Şimdi Ara

intel skylike işlemcilerde bükülme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir donanım sitesinde okudum skylike işlemciler 14nm yani ince olduklarından dolayı en hafif bir terslikte bükülebiliyormuş bu doğrumudur üzerine büyük bir soğutucu onu geçtim intelin kutusundan gelen fanı takarsak bir sıkıntı çıkarmı ??

• Skylike larda kutuda soğutucu gelmiyor artık. Ve düzgün soğutucu montajı yapılırsa sorun çıkması için bir neden yok.
    Sadece taktığınız soğutucunun işlemciye temas eden yüzeyi düz olsun. Buna dikkat edin soğutucu seçiminde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öle elle yapılabilecek veya standart sıradan sogutucularla başarılabilecek bir durum degil bu noctua nh15 gibi sogutucularla yada h100i nin bakır blok üzerindeki montaj vidalarını çok sıkıp işlemciyi çalışmaz hale getirenler var ama ufak tefek sogutucularla dogru miktarda güç uygulanalarak yapılan montajlarda bir sorun teşkil edicegini sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K islemcilerde stok sogutma cikmiyor

Her anakartin belirli bir sogutucu agirlik limiti var pin egilmesi zamanla bas gosterebilir

cok agir bir sogutucu kullanip videlari bilincsizce sikarsan ihtimal var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin sırrı soğutucu vidalarını çok sıkmamakta.
    Anakart bile yamuluyor.
  • Soğutucuyu "takarken" ve vidalarını sıkarken gerekli özeni gösterirsen bir sorun olacağını sanmıyorum. Hatta hafif bir soğutucu tercih edersen için daha rahat olur. İmkanın varsa sıvı soğutma opsiyonunu da düşün derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel i7 8700k işlemci
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.