Şimdi Ara

Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim geçmiş olsun, ancak işlemcinin suçu yok.

Gigabyte P45-U3P gibi bir anakart ile, 3.6ghz'in üstüne çıkamadım, o işlemcinin kapasitesi bu, daha fazlası olmaz.
  • Kardeşim geçmiş olsun.Çok fazla para harcamak istemiyorsan aynı işlemciden ikinci el bulabilirsin diyeceğim ama artık o sisteme para harcama güncel sisteme geçebiliyorsan geç.Ya da hiç paran yoksa elindekinin kıymetini bil.
    @radyoaktif

Bende daha overclock yapmayacağım. 5Ghz hırsı vardı.İlk aldığım günler 1.4** küsur voltaj ile 5Ghz de masaüstüne geliyordum şimdi 1.6*** verince zor geliyor.Ama sonunda 5ghz Cpuz görüntüsünü aldım.Benim için max stabil değer 4.7 yeterde artar.Fazla kaşınmamak gerek
    @_Dominic_Toretto_
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    İstersen zorla :)

4.5 Ghz bile kâfidir bence. Üstü tamamen gereksiz.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    SLI için lazım olursa yapacağım.Şuan stok fanla stok değerde kullanıyorum.4.4-4.5 Ghz çok düşük voltajlarla geliyor.4.7 ye kadar böyle gidiyor.Ama bir türlü 4.8 stabil olmuyor.Ne kadar voltaj verirsem vereyim olmadı.Anakartta LN2 için mod felan vardı.Onumu açmam lazımdı anlamadım.Karışık bir anakarttı pek kurcalamak istemedim açıkçası :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Başlığa bakınca direk sesli olarak ''adam Q9400' ü yakmış yuhh'' dedim :D
    Seni çok iyi anlıyorum bende aynı senin gibiyim :D e8400 işlemci + ep45 ds3l anakart kullanıyorum hala da vazgeçmiyorum çünki hiçbir zaman yetmediği bir uygulama,oyun olmadı 4,5 ghz de yıllardır kullanırım tık yok hala :D Zaman içinde 4850-6850 ve en son 7850 sırasıyla ekran kartına yatırım ve ssd takviyesi yaptım... 2x2 gb ddr2 bellekler ile devam ediyorum inatla :D bilmem kaç ay önce Battlefield 3 multiyi ben full ayarda sorunsuz oynuyorum derdim kimse inanmaz dalga geçerdi şimdi bf4'ü full çözünürlükte yine oynuyorum diyorum yine dalga geçiyorlar :))))
    yeni nesil işlemcilerde güç tüketimi dışında öyle ahım şahım bir fark olmadığını tamamen pazarlama hilesi olduğunu bilir söylerim ben i8/i9 çıktı ddr4 ile birlikte o zaman değiştiririm sistemi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Nisan 2014; 23:18:58 >

• Arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için tekrar teşekkürler.

Bu arada bi Q9550 aradım ama 200 liralık işlemciye 300,350tl fiyat çekiyor kan emici sülükler. WarSaw hocam haklıymışsın şimdi sana hak veriyorum. Ama o adamlara kızmıyorum, o adamların miladı dolmuş teknolojilere o denli fahiş fiyatlar çekmesine zemin hazırlayan garip gurebaya kızıyorum. Zira adamlarda bi haber yani bilmiyorlar onlara da kızamam ama gene de bir araştırmaları lazım. Adamlara soruyorum "2014'de bu ürüne neden böyle fahiş bir fiyat istiyorsun, intel seni görse biz bile sıfırını bu fiyattan satamıyoruz diyerek sana plaket verir" diye, verilen cevaplar "piyasaya uyuyoruz" Yani koyun gibi o ona bakıyor, o ona bakıyor herkes işine geldiği gibi fiyat çekiyor ee bu pazarda da bu adi piyasanın altına fiyat çekenin ürünü anında kapılıyor kazıklarda garibanlara kalıyor.

Lakin umutluyum çünkü forumda, oturduğum yer yakınlarında Q9550 satan bir adam buldum ve aradım. Adam bu işlemciye internette 300tl ye fiyat çekmiş ama 200tl ye bırakmış yani 300tl yi nabız yoklamak için vermiş. Ve ekledi "2 gün önce QX9650 yi 250tl gibi çok uygun bir fiyata bıraktım geç kaldın şansına küs" dedi inanamadım çünkü millet bu işlemcinin şu zaman da bile 2. eline 400,500 lira fiyat biçiyor. Yani adam, kurtarmasa zararına satacak hali yok, kurtarıyor ki satıyor. Bu adam diğer kan emicilerin aksine bu fiyatlarla sürümden kazanır peynir ekmek gibi satar. Adama telefonumu bıraktım ve eline tekrar düşerse aramasını söyledim.

Sonra ondan o fiyata alan asalaklar 2. el üründen kâr yapabilme düşüncesi ile aldıkları fiyatın üstüne 1,2 yıl sonra satmaya çalışırlar emin olun.

Yani demem o ki QX9650 ye 300tl'ye kadar verebilirim ama onun bir kuruş üstünü vermem. Intel'in QX9770 den sonrası bu sanırım yani bunların üstü i serilerine geçiyor ki bu işlemci sanırım çoğu i5,i7 serilerinden daha performanslıdır zira onların sadece teknoloji olarak üstün olduklarını düşünüyorum. Fiyat performans açısından bu işlemci benim için bir nimet olacak. Çarpan kilidi de açık olduğu için bundan sonra uykulu overclock denemeden bu işlemciyi 4.5Ghz'de bile rahat rahat kullanabilirim yada tamam tamam gene şansımı fazla zorlamayayım 4Ghz'de bırakırım

Ben 2012'de Q9400 ü 160tl gibi çok komik bir fiyata almıştım. Demek ki yanmasaydı şimdi o işlemciye 200tl fiyat çekseymişim garibanın biri alırmış ama benim vicdanım buna el vermezdi millet ticaret adı altında birbirini soymaya çalışıyor her gidi hey. Ben bugüne kadar hep şansıma şehir içi ve dışı, bu tür ürünleri genelde fahiş piyasa fiyatlarının altında bulabildiğim için o konuda biraz tecrübeliyim yani ne fazla ne eksik veriyorum. Bir QX9650'yi de 300tl ye kadar elbet bulurum burası İstanbul. Bura olmazsa gene şehir dışına açılırız artık :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 17 Nisan 2014; 12:22:28 >

• Yav zaten sistemin gayet iyi neden kalkıp OC yapıyorsun be adam
  • Yerinde olsam 300TL verecek olsaydım hayatta lga775 platformuna yatırım yapmazdım. O paralara core i5 2500K 'lar satılıyor. Hatta illa q9650 falan alacaksan bu dediğim argümanla bile pazarlık edebilirsin.

Ve yine yerinde olsam elindeki anakartı ve e6400 işlemciyi satıp onların parasıyla güzel bir z77 anakart ayarlardım. (MSI Z77 GD55, Asrock Extreme4 gibi...) Hatta şöyle söyliyim hep yerinde olsam diyorum çünkü aynı yollardan bende geçtim sana tavsiye ettiğim tüm işlemcileri ve mimarileri kullandım. Sırasıyla aldım kullandım ve sattım. Hatta kimi zaman karlı sattım ve bir sonrakine geçiş yaparken çok az para harcadım.

Güncel bir mimariye geçiş yapmanın sana şöyle avantajları olur 2.elde satarken daha kolay elden çıkarırsın, native sata3 & usb3 gibi genişleme portları olur, işlemcisi daha az güç tüketir daha az ısınır.

Belki ilgini çeker diye THG den işlemcilerin karşılaştırmalı skor tablosunu paylaşıyorum. Core i5 2500K, 2400 , AMD X4 965, Q9550, QX9650 'yi ekledim. Tablodadaki değerlere göre hangisi sana göre iyi veya kötü kendin karar verirsin.

Score in Score=büyük olanlar , Score in Time=küçük olanlar iyi.

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2013/compare,3175.html?prod[5760]=on&prod[5763]=on&prod[5802]=on&prod[5950]=on&prod[5951]=on

Birde aklıma gelmişken forumun 2.el bölümünde yada sahibinden.com daki satıcılarla pazarlık etmekten hatta yeri geldiğinde kırıcı olmaktan çekinme çünkü malesef bizim millet kendi mantığına bırakırsan dünyaların en doğrusu olduğunu falan zannetmeye hemen başkalarından gördüğü fiyat etiketini kopyalamaya başlıyor. Bir ara forumun 2.el bölümünde Q9650, Qx9650 kovalarken insanlarla çok didişmişliğim çok fiyat kırdırmışlığım var ben işlemciyi ayarlayıp biraz kullanıp ondanda başka model işlemcilere zıpladıktan sonra arada geçen süre sonra baktım gene fiyatlar aynı eski seviyelere çıkmış. Yani demek istediğim pazarlık ederek hatta hepsiyle birden pazarlığa girerek olmasını istediğin fiyata yaklaşmalarını sağlayabilirsin. Ölücü şucu bucu diyenlere falanda hiç bakma. Pazarlık edenler ölücüyse ölüden(lga775'den) yağ çıkarmaya çalışanlar ne diriltici mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 17 Nisan 2014; 16:16:14 >

• İşlemci+stok fan ve hard diske 100-120tl gibi bir fiyada arkadaş talip oldu. Ekran kartını da bugün yarın 70-80 liraya satarım. Güç kaynağınıda 50,60 liraya verip üzerine 50 lirada ben koydum mu 300tl olur herhalde. Vay be 4 parça sat + üzerine para koy anca bir işlemci alıyorsun Hard disk boşta olduğu için onu arkadaşa vereceğim ama başka işlemcim olmadığı için bulana kadar işlemciyi ben kullanacağım. Arkadaşa aciliyeti varsa işlemciyi verip onda ki pentiumuda ben yenisini bulana kadar kullanırım diye düşündüm ama 4 çekirdekten sonra şu an ki 2 çekirdek bile beni gerçekten çileden çıkartmışken pentiumla bilgisayardan soğurum diye korkuyorum

Önerileriniz için teşekkürler. Zira elime anca 300tl geçecek o parayla da z77 gibi ileriye dönük bir kart alsam bu sefer işlemci alamayacağım yani bütçe olsa bu sistemden ilk kurtulmayı düşünen insan benim emin olun. Usb 3.0 hdd var hakkıyla kullanamıyorum. İleriye dönük bir anakartın bunun gibi artıları çok olur tabi. Ama durum müsait değil.

İşlemci olarak da Q9650 değil QX9650 bulmaya çalışıyorum. Dediğim gibi 2 gün önce aradığım adam QX9650 yi 250tl gibi çok uygun bir fiyata sattığını söylediği için bu arayışa yöneldim. 600tl bütçem oldu da z77+i5 2500k gibi bir sistemi biz mi toplamadık

Bu aralar açık öğretim, kpss, işletmenlik gibi sınavlarla boğuştuğum için parçalarımın hepsi satılıp elime 300tl keş para geçene kadar bu konuyu düşünmek istemiyorum zira derslere odaklanamıyorum. Kıçı kırık işlemci yüzünden geleceğimizden olacağız iyi mi

Aslında tavsiyeleriniz doğrultusun da şöyle yapsam olur mu diye düşünüyorum;

300tl parayı denkleştirdikten sonra bende ki GA-EP45T-UD3R anakartı satıp ondan sonra bi GA-Z77X-UD5H+i5 2500k toplasam nasıl olur daha doğrusu benim cebimden ne kadar çıkar. Yani benim anakartı kaça satabilirim sattıktan sonra ben o 2 parçayı bulana kadar ne kadar bilgisayarsız kalırım vs diye düşündüm siz söyleyince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 17 Nisan 2014; 20:12:35 >

• quote:

İşlemci+stok fan ve hard diske 100-120tl gibi bir fiyada arkadaş talip oldu. Ekran kartını da bugün yarın 70-80 liraya satarım. Güç kaynağınıda 50,60 liraya verip üzerine 50 lirada ben koydum mu 300tl olur herhalde. Vay be 4 parça sat + üzerine para koy anca bir işlemci alıyorsun Hard disk boşta olduğu için onu arkadaşa vereceğim ama başka işlemcim olmadığı için bulana kadar işlemciyi ben kullanacağım. Arkadaşa aciliyeti varsa işlemciyi verip onda ki pentiumuda ben yenisini bulana kadar kullanırım diye düşündüm ama 4 dekirdekten sonra şu an ki 2 çekirdek bile beni gerçekten çileden çıkartmışken pentiumla bilgisayardan soğurum diye korkuyorum

Önerileriniz için teşekkürler. Zira elime anca 300tl geçecek o parayla da z77 gibi ileriye dönük bir kart alsam bu sefer işlemci alamayacağım yani bütçe olsa bu sistemden ilk kurtulmayı düşünen insan benim emin olun. Usb 3.0 hdd var hakkıyla kullanamıyorum. İleriye dönük bir anakartın bunun gibi artıları çok olur tabi. Ama durum müsait değil.

İşlemci olarak da Q9650 değil QX9650 bulmaya çalışıyorum. Dediğim gibi 2 gün önce aradığım adam QX9650 yi 250tl gibi çok uygun bir fiyata sattığını söylediği için bu arayışa yöneldim. 600tl bütçem oldu da z77+i5 2500k gibi bir sistemi biz mi toplamadık

Bu aralar açık öğretim, kpss, işletmenlik gibi sınavlarla boğuştuğum için parçalarımın hepsi satılıp elime 300tl keş para geçene kadar bu konuyu düşünmek istemiyorum zira derslere odaklanamıyorum. Kıçı kırık işlemci yüzünden geleceğimizden olacağız iyi mi

Aslında tavsiyeleriniz doğrultusun da şöyle yapsam olur mu diye düşünüyorum;

300tl parayı denkleştirdikten sonra bende ki GA-EP45T-UD3R anakartı satıp ondan sonra bi GA-Z77X-UD5H+i5 2500k toplasam nasıl olur daha doğrusu benim cebimden ne kadar çıkar. Yani benim anakartı kaça satabilirim sattıktan sonra ben o 2 parçayı bulana kadar ne kadar bilgisayarsız kalırım vs diye düşündüm siz söyleyince

QX9650 yi 250 den veren kişinin iletişim bilgilerini alabilirmiyim, bi dakka gelsin bişi konuşucaz

• Eline bir daha QX9650 geldiğinde beni aramasını söyledim bizzat gelip elden alacağım diye. İlkini ben bir kapayım diğerleri sizindir Şimdi kendi elimle kendi kısmetimi baltalamayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 17 Nisan 2014; 20:11:19 >
  • Bu forumda işlemcisini yakan 2. Kişisin ilkini hatırlamıyorum.geçmiş olsun eğer 4ghz takıntın varsa sistemi amd ile değiltirmelisin çok süper oc oluyorlar.seni yolda bırakmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla sitede okumaktan en çok keyif aldığım konu bu oldu, gecenin bir vakti sanki aksiyon filmi izlercesine tüm yazılanları heyecanla tek tek okudum. Mutlu son olmamış ama sağlık olsun tecrübe olmuş sizin için. Kasanızın görüntüsünü çok beğendim, bu overclock ve modifikasyon meselesi bir noktadan sonra bağımlılık haline geliyor sanırım. Yeni sistem topladığınızda tekrar konu açarsanız yine büyük bir ilgiyle okunacağından şüpheniz olmasın, sınavlarınızda başarılar dilerim bu arada

• Evet arkadaşlar, bu konuyu da sahipsiz bırakmayıp burada bana yardımcı olup konuya ilgi gösteren siz değerli arkadaşlarımı, son durumum hakkında bilgilendirmek için "QX9650'nin 2. eline 500tl fiyat verilir mi?" başlıklı açtığım konuya, amacıma ulaştığıma dair yazdığım mesajın aynısını buraya da kopyalıyorum.

quote:

Evet arkadaşlar kafamda ki asıl amacımın ilk aşamasını hayırlısı ile tamamladım. Samimiyetinden emin olduğum gene bu forumdan biri olan babam yaşında ki Cango34 rumuzlu erol abiden anakartı bugün 450tl'ye bizzat elden teslim aldım. Test etme şansım yok çünkü elimde karta uygun bir işlemci yok zaten erol abi kartı bizzat çalışır sistemden söküp getirdiğini söyledi. Gene de şimdilik bizzat ben test edemesem bile 3,5 aya işlemciyi bulduğumda deneyip anakartın çalışmadığını yada bir yerinde pürüs olduğunu anlarsam erol abinin kapısını zevkle tekrar çalarım Tabi böyle kötü bir ihtimalin olduğunu düşünmüyorum. Zira bu abinin gözünde ki dürüstlüğü fark ettim. 2 ay olmuş oda vatandan alalı ne için satıyormuş derseniz o onun bileceği iş, ben kendi işime bakarım

Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı) Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı) Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı)
     Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı) Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı) Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı)

Ve tabi 3,5 aya i7 4770k'nın parasını denkleştirene kadar anakart, kutusu ile beraber dolabın üstünde ki diğer kutu cennetine karizma şekli ile katıldı ;

Intel Q9400 işlemciyi 4Ghz'ye çıkartmak! (Not: işlemci yandı)

Tabi bu abiden, şu an kullandığım E6400 işlemcimi satıp bu anakart için parasını önceden aldığım ama yeni sistem toplayana kadar işlemciyi vermediğim arkadaşıma birde HI-Level 2GB DDR2 800Mhz RAM satın aldım. Ve akşam E6400 işlemcimi söküp aldığım RAM ile birlikte arkadaşın bilgisayarına takacağım zira adamdan işlemcinin parasını aldıktan sonra 3,5 ay daha bekletmek olmaz. Tabi onun pentium 4 işlemcisini de, i7 4770k alana kadar yırtına yırtına ben kullanacağım. Hayatımda gerçek anlamda ilk defa pentium işlemci kullanacağım ve Q9400'den sonra şu anki 3.5Ghz'ye çıkarttığım E6400 işlemci bile bana yavaş gelirken, pentium bir işlemci beni ne denli çıldırtacak merak ediyorum Arada internetten yada hdd'den 720p-1080p filmler açarsa şimdilik oda bana yeter ama sanırım bunlarda bile zorlanabilir Zira bu pentium işlemci, istemeden de olsa belki de beni bilgisayardan soğutup i7 4770k alana kadar bilgisayara bir daha oturmamama neden olacak ve derslerime odaklanmamı sağlayacak kim bilir

İşlemciye para denkleştiremediğim ve durumumun sıkıştığı en kötü senaryoda izleyeceğim yolu düşünürsem; eğer anakarta temiz bakarsam (ki dolabın üstünde durduğunu varsayarsak temiz olacaktır) bundan 1 sene sonrasına kadar bile işlemci alamadığımı varsaysam dahi gene en azından kartı 380-400tl'den satar fazla zarara girmeden elden çıkartırım diye düşünüyorum nede olsa en yeni teknolojilere sahip ve fiyatı kolay kolay düşmez sanırım.

Hee bu arada bugün sabahtan erol abiye mesaj atacağım diye yanlışlıkla bana QX9650'ye 500tl fiyat çeken kan emici arkadaşa "abi anakart ile ram leri hazırla geliyorum" diye mesaj atmışım. Ardından beni arayıp kahvaltıda olduğunu söyleyerek kibirli bir ses tonu ile "hayırdır yanlışlıkla bana mesaj atmışsın parça mı topluyorsun? Vaz mı geçtin QX9650'den" şeklinde bir konuşma yaptı. Bende "QX9650 gibi miladı dolmuş bir işlemciye 500tl para vermenin kerizlik olduğunu ve 450tl ye kral bir anakart bulduğumu ve QX9650'yi 10 la çarpıp 5 e bölecek olan i7 4770k işlemcisini de 3,5 aya kadar 500-600tl arası bir fiyata zaten bulabileceğimi" söyledim. Tabi arkadaştan büyük bir hazımsızlık içinde aldığım cevap "o fiyatlara aldığın anakart ve alacağın işlemci kesin overclock görmüştür ve çin malıdır, elinde kalacaklar, benim QX9650 işlemciler için 550tl'ye çok alıcım var ve bu getirttiğim işlemciler için ben milletin değil millet benim peşimde koşuyor" dedi. Tabi bu arkadaşın asıl işinin mağazacılık olduğunu, yurt dışından bu işlemcileri bir arkadaşının getirttiğini ve ek iş olarak bu parça satışını yaptığını da sonradan kendinden öğrendim. Yanlış anlaşılmasın bu arkadaşın adını vermediğim için onu rencide ettiğimi de düşünmüyorum zira rencide etsem de inanın pişman olmam. O bana QX9650'ye 500tl fiyat çekerken vicdanımı yeteri kadar rencide etti zaten. Umarım bir gün bu konuyu görüp extreme işlemciler için istediği fütursuz fiyatlardan ve etik dışı konuşmalarından dolayı utanabiliyorsa utanır ama eminim görse bile umursamadan bilinçsiz insanları avlayarak yolunu bulmaya devam edecektir. Burada bu arkadaşı ifşa ederek ekmek parası ile tabi ki oynamayacağım ama biri bana onu bizzat sorarsa kesinlikle uzak durulması gerektiğini de söyleyeceğim sonuçta çok laf yalansız, çok mal haramsız olmazmış vesselam. Millet bir şekilde yolunu bulmuş arkadaş. Sonuçta her kör satıcının bir kör alıcısı vardır.

Her neyse "almışken bütçemi zorlayıp en iyisini alıp egom ile beraber kafam da rahat olsun" mantığı ile aldığım bu anakarta, paralel kalite de olacak kafamda ki i7 4470k işlemcisini alana kadar, anakartın dolabın üzerinde duran kutusuna günde 1 kere bakar bakar hasret gideririm yada beyin gücümle çalıştırmaya gayret ederim artık Sonuçta böyle bir canavarın, dolabımın üzerinde harekete geçmeye hazır bomba gibi tüm ihtişamı ile sessizce pusuda durduğunu bilmek bile insanı fazlası ile tatmin edip çalışmış kadar haz veriyor (nasıl bir anakartmış ki bana daha çalıştığını göstermeden edebiyat yaptırdı mübarek ) Tüm maddi zorluk ve kararsızlıklara rağmen ilk etapta ter temiz bir şekilde bu mereti buldum ve QX9650 gibi miladı çoktan dolmuş bir teknolojiye 500tl gibi fahiş bir fiyat verme fikrinden de ebediyen kurtulduğum için daha da gam yemem. Bu konuda ki kısmetimde bu yol varmış. Umarım bu anakartın da, almayı düşündüğüm nasibimde ki işlemcinin de hayrını uzun yıllar görürüm. Hepinize tekrar tekrar canı gönülden teşekkürler arkadaşlar. Kalın sağlıcakla.

Ve son olarak gene o konuda sorduğum son bir soruyu buradan birde sizlere sormakta yarar var. O sorumu içeren mesajı da alıntı yaparak ekliyorum; belki o konuda ki arkadaşlar bu soruma geç cevap verebilir.

quote:

Dostlar son bir maruzatım var. Bende ki E6400 işlemcimi sattığım arkadaştan bugün denemek için onun pentium 4 işlemcisini alıp benim bilgisayara taktım ama masaüstüne gelemedim. Bilgisayarımda windows 8.1 64bit enterprise yüklü olduğundan windows logosuna kadar gelip oradan sonra ekranın sol üst köşesinde 1 saniye süre ile 0xFFF vs gibi alt alta yazılar yanıp yanıp sönüyor ve restart atıyor. Sanırım bu pentium 4 işlemcilerinin 64 bit desteği yok. Arkadaşta bu işlemciyi kendi bilgisayarında windows 8.1 32bit işletim sistemi ile kullanıyor ve oda bana daha önce 64bit yükleyemediğini, nedeninin ise işlemcinin 64bit desteğinin olmayabileceği olduğunu söylemişti.

Tabi benim E6400 arkadaşın bilgisayarında sorunsuz çalıştı. Bende arkadaştan, yedeklerimi alıp hazır E6400 işlemci bende iken windows 8.1 32bit işletim sistemi kurmak için yarına kadar mühlet istedim. Yoksa pentium 4 ile format atmakta zulüm olur herhalde, hem masaüstünde de yedeklerim, yer imlerim vs var onları yarına kadar düzenlerim. Ama gene de sizlere de bir sorayım dedim, arkadaşın pentium 4 işlemcisinin fotoğrafını çekmeye çalıştım ama yazıları ben bile tam okuyamadım gene de sizinle de paylaşıyorum. Gerçekten bu işlemcinin 64bit desteği yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 8 Mayıs 2014; 1:41:52 >

• quote:

Evet arkadaşlar, bu konuyu da sahipsiz bırakmayıp burada bana yardımcı olup konuya ilgi gösteren siz değerli arkadaşlarımı, son durumum hakkında bilgilendirmek için "QX9650'nin 2. eline 500tl fiyat verilir mi?" başlıklı açtığım konuya, amacıma ulaştığıma dair yazdığım mesajın aynısını buraya da kopyalıyorum.

quote:

Evet arkadaşlar kafamda ki asıl amacımın ilk aşamasını hayırlısı ile tamamladım. Samimiyetinden emin olduğum gene bu forumdan biri olan babam yaşında ki Cango34 rumuzlu erol abiden anakartı bugün 450tl'ye bizzat elden teslim aldım. Test etme şansım yok çünkü elimde karta uygun bir işlemci yok zaten erol abi kartı bizzat çalışır sistemden söküp getirdiğini söyledi. Gene de şimdilik bizzat ben test edemesem bile 3,5 aya işlemciyi bulduğumda deneyip anakartın çalışmadığını yada bir yerinde pürüs olduğunu anlarsam erol abinin kapısını zevkle tekrar çalarım Tabi böyle kötü bir ihtimalin olduğunu düşünmüyorum. Zira bu abinin gözünde ki dürüstlüğü fark ettim. 2 ay olmuş oda vatandan alalı ne için satıyormuş derseniz o onun bileceği iş, ben kendi işime bakarım

Ve tabi 3,5 aya i7 4770k'nın parasını denkleştirene kadar anakart, kutusu ile beraber dolabın üstünde ki diğer kutu cennetine karizma şekli ile katıldı ;

Tabi bu abiden, şu an kullandığım E6400 işlemcimi satıp bu anakart için parasını önceden aldığım ama yeni sistem toplayana kadar işlemciyi vermediğim arkadaşıma birde HI-Level 2GB DDR2 800Mhz RAM satın aldım. Ve akşam E6400 işlemcimi söküp aldığım RAM ile birlikte arkadaşın bilgisayarına takacağım zira adamdan işlemcinin parasını aldıktan sonra 3,5 ay daha bekletmek olmaz. Tabi onun pentium 4 işlemcisini de, i7 4770k alana kadar yırtına yırtına ben kullanacağım. Hayatımda gerçek anlamda ilk defa pentium işlemci kullanacağım ve Q9400'den sonra şu anki 3.5Ghz'ye çıkarttığım E6400 işlemci bile bana yavaş gelirken, pentium bir işlemci beni ne denli çıldırtacak merak ediyorum Arada internetten yada hdd'den 720p-1080p filmler açarsa şimdilik oda bana yeter ama sanırım bunlarda bile zorlanabilir Zira bu pentium işlemci, istemeden de olsa belki de beni bilgisayardan soğutup i7 4770k alana kadar bilgisayara bir daha oturmamama neden olacak ve derslerime odaklanmamı sağlayacak kim bilir

İşlemciye para denkleştiremediğim ve durumumun sıkıştığı en kötü senaryoda izleyeceğim yolu düşünürsem; eğer anakarta temiz bakarsam (ki dolabın üstünde durduğunu varsayarsak temiz olacaktır) bundan 1 sene sonrasına kadar bile işlemci alamadığımı varsaysam dahi gene en azından kartı 380-400tl'den satar fazla zarara girmeden elden çıkartırım diye düşünüyorum nede olsa en yeni teknolojilere sahip ve fiyatı kolay kolay düşmez sanırım.

Hee bu arada bugün sabahtan erol abiye mesaj atacağım diye yanlışlıkla bana QX9650'ye 500tl fiyat çeken kan emici arkadaşa "abi anakart ile ram leri hazırla geliyorum" diye mesaj atmışım. Ardından beni arayıp kahvaltıda olduğunu söyleyerek kibirli bir ses tonu ile "hayırdır yanlışlıkla bana mesaj atmışsın parça mı topluyorsun? Vaz mı geçtin QX9650'den" şeklinde bir konuşma yaptı. Bende "QX9650 gibi miladı dolmuş bir işlemciye 500tl para vermenin kerizlik olduğunu ve 450tl ye kral bir anakart bulduğumu ve QX9650'yi 10 la çarpıp 5 e bölecek olan i7 4770k işlemcisini de 3,5 aya kadar 500-600tl arası bir fiyata zaten bulabileceğimi" söyledim. Tabi arkadaştan büyük bir hazımsızlık içinde aldığım cevap "o fiyatlara aldığın anakart ve alacağın işlemci kesin overclock görmüştür ve çin malıdır, elinde kalacaklar, benim QX9650 işlemciler için 550tl'ye çok alıcım var ve bu getirttiğim işlemciler için ben milletin değil millet benim peşimde koşuyor" dedi. Tabi bu arkadaşın asıl işinin mağazacılık olduğunu, yurt dışından bu işlemcileri bir arkadaşının getirttiğini ve ek iş olarak bu parça satışını yaptığını da sonradan kendinden öğrendim. Yanlış anlaşılmasın bu arkadaşın adını vermediğim için onu rencide ettiğimi de düşünmüyorum zira rencide etsem de inanın pişman olmam. O bana QX9650'ye 500tl fiyat çekerken vicdanımı yeteri kadar rencide etti zaten. Umarım bir gün bu konuyu görüp extreme işlemciler için istediği fütursuz fiyatlardan ve etik dışı konuşmalarından dolayı utanabiliyorsa utanır ama eminim görse bile umursamadan bilinçsiz insanları avlayarak yolunu bulmaya devam edecektir. Burada bu arkadaşı ifşa ederek ekmek parası ile tabi ki oynamayacağım ama biri bana onu bizzat sorarsa kesinlikle uzak durulması gerektiğini de söyleyeceğim sonuçta çok laf yalansız, çok mal haramsız olmazmış vesselam. Millet bir şekilde yolunu bulmuş arkadaş. Sonuçta her kör satıcının bir kör alıcısı vardır.

Her neyse "almışken bütçemi zorlayıp en iyisini alıp egom ile beraber kafam da rahat olsun" mantığı ile aldığım bu anakarta, paralel kalite de olacak kafamda ki i7 4470k işlemcisini alana kadar, anakartın dolabın üzerinde duran kutusuna günde 1 kere bakar bakar hasret gideririm yada beyin gücümle çalıştırmaya gayret ederim artık Sonuçta böyle bir canavarın, dolabımın üzerinde harekete geçmeye hazır bomba gibi tüm ihtişamı ile sessizce pusuda durduğunu bilmek bile insanı fazlası ile tatmin edip çalışmış kadar haz veriyor (nasıl bir anakartmış ki bana daha çalıştığını göstermeden edebiyat yaptırdı mübarek ) Tüm maddi zorluk ve kararsızlıklara rağmen ilk etapta ter temiz bir şekilde bu mereti buldum ve QX9650 gibi miladı çoktan dolmuş bir teknolojiye 500tl gibi fahiş bir fiyat verme fikrinden de ebediyen kurtulduğum için daha da gam yemem. Bu konuda ki kısmetimde bu yol varmış. Umarım bu anakartın da, almayı düşündüğüm nasibimde ki işlemcinin de hayrını uzun yıllar görürüm. Hepinize tekrar tekrar canı gönülden teşekkürler arkadaşlar. Kalın sağlıcakla.

Ve son olarak gene o konuda sorduğum son bir soruyu buradan birde sizlere sormakta yarar var. O sorumu içeren mesajı da alıntı yaparak ekliyorum; belki o konuda ki arkadaşlar bu soruma geç cevap verebilir.

quote:

Dostlar son bir maruzatım var. Bende ki E6400 işlemcimi sattığım arkadaştan bugün denemek için onun pentium 4 işlemcisini alıp benim bilgisayara taktım ama masaüstüne gelemedim. Bilgisayarımda windows 8.1 64bit enterprise yüklü olduğundan windows logosuna kadar gelip oradan sonra ekranın sol üst köşesinde 1 saniye süre ile 0xFFF vs gibi alt alta yazılar yanıp yanıp sönüyor ve restart atıyor. Sanırım bu pentium 4 işlemcilerinin 64 bit desteği yok. Arkadaşta bu işlemciyi kendi bilgisayarında windows 8.1 32bit işletim sistemi ile kullanıyor ve oda bana daha önce 64bit yükleyemediğini, nedeninin ise işlemcinin 64bit desteğinin olmayabileceği olduğunu söylemişti.

Tabi benim E6400 arkadaşın bilgisayarında sorunsuz çalıştı. Bende arkadaştan, yedeklerimi alıp hazır E6400 işlemci bende iken windows 8.1 32bit işletim sistemi kurmak için yarına kadar mühlet istedim. Yoksa pentium 4 ile format atmakta zulüm olur herhalde, hem masaüstünde de yedeklerim, yer imlerim vs var onları yarına kadar düzenlerim. Ama gene de sizlere de bir sorayım dedim, arkadaşın pentium 4 işlemcisinin fotoğrafını çekmeye çalıştım ama yazıları ben bile tam okuyamadım gene de sizinle de paylaşıyorum. Gerçekten bu işlemcinin 64bit desteği yok mu?

Pentium 4 540'da 64bit desteği yok. Bende 64bit destekli Pentium 4 531 var ubuntu 14.04 kurdum.

O işlemciye zaten 8.1 kuramazsın cunku Pentium 4ler Windows 8,1 için gerekli komut setleri yok. Kurmaya çalışırsan bu hatayı alırsın.

8 kurabilirsin ama 8 de çok kasıyor. (HD3650, 1.5GB DDR, 3.26GHz OC.) ubuntu'da ext4 ile uçuyor ama.

Ekleme: 640 ise 64bit desteği var. Resimden 540 okudum. 64bit desteği varsa ubuntu 14.04 amd64 kur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 8 Mayıs 2014; 13:07:22 >

• Evet bu pentium 4 640 modelinin 64bit olduğunu öğrendim zira işlemciyi kullanan arkadaşa sorduğumda şu anda onda windows 8.1 32bit enterprise yüklü olduğunu ve sorunsuz olarak kullandığını söyledi. Daha önce windows 8.1 64bit'i denediğini ama hata verdiği için kuramadığını zira o ara hard diskinde de sorun olduğu için bu yüzden kurulamamış olabileceğini söyleyerek birde benim denememi istedi. Ama şu anda benim sistemim de zaten windows 8.1 64bit yüklü ve işlemciyi taktığımda masaüstüne gelemedim. Acaba bu penitum 4 işlemcisini takıp win 8.1 64bit'i onunla mı kurmalıyım? Stabilite sorunu olabilir diyeceğim de anlamadım gitti. Neyse ben gene hazır akşama kadar E6400 işlemcim bendeyken bütün yedeklerimi bir alayım, pentium 4'ü akşam aldığımda onunla bizzat win 8.1 64bit kurmayı denerim olmazsa 32bit'ini kurar kullanırım artık.

Bu konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürlerimi bir kere daha sunar, hepinize hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 8 Mayıs 2014; 17:44:46 >

• quote:

Evet bu pentium 4 640 modelinin 64bit olduğunu öğrendim zira işlemciyi kullanan arkadaşa sorduğumda şu anda onda windows 8.1 32bit enterprise yüklü olduğunu ve sorunsuz olarak kullandığını söyledi. Daha önce windows 8.1 64bit'i denediğini ama hata verdiği için kuramadığını zira o ara hard diskinde de sorun olduğu için bu yüzden kurulamamış olabileceğini söyleyerek birde benim denememi istedi. Ama şu anda benim sistemim de zaten windows 8.1 64bit yüklü ve işlemciyi taktığımda masaüstüne gelemedim. Acaba bu penitum 4 işlemcisini takıp win 8.1 64bit'i onunla mı kurmalıyım? Stabilite sorunu olabilir diyeceğim de anlamadım gitti. Neyse ben gene hazır akşama kadar E6400 işlemcim bendeyken bütün yedeklerimi bir alayım, pentium 4'ü akşam aldığımda onunla bizzat win 8.1 64bit kurmayı denerim olmazsa 32bit'ini kurar kullanırım artık.

Bu konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürlerimi bir kere daha sunar, hepinize hayırlı günler dilerim.

8.1 değildir o, 8.1 kurulamıyor Athlon XP ve P4'den itibaren

64bit 8.1 minumum 2gb ram ile çalışıyor. 8 64bit deneyin isterseniz ancak stabil değil

• Dostum arkadaşı arayıp tekrar teyit ettirdim ve 2 aydır kullandığı şu anki sisteminin windows 8.1 32bit enterprise olduğunu öğrendim. Ki bu işletim sisteminin setup'ınıda ona bizzat ben vermiştim flash diskten sorunsuz bir şekilde kurduğunu söyledi. Dünde bizzat gidip kendi gözümle arkadaşın bilgisayarının windows 8.1 32bit olduğunu gördüm. Sadece windows 8.1 64bit kuramadığını hata verdiğini söyledi ki bunun nedeninin de sorunlu olan hard diskinden kaynaklanabileceğini ayrıca belirtti. Neyse akşam işlemciyi aldığımda bizzat windows 8.1 64bit kurmayı birde kendi sistemim ile deneyeyim, olmaz ise 32bitini kurarım.

Ama şimdi sen deyince aklıma geldi, arkadaş windows 8.1 64bit kurmayı denediğinde elinde 1.5GB RAM vardı. Ben, arkadaşa 2GB RAM alıp daha dün sistemine taktım. Anakartında 2 RAM slotu olduğu için 512MB olan RAM'ı çıkartıp aldığım 2GB'yi taktım. Diğer slottaki 1GB RAM ile toplam 3GB de stabil oldu. Belki arkadaş o sisteminde bu pendium 4 işlemci ile şimdi windows 8.1 64bit kurmayı denese demek ki bu sefer olur.

Neyse bende 8GB RAM var, sonucu akşam denedikten sonra tekrar yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 8 Mayıs 2014; 19:12:30 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.