etkilenior bu çökme olayından nasıl bulabilirim?

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Yüksek mhz lere boost olan 13. ve 14. Nesil 900k-ks cpu lar dışında 700k ve 600k larda da 900k-ks ler kadar çok olmasa da bozulma görülmüş. Hatta bu sorunun 65w limitine sahip cpularda da oluşma ihtimali varmış. Dantelim öyle diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 28 Temmuz 2024; 16:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine iki taraf baba meslegi guzelleme yapmis nisan 2023den beri 13700kf kullanmaktayim. Cokta memnunum gerisi benim icin onemli degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence AMD işlemcilerde sorun yok , dikkat edin Intel ağustos ayının ortasında mikro kod ile işlemcilerin hızlarını yavaşlatacak ve böylece performans kaybı yaşayacak

AMD ise çıkış zamanlamasını tam bu zamana denk getirmeye çalışıyor böylece testlerde AMD işlemciler çok daha büyük farklar atmış olacak . Intel düşmüşken hokkalı bir tekme atayım mantığı güdüyor .

AMD tamamen taktik yapıyor .

• son söylentiler 13400 / 14400 ve en komiği 14100 sorun çıkmaya başlamış ..
    10+++++++++++ işi yattı intelin :)

• De Grado kullanıcısına yanıt
    Intel işlemcilerin iade oranı dörde katlandı

• Intel işlemci konusunda geriye gidiyor ben 11.nesil i5 kullanıyorum memnunum almadan önce araştırdım bir yarışma yapılmış AMD ilk sıraları almış ama listeye bu işlemcide girmişti belki gerilerdeydi ama listeteydi diğer işlemcileri girememiş bile o yüzden bunu aldım ama AMD açık ara önde bu bir gerçek işlemci konusunda

• 6 aydır i7 14700kf işlemci kullanıyorum ağır oyunlar oynuyorum donma kasma mavi ekran sıkıntısı yaşamıyorum inşallah sıkıntı olmaz

• sende onun kadar saçmalıyorsun ki...

• ama olacak... sağlam ürün yok...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.