|
Intel, Nova Lake ve Clearwater Forest işlemci örneklerini göndermeye başladı
-
-
Yine fiyasko olacak tüketici dostu AMD tarafından inim inim inletilecek bir işlemci serisi olacak.
AMD bunu da ağır tokatlayacaktır ve zaten öyle de olsun.
Intel 18A (1.8nm) diye bir şey olmadığını olmayacağını zaten herkes biliyor. 14++++++++++++++++++++++++++nm de takılan şirket mi 18A üretecekmiş Güldürmeyin adamı. Hikaye yazmayın bize. Buna inanan 1960 teknolojisiyle aya gidip kaya getirdiklerine de inanır.
İntel'e ihtiyaç yok. Batsın gitsin. Kırmızısına hayran olduğumuz tüketici dostu AMD bize yeter. Tüketici için böylesi daha iyi. Umarım batarlar. Tüketici huzura erer. Performans uçar fiyatlar düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 22 Ocak 2025; 15:41:36 > -
Yapıyorsun bu sporu ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Performans konusunda bekleneni veremez yine çekirdek başına %3-5 çoklu çekirdek ve genel performansta %10-12 fark verirse 1.8a üretim süreci başarısız olursa intel için sonun başlangıcı olur..
-
bir normal insan moduna girmek sana nasip olmayacak galiba
-
Hocam Intel 3 ve Intel 4 süreçleri bazı işlemcilerde kullanıldı bile. 18a da çıkacaktır. AMD kullanıcı dostu olsaydı 500 dolara 8 çekirdekli işlemci satmazdı . Kullanıcı için en az iki şirket olması gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben her türlü fanboy gördüm de, senin kadarını görmedim. Intel batarsa AMD denen şirket 8 çekirdekli işlemcisini 1K Dolara satarsa görürsün. AMD'nin sana yeteceği yok. Adamların son işlemcileri 3nm. Belli ki sen hala 1960'da kalmışsın. Intel batarsa huzur neredeymiş görürsün. Bir de batacağına inanman beni o kadar güldürdü ki intel batmaz. Ha ek bilgi daha AMD Ryzen mimarisini Intel Xeon SoMa B3 çipinden esinlenmiştir. Yani intel olmasaydı AMD Ryzen'de olmazdı. Ayrıca AMD tekel olursa ne fiyatlar düşer ne de Performans uçar. Sen kafanı AMD ile çok bozmuşsun ki gerçeği göremiyorsun. AMD ilk fırsatta arttırmadı mı 2021'de? Umarım ne AMD ne intel batmaz. Senin zihniyetin olan insanlar batar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBPROP -- 22 Ocak 2025; 19:1:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şaka mısın?
-
Değilim
-
intel'in kullanıcı üzerindeki yaratmak istediği en büyük ilüzyon vazgeçilmez olduğunu sanmamızı istemesidir. haberimiz bile olmuyor şu firmayı engelleyip durmasa yani x86 lisansına sahip 3. firmayı bunları yaşamayacağız.
www.theregister.comIntel buys VIA subsidiary Centaur Technology's employeeshttps://www.theregister.com/2021/11/08/via_sells_centaur_staff_to_intelbiz intel'e işlemci yapamıyor demiyoruz ki yapamıyor TSMC'ye yaptırdı o 3nm işlemcileri yoksa forever 10nm muhtar kalemi çekirdeklerle hala APO MAPO yazılımla birlikte düzgün çalıştırmaya çalışacaktı o çekirdekleri.
intel'in acilen yazılım bilen bir firma satın alması lazım çünkü neye el atsalar kurutuyorlar yazılım yüzünden. 12gb hesaplı ekran kartı çıkardılar ama sürücü yazamadılar aynı bir önceki seriyi alanların elinde kalması gibi bakışıyor şu anda alanlar kartlarıyla birbirlerine. 15. seri aslında çok güçlü ama oyunlarda 1 performans artı 16 muhtar kalemi çekirdeği olarak ayarlarsanız biostan. 8+16 neden 14'ten bile yavaş işte yazılım siz bios'u ne sanıyorsunuz? düzelteceğiz söz diye bios çıkarıp %20 daha yavaş yaptılar oyunlarda. 13 14 serideki sorunları da çözüyorlardı biosla ne oldu o iş? amd'den kovulan hintli ile ekran kartı yapmaya çalışıyoırlar yani bir şeye söz veriyorlarsa kaçın.
adamların derdi zaten server işlemciler inanın sizi düşünmüyorlar. kedi olalı bir fare tutmuşlardır cpu kullanarak gpu yapmak herkes dalga geçmişti öyle ekran kartı yapılmaz diye. o projeyi sonlandırmasalardı ki gitmeden önce pat gelsinger de dedi bunu gerçek çünkü nvidia yapay zeka işlemcisi ki onlar da gpu kullanarak cpu yaptı sıkardı biraz şu anda olmaları. yani siz ekran kartıyla mining yapıldığı gibi nvidia server diyeyim ekran kartlarıyla AI mı eğitiliyor zannediyorsunuz? siz nvidia kartlarla o miningi gpu ile yapmadınız ki içindeki yapay zeka hızlandırıcı yani cpu ile yaptınız. mobilde işlemci içinde ekran kartı deyice anlıyorsunuz, apple M işlemci deyince içinde gpu da olduğunu anlıyorsunuz ama takla atsam RTX dediğinden beri yani 2000 1600(turing) 3000 4000 ve yeni çıkacak 5000 serisinin içinde iş-lem-ci yani cpu olduğunu anlatamayacağım herhalde ben bu foruma. yapay zeka çekirdeği dedim amd'de yok dediniz bakın varmış hem de ikinci nesli yani 7000 serisinde de varmış adamlar daha yeni açıkladı 9000 serisini tanıtırken. yani bir tarafta kendini thor gibi bir tanrı olarak göstermeye çalışan intel, diğer tarafta loki gibi ne ayak olduğu belli olmayan amd yani şunu en başta açıkla birbirine girdi millet burada. resmen birbirlerini ısımıyorlar sizin sıkıntınız ne? intel larrabee projesini iptal etmeseydi nvidia biraz zor trilyonluk şirket olurdu çünkü size sattıkları 4090'lar ile kazanmadılar o parayı. 5000 serisi şaka gibi aynı çekirdek sadece gddr6x yerine gddr7 koymuşlar bir de MFG diye lossless scaling ile zaten yapabildiğimiz bir şey yallah gitsin apple innovasyonları! gibi olmuş. AI işlemcilerinden kazanıyor zaten adamların ihtiuyacı yok size. amd de bıraktı EPYC işlemcilerle server'de parayı bulunca onlar da sallamıyor. intel'in zaten ne yaptığı belli değil her taraftan kurtarıp beyaz şövalye olmaya çalışıyor ama ya kahraman olarak ölürsün ya da suçlu olduğunu görecek kadar çok yaşarsın.
-
Hocam ironi yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexus -- 22 Ocak 2025; 20:45:3 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İntel 3, intel 4 nedir yaa. Şaka mısınız? Nanometre nedir nanometre? Transistördür transistör! Öğrenin bunları. Ondan sonra yazın. Sen bugün gittin bir bilgisayarcıya ne var 4nm veya 5nm dedin adam sana kutu kutu AMD Ryzen çıkarır. Seç beğen al. 4nm transistörü aldın parasını ödedin, 30 dakika sonra keyfini sürmeye başla. Bitti gitti.
İntel 3 dedin mi adam yüzüne bakar yüzüne. Dalga mı geçiyor diye. Bizimle dalga mı geçiyorsunuz kardeşim nerede intel 3 vay efendim intel 4 işlemcileri hani göster.
Hayal satmayın bize.
Zehir gibiyiz yemeyiz. Ben sana diyorum 14++++++++++++++++++++++++++ altına düşemeyen adamlar nasıl 1.8 nm üretecek. Sen bana diyorsun az bekle, çok az kaldı, yapacak edecek cart curt. Geçin bu işleri kardeşim. Bıktık intel propagandası duymaktan. Birkaç teknik terimi arka arkaya sıralayınca iş çözülmüyor. Yemiyoruz bunları.
AMD 8 çekirdekli işlemciyi 500 dolara satıyorsa ederi odur. Konu kilit. Bunun neyini anlamadın? Tüketici dostu AMD'nin bugüne kadar ne yamuğunu gördün de şimdi firmaya çemkiriyorsun durduk yere. Biz varken laf ettirmeyiz kusura bakma. 500 dolara sattığı işlemciyi 460 dolara falan mal ediyordur AMD. Ondan o fiyata satıyordur. Her sene soket değiştiren firmayı savunmayın bize. AMD candır can. İntel batsa tüketici zerre etkilemez. AMD daha çok işlemci satacağı için daha ucuza mal eder. İşlemcilerin fiyatları düşer. Performans desen zaten hep önde. Tek başına kalınca tüm mühendisleri toplar her yeni nesilde performans uçar gider.
Gerçeklere dönün biraz. Tüketici dostu AMD'yi yererek bir yere varamazsınız. İzin de vermeyiz. AMD olmasaydı hala 4/8 işlemci kullanıyorduk yalan mı. İntel propagandasına karnımız tok. İntel'in yokluğu tüketiciye yarar. Varlığından fayda etmedik ki yokluğuna ağlayalım. Konu bu kadar basit.
-
Kendi kafanda "intel olmazsa AMD 8 çekirdeği bize 1000 dolara satar" diye bir öcü oluşturmuşsun bizi de bu hikaye ile korkutmaya kalkıyorsun.
Sağlam güldürdün.
AMD'yi tanımadığın ne kadar da belli.
AMD ne zaman böyle bir şey yapmış da bundan sonra yapsın? AMD'yi başka firmalarla karşılaştırmak da nedir? Hiç mi haberleri takip etmiyorsunuz yahu. Yıl olmuş 2025 AMD'nin tüketici dostu olduğunu bilmeyen var hala. Sonra bizi Avrupa birliğine neden almıyorlar...
1000 dolar da olsa alacağız işte. Ederi odur çünkü. 22 yaşındayım. 12 yaşımdan beri 3 tekerlekli seyyarım ile sabaha kadar pilav satıyorum Karaköy'de. Şimdi beni mesleğim dolayısı ile eziklemeye falan da kalkma. Deli para kırıyoruz 4 kardeş. Yetişemiyoruz. Dolayısı ile beni pahalı AMD işlemcisi hayalin ile korkutamazsın.
İntelcilerin firmaya olan bağlılıkları da umurumuzda değil. İntel batsa huzur bulur piyasa. Nokta. Fiyatlar ucuzlar, performans uçuşa geçer. Yukarıda yazdım. Okuyun okuyun!
İntel'i batmaz gömen beni çok güldürdü. Ne firmalar battı intel mi batmayacak. Yahu bu intelciler nasıl hayaller içinde nasıl bir gerçeklik içinde yaşıyor bazen gerçekten hayret ediyorum.
Teknik ayrıntılarla, mimariymiş cartmış curtmuş bunlarla ilgilenecek ne vaktim var ne kafam basar. O kadar ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Basit bakarım: Kırmızısına hayran olduğumuz AMD'miz intel denen yıllarca bizi 4/8 işlemcilere kitlemiş olan gereksiz firmanın işlemcilerini tokat manyağı yapıyor mu yapmıyor mu?
Vaziyet bu iken intelcilerin rekabet ayağına ağlaması falan bizi alakadar etmez. İntelciler bir köşede zırıl zırıl ağlayabilirler. AMD candır can. Laf ettirtmeyiz.
-
intel'in bu saatten sonra odak noktası üretime gönderdiği mimarinin işe yarar dişe dokunur bir performans eğrisinin olması, okuduğumuz haberler tipik yıkılmadım hayattayım konulu reklam haberleridir.
Tüketici olarak bakarsak rekabetsizlik AMD gibi firmayı dahi fiyat olarak acımasızlaştıracaktır ki bunun aksini değil konuşmak düşünmek dahi akıl tutulmasıdır.
Nvidia 'nın durumu ortada, buna dair onlarca örnek verilebilir.
intel'in şu durumda dahi 3dv-cache yapısını sadece sunucu tarafındaki işlemcilere getirmeyi düşünmesinin bilmediğimiz sebeplerinden ötürü olduğunu düşnüyorum, yoksa bu kadar saf (naif bir kelime seçtim) olması açıklanabilir bir durum değil.
Core 200 serisi ile pek bir iş çıkaramasalarda belki devam serilerinde geliştirip açıklarını kapattıkları mimarili işlemcilerle iddia sahibi olabilirler. izleyelim görelim bakalım intel 'de ve sektörde neler göreceğiz.
-
kötü ve daha kötü
-
Tekel olmamalı AMD de bu yüzden umarım Intel başarılı bir üretim ve başarı süreci gerçekleştirir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yine fiyasko olacak tüketici dostu AMD tarafından inim inim inletilecek bir işlemci serisi olacak. AMD bunu da ağır tokatlayacaktır ve zaten öyle de olsun. Intel 18A (1.8nm) diye bir şey olmadığını olmayacağını zaten herkes biliyor. 14++++++++++++++++++++++++++nm de takılan şirket mi 18A üretecekmiş Güldürmeyin adamı. Hikaye yazmayın bize. Buna inanan 1960 teknolojisiyle aya gidip kaya getirdiklerine de inanır. İntel'e ihtiyaç yok. Batsın gitsin. Kırmızısına hayran olduğumuz tüketici dostu AMD bize yeter. Tüketici için böylesi daha iyi. Umarım batarlar. Tüketici huzura erer. Performans uçar fiyatlar düşer. |
bir normal insan moduna girmek sana nasip olmayacak galiba
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X