Şimdi Ara

Intel xeon lu bi sistemmi yoksa i7 li bi sistemmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, Autocad 2011 de cizdigim projeleri, 3ds Max 2011 de modelleyip mental rayde render almak icin ve sonrasinda da photoshop ta rotuslar yapmak icin bi sistem toparlamak istiyorum. Bazen bu programlari ayni anda kullanmam gerekebiliyor. Ekran karti olarak quadro fx 3800 almayi dusunuyorum fakat islemci de takilip kaliyorum, i7 mi almak lazimdir yoksa xeon serisi bi cpu mu almak gerekir? hadi bi el atinda aydinlatin beni..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogirgin -- 15 Mart 2011; 4:30:51 >

• http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=142

i7 2600k
    p67A gd55
    Quadro 2000(yeni fermi)
    2x4gb Geil Value 1333mhz
    Ocz vertex 2 60-120gb ssd
    2x Samsung SPinpoint f3 500gb
    Silverstone Procisin 500w

xeona kasmana gerek yok i7 2600k fiyatına göre iyi performans veren bir işlemci 2000liralık i7980x ile karşılaşmasını görüyorsun..

i7 2600k'dan yukarı çıkman için Soket fm2011'i beklemen lazım 8 çekirdek 32mb önbellekli işlemciler gelecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=142

i7 2600k
    p67A gd55
    Quadro 2000(yeni fermi)
    2x4gb Geil Value 1333mhz

• adam sanki oyun için alıcak 2600 öneriyorsunuz eğer bu işler içinse xeondan şaşma
  • 2600k Xenonu aratmıcaktır (malum xenon ların fiyatları belli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

quote:

i7 2600k
    p67A gd55
    Quadro 2000(yeni fermi)
    2x4gb Geil Value 1333mhz

hocam bu sistem ne kadar fiyatı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Landcı

quote:

quote:

i7 2600k
    p67A gd55
    Quadro 2000(yeni fermi)
    2x4gb Geil Value 1333mhz

hocam bu sistem ne kadar fiyatı ??

bu sistem sizi cok asar hocam sirf o ssd 500 kusur olmasi lazim ve ekrN kartida bin lira neredeyse xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 15 Mart 2011; 19:46:50 >

• Toplam 2665 lira

fiyatın 3te 1ri ekran kartına gidiyor
  • TheLost ve GaaaRA

SSD ne bilmiorum bana lazım değildir herhalde :D
    benim istediğimde i7-2600k işlemcili sağlam bi ekran kartlı ve 1 tb 7200rpm HDD
    kalanınıda siz 2000tlye bi zahmet ayarlayın yaw :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Landcı
    TheLost ve GaaaRA

SSD ne bilmiorum bana lazım değildir herhalde :D
    benim istediğimde i7-2600k işlemcili sağlam bi ekran kartlı ve 1 tb 7200rpm HDD
    kalanınıda siz 2000tlye bi zahmet ayarlayın yaw :(

SSD bence herkese lazm(ah pahali olmasa xD) cunku sizin saniyede 30-40 mb la aktardiginiz dosyayi 280 mbla aktaran yeni nesil bi hdd turu desek cok aciklayici olabilir hizli windows acilisi falanda demek bu ayrica
  • bana lazım değilmiş o zaman yawaş aktarsada olur :D

her neyse banada yardımcı olacakmısınız :D
  • quote:

2600k Xenonu aratmıcaktır (malum xenon ların fiyatları belli)

xeon 2600kyı da 990xide bütün render testlerinde ezer geçer ki ayrıca oyunda aldığı fpsye bakarak işlemci alınmaz böyle ağır işlerin altından en iyi xeon kalkar fiyatı ne kadar pahalı olursa olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

xeon 2600kyı da 990xide bütün render testlerinde ezer geçer ki ayrıca oyunda aldığı fpsye bakarak işlemci alınmaz böyle ağır işlerin altından en iyi xeon kalkar fiyatı ne kadar pahalı olursa olsun

Peki şöyle bişey daha sorcam tuhaf kaçmazsa :S şimdi mesela xeon işlemcili bi bilgisayar toplamak mı iyidir yoksa gidip HP den veya DELL den workstation almak mı iyidir? Toplamayı düşünürsek ramlarimizi ecc ddr3 alıyoruz ekran kartı da belli quadro olacak ama bunu hangi anakarta takacaz bunu cozemedim, ne kadar arastırsamda xeon olacak bilgisayarlarin anakartlari nedir nerde satilir, hic bisey bulamadim, bu konuda varmi bi bilginiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogirgin

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Peki şöyle bişey daha sorcam tuhaf kaçmazsa :S şimdi mesela xeon işlemcili bi bilgisayar toplamak mı iyidir yoksa gidip HP den veya DELL den workstation almak mı iyidir? Toplamayı düşünürsek ramlarimizi ecc ddr3 alıyoruz ekran kartı da belli quadro olacak ama bunu hangi anakarta takacaz bunu cozemedim, ne kadar arastırsamda xeon olacak bilgisayarlarin anakartlari nedir nerde satilir, hic bisey bulamadim, bu konuda varmi bi bilginiz?

gigabyte x58a ud7 fakat ramleri triple almalisiniz o zman performans icin.. x58 ler triple destekler..bu bya pahali ama basniz agrimaz xeon aliyorsak bence anakart falanda saglam olmali :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 16 Mart 2011; 14:25:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.