Şimdi Ara

intel neden oc uygun işlemci üretiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2500k ların çogu voltajsız 4ghz görüyor zaten misal intel neden 1.36v gibi bir degerle bu işlemciyi 4.5 ghz den piyasaya sürmedi?

yoksa biz oc yapıyoruzda tam anlamıyla stabil olmuyor mu?

• O zaman stok soğutucu yetmeyecek ve güç tüketimini de yüksek göstermek zorunda kalacak. Oc olabilen işlemci satıp bütün sorumluluğu kullanıcıya yüklemek varken kendisi niye uğraşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 22 Ekim 2015; 9:34:37 >
  • Diğeri de aynı ki. Aynı işlemciyi müşterisinin çalıştırabildiği şekilde piyasaya sürebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oklawa

Diğeri de aynı ki. Aynı işlemciyi müşterisinin çalıştırabildiği şekilde piyasaya sürebilir.

o mantık ile bakacak olursak AMD firması da aynı yapıyor turbo core , turbo boost aynı hikaye 2 firmada da ve zaten stok soğutucu ile keyif sürebilen kaç kişi var çok az zaten her hâlükârda işlemci fanı alınıyor harici. eğer harici aldığımız fanlar ile satarsalar zaten işlemcileri fiyatlar uçuk daha uçuk olacağından satış imkanı zorlaşacaktır. şuan ki durumda yapılan satışta işlemciyi sattığı dakkadan itibaren ne yaparsan yap beni bağlamaz mantığı ile hareket ediyorlar. 124 derece ısıya kadar zaten sorunsuz dayanıp çalışıyor işlemciler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

124 derece ısıya kadar zaten sorunsuz dayanıp çalışıyor işlemciler.

Bu 124 derece icin kaynak verebilirmisiniz mesela konudaki intel 2500k icin 72.6 derece maximum calisma sicakligi denmis
    http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-2500K%20CM8062300833803.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 22 Ekim 2015; 11:40:58 >
  • quote:

quote:

Diğeri de aynı ki. Aynı işlemciyi müşterisinin çalıştırabildiği şekilde piyasaya sürebilir.

o mantık ile bakacak olursak AMD firması da aynı yapıyor turbo core , turbo boost aynı hikaye 2 firmada da ve zaten stok soğutucu ile keyif sürebilen kaç kişi var çok az zaten her hâlükârda işlemci fanı alınıyor harici. eğer harici aldığımız fanlar ile satarsalar zaten işlemcileri fiyatlar uçuk daha uçuk olacağından satış imkanı zorlaşacaktır. şuan ki durumda yapılan satışta işlemciyi sattığı dakkadan itibaren ne yaparsan yap beni bağlamaz mantığı ile hareket ediyorlar. 124 derece ısıya kadar zaten sorunsuz dayanıp çalışıyor işlemciler.

FX 8350 vardı bende, stok fanı 6000 rpm ile dönüyor ve çok rahatsız edici ses çıkarıyordu. Tabi kocamaan bir hava soğutma ekipmanı aldım. Memnun etmedi beni bir türlü. Anakart arızalanınca ucuz bir anakart alıp i5-4590 olarak değiştirdim. Stok fanı çok sessiz çalışıyor, ısıya göre devri artacak şekilde ayarlayınca çalıştığını hissettirmiyor bile. Performans kısmına gelirsek, rakamsal değerler yok eski-yeni sistemine ait ama yenisi daha rahat çalışıyor hissi veriyor.

• quote:

quote:

Abartma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

belirli ısıdan sonra işlemci güç düşürüyor hız düşürüyor stock fanla mesela i7 4790k stok hızı 4ghz iken 3.6 gzh kadar düşüyordu

intelden pc me bağlanıp testi yaptılar olmadı sisteme çamur attılar..gönderdim işlemciyi

işlemciyi alıp test yaptılar ..bir hafta sonra yenisini gönderdiler

kısaca intel amd önemli değil işlemci ısınınca sistemin nasıl yavaşladığı biliyorum ben

• fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    abi senin işlemcide zaten voltaj düşürsen bile sorun oluyordu diye hatırlıyorum ki normalde 4790k larda volatj düşürmek işlemciyi baya bir rahatlatıyor sıcaklık açısından
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    çok doğru söylüyorsun..

ama diğer çevremdeki i7 4790k sı olan bütün arkadaşlarda denedi denettim stock fanla sıcaklık artında güç düşürme olayı vardı bende 3.8 ghz düşerken diğer arkadaşlarımda 3.6 ghz bile düşüyordu

kısaca sorun sıcaklık işlemci için çok güçlü işlemci ama çok ısınıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.