Şimdi Ara

İntelliScreenX satın alacaklar - Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle daha önce paylaştığım bir postu burda tekrar paylaşmak istiyorum:

quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

Arkadaşlar merhaba, öncelikle aramızda henüz duymamış olan arkadaşlar için tekrar paylaşalım: iOS 6x Jailbreak için güncellenen İntelliScreenX yeni kullanıcılar için on dolara ($10) satılacak ki bu orijinal fiyatı; ancak 1 Aralık 2012'den önce satın almış olan kullanıcılar beş dolar ($5) ödeyerek güncelleyebilecekler.

Yazar grubu İntelliborn bu fiyatlandırma ile mevcut kullanıcılarına iki seçenek sunmuş oldu: Ya iOS 5'te kalıp eski versiyonu kullanacağız ya da iOS 6'ya güncelleyerek fiyata katlanacağız. Tabi uygulamayı kullanmamak veya Lockinfo gibi alternatif yazılımlara yönelmek tamamen bizim insiyatifimize kalmış (!). Bu konu birkaç yerli forum/blogda olduğu gibi yabancı kaynaklarda (özellikle MacRumors ve Reddit'te) uzun uzun tartışıldı. Bazı tanıdık yazarlar ve NitoTV gibi Jailbreak dünyasında tanınan gruplar aslında İntelliborn'un bu fiyat politikasını haklı buldu.

Öncelikle belirtmek isterim ki benim herhangi yazar firması ile bir bağlantım yok ve burda kesinlikle kimseyi temsil etmiyorum. Sıradan bir kullanıcı olarak bu konuda bildiklerimi izninizle paylaşmak istedim.

Evet, önceden satın aldığımız bir yazılım güncellendi diye ekstra ücret ödemek istemeyiz. İşte bu yüzden yeni güçlenmeler için ki bu jenerik veya yeni işletim sistemi destegi güncellemesi olsun (iOS 4/5/6) AppStore'da önceden satın aldiğımız bir yazılıma hiçbir güncelleme için ücret ödemiyoruz çünkü bu AppStore kullanım koşullarına aykırı. Bu yüzden AppStore yazarları önceden satın alınmış bir yazılımın yeni güncellemesi için ekstra ücret talep edemiyorlar ki zaten ortada böyle bir mekanizma yok. Aslında Cydia'da da durum böyle, yeni bir güncelleme için ekstra fiyat ödemiyoruz peki bu İntelliScreenX için öngörülen güncelleme ücretinin açıklaması nedir?

iOS 3/4/5 güncellemelerinde Cydia'da bulunan yazılımlar basit kod güncelleme ve tekrar paketleme ile yeni sürüm desteği alıp güncelleniyorlardı. Bu konuda yazarların mevcut yazılımları üzerinde ekstradan emekleri söz konusu değildi, belki bir saat belki bir gecelik gözden geçirme ve test etme. Ancak iOS 6.0 ile Apple, SpringBoard'ı tamamen yeniden güncellendi ve ikiye böldü: biri bildigimiz SpringBoard diğeri BlackBoard olarak adlandırıldı. Anlayacağınız SpringBoard artık tek işlem değil; iki işlemli ve iOS 5 Jailbreak için geliştirilmiş bir yazılımın (örnek: IntelliSceenX) bu yeni işletim sisteminde (iOS 6.0) tekrar sıfırdan kodlanması gerekiyor. Elbette yazarlar kendi yazılımlarının mimarisini bildiği için yeni işletim sistemini çözdükten sonra portlama işlemi kısa sürüyor ancak unutmamak gerekir ki bu algılandığı kadar kolay bir güncelleme değil. İşte bu yüzden Cydia'da bulunan birçok yazılım henüz iOS 6 için güncellenmedigi gibi çoğu yazar yazılımlarına iOS 6 destegi sunmayacak. Bunun en büyük nedeni ayıracak zamanlarının ve belki tecrubelerinin yetmeyeceği gerçeği ve çoğu emeginin karşılığını almayacağını bildiği için. Dolayısıyla ISX gibi detaylı bir yazılımın iOS 6 güncellemesi kesinlikle daha zor ve zaman alıcı ve bunları göz önüne alırsak aslında İntelliBorn'un neden ekstra ücret talep ettiğini anlayabiliriz. Lütfen bu güncellemeyi kesinlikle siradan bir AppStore uygulamasi isletim sistemi güncellemesi ile karşılaştırmayalim, burdaki işlem sıradan uygulama güncellenmesinden ziyade sifirdan kodlama veya kod entegrasyonu (code merger/integration) ile alakalı.

Tüm bu kargaşanın nedeni ise IntelliBorn tarafindan yetersiz açıklama ve sonrasında yanlış anlama. Şayet İntelliBorn Twitter hesaplarında "çok çalıştık ve ISX'i iOS 6 için güncelledik: $5" duyurusundan ziyade daha detaylı; belki sitelerinin bir köşesinde bu konuyu ele alıp neden ekstra ücret talep ettiklerini açıklasalardı belki bu kadar tepki almazlardı.

Ben şahsen güncelleme fiyatını birazdan JB yapıp ödeyeceğim çünkü bana göre bu yazılım olmazsa olmazlardan. Fiyat politikasını da dogru buluyorum malum bu uygulamada @planetbeing'in bile emegi var ve belki en donanımlı ve korsana karşı kapsamlı DRM içeren yazılımlardan biri. Olaya art niyetli yaklaşmaktan ziyade kendinizi İntelliBorn'un yerine koyun. Bence siz de sıfırdan kodlamaya başladığınız uygulamanın güncellemesi icin ekstra fiyat isterdiniz ki bu yazılım belki Cydia'da gelir getiren birinci yazılım ve birçok yazar İntelliBorn firması altında bu yazilim sayesinde gelir kazanıyor. Ayrıca bu uygulamanın iCihaz kullanımında bizlere sunduğu kolay kullanım ve rahat erişimi unutmamamız gerekir...

Şimdi bu konuya gelecek olursak:

Biliyorsunuz Cydia yoğunlaştığı için IntelliScreenX satın alamıyor/güncelleyemiyorduk.

Az önce tekrar denedim ve güncelleme opsiyonu geldi (geçen sene satın aldığım için tekrar satın almak yerine $5 ödeyerek güncelledim). Paypal'la ödemek isterken ve ödeme ekranına yönlendirilirken yeni CAPTCHA kutusu gözüme çarptı (gecen sene yoktu). Paypal'la giriş yaptıktan sonra tekrar Cydia ekranına döndüm ve bu anlaşma ekrana geldi (geçen sene bu da yoktu):

İntelliScreenX satın alacaklar - Dikkat!

Bu anlaşmada İntelliBorn satın alınan yazılım/lisansların her iCihaz serilerinde (iPod, iPhone & iPad) sadece birkez kullanılabileceğini söylüyor. Bunu kısıtlamayı sağlayacak mekanizma var mi bilmiyorum ama konu DRM ise bildigimiz gibi İntelliBorn ürünleri ağır güvenli & enkripteli ve korsan versiyonları yok dolayısıyla bu yazılımı satın alıp paylaşmak isteyen arkadaşlara bu yeni sözleşmeyi veya deyim yerindeyse bu uyarıyı hatırlatmak isterim. Paylaştıktan sonra lisansı ne siz ne de paylaştığınız hesap kullanamayabilir.

• Bu ne saçmalık anlamadım ios5 deyken satın almıştım şimdi neden tekrar 5 dolar vereyim ki zaten satın aldığım bir uygulama için
  • Kalsin.tek Twitter icin alacaktim onun icin de tweetbot cok rahat isimi gorur kalsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum senden ricam hani herkes için iyi olur aslında ama şu Cydia'dan Tweak satın alma konusunda bir rehber hazırlar mısın? Ücretsiz tweaklerde sıkıntı yok-zamanında ISX'i forumda ortaklaşa almıştık ama uzun zaman geçti neler yapılmıştı unuttum-,ücretli tweak almak istesek bunu nasıl alıcaz bir rehber hazırlayabilirsen iyi olur. Teşekkürler.
  • Adamlarin hakki bu kadar emek veriyolar para kazanmalarini isterim ama bu etik olmamis pek

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

Dostum senden ricam hani herkes için iyi olur aslında ama şu Cydia'dan Tweak satın alma konusunda bir rehber hazırlar mısın? Ücretsiz tweaklerde sıkıntı yok-zamanında ISX'i forumda ortaklaşa almıştık ama uzun zaman geçti neler yapılmıştı unuttum-,ücretli tweak almak istesek bunu nasıl alıcaz bir rehber hazırlayabilirsen iyi olur. Teşekkürler.

Aslında bu konuda ufak bir rehber hazırlamıştım. Tekrar düzenleyip konusunu birazdan açarım...

• quote:

quote:

Dostum senden ricam hani herkes için iyi olur aslında ama şu Cydia'dan Tweak satın alma konusunda bir rehber hazırlar mısın? Ücretsiz tweaklerde sıkıntı yok-zamanında ISX'i forumda ortaklaşa almıştık ama uzun zaman geçti neler yapılmıştı unuttum-,ücretli tweak almak istesek bunu nasıl alıcaz bir rehber hazırlayabilirsen iyi olur. Teşekkürler.

Aslında bu konuda ufak bir rehber hazırlamıştım. Tekrar düzenleyip konusunu birazdan açarım...

Teşekkürler. Aslında bu tarz önemli konular üst konu olsa iyi olur gerilere gidiyor,gözden kaybolup,unutuluyor. Sonra bazı konularda anlatılanlar güncelde işe yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Adamlarin hakki bu kadar emek veriyolar para kazanmalarini isterim ama bu etik olmamis pek

Hocam o aman neden JB yapıyoruz da adamların emeklerini bedavaya yüklüyoz
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Aslında bu tarz önemli konular üst konu olsa iyi olur gerilere gidiyor,gözden kaybolup,unutuluyor. Sonra bazı konularda anlatılanlar güncelde işe yaramıyor.

İlgili konuyu az önce açtım:

http://resim.donanimhaber.com/m_71303334/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71303334

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Adamlarin hakki bu kadar emek veriyolar para kazanmalarini isterim ama bu etik olmamis pek

Hocam o aman neden JB yapıyoruz da adamların emeklerini bedavaya yüklüyoz

9 dolar verip almistim gecen sene tekrar para niye vereyimki

• Bu tweakın ücretsiz reposu yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cool Boy

Bu tweakın ücretsiz reposu yok mu?

quote:

"...bildigimiz gibi İntelliBorn ürünleri ağır güvenli & enkripteli ve korsan versiyonları yok"

Ama istersen yükleyip deneyebilirsin, üç gün deneme süresi var...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cool Boy

Bu tweakın ücretsiz reposu yok mu?

quote:

"...bildigimiz gibi İntelliBorn ürünleri ağır güvenli & enkripteli ve korsan versiyonları yok"

Ama istersen yükleyip deneyebilirsin, üç gün deneme süresi var...

Teşekkürler bi deneyeyim bakalım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.