Şimdi Ara

Intel NUC Barebone PC D54250WYKH1 VİDEO İNCELEMESİ EKLENDİ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
5
Favori
5.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ender

SayfayaGırmıyor

sıkıntı yok şimdi.

http://www.focalprice.com/EH0476W/MEEGOPAD_T01_Quad_Core_Windows_8_Mini_PC_TV_Dongle_2G_32G_WiFi_BT_White.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

quote:

SayfayaGırmıyor

sıkıntı yok şimdi.

http://www.focalprice.com/EH0476W/MEEGOPAD_T01_Quad_Core_Windows_8_Mini_PC_TV_Dongle_2G_32G_WiFi_BT_White.html

torrent için düşünülebilir
    bana özelliklerine göre vaadettikleri abartı geldi biraz

incelemenizi bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

quote:

SayfayaGırmıyor

sıkıntı yok şimdi.

torrent için düşünülebilir
    bana özelliklerine göre vaadettikleri abartı geldi biraz

incelemenizi bekliyoruz

Bir gelsin hep beraber değerlendiririz.

• selam,
    ne yaptınız acaba openelec'i, kurdunuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8765E6CFE -- 23 Aralık 2014; 12:14:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erginbay

selam,
    ne yaptınız acaba openelec'i, kurdunuz mu?

Kurdum hemde usb 2.0 belleğe açılış gayet hızlı ve sorunsuz. Windows 8.1 de karşılaştığım tarama sorunu OpenELEC de de oluyor.

Mecburen XBMC ayarlarında tazleme hızını filme göre uygula seçeneğini kullanmak gerekiyor. Onun dışında pass-through filan sıkıntısız.

Usb 2.0 olmasına rağmen çatur çutur çalışıyor ve usb stikten openelec boot oluyor. Sıkıntı yok yani

Linkden [Stable] OpenELEC 4.2.1 (x86_64) olabnı kurdum :

http://openelec.tv/get-openelec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 23 Aralık 2014; 15:29:59 >

• racerant kullanıcısına yanıt
    super, bende sabırsızlıkla bekliyorum nucu :)
  • Win 8.1 li stickin performansını bende bekliyorum... iyi sonuclar elde ederseniz bende düşünüyorum...

bu arada Hdmi Virtual Switch olayı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 24 Aralık 2014; 8:54:50 >
    Merhaba ,

Ben de 1 haftadir bu konulara bakiyorum.. Asus VivoPC, Mac Mini, Asus GR8, Zotak ve NUC vardir listede. Aslinda ilk NUC'a bakmistim ama sanirim TR'de bulunmuyor ?
    Benim merak ettigim bu alete klasik bir SATA SSD disk takilabilir mi ? Internette sayfalarina baktim ama haliyle tam olarak benim SSD disk yok...
    Bende 2.5" Samsung 256GB ,SATA-2 disk var. Birde yanina 1TB'lik 2.5" SATA disk takmayi dusunuyorum, mumkun mudur acaba ?

Son olarak RAM'leri konusunda onereceginiz bir yer var mi ? 2x8GB oluyor sanirim, ama klasik laptop ram'leri yerine 1.3V olan ozel ram gerekiyor galiba ?

Simdiden cevaplar icin tesekkur ederim ve hayirli olsun NUC'unuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: firat_ozturk

Merhaba ,

Ben de 1 haftadir bu konulara bakiyorum.. Asus VivoPC, Mac Mini, Asus GR8, Zotak ve NUC vardir listede. Aslinda ilk NUC'a bakmistim ama sanirim TR'de bulunmuyor ?
    Benim merak ettigim bu alete klasik bir SATA SSD disk takilabilir mi ? Internette sayfalarina baktim ama haliyle tam olarak benim SSD disk yok...
    Bende 2.5" Samsung 256GB ,SATA-2 disk var. Birde yanina 1TB'lik 2.5" SATA disk takmayi dusunuyorum, mumkun mudur acaba ?

Son olarak RAM'leri konusunda onereceginiz bir yer var mi ? 2x8GB oluyor sanirim, ama klasik laptop ram'leri yerine 1.3V olan ozel ram gerekiyor galiba ?

Bu ürnün 2 modeli var birincisi D54250WYKH1 modelidir. Bu modelde 2.5inc sata yvası vardır. Zaten kalın bir kutuya sahiptir.

Birde D54250WYK1 modeli var ki bu ince bir kasaya sahiptir ve disk yuvasu yoktur. Sadece msata çalışır.

Ram için 2 modül yuvası bulunuyor.

Şu modüllerden herkes NUC da memnun

http://www.amazon.com/Crucial-4GBx2-DDR3-1600-CT2CP51264BF160B/dp/B005LDLVAO/ref=pd_bxgy_pc_img_y

Ancak benim çözemediğim bir durum var. Gerek openELEC gerekse Win 8.1 de 1920X1080@60hz de hangi media player
    kullanırsanız kullanın, ister donanım çözücüsünde isterse yazılımla codec ile izleyin filmde takılmalar mevcut.

Birtek XBMC ile verim alabildim ondada ekran tazeleme hızını filme göre ayarla diye bir seçenek var onunla yaptım. Şimdi görüntüler harika.
    Ama filmi her açıp kapattığımda TV nin tazeleme hızı değişiyor. Bunu sıkıntı etmem derseniz problem yok.

Intel ekran kartı sürücülerini ve bios güncellemesini ve diğer tüm chipsset sürücülerini güncelledim ama bu sorunu farklı bir şekilde çözemedim.

Kısacası NUC 60hz de iken 24hz filmlerde sıkıntı çıkıyor. Görüntüğü 24hz yaptığınızda herşey mükemmel oluyor.

Bu arada 4k60hz filmlerde sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Aralık 2014; 7:41:54 >

• Bu arada Asus Vivo PC yi eleyin hem işlemci düşük hemde grafik kartı HD4000. NUC'da HD5000 ve i4250 işlemci var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

Orijinalden alıntı: firat_ozturk

Merhaba ,

Bu ürnün 2 modeli var birincisi D54250WYKH1 modelidir. Bu modelde 2.5inc sata yvası vardır. Zaten kalın bir kutuya sahiptir.

Birde D54250WYK1 modeli var ki bu ince bir kasaya sahiptir ve disk yuvasu yoktur. Sadece msata çalışır.

Ram için 2 modül yuvası bulunuyor.

Şu modüllerden herkes NUC da memnun

http://www.amazon.com/Crucial-4GBx2-DDR3-1600-CT2CP51264BF160B/dp/B005LDLVAO/ref=pd_bxgy_pc_img_y

Ancak benim çözemediğim bir durum var. Gerek openELEC gerekse Win 8.1 de 1920X1080@60hz de hangi media player
    kullanırsanız kullanın, ister donanım çözücüsünde isterse yazılımla codec ile izleyin filmde takılmalar mevcut.

Birtek XBMC ile verim alabildim ondada ekran tazeleme hızını filme göre ayarla diye bir seçenek var onunla yaptım. Şimdi görüntüler harika.
    Ama filmi her açıp kapattığımda TV nin tazeleme hızı değişiyor. Bunu sıkıntı etmem derseniz problem yok.

Intel ekran kartı sürücülerini ve bios güncellemesini ve diğer tüm chipsset sürücülerini güncelledim ama bu sorunu farklı bir şekilde çözemedim.

Kısacası NUC 60hz de iken 24hz filmlerde sıkıntı çıkıyor. Görüntüğü 24hz yaptığınızda herşey mükemmel oluyor.

Bu arada 4k60hz filmlerde sorun yok

Tvde hareket düzenleyici (motion enhancement) falan açıksa kapamayı deneyin.

Bir de xbmcde vsync off yapip deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öneriler için teşekkürler , deneyip sonucu paylaşırım. Motion Plus ve Vsync açık şu an birde kapamayı deneyeyim.

Bu arada aynı konuda onlarca başlık buldum, hem kodi de hemde TMT (total Media Theatre) de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Aralık 2014; 21:35:05 >
  • Racerant hocam sıkı bir takipçin oldum artık.

himedia ve benzer android boxlardan NUC sisteme geçmeyi düşünüyorum , incelemerini takip edeceğim ona göre karar veririm acelesi yok.

Emeğine sağlık.
  • Intel NUC için hazırladığım kısa inceleme videosu, umarım cihaz hakkında fikir verir :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 28 Aralık 2014; 9:16:09 >
  • Bu incelemeyi keşke android tv box almadan once yapsaydınız, bu arada kumanda olarak ne kullanıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Intel NUC için hazırladığım kısa inceleme videosu, umarım cihaz hakkında fikir verir :

Çok güzel bir inceleme olmuş sanırım artık android box furyasına son verebiliriz.
    Açıkçası hdmi audio varken film izlemek için passthrough yapıyor mu paranoyasına girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

windows market de w10 ile alıp başını gidecektir.

size bir sorum olacak : internet bağlantı hızınız bu incelemede neydi , adsl mi fiber mi kullanıyorsunuz?
    Ben fibetnet kullanmaktayken tayin oldğum için 4ila 8 mbit arası bir bağlantıya mahkumum şu an.O yüzden stream yapan uygulamaları kullanabilir miyim emin değilim :(

• eline saglık güzel inceleme olmuş herkes cihaz hakkında bir fikir sahibi olmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: dindebol

Bu incelemeyi keşke android tv box almadan once yapsaydınız, bu arada kumanda olarak ne kullanıyorsunuz

Aslında birbirine alternatif donanımları değil bunlar. Ortalama bir android box 100$ iken Intel NUC maliyeti 500$.

Bence bu işe dar bir bütçe ayıranlar için Android boxlar halen iyi bir alternatif.

İncelemede Logitech K400 kullandım ama ben pek memnun değilim. Çok takılıyor ve mesafesi sınırlı.
    Bu yüzden yukardaki HP Media Center kumandasını aldım.

@Frostburn

Bağlantı hızım 16mbit sınırsız Hipernet. 8Mbit'de de sıkıntısız iptv ve stream izlersiniz. Ama 4mbit sıkıntı olabilir, bakmak lazım.

Bu arada benim ses sistemim True HD desteğinden mahrum olduğu için mecbur HD sesleri 5.1 olarak alabiliyorum.
    Pass-through ayarlarından HD sesi açınca ses alamıyorum Mecburen DTS olarak alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 28 Aralık 2014; 15:46:04 >

Ustat 3d iso oynatıyor mu hd5000 yeterlimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat 3d iso oynatıyor mu hd5000 yeterlimi

3D denemedim, ama Matrix'in Bluray iso'su var 45gb lık. sorunsuz izledim.

3D dener yazarım buraya.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.