Şimdi Ara

INTEL QUAD PC´Yi MAC´E CEViRMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sayin Ustalarim ve Arkadaslarim, bende

Intel Core2 Quad Q6600 730,25
    Prozessor: Intel Core 2 Quad Quad-Core-Prozessor Q6600 (4x 2.40 )
    Arbeitsspeicher: 4096 MB DDR2 PC800 Mhz
    Festplatte: 500GB SATA-II 7.200 U/min 16MB Cache
    Graffikarten: Nvidia Gforce 8800 GT 512 MB DDR3,PCi-E,DX10
    1. Laufwerk: 20x LG DVD-R/+R/RW Duall.Brenner
    Mainboard: ASUS P5N-E SLI 650i Nforce Mainboard
    Gehäuse: ASUS Midi-Tower TA-881
    Netzteil: 550W Netzteil LC-Power (Super Silent!)

bilgisayar var ben bu bilgisayarda neleri degistirirsem,yani icinde neleri degistirirsem, kusursuz bir mac quad´a dönüstürebilirim ? bilen ustalar ve arkadaslar lütfen bana bir cevap versinler.
    Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade-Ali -- 21 Ekim 2008; 19:20:41 >

• hiç uğraşma direk git mac al ya da boşver..
    normal bi pc yi mükemmel çalışan bi mac'e çevirme şansın yok zaman öldürme..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzdursun

hiç uğraşma direk git mac al ya da boşver..
    normal bi pc yi mükemmel çalışan bi mac'e çevirme şansın yok zaman öldürme..

Aynen...
  • hocam bende zamanında çok uğraştım, eninde sonunda mutlaka en az birşey düzgün çalışmıyor. (benimkinde ses kartı ve ekran kartı idi).. belki çoooook vaktim olsa onlarıda yapabilirdim ama gerçekten değmez.. o canavar sistemle en güzeli 64bit vista ve xp kurup hayatına devam etmen olur bence :)

bende pc modifikasyonu ile (özellikle sessizeştirme) çok uğraşan biriyim, bu resmi gördüm ilerde param olursa bi mac pro alırım dedim:

bu kadarmı güzel yerleştirilir sistem kasaya :)

• uphuck forumuna göz atmanı tavsiye ederim, gigabyte anakartlarla ideal kurulum mümkün, uygun bileşenler forum içinde bahsediliyor
  • Sagolun ustalar, ama ben birseyi anliyamiyorum bagislayin, asagiya mac donanimi cikardim, peki neden normal bir inteli mac´e ceviremiyoruz,?

Prozessor:
    zwei 3.2 GHz Quad-Core Intel Xeon Prozessoren mit zwei unabhängigen 1600 MHz Front Side Bussen

Arbeitsspeicher:
    2 GB 800 MHz DDR2 ECC DIMM Speicher, auf bis zu 32 GB erweiterbar

Festplatte:
    320 GB Serial ATA 3Gb/s Festplatte mit 7200 U/Min, auf bis zu 1 TB erweiterbar
    max. Kapazität beträgt dank vier SATA-II-Steckplätzen 4 TB

Laufwerk:
    16x SuperDrive mit DL-Support (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

NVIDIA GEFORCE 8800 GT mit 512 MB GDDR3 Speicher

Kommunikation:
    2x 10/100/1000BASE-T Ethernet
    Bluetooth 2.0+EDR
    AirPort Extreme optional

Schnittstellen:
    2x FireWire 800
    2x FireWire 400
    5x USB 2.0 (2x vorn, 3x hinten)
    2x USB 2.0 Anschlüsse an der mitgelieferten Tastatur

Sonstiges:
    Minianschluss für Kopfhörer und Lautsprecheranschluss an der Vorderseite
    Toslink Anschlüsse für optisch-digitalen Audioeingang/-ausgang
    Minianschlüsse für analogen Line-Level-Eingang und Line-Level-Ausgang

Betriebssystem / Software:
    Mac OS X 10.5 Leopard, iLife '08 Softwarepalette, Front Row, Photo Booth

yani sorun sadece Prozessor,Ram,Grafik karti gibi, Mac Pro almak cok pahali benim icin o yüzden basinizi agritiyorum bagislayin lütfen sayin ustalarim

• mac her zaman için yegane çözümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottocu -- 22 Ekim 2008; 22:39:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • niye çevirilmez normal intel işlemcili bi pc mac'e?
    çünkü atıyorum ekran kartı nvidia ya onun çipini apple nvidia dan satın alır kendisi geri kalanını üretir.teknolojisi nvidia dan üretim her bişeyi apple dan düzgün driver bulursun bu sefer öbür taraftan bi sorun çıkar..
    ve şöyle bir şey de var sence apple böyle bir çakallığı engelleyemezmiydi?
    yani dediğin mümkün olsaydı adamlar binlerce dolara mac pro satmaya çalışmazlardı dimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzdursun

niye çevirilmez normal intel işlemcili bi pc mac'e?
    çünkü atıyorum ekran kartı nvidia ya onun çipini apple nvidia dan satın alır kendisi geri kalanını üretir.teknolojisi nvidia dan üretim her bişeyi apple dan düzgün driver bulursun bu sefer öbür taraftan bi sorun çıkar..
    ve şöyle bir şey de var sence apple böyle bir çakallığı engelleyemezmiydi?
    yani dediğin mümkün olsaydı adamlar binlerce dolara mac pro satmaya çalışmazlardı dimi?

sayin ustalarim,anladim, herkese ,herseye saygim var, sadece anlamak istedigim sey su! hangi sistem olursa olsun kullanilan parcalar kartlar bildigimiz elektronik malzemeler, benim main board asus ok? adam hangi main board kullanmisda xeon Prozessor koymus? tamam ram´ler baska festplatteye gelince hangisi olursa olsun! bu bir gercek! adam baska hangi malzemeyi kullaniyorda böyle sihirli erisilmez bir mac cikiyor ortaya? ben simdi kendi intel normal bilgisayarima kurdugum MAC OS X LEOPARD 10.5.5 Versiyonundan yaziyorum amaaaaa bu HACKINTOSH SISTEM KURULU BILGISAYARIM cogu zaman internetimi otomatik kesiyor, DVD Film yaparken, 1 GB. üstü RAR dosyalari acarken, KAMERADAN PC,YE FiLM Aktarirken Donuyor.MESELE BU, zaten olmazsa ya mac alirim yada alamam, ama dedigim gibi kullanilan malzemeler günümüzün malzemeleri, tekrar saygi ve özürlerimle

• O MacPro'da kullanılan XEON işlemci 900 Dolar civarında...

Neyse artık siz de zaten kendi Hackintosh'unuzdan doğru düzgün verim alamadığınızdan bahsetmişsiniz... Herhangi bir Mac'i açma tuşuna basar basmaz kullanırsınız ya da format atmanız gerekiyorsa, direk sistem DVD'sini takarsınız gerisini kendi halleder (Driverlar dahil...) Başka söze gerek yok sanırım...

Siz ne yaparsanız yapın asla tam olarak çalıştıramazsınız PC'den devşirdiğiniz bir makinayı...
  • Güzel bir cevapti sayin binbasim almanyadan mac pro fiyatlarini sunmak istiyorum.

NEU: Apple Mac Pro 2,8GHz SD/8GB/320GB/ATI 2600 XT EUR 2.699,00
    NEU: Apple Mac Pro 2,8GHz SD/8GB/320GB/GeForce 8800 GT EUR 2.798,00
    NEU: Apple Mac Pro 2,8GHz SD/4GB/320GB/GeForce 8800 GT EUR 2.659,00
    Apple Mac Pro 1x2.8 GHz Quad, 8GB, 320GB, ATI Radeon HD X2600XT 2.499,00 €
    Apple Mac Pro 2x2.8 GHz Quad, 8GB, 2x750GB, ATI X2600XT 2.989,00 €
    Apple Mac Pro 2x3.0 GHz Quad, 16GB, 2x1TB, GF8800GT 4.289,00 €
    Apple Mac Pro 2x3.2 GHz Quad, 32GB, 2x1TB, GF8800GT 6.389,00 €
    BTO: Apple Mac Pro Quad-Core Xeon 2,8GHz
    SuperDrive/8GB/320GB/NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB GDDR3 EUR 2.798,00
    Technische Daten:

Prozessor und Arbeitsspeicher
    Zwei 3,0 GHz Quad-Core Intel Xeon Prozessoren
    12 MB gemeinsamer L2 Cache pro Prozessor
    1.600 MHz unabhängige Frontside-Busse
    128-bit SSE4 SIMD engine
    16 GB DDR2 FB-DIMM ECC mit 800 MHz (8 x 2GB), voll gepuffert mit Fehlerkorrektur (EEC). Acht Steckplätze.

Massenspeicher
    2 x 1 TB Serial ATA (3 GB/Sek.) mit 7.200 U/Min.
    16x Superdrive-Laufwerk (CD-RW- und DVD+-RW-Brenner, Dual Layer)

Grafikunterstützung
    NVIDIA GeForce 8800GT, 512MB GDDR3 (2x Dual-Link-DVI)

Kommunikation und Netzwerk
    Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate (EDR) Modul mit bis zu 3 MBit/Sek.
    Optionale 802.11n AirPort Extreme Funktechnologie
    Zwei unabhängige 10/100/1000BASE-T Ethernet-Schnittstellen (RJ-45-Anschluss) mit Unterstützung für Jumbo-Frames

Schnittstellen
    Zwei FireWire 800 Anschlüsse (je ein Anschluss an der Vorder- und Rückseite), Zwei FireWire 400 Anschlüsse (je ein Anschluss an der Vorder- und Rückseite), Fünf USB 2.0 Anschlüsse (zwei Anschlüsse an der Vorderseite, drei Anschlüsse an der Rückseite), Zwei USB 1.1 Anschlüsse an der mitgelieferten Tastatur

Audio
    Integrierte Stereolautsprecher, kombinierter optisch-digitaler Audioeingang/Audio-Line-in, kombinierter optisch-digitaler Audioausgang/Kopfhöreranschluss

PCI-Express-Erweiterung
    Ein PCI-Express 2.0 x16 Steckplatz, zwei PCI-Express x4-Steckplätze

Netzanschluss
    ENERGY STAR konform, Netzspannung: 100 bis 240 V, Frequenz: 50 Hz bis 60 Hz

Abmessungen und Gewicht
    Höhe: 51,1 cm, Breite: 20,6 cm, Tiefe: 47,5 cm, Gewicht: 19,2 kg

Im Lieferumfang enthalten:
    Mac Pro, Netzkabel, Apple Tastatur, Apple Mighty Mouse, DVI- auf VGA-Adapter, Installations-/Wiederherstellungs-DVDs, Gedruckte und elektronische Dokumentation

Software im Lieferumfang
    Mac OS X 10.5 Leopard (umfasst Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Adressbuch, Spaces, Time Machine, QuickTime, iCal, DVD Player, Xcode Developer Tools), iLife '08 (umfasst iTunes, iPhoto, iMovie HD, iDVD, iWeb, GarageBand), Microsoft Office 2004 für Mac Testversion, iWork (30-tägige Testversion), Big Bang Board Games, Comic Life, Omni Outliner und Apple Hardware Test, Front Row Oberfläche

macXperts' Meinung:

Mit bis zu acht Prozessorkernen ist der Mac Pro der schnellste Mac, der für professionelle Anwendungen konzipiert wurde. In der neuesten Generation hat der Mac Pro prozessorseitig deutlich zugelegt. Mit jetzt zwei unabhängigen Frontside-Bussen à 1,6 GHz sowie weiterer 64-Bit-Optimierung und einem PCI-Express 2.0-Steckplatz eignet sich der neue Mac Pro mehr denn je für moderne Betriebssysteme wie Tiger oder Leopard. Dank Intel Xeon-Prozessoren ist der Mac Pro ein echter 64-Bit-Bolide, der mit bis zu 32 Gigabytes Arbeitsspeicher bestückbar ist. Zudem ist der Mac Pro eine der günstigsten Maschinen seiner Klasse - vergleichen Sie selbst!

EEEEEEEE Bayagida pahali degilmi??????????????

yani bu adamlarin sihirli görünmez kullandiklari sey ne? bizim intellerde hemen hemen hersey ayni bazi farklar var, ben sadece o farklari yenmek istiyorum.

• İlk olarak bana binbaşım diye hitap etmene gerak yok. Bu siteye özgü bişey sadece bu rütbeler. Seni buraya yollayan linki veren foruma dikkat ettiysen, orada üyeler arasında hiç rütbe söz konusu değil... Bu da kısaca ” takmıyorum” rütbe işlerini demek...

Daha sonra, kusura bakmayın bizim alamancamız sizin ki kadar iyi değil. Eğer sizin ki madem bu kadar iyi, o zaman bir zahmet Türkçe'ye çeviriverin bilmeyenler için...

Son olarak çok bileydin kendin yapardın. Buralarda çözüm aramazdın... Burada zaten biri tam çözümü bulsaydı bizim haberimiz olmaz mıydı sende?.. Koskoca forum...

Bak dostum, seninki tamamen yazılımsal hatta Mac OS X'i bir PC'ye yükleyerek yasal olarak korsancılık suçlaması ile karşı karşıya kalabilirsin. Ancak bizim ülkede bu kadar takmıyorlar bu konuya. Zaten işe yaramamıyor da ne kadar yüklenmeye çalışılsa da...

Burası Apple bölümüdür... Bunun anlamı, nasıl diğer bir Asus, Sony Vaio bölümüne farklı markalar ile ilgili konu açman abes kaçıyorsa buraya da, oradan buradan toplayığ birleştiğin parçalar ile oluşturduğun bir çakma ve tam çalışmayan MacPro ile ilgili konu açman, abesle iştigalden öteye gidemez...

Bu sorununa çözüm bulmaya çalışabileceğin ve biraz da olsa yardım alma olasılığının olduğu yer bu forumda mevcut aslında. İnceleseydin bulabilirdin...

O bölümün adı: Linux & Unix tabanlı İşletim Sistemleri

Oradan yardım bulma olasılığın belki biraz da olsa mümkün iken, buradan çözüm bulma olasılığın neredeyse imkansıza yakın. Neden mi?.. Çünkü biz gerçek Mac kullanıyoruz. Hiç birimiz devşirmedik bu sistemi ve sorunsuz bir şekilde mutlu mutlu kullanıyoruz...

Lütfen yukarıdaki verdiğim bölümün linkinde çareni ara...

Kolay gelsin... Hatta allah sabır versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 23 Ekim 2008; 2:55:02 >

• binbasim derken inan kötü anlamda demedim, bagisla, anladigim kadariyla bir mac satin alacagim, cevapladiginiz icin hepinize tesekkür ederim, sagolun varolun
  • mac os x leopard'ın pc'de çalışmaması donanımınla alakalı değil zaten.sorun yazılımsal.yani işletim sistemi yazılımsal olarak yalnızca apple bilgisayarlarında çalışmak için programlanmış.ben de arkadaşımla geçen sene bunu onun bilgisayarlarında denemiştim.Adamdaki masaüstü pc bir alienware ve laptopı ise toshiba qosmio idi.Sonuçlara gelince.MAC OS X LEOPARD 10.5.5 alienware'de adeta bir windows kadar yavaş çalıştı quosmio'da ise leopard çöktü yanında vista'yı da çökertti...

kısacası yapılacak iş değil yani...zaten mac yalnızca bir apple'da keyifle kullanılır......

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.