Şimdi Ara

İntel Pentium 4 artık verimsiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın Aleyküm arkadaşlar, Benim sistemim İntel Pentium 4 üzerine kurulu.Ama artık bu Pentium 4 devrinin bittiğini görüyorum, artık herkez AMD veya Core Duo üzerine kuruyor sistemini.Sizce benim sistem çoktan miladını tamamladı mı?Güçlü grafiğe sahip programlar ve oyunlar için hala daha yeterli olabilir mi?Ben bilgisayar dan fazla anlayan biri değilim.Arkadaşlarımın söylediği artık pentium 4 ü bırakıp yeni bir işlemciye geçmem.Sizce de öyle mi?

• evet kesinlikle öyle. mesela bende pentium d 3.40ghz çift çekirdek var bu bile miladını doldurdu. kesinlikle Core 2 Duo yada Core 2 Quad alınmalı. Yada Nehalem beklenilmeli.
  • Öncelikle bilgisayarda ne iş yaptığın önemli arkadaşım..eğer internete giriyor ofis programları kullanıyorsan o işlemci seni daha 3 sene daha götürürbakma sen miladını doldurdu laflarına..cebindeki paraya bakacaksın arkadaşım..
    saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: isomania

Öncelikle bilgisayarda ne iş yaptığın önemli arkadaşım..eğer internete giriyor ofis programları kullanıyorsan o işlemci seni daha 3 sene daha götürürbakma sen miladını doldurdu laflarına..cebindeki paraya bakacaksın arkadaşım..
    saygılar.

İllaha pahalı bişi alıcak değil ya ucuzdan yeni bir bilgisayar alabilir parayı mezara götürcek değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Vision -- 14 Eylül 2008; 16:37:30 >
  • walla ben acer masaüstü p4 3.0 ghz 512 mb ram li makına kullanıyorum benım butun işimi goruyor.most wanted oynatsın yeter. hehe
  • arkadaslar amd 6000 ıntelde dual coreyemı karsılık gelıo core 2 duomu
  • quote:

Orjinalden alıntı: _aNKe oNE_

arkadaslar amd 6000 ıntelde dual coreyemı karsılık gelıo core 2 duomu

dual coreden intel 2xxx serisinden bahsediyorsan düz hızlarıyla 6000+ ya denk gelmezler.ama overclockla 4 çekirdeklere yetişmek mümkün.
    core 2 duo dersek çıktığında ilk yaptığı amd nin işlemcilerini tahttan indirmekti.
    ve bu soruyu demin açtığın konuya da sorman mümkündü,lütfen dikkat et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım sen eğer bilgisayarından memnunsan hiç değiştirme bende P4. 3,20 Kullanıyorum ful detay oynayamadığım bir oyun yok piyasada (crysis hariç) eger paran fazla geldiyse çebine degiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenanclk

Arkadaşım sen eğer bilgisayarından memnunsan hiç değiştirme bende P4. 3,20 Kullanıyorum ful detay oynayamadığım bir oyun yok piyasada (crysis hariç) eger paran fazla geldiyse çebine degiştir

cok tesekkur ederım bende de p4 3,06ghz var ıyı bır ekran kartı aldıgımda oyunlarda sorun cıkaracagını zannetmıyorum zaten cıft cekırdeklıye gecsem anakartımında degısmesı gerekıyor 200ytl gıbı bı masraf cıkacak o durumda zaten pc yı satar komple yenılerım ama suan ıdare ederse kı edecegıne ınanıyorum bu sekılde yola dewam ı love p4

• lga 3.0 bence ii bir işlemci ve eğer ii bir ekran kartı ile tabii ki kalkıpta crysis oynamazsın tüm oyunları oynayabilirsin
  • bendede Pentium4 var şu sıralar bilgisayar almanın hiç sırası değil nehalem piyasayı tamamen değiştirecek çünkü nehalemle beraber farklı anakartlar ona göre ekrn kartı v.s bence şuankiyle yetinmek ve nehalem iyice oturduktan sonra almak en iisi gerçi o oturana kadar intel gene bi işlemci çıkarır
  • quote:

Orjinalden alıntı: v.demiralp

bendede Pentium4 var şu sıralar bilgisayar almanın hiç sırası değil nehalem piyasayı tamamen değiştirecek çünkü nehalemle beraber farklı anakartlar ona göre ekrn kartı v.s bence şuankiyle yetinmek ve nehalem iyice oturduktan sonra almak en iisi gerçi o oturana kadar intel gene bi işlemci çıkarır

Evet kısa birsüre sonra nehalem çıkınca herşey değişecek şimdiki üst düzey işlemcilerin fiyatlarıda iyice gerileyecek bir süre bekleyip sıfırdan yeni sistem kurmak en doğrusu olacaktır

• hocam p4 sawaşlarının oldgu sırada zaten amd üstündü yanlış hatırlamıorsam orda zarar etmişin bence sen başka bi sorun yok...
  • sırf internet müzik video film için kullanacaksan P4 yeter ben evden internete celeron 1.7 sistemle giriyorum
    şayet oyun için dersen yetmez
  • ÖNCELİKLE S.A ARKADAŞLAR . WALLA ARKADAŞIM P4 LER ÇOKTAN BİTTİ BENCE HERKESİN DEDİĞİ GİBİ CORE 2 DUO YA DA CORE 2 QUAD A GEÇMELİSİN BU İŞLEMCİLERİN UCUZLARIDA WAR PAHALILARIDA BURDAN MESUT ÇEVİK'E TEŞEKKÜRLER YAPTIĞI WİDEO İNCELEMELERİ SAYESİNDE SÜPER BİR PC KURDUM . ÖZELLİKLE ZOTAC 9800 GTX+ AMP EDİTİONDAN ETKİLENDĞİM İÇİN BU EKRAN KARTINI ALDIM .. WİDEO İNCELEMELERE SON SÜRAT DEWAM . FOREVER ''DONANIMHABER''
  • ben celeron 2.4 kullanıyorum işlerimizi görüyor
    pc çürüyünce yenisini alırız
  • kişiden kişiye değişir
    abimde p4 2.4 var hemde soket 748
    ama işimi görüyor diyor msn intenet falan uğraşı.
    bende p4 506 var taka Q6600 aldım çünkü canımı sıkıyordu tepki süresi
  • soket 478 yoksa 468 miydi ne adını bile hatırlamıyorum soketin o derece eski .., p4 3.00 Ghz
    512 mb ddr400 ram
    128 mb 7600 gt agp

bu sistemle san andreas, cod2 gibi bi çok popüler oyunu gayet tatminkar grafiklerde babalar gibi oynuyorum, tek eksik ram, onada yatırım yapmak istemiyorum, şu saatten sonra değmez.. ama genel kullanım için oldukça yeterli bi sistemim olduğunu söyleyebilirim.., var sen düşün işte ?!?
  • günümüz uygulamaları için yetersiz artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.